Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
:) budu za hnidopicha, ale ať...,taky jsem se jako mladý divil, proč jim to jde a mi né :D, chce to prostě zkušenost a taky fortel, vypadá to jako nejjednodušší věc,ale nakonec to nedopadne...:(, napiš prosím, o jaký zalomený šroub jde (ze zvědavosti)
Odesláno

To je pravda. 1) je třeba mít od koho se učit, 2) je třeba stejně se do toho vlastnoručně dostat a přitom i řadu věcí zničit. S 1) je dneska dost problém, sice se na netu najde dost, ale valem ubývá lidí, co skutečně něco umí, takže dost postupů je zavádějících či dokonce škodlivých, 2) se holt musí zkousnout, ideální je na to pořízení auta na ND a jeho rozebrání do mrtě.

Odesláno

tak k tomu za prvé) V UL je jeden dnes už asi 70 let starý fachman a k tomu vozí vytahovat zalomené šrouby mechanici z širokýho okolí

Ještě když sem měl Míčko, jeden takovej (kterej do té doby požíval mé důvěry)mi odvzdušňoval velice specifickej systém ABS s tlakovým čerpadlem, kterej to auto mělo. Samozřejmě zalomil vytahovák v jednom odvzdušňovacím šroubu. Na vraku to nikde nebylo a když tak za šílený peníze. Pán to vyndal za 300 Kč bez poškození ABS - byl jsem moc rád. Jinak říkal, že k takovýmu mechanikovi s autem jezdit nemám - člověk se pořád učí :D

Odesláno

Jednou jsem dělal takovou fušku - 1200 slepejch závitů M6 rukou, hloubka slepý díry cca 8 mm - byly to takový designový mříže na starej barák. Docela dobrá škola, no zlomil jsem dohromady 3 závitníky, z toho 2 se nakonec podařilo vytočit. Ten třetí nakonec taky, ale nechtělo se mu. Bohužel to byla poslední operace a tak by to byla škoda... dneska je to skoro 20 let a když někdy jedu přes Brno a vidím, že tam stále jsou tak je to fajn :)

Odesláno

No když to zjednoduším tak jsou to husté mříže na okna, schvalovali to památkáři, kteří si vymínili, že nesmí být vidět ani svařované ani šroubované spoje ... takže ten mřížový rastr se prostě k sobě sešrouboval z vnitřní strany šrouby se zápustnou hlavou. Ale to není podstatný, architekt vymyslel, památkář schválil a já měl príma brigádu :D

Odesláno

nesmejte se tak tem vytahovakum za 38 kabli... ja je doma mam.. mam na nich dokonce cenovku 36,- a fakt uz mi par zalomenych sroubu vytahly...

Jinak, jsem taky mladik co se v autech suchra jen jako hobby... a dneska je to tezky... Ja mel super dedu, se kterym jsem uplne totalne od mala delal komplet udrzby a opravy skodovek, dacii a motorek :D... Deda byl elektrikar, ale jako mladej (po 2.SV) se dostal do nejake autodilny a tam se naucil totalne vse, a delal na autech vlastne dokud mohl a ja mu \"pomahal\".... Vsichni znami a sousedi a sousedi sousedu a znami znamejch si k nemu davali auta na opravy...

No dost me naucil... Do motoru bych se nepustil, ale jinak si hooodne veci na aute udelam sam... Ale je pravda, ze mam krasne vybavenou garaz - jen zvedak/jama mi chybi...

Odesláno

Chtel jsem vymenit ulozeni stabilizatoru (ty gumy) na zadni naprave.Bylo to tam tak zrzle, ze jsem se z toho malem posr...l. Na levy strane kde jsou jen matice jsem to pomoci WD(nebo nevim jak se tomu nadava) jsem to odsrouboval a na pravy strane tam kde je matice a sroub jsem to zlomil. Povolil jsem matici a pak jsem sel na ten sroub, a tam je to tak debilni kvule tem hadicam od nadrze (nechtelo se mi je sundavat) narval jsem tam klic, zatlacil, prask a hlava dole. No a co s tim? no nic :)

Jinak snazim se delat vse sam... Jasne, ze by se do motoru nepustil ale lehci veci snad zvladnu udelat sam. tata byl automechanik tak jsem mu pomahal kdyz jsem byl malej kluk. Jinak mne to proste bavi a proto se s tim seru :)

Neexistuje automechanik kdo nic nikdy neznicil, kazdemu x krat se zlomil sroub, utrhl matici, znicil zavit. Unava materialu a koroze dela sve. A jelikoz jsem jeste porad mladas, zkusenosti nejake velke nemam (spis nemam) tak se chybama ucil a az dodelam zadek a pujdu na predni napravu uz budu vedet co driv a co potom :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...