Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Motorkáři  

1 hlas

1. 1. Motorkáři

• Všichni to jsou hovada
      13
    • Taky jsem motorkář, taky jsem hovado
      10
    • Motorkářům uhybám - respektuju je
      34
    • Nijak mi nevadí
      21
    • Vždy se za motorkou otočim, miluju je
      13

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
nevadí mi Harleyáři, ti jezdí s rozumem

vadí mi ten zbytek, vezmou mě ve městě v 80tce 200kou a pak se diví, že jim to někde ,,nevyjde\'\' atd

...nerad bych to takhle globalizoval, ani to nejde, ale vesměs máš naprostou pravdu, kdykoliv vidím harleyáře, tak si v poklidu jede svůj styl, svou jízdu a kochá se :D. Jen ten zvuk je někdy až příliš hlasitý :bacha

Odesláno

\"Slnko krasne svieti, pocut zvuky motoriek ... Prišla JAR\" :D :D

K tym Harleyarum bych prihodil jeste ty, co jezdi na cestnych endurech, s kuframi a tak, ty mam radsi nez Harleyare, nakolko im motorka nezabera pul jizdniho pruhu, a sou ovela mene hlucne :D

Netreba ale vsetkych hadzat do jedneho vreca ... Ale mne sa paci tento jav :)

Minuly rok v septembri, si idem s TT do BA, na sluzobnom aute, a bral som kolegu s TT na poradu, lebo mal nieco s autom. Ficime si po dialnici 150 tkou (viem, som pirat), a zachvilku sa v celkom slusnej rychlosti prirutila X6 tka, uhnem sa jej, a leti dalej, tych 200 isiel urcite, urcite aj viac ... Kolega len utrusil, jaka to je ta X6 tka neskutocna masina :P O 3 minuty ma predbieha motorka, isiel tiez cca 2 kila, viem este ze to bola Kawasaki Ninja (hlavne kvoli farbe, ta zelena :D ) ... A kolega len povedal, ze hovado motorkar, darca organov. Ja ze preco ? A on ze, nevidis jak isiel, ako blazon ... Na to som mu povedal, ze isiel asi ako ta X6 tka, a na to povedal, ze to je ine :D Dalej som s nim nediskutoval :P

Denne stretavam dementov v meste na autach, co to valia v inych rychlostiach kade tade, nechcem skatulkovat, ale 90 percent tych pripadov, teda hlavne tych dialnicnich ma na starosti BMW, MB, AUDI, a VW Group ... Na nich sa vetsinou nepovie ale aj tak nic ... Pokial to robi motorkar, je to hovado :P

Inak treba si uvedomit, ze jazda motorkov je vo vetsine pripadov pre zabavu, a nie je ucelova, takze zase treba brat ohlad aj na to, ze ked si niekto pocka na pekne pocasie, vytiahne masinu, ze sa ide povozit, tak nema chut ju dusit v kolone pri 50 tke :) To mohol ist pešo :P

Motorkarov rešpektujem, uplne všetkých, či je to hovado, alebo slušný jazdec, vždy im uhnem koľko môžem, atď ... Ako, čo mi to spraví, keď vidím, že je zamnou, a uhnem trocha ku krajnici ? Nech ide predsa ... Som rad, ked idem na motorke ja, a stretnem takychto ludi ...

Pata :potlesk

Odesláno

Potíž je v tom, že veřejná silnice nepatří jen motorkářům. Ona tak nějak v tomhle smyslu nepatří nikomu. Proto na nich platěj nějaký normy chování. A platěj pro všechny. Jde tedy o to, že pokud se chce někdo povozit, měl by volit místa, kde nebude NIKOHO ohrožovat nedodržováním předpisů. SIlnice plná účastníků to fakt asi není. A nelze to předpokládat ani u veřejné komunikace, kde nikdo v daný čas není. Protože tam být může a pak na nějakou reakci opravdu čas prostě není.

Odesláno

Dal jsem sice trojku, ale úplně přesně to není. Uhýbám jim ne proto, že bych je respektoval (ty slušný respektuju, to jo), ale spíš aby nedošlo k nějakýmu maléru, tak ať si jedou.

