daniell Odesláno 19. únor 2011 Odesláno 19. únor 2011 Ahojte, precital som nejake vlakna o pruzinach a tiez ma teraz postretla tato \"mila\" zalezitost a auto mi \"klaklo\" na stastie ma to postretlo ked auto stalo. No ale mam iny problem pruzina kupena teda dve obe vymenene menil som aj tycky stabilizatora a dva capy. Horne ulozenie bolo menene minuly rok. Ako mi auto dali dokopy tak sa mi objavil novy problem s ABS-kom. Sice na pristrojovke nevypisuje ziadnu chybu kontrolka sa vobec nerozsvieti (iba pri starte) ABS funguje tak ako ma pri prudkom brzdeni. Problem s nim je \"ze ho citim iba ja\" pri dobrzdovani (napr. na cervenu) ked len jemne dobrzdujem tak zhruba od rychlosti 20 km/h do uplneho zastavenia ma brzdovy pedal \"kopne\" 3-4 krat. Bavil som sa s mechanikom a povedal mi ze moze byt problem v ABS cidle alebo to moze byt aj poskodene lozisko. Ked praskla pruzina (prebehla dole) zhruba tak ako nafotil MJSytic tu (http://mjsytic.rajce.idnes.cz/Pruzina406/) - sorry za ukradnute foto!! a jedine co pruzina viditelne poskodila bol senzor opotrebovania platniciek. Napadlo ma ze je poskodeny kruzok ABS co ma 29 alebo 48 zubov ako som sa tu docital. Dakujem za napady alebo poznatky co by to mohlo byt... P.S. Chcem byt trochu informovany v pondelok idem na PC potom by som mohol byt mudrejsi... len sa obavam ze ked sa kontrolka nerozsvieti tak ani chyba v RJ nebude ziadna... [upravil dne 19/2/11 20:24 daniell] Citovat
ChodeC Odesláno 19. únor 2011 Odesláno 19. únor 2011 Uplne stejne se mi projevoval prasknuty ozubeny krouzek-zkontroluj si je. Citovat
ozzy56 Odesláno 19. únor 2011 Odesláno 19. únor 2011 taky myslím prasklý kroužek ABS na poloose, dá se lehce vyměnit, ale velmi špatně sehnat Citovat
ChodeC Odesláno 19. únor 2011 Odesláno 19. únor 2011 Dá se \"sehnat\" velice lehce - je součástí nové poloosy (za cca 5,5k) Citovat
daniell Odesláno 19. únor 2011 Autor Odesláno 19. únor 2011 ten kruzok je rovnaky vo vsetkych starych modeloch? ja mam 2,1 TD a docital som sa ze su viac a menej zubove teda 29, a 48 ak by sa mi podarilo zohnat nejaky kruzok tak ci pasuje napr. z 1,9 TD al. benzinovych verzii pripadne sa kludne mozem rozhliadnut aj po novych modeloch a poloosy ostali tie iste alebo aspon tento \"lacny\" kruzok... P.S. Chystam sa este menit oba prahy a lavy lem okolo zadneho kolesa len lem nemozem nikde zohnat. Rada klampiara bola... (urcite sa to mnohym nebude pacit ) objednat lem z nejakeho ineho auta resp. inych aut napr. 6-8 ks a jednoducho ho tam dopasovat... neviem ci je to najstastnejsie riesenie... ale ako tak na to pozeram tak jedinne priechodne. D. Citovat
hugo.v.r. Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Přesně to jsem měl já a dělal to v jednom místě ohoblovaný kroužek (výstupky byly rozmačkaný, takže to nedávalo v tom místě správný signál). Při dojíždění na křižovatku to jakoby poklepávalo do pedálu a to ještě jen občas. Vyřešilo to přehození kroužku ze starýho homokloubu. Cena práce byla ovšem prakticky stejná jako koupě novýho kloubu. Každopádně jsem s tím dva roky jezdil bez nějakýho problému. Citovat
lubokpz Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Mám pocit, že niekto tu popisoval opravu toho kúžku. Boli tam aj fotky. Skús pohľadať. Citovat
Milhaus_01 Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Mám pocit, že niekto tu popisoval opravu toho kúžku. Boli tam aj fotky. Skús pohľadať. Ano, já jsem popisoval opravu kroužků. :-) Mrkni na odkaz, třeba ti to pomůže... Citovat
daniell Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 vdaka za vlakna uz som toho trochu pocital... moja chyba je v kruzku na tej strane kde mi praskla pruzina... v servise si to nevsimli alebo alebo.... Kruzok bol v hroznom stave tak som ho odstranil len teraz potrebujem pomoct ktore poistky treba vybrat aby sa ABS vyblokovalo pokial si nedam vyrobil kruzok resp. nekupim homokineticky klb. nasiel som tu ze poistky c. MF15 (50A) a MF23 (10A) ale to je pre novy model. ja mam stary ako uviedol AnotherOne v inom vlakne Ako tak pozerám budeš musieť vybrať až dve poistky MF11 a F23. len ja neviem, ktore poistky su to... preto prikladam fotky: - poistna skrinka v motorovom priestore, - stav ABS kruzka (zvlneny), - stav ABS cidla, - a odstraneny kruzok. \"nebite\" ma ze som to surovo prepilil ale lepsie bude ked tam nebude ziadny ako chodit na tom divnom pokrutenom... Este by som chcel vediet vas nazor na cidlo ABS ci som ho nahodou uz \"neohobloval\" a tiez pojde nove... Dakujem. D. Citovat
daniell Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 tak bol som na skusobnej jazde... rozsvietila sa mi kontrolka ABS a kolesa idu do smyku na oboch stranach a to som nevyberal ziadne poistky tak neviem ich potrebujem dat von... a samo este jedna hlupa otazka ked vyberiem potrebne poistky tak mi prestane svietit chyba ABS-ka? P.S. a k tomu lemu mi nevie nik poradit... D. Citovat
Jarek406 Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 mám podobný problém s abs při dobržďování v malejch rychlostech pedál vybruje. Kroužky sem kontroloval a nenašel sem žádny praskliny. Jediny co sem objevil je cvakání při rozjezdu na levým předním kole. tak nevým jestli neni špatnej homokloub a proto mě to občas hlásí chybu ABS a a pedál vybruje. Chystám se stím do servisu tak uvidím co mě řeknou a dám vědět Citovat
Dave_k Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Od kdy je slovo \"vi(y)brovat\" ve vyjmenovaných slovech? Citovat
koblih69 Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 To se stane i v lepších rodinách, třeba: http://www.exvalos.cz/naradi-skf/pristroje-skf/ dokonce několikrát Citovat
hugo.v.r. Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 když se to jen jemně chvěje, jsou to jen obyčejný vibrace, ale když to pořádně drbe, tak jsou to holt pořádný vybrace pyčo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.