jofo Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 Chcem sa opytat jednu vec ze do radia rt4 sa tie mapy nahravaju dovnutra? Myslim tym to ze pocas navigacie nie je treba mat vlozene cd s mapou. Daju sa nahrat vsetky staty, alebo ged nahram nemecko a nasledne dam anglicko tak to nemecko sa mi premaze, alebo zostanu vssetky nahrate v systeme? Dnes som pol dna stravil v jednej C5 nahravanim map a neviem ci su tam vsetky naladovane, alebo len posledna. Citovat
petertn1 Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 Ano mapy sa nahravaju na HDD v RT4. Premazavaju sa len starsie mapy novymi. Rozumej mas tam staru mapu Eastern Europe NW napr rok 2007 a nahras Eastern Europe NW 2009. Ta starsia sa premaze novou. Je tam 10 GB na mapy takze sa tam pomestia vsetky (tusim 12 CD). Citovat
Fiba Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Mohl by mi prosím někdo poradit, jak vypálit mapy rt3 ? Zde na fóru jsem si našel odkaz na link, stáhl, ale bohužel když to vypálím, tak v autě nejde spustit.. Byli by možné nějaké instrukce Děkuji za rady.. Citovat
Milhaus65 Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Na stránkách Navteq spadla cena sady na 199 E , co nevidět budou nové 2011/2012. Citovat
Wizik Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Potom treba rýchlo zohnať, aby sme neboli pozadu. Citovat
Shottik Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 Zdarec pánové, pažoutíka mám sice asi dva měsíce, ale snažím se za tu dobu získat o něm co nejvíce informací. S pomocí pana Hermanna ze Smrku už i docela jezdí tak jak má. S čím ještě bojuji je navigace. Pomocí fór na inetu jsem našel a rozchodil mapy ve vestavěné navigaci RT3, ale jsou asi \"out of date\" - ve Žďáře chybí dva kruhové objezdy nebo obchvat Bohdalova. Podle datace jsou tyto mapy pravděpodobně sice z loňského roku, ale aktualizace z 4Q.2009. Na webu jsem zatím nikde novější nenašel (a pokud ano, po vypálení ISO souboru stejně v autě nejedou, zřejmě fake) a jak tady čtu, tak zatím ani nejsou. Nebo, že by se od 8. června situace změnila? Dejte prosím aspoň hlášku, pokud už jsou. Díky moc za pomoc. Citovat
Raiser Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 Zatím nejsou k mání.A z toho,že nemaj sem tam kruháč to si zvykneš.Úplně normální jev.Kdo neplatí výrobcům nemá kruháče a aktualizace.Jsme ostuda jako stát,že prostě v naší povaze nejni placení za služby zakořeněno a potom si musíme zvykout,že skončíme s navi občas v poli,nebo v rybníce. Citovat
Mike407 Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 Já nevím, ale proč by za to měl platit stát? K čemu by státu jako takovému ty mapy byly? Podle mě, by za to měly platit firmy, které je využívají a to jsou výrobci navigací, popř. telefonů (Nokia). Stejně tak jako si je platíme my, když si chceme koupit aktualizace. Spíš je to otázka nabídky a poptávky. Jsme malý trh a proto se jim to tolik nevyplatí... Citovat
Raiser Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 Nene všude vývoj map financuje stát a armáda.Platí se to paušálně a co se trhu týče tak výrobci navigací to zpětně kompenzují státu formou poplatku.Je to celkem složité.Státy jako např. Německo,Itálie,Francie.. se předhánějí v dokonalosti zmapování.o je vidět i třeba na aktualizaci kdy mapa Německa má 300 Mb a Čech jen 2.5 Mb.To nemluvím o POI bodech,TMC a 3D objektech. Citovat
merlin99 Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 Niesom o tom tak presvedceny ze by nemecky stat platil mapovanie ciest pre sukromne firmy;-) Co sa naposledy vyjadroval myslim clovek z Navteq-u, tak sa praveze \"stazoval\" ze by privitali viac podpory od komun-statu, napr. sposobom ze im daju dopredu vediet ked budu planovat zmenu organizacie (jednosmerky a kruhace boli prikladom), aby vyrobcovia map nemuseli cakat na \"negativny\" input od zakaznikov ze mapach maju chybu a potom Navteq posielat svoje auta a ludi s kamerami a metrami aby skontrolovali dany stav... Citovat