Jezdím docela často přes \"Dubský zatáčky\" (Mělník- Dubá) a tam se mi už mnohokrát stalo, že kouknu do zrcátka, nic nevidim a za tři vteřiny kolem mě proletí nějaký hovado a kolikrát jim ani nevadí, že mě předjíždí do zatáčky, za kterou není vidět:blicismajlik

Ale už jsem zažil i situace, kdy se za mnou nějakou dobu ploužil, já mu pak bliknul a po předjetí mi poděkoval:potlesk Z takových situací mám radost:super

[upravil dne 27/3/2011 09:22 Dundee]

Odesláno

Motorkáře se snažím respektovat, ale někdy to jde opravdu velice, velice těžko (kdo zná třeba silnici 1/9 z Mělníka do Dubé, která je plná nepřehledných zatáček a průjezdů obcemi a kterou si bůhvíproč zvolili motorkáři za svou takřka závodní zónu, musí mi dát za pravdu - hlavně o slunném víkendu to je opravdová chuťovka - pro bratry Slováky, něco podobného se dá zažít při přejezdu přes Babu od Pezinka na Malacky a opačně). Jinak souhlasím s tím, že mnohem raději vidím motorkáře na Harleyích nebo cestovních mašinách než na sportovních strojích, které prostě k rychlé jízdě vyloženě vybízejí - má-li motorka při váze pár set kg 2x vyšší výkon než běžné auto, opravdu může být problém ty koníky udržet na uzdě a jet v mezích, s kterými ostatní účastníci provozu mohou počítat (záměrně jsem nepoužil termín zákonné limity, protože ani řidiči aut se jimi 2x neřídí) a přidá-li se ještě nevyježděnost křížená s arogancí, je na problém zaděláno.

Z výše psaných příspěvků souhlasím s Oldou, i s Edisonem a k Lubkovu příspěvku snad jen tolik - 200 km/h v autě je pěknej kalup, ale to auto vidím v zrcátku mnohem dřív než stejně rychle letícího motorkáře a tak je větší šance, že mu tam při změně pruhu na dálnici nevjedu. Pokud dojde k nějakému karambolu, řidič té X6ky je obklopen tunou a půl plechu, zatímco motorkář jde rovnou \"na porážku\" - proto asi Tvůj kolega měl názor takový, jak jsi nám ho zde odprezentoval.

P.S.

V anketě jsem nehlasoval, nesedí mi ani jedna z možností

[upravil dne 27/3/2011 09:41 Medvěd]

Odesláno

Jsem motorkář.

1.Když řídím auto,tak se rád motorce uhybám,vím že mě stejně předjede.Jediný co mi vadí ,když se přiřítí znenadání a prolítne kolem třeba 150 a já to nečekám,tak se samo leknu.

2.Na motorce se snažim jezdit slušně jak to jde,jezdím na ní hodně pracovně už jenom kvůli času.Jak to počasí dovolí,přesedám na motorku,najedu 13-15 tis.za rok a to samé v autě.Všímám si,že se situace s řidiči aut každý rok zlepšuje,že nám uhybaji,jen cca jednou za rok potkám blbce,který se mi schválně natlačí vlevo a nechce se nechat předject.:D

3.Pro ty co se rozhodujou-není nic krásnějšího,než dovolená v Alpách na motorce.:papa

Odesláno

jsem motorkář, jezdím slušně, ale taky se umím rozvášnit, to znamená že dokážu využít 130koní ve 180kg váze na dvou kolech...

i když vlastním supersport , ve městě si nedovolím jet víc než 60 , prostě i já se bojím o sebe a o to že svým jednáním bych nejen mohl jít do basy,ale klidně někoho zabít...

mimo město se dokážu hezky rozvášnit a rychlost miluju, ale s rozumem, nepřehledné zatáčky, nebezpečné předjíždění nepodnikám...

Jezdíme s bráchou na supersportech \"pro radost\"

Někdy se stane že svou blbostí se dostanu do situlace kde se mi rozklepou kolena a plácnu se přez čelo jakej sem debil , ale to se mi stává i v autě a myslím si že nejen mě a kvůli tomu že vlastním motorku ;)

taky se ale dostanu a to většinou do blbé situlace kdy mě auto pěkně zprasí, to už moc příjemné taky není , a \"jde to\" i když je motorka o dost rychlejší... ten kdo mi uhne a respektuje mě, toomu poděkuji...

