adraj Odesláno 6. duben 2011 Odesláno 6. duben 2011 Chci se zeptat. Mám na autě baterku,která je 5 let stará. Tento rok sem ji již 3krát nabíjel. Což mi připadá dost. Má už sama o sobě baterka dost a je na vyhození? Ferry mi přeměril dobíjení do ní a to bylo v pohodě. Krátké trasy jezdím jen občas,většinou kolem 80 km. Je možné,že se sice dobije,ale na svoje stáří už toho moc nevydrží,nebo se rychle vybije? Dík Citovat
marko306 Odesláno 6. duben 2011 Odesláno 6. duben 2011 5 rokov je tak akurát, cez zimu by si už nemusel ani naštartovať. Je súca na výmenu. Citovat
koblih69 Odesláno 6. duben 2011 Odesláno 6. duben 2011 Před týdnem jsem koupil manželce do Panďule novou baterku. Celou zimu startovala OK, ale teď stačilo svítit 5 minut stropním světlem a už nezatočila. Byla to origo Fiat ( Exide ) 6 let stará. Citovat
Qcko Odesláno 6. duben 2011 Odesláno 6. duben 2011 Ja som mal v 406 takmer 7 rocny akumulator (od vyroby) a v zime to bolo hrozne, ale tych 5 rokov ak badas problemy je isto vhodny cas na vymenu Citovat
Czedisonek Odesláno 7. duben 2011 Odesláno 7. duben 2011 Omlouvám se že se vtírám do tématu ale můj dotaz je taky kolem baterky a to že bych se rád zeptal na toto: Mám baterku v autě, jak je tam dlouho to nevím, protože auto mám teprve 2,5 roku ale ta baterka má přelepený ty plastový odšroubovávací čepičky, tak si říkám jestli mám strhnout tu samolepku a kouknout se kolik tam je vody nebo to mám nechat ? Co radíte ? Citovat
marko306 Odesláno 7. duben 2011 Odesláno 7. duben 2011 niektoré sú takzvane bezúdržbové, ale ak sú tam viditeľné tie zátky tak kľudne to strhni a pozry. Citovat
koblih69 Odesláno 7. duben 2011 Odesláno 7. duben 2011 Přesně tak, pokud k tomu přístup je tak rozhodně kouknout a případně doplnit destilku. ... tedy pokud není gelová [upravil dne 7/4/11 14:45 koblih69] Citovat
filas1 Odesláno 8. duben 2011 Odesláno 8. duben 2011 Pokud jsou zátky zalepené, tak je baterie bezůdržbová. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 8. duben 2011 Odesláno 8. duben 2011 Před týdnem jsem koupil manželce do Panďule novou baterku. Celou zimu startovala OK, ale teď stačilo svítit 5 minut stropním světlem a už nezatočila. Byla to origo Fiat ( Exide ) 6 let stará. úplně stejná situace u mě. do pandy po 6 letech musela jít nová. Varta a je klid Citovat
majo30 Odesláno 9. duben 2011 Odesláno 9. duben 2011 Tak to ja mám ešte pôvodnú baterku (r.v.2002), jazdím viac menej trasy 2,5km do práce, ešte nikdy som ju nenabíjal a ani v silných mrazoch som nemal problem. 5 rokov na baterku sa mi zdá málo Citovat
koblih69 Odesláno 9. duben 2011 Odesláno 9. duben 2011 Záleží to na hodně věcech nicméně Varta třeba píše: .... Životnost autobaterie bývá většinou mezi 4 až 6 lety. Záleží také na používání. Autobaterii prospívá, když je používaná. Při provozu se autobaterie nabíjí a při používání nedochází k tzv. sulfataci na elektrodách.... Třeba baterky Panasonic v některých Japoncích ( Subaru, Suzuki... ) bývají i po 10-ti letech ve velmi slušném stavu. Citovat
Kdo Odesláno 10. duben 2011 Odesláno 10. duben 2011 Třeba baterky Panasonic v některých Japoncích ( Subaru, Suzuki... ) bývají i po 10-ti letech ve velmi slušném stavu. Souhlasím. přítel dcery ji má v Civikovi 7g (2001) asi ještě od výroby a kdyby ji nevybyl při úklidu, tak si ji nemusel všímat. A to je to pouhá 45Ah a o třetinu menší, jak klasické. [upravil dne 10/4/11 20:10 Kdo] Citovat
koblih69 Odesláno 10. duben 2011 Odesláno 10. duben 2011 Mimochodem ve Fiátku 500 mám baterku Delphi z roku 99 a stále spolehlivě startuje ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.