Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chci se zeptat. Mám na autě baterku,která je 5 let stará. Tento rok sem ji již 3krát nabíjel. Což mi připadá dost.

Má už sama o sobě baterka dost a je na vyhození?

Ferry mi přeměril dobíjení do ní a to bylo v pohodě. Krátké trasy jezdím jen občas,většinou kolem 80 km. Je možné,že se sice dobije,ale na svoje stáří už toho moc nevydrží,nebo se rychle vybije?

Dík

Odesláno

Před týdnem jsem koupil manželce do Panďule novou baterku. Celou zimu startovala OK, ale teď stačilo svítit 5 minut stropním světlem a už nezatočila. Byla to origo Fiat ( Exide ) 6 let stará.

Odesláno

Ja som mal v 406 takmer 7 rocny akumulator (od vyroby) a v zime to bolo hrozne, ale tych 5 rokov ak badas problemy je isto vhodny cas na vymenu :papa

Odesláno

Omlouvám se že se vtírám do tématu ale můj dotaz je taky kolem baterky a to že bych se rád zeptal na toto:

Mám baterku v autě, jak je tam dlouho to nevím, protože auto mám teprve 2,5 roku ale ta baterka má přelepený ty plastový odšroubovávací čepičky, tak si říkám jestli mám strhnout tu samolepku a kouknout se kolik tam je vody nebo to mám nechat ? Co radíte ?

Guest minimaxa
Odesláno
Před týdnem jsem koupil manželce do Panďule novou baterku. Celou zimu startovala OK, ale teď stačilo svítit 5 minut stropním světlem a už nezatočila. Byla to origo Fiat ( Exide ) 6 let stará.

úplně stejná situace u mě. do pandy po 6 letech musela jít nová. Varta a je klid ;)

Odesláno

Tak to ja mám ešte pôvodnú baterku (r.v.2002), jazdím viac menej trasy 2,5km do práce, ešte nikdy som ju nenabíjal a ani v silných mrazoch som nemal problem. 5 rokov na baterku sa mi zdá málo :myslim

Odesláno

Záleží to na hodně věcech nicméně Varta třeba píše: .... Životnost autobaterie bývá většinou mezi 4 až 6 lety. Záleží také na používání. Autobaterii prospívá, když je používaná. Při provozu se autobaterie nabíjí a při používání nedochází k tzv. sulfataci na elektrodách....

Třeba baterky Panasonic v některých Japoncích ( Subaru, Suzuki... ) bývají i po 10-ti letech ve velmi slušném stavu.

Odesláno

Třeba baterky Panasonic v některých Japoncích ( Subaru, Suzuki... ) bývají i po 10-ti letech ve velmi slušném stavu.

Souhlasím. přítel dcery ji má v Civikovi 7g (2001) asi ještě od výroby a kdyby ji nevybyl při úklidu, tak si ji nemusel všímat. A to je to pouhá 45Ah a o třetinu menší, jak klasické.

[upravil dne 10/4/11 20:10 Kdo]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...