Dostal jsem se jednou do party kde mi ujeli hned při prvním kilometru projíždky, ale neřeším to, jedu si své tempo a když auto nejde předjet a nepustí me, klidně za ním jedu několik km než se mi otevře silnice a mohu jet dál...

takže - Já nebrečím a nestěžuji si

prostě jezdím jak umím , poslouchám jaký jsou motorkáři prasata a pokouším se svým jednáním na silnici dokázat že ne všichnistejně jako v autech nejsou prasata ;-)

Odesláno

jak pise Radek H., chybi mi varianta, ze jsou i normalni motorkari. Cast jsou hovada, ktery nechapou, ze i kdyz jsou na hlavni, tak musi dodrzovat rychlostni limity, protoze pak ridic na vedlejsi, ktery chce prejet krizovatku, nebo vjet na hlavni proste nema cas bezpecne udelat manevr, kdyz se motorkar blizi velkou rychlosti, coz ne vzdy lze snadno vyhodnotit

Odesláno
k Lubkovu příspěvku snad jen tolik - 200 km/h v autě je pěknej kalup, ale to auto vidím v zrcátku mnohem dřív než stejně rychle letícího motorkáře a tak je větší šance, že mu tam při změně pruhu na dálnici nevjedu. Pokud dojde k nějakému karambolu, řidič té X6ky je obklopen tunou a půl plechu, zatímco motorkář jde rovnou \"na porážku\" - proto asi Tvůj kolega měl názor takový, jak jsi nám ho zde odprezentoval.

[upravil dne 27/3/2011 09:41 Medvěd]

Pokial ides na dialnici, a radis sa do rychlejsieho pruhu, tak sa musis pozret do spetaku ... Ver, ze pokial je motorka nebezpecne blizko, jakoze by to nestihla ubrzdit, tak by si ju na sto procent uvidel :)

A o tomhle hovorim, v pojimani bezneho cloveka, auto nech si jede 2 kila, motorkar je hovado ... Asi tolik ...

K tem 1,5 tuny ocele, jo, tohle je pravda, ale skus si treba porovnat, jak rychle zastavi z 200 km/h na 0 km/h takovej supersport, a za kolko zastavi treba ta X6 .. Alebo, v nudzovej sutuaci, motorkar s prehledem prejde pomedzi auta, i kdyz sou plne 3 pruhy ... (myslim, nudzovu situaciu, ze neubrzdi, tak sa vie niekde strcit) ...

Proste nemam rad tohleto rozlisovani, drahe auto klidne, motorkar je blbec ...

Co sa tyke pezinskej baby, je pravda, ze i ja sem tam byl jezdit :) Je to uplne super vozeni, ale to asi tezko pochopis ...

Vies co je ale najvätšia sranda ? Že cez leto je to plné motorkárov, naozaj narvané, a nepočul som, fakt nikde nečiítal, že by tam bola nejaká smrt spúsobena havaríí motorkáre ... A pri tom takhle strasne tam litaji celej den ...

Odesláno
Je to zvěř, jdu se projet :D

Ani nespominaj, som este trocha chori, takze mozem zabudnut, ale tak krasne svieti, neskutocne ma to laka :D

Odesláno

Pokial ides na dialnici, a radis sa do rychlejsieho pruhu, tak sa musis pozret do spetaku ... Ver, ze pokial je motorka nebezpecne blizko, jakoze by to nestihla ubrzdit, tak by si ju na sto procent uvidel :)

Je to přece tak jednoduché - souhlasíš, že X6 (vlastně jakékoli jiné auto) je několikanásobně větší než motorka? Věřím, že ano.

Pokud souhlasíš s bodem a), pak bod b), že je tedy motorka v zrcátku mnohem hůř viditelná, což se se stoupajícím rozdílem rychlostí násobí, je přece zcela logický. Bude-li se tedy po dálnici ke mně, jedoucímu rychlostí kolem 140 km/h blížit mnohem rychlejší auto nebo motorka, pak auto zaregistruju v zrcátku podstatně dřív a tedy mu tam nevjedu - motorku prostě můžu celkem snadno přehlédnout a o tom je můj příspěvek, na který jsi reagoval. Ani jednomu z nich bych tam nevjel úmyslně, ale jehla v kupce sena se přece hledá mnohem hůř než vidle.

Co se týče Pezinské Baby - tohle království motorkářů jsem jmenoval jen jako příklad srovnatelný se silnicí mezi Mělníkem a Dubou. Oproti jmenované silnici má ale velké výhody, které jsem coby řidič mohl vypozorovat -

a) slovenská silnice je bližší horským serpentinám a tak tam auta jedou relativně pomalu

b) z Pezinka do Malacek je podstatně rychlejší jet přes Blavu (kór po otevření dokončení okruhu), takže aut přes Babu jede minimum

To neplatí pro úsek Mělník - Dubá, který se sice dá také objet přes D8 nebo R10, ale určitě to není řešení rychlejší (spíš bych řekl bezpečnější a tudíž pohodlnější).

[upravil dne 27/3/2011 13:10 Medvěd]

Odesláno

Medvede, ja nevim, ja povim jen jedno ... Ja sem toho motorkare co me predbiehal, videl uplne jasne :) A s pomerne velkej dialky ...