Milhaus65 Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 Navteq a Teleatlas poskytnou co si vyrobci navigací zaplatí, aktualnost, rychlostní limity atd. TMC tabulky dělá zase někdo jiný , pro CZ třeba CEDA. Kvalitu dat pro jednotlivé státy , nelze měřit dle velikosti . CD pro RT3 Něměcko má cca 650 MB, z toho nepatrnou část májí data hlavních tahů Evropy. Novější s více info třeba pro iGo má 1/3 dat. Záleží na kompresy, jak moc jsou kulaté zatáčky atd. Stát si platí vojenské mapy, ale ty se řadí spíš do kategorie Topo , má na to kartografický ústav. Určitě ne Navteq. Tuším, že se asi letos nových map už nedočkáme pro RTx. Loni vyšly v červnu. A pokud to nevydali před prázdninama tak nevím. Potom už zbývá jen další původní termín leden a mapy pro 2012. Průšvih je, že třeba v Praze už se podle současných blbě jezdí. Za 2 roky už je tam dost změn. Třeba nás ještě překvapí. Citovat
design4 Odesláno 10. červenec 2011 Odesláno 10. červenec 2011 Ahoj ... mohl bych někoho poprosit o link na stáhnutí map 2010/2011 do navigace RT3. Zatim tam mam jen italii a ta mi je tak nejak na nic :-) Děkuji předem :-) Citovat
Brizan Odesláno 11. červenec 2011 Odesláno 11. červenec 2011 Ahoj ... mohl bych někoho poprosit o link na stáhnutí map 2010/2011 do navigace RT3. Zatim tam mam jen italii a ta mi je tak nejak na nic :-) Děkuji předem :-) Link je uvedný v tomto vlákně o dvě stránky dříve;) Citovat
John_Ice Odesláno 12. červenec 2011 Odesláno 12. červenec 2011 no už někdo zkoušel mapu I? Šlape mi NW,EW Europe a D,ale nemohu nějak zprovoznit I....rozlišení min 500m méně nejde...zadat adresa jde ale nevypočítá ji .... kde jsem asi udělal chybu,když jsem postupoval stejně u předešlých map? nebo že by chyba v souborech,jestli někomu jde tak to bude u mě. ...tak asi špatná serie CD...rozdělal jsem balík novej a šlape to...jo Verbatin není už co býval [upravil dne 12.7.2011 13:20 John_Ice] Citovat
Matuska Odesláno 14. červenec 2011 Odesláno 14. červenec 2011 Ahoj. Všiml jsem si jedné věci: chyby na skoro nové mapě v RT4 nejsou na mapě plánovače tras NAVTEQ\\MAP24. Na Internetu mě NAVTEQ neposílá pčes řeku po lávce pro chodce, řeka teče na správné straně vedle cesty, a tam, kde mi navigace v autě ukazuje, že jedu po poli, tam NAVTEQ\\MAP24 zobrazuje cestu (ta cesta je na všech běžných mapách od nepaměti). Dosud jsem si myslel, že MAVTEQ má ve svých aplikacích jednotné mapy. Podle mého názoru nejsou nedostatky v mapách pro vestavěné navigace způsobeny špatnou komunikací ČR s NAVTEQem. Citovat
stanleyirl Odesláno 9. srpen 2011 Odesláno 9. srpen 2011 Nazdar borci! Precital som vela for ale nikde som nenasiel odpoved na moju otazku. Otazka znie: Aky je rozdiel medzi firmware 6.6D a 6.63.., dalej kde by som update zohnal a taktiez ma zaujimaju navigacie hlavne co sa tyka Talianko, Sicilia, Malta, a pokial este mozno Nemecko a CZ... rad sa odmenim za dobre sluzby Citovat
John_Ice Odesláno 9. srpen 2011 Odesláno 9. srpen 2011 tak to jsi nečítal pořádně všude to je napsané...6,6 vs 6,63 třeba nejdou některé vizualní věci(na to se zeptej ti kteří s tím dělaj např. pp205,přema,straki007),kde to seženeš to je na oficialní strance navatequ...mapy kde seženeš jsou zrovna v tomhle vlákně...a že jsi nedostal odpověď hned to snad nemyslíš vážně jeden dotaz v sekci RT3 v 11:14 a druhej tu....tak zas ,,neblbni,, a raději čti...za tu dobu by jsi už vše potřebný věděl Citovat
stanleyirl Odesláno 9. srpen 2011 Odesláno 9. srpen 2011 Vsak prave preto mam napisane v profile: \"Novacek\" Dakujem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.