Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,prosil bych o radu.

Po cestě se mi začal z motoru za jízdy ozývat takový šíleně rachotivý zvuk.

S autem jsem dojel a nastal čas řešit opravu.

1známí tvrdí-je to ložisko.

2automechanik-nastopro řemenice.

3tvrdí že rozvody.

Tak já nevím komu to dát.

Kolik stojí výměna rozvodů a vodní pumpa?

Auto jsem odvážel ke známému asi 20km.

Jelo to,ale rachotilo.

Výměna rozvodů by asi byla vhodná podle intervalu.

Je možné že je to přeskočené jak řekl 4mechanik?:)

Jedná se o 406 2.0hdi r.v.99 Break

Odesláno

keby to je preskočené o zua až dva, tak by si mohol mať horšie štarty, ak by to bola hlavná remenica od kľukovky, tak tá by mala zas vyditeľné kmitanie.

Odesláno

Tak klima mi nejede:fnuk a nejela ani předtím.

Startovat to startovalo v pohodě.

Možná to bude fakt jen ta řemenice.

Stejně ale budu muset pořešit i ty rozvody.

Ještě mi tam teda občas netáhne turbo-nemá to výkon.

Je možné že by se to zlepšilo pokud se oddělá egr ventil nebo tak něco?

Děkuju a předem se omlouvám-o autech nemám šajnu.

Odesláno

Bomba!!!!!

To je ono-jen ten zvuk je možná trochu kovovější.

Takže to bude řemenice.To je fajn.

Ještě je prj klínák od klikovky zteřelý-ted volal klučina že to rozdělává akorát.

Co ten egr ventil-pomůže to tomu výkonu?

Odesláno

NEDOPORUCUJI UZ JEZDIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Muze se utrhnout a skoci do rozvodu a pak uz to nebude \"jenom remenice\"

Mel jsem opravdu pripad kde prijel pan s timhle problemem a po nastartovani to klukovi pri vjezdu do dilny utrhlo remenici a vletela do rozvodu....nasledky kazdy zna...

Odesláno

No nám se utrhla řemenice (najeto 230 tkm), jeli jsme s tím ještě 50 km, pak jsme vytáhli plíšek. Do rozvodů to naštěstí nevlítlo.

Teď trochu řeším leholinké pískání ... ale především hučení po startu (asi kladka). Ale na volnoběh ta řemenice (ač má 20tkm) trochu háže do strany, po přidání se vyrovná. Je tedy v haj**u? Bohužel nevím, jaká tam je (ale určitě odpružená).

Nicméně neřme mi to jako kolegovi, to bych s tím fakt nejezdil.

Odesláno

na remenici je guma ktorá tlmí vybrácie. Nakresli si cez pol remenice kriedou čiaru, naštartuj, chvíľu nechaj ísť motor a potom zhasni. Ak už čiara nebude v celku (nebude lícovať) tak máš remenicu v háji. Aj takto sa dá otestovať remenica.

Odesláno
na remenici je guma ktorá tlmí vybrácie. Nakresli si cez pol remenice kriedou čiaru, naštartuj, chvíľu nechaj ísť motor a potom zhasni. Ak už čiara nebude v celku (nebude lícovať) tak máš remenicu v háji. Aj takto sa dá otestovať remenica.

Tak to slysim poprve v zivote......

A BOZP jako sfina.....:D:D:D Hlavne dlouhe rukavy u toho malovani kridou.....:D:D

Myslel jsi to z legrace vid.....

Odesláno

Straki, toto forum čtu přes rok a představ si, že rada od marka se tu často objevuje :) Já ji naprosto chápu, má mi to ukázat, zda prokluzuje na tlumiči torzních kmitů. A pokud sundám podběh, tak se na tu řemenice lehce z boku dostanu ... takže dlouhé rukávy snad netřeba.

Nicméně mi jde o to, zda může lehce házet do boku (asi ne, co? :D)

Nicméně někomu to odvezu, aby mi zjistil, co tam hučí, bojím se, aby to nebylo někde na rozvodech ... no, už mají namotáno 100tkm, takže i výměnu by zasloužily ... ač by ještě chvíli měly vydržet :myslim

Odesláno

Teď jsem měnil 2 řemenice na rozvodu příslušenství .... vodíci hučela, a napínaci šla ztuha. Ta vodící byla tak vyjetá, že už bylo vidět žebrování a rozkmitala mi dycinky řemen při ot. 2300.... šlo to až do kabiny cítit.

Odesláno

Já to hučení slyším v kabině, když zvednu kapotu tak ne! ... no možná trochu v pozadí ... když jsem měl sundané kolo a poslouchal, tak to hučení bylo slyšet více. Nicméně nevíce to slyším v kabině. Nechám na to kouknou a potřebné se vymění, jak jsem psal výše, do rozvodů se mi nechce. Pokud by to bylo nedejbože tam, půjde celá sada nová - pochopitelně.

Odesláno
Tak to slysim poprve v zivote......

A BOZP jako sfina.....:D:D:D Hlavne dlouhe rukavy u toho malovani kridou.....:D:D

Myslel jsi to z legrace vid.....

Pre nechápavých, na remenicu kreslíme keď je motor v kľude:papa

Nakresli si cez pol remenice kriedou čiaru, naštartuj, chvíľu nechaj ísť motor a potom zhasni.

nikde som nepísal o kreslení na remenicu keď je motor naštartovaný;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...