Za dalsie, preto som popisoval brzdne drahy ... Nikdo od tebe nechce aby si zbadal motorku v rovnako velkej vzdialenosti, ako X6 tku, to nie ... Ale ked mas normalny zrak, a motorku pri vchadzaniu do dalsieho pruhu normalne nevidis, tak je to OK, pretoze je motorkar este dost daleko, a ovela lepe mu to brzdi na to, aby to bezpecne ubrzdil na tvou rychlost ... Tot vse ... Takisto nehody motorkaru se nastavaji na dalnicich :) Takze asi nikdo nema problem, je tam videt ...

Odesláno

Jsem taky motorkař.i když momentálně ne,pac motorka není....Kawina Ninja už není,prodal jsem ji po te co se za mnou zabil kamarad na BMW petivalci...ale bohužel byl jeden z těch DDO..... Jak pravim já: V KAŽDÉ SKUPINĚ SE NAJDE PROCENTO LIDÍ,CO JSOU UPLNĚ VYMAŠTĚNÍ...Bohužel je to tak a nevyhyba se to ani kamionakum,motorkarum a ridicum osobnich aut.....

Mne spiš vadí řidiči,kteří když vidi motorku jsou schopni se nalepit s autem k prostřední čáře a dělají že motorkaře nepustí...Byl jsem toho svědkem na motorce i jako řidič... Když v zrcatku vidim motorkaře tak mu uhnu ke kraji at jede 200 nebo jede o 10 km/h víc než já...nemusim se s nim srazit a pak se na mistě zdržet hodiny kvuli šetření:) Já volam po tom že by se měla skupina \"A\" na velkou davat az pri dovršení věku 24 let...to už je clovek trosku rozumnější.... dnes už bych si nekoupil závodku,silnici nebo jak to napsat..po dokončení přestavby pežota si koupim BMW R 1200C....to je můj sen:)))

21080_0_1_2_r%201200%20c%20classic_Image%20credits%20-%20BMW.jpg

Odesláno
Je to zvěř, jdu se projet :D

Ani nespominaj, som este trocha chori, takze mozem zabudnut, ale tak krasne svieti, neskutocne ma to laka :D

Už to mám za sebou, po 10km jsem dal kuklu, ale jinak nebyla ani zima ( i když hodně pomohly vyhřívaný rukojetě )

Z terapeutických důvodů můžu jen doporučit :D

Odesláno
Mne spiš vadí řidiči,kteří když vidi motorku jsou schopni se nalepit s autem k prostřední čáře a dělají že motorkaře nepustí...

To moc nechápu...

Když se někdo \"nalepí k prostřední čáře\", tak ještě existuje celá levá polovina silnice pro předjetí, ne?

Když za mnou pojede auto, např. Boxer, a chce předjíždět - a když pojede motorka - tak se mám chovat jinak? Jedu v každém případě po své polovině silnice, ale motorce mám nějak víc uhýbat???

Přece motorka má všechny výhody na své straně, je menší, rychlejší, obratnější, tak proč bych jí měl uhýbat jinak, než když mě předjíždí jakékoli jiné vozidlo???

Potože se borec jede projet a na benzínce chce kecat o chvilku dýl?

[upravil dne 27.3.2011 14:59 P607Olda]

[upravil dne 27.3.2011 15:06 P607Olda]

Odesláno

V tomhle s Oldou souhlasím. A klidně to i zobecním: Já, který \"dodržuju\" předpisy mám uhýbat někomu, kdo je nedodržuje? Nemluvě o tom, že mám omezovat využití svých práv ve prospěch někoho, kdo předpisy nedodržuje? Tady je něco špatně...

No není o motorkářích a plechovkářích. To je o lidech a češích zvláště. Ti slušní ohýbají záda před hulváty.

Odesláno

nemám je rád a nikdy mít nebudu,jsou nevyspitatelný,párx už se mi stalo když někam jedu,a to nejezdim často,ve štrůdlu a mám odstup přede mnou jedoucího auta ,najednou rachot a už se řadí pře mne,protože v protisměru mu něco jede:bacha,a to nemluvim o tom ,jak se leknu:nevim

Odesláno
Bohužel, z tvých možností se nedá vybrat, protože je část motorkářů kteří jsou normální a ty respektuju a třeba je i poučtim nebo jim bliknu že je přede mnou volno, a pak je tu část kteří jsou hovada a těm uhýbám strachy aby mě nevzali sebou do nějaký nehody, fakt je to jenom o lidech a bohužel je to stejný i v případě plechovek.

:nevim SOUHLASÍM S HURVAJZEM, NEDÁ SE HLASOVAT. :nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...