Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tam je dobře vidět, že důchodců bude prostě moc a budou (budeme) stát s nataženou rukou. Takovou masu lidí není možné uspokojit. Důchod se bude rovnat životnímu minimu, na zbytek si budou muset lidi (my) našetřit.

Odesláno

otázka je taky z čeho,tady na vesnici a okolí je průměrný plat 10-12 tis.znám i lidi co berou jen 8 tis. a stoho se moc šetřit nedá :(

Odesláno

jj mladost radost...... v 67dmi do důchodu ... otázka je kdo se toho třeba vůbec dožije ..... už vidím někoho v huti jak v 67dmi poskakuje po provoze.....

Odesláno

Nechci nikoho rozezlit, jenom uvedu, jak vznikly důchody.

Nějaký chytrý člověk kdysi dávno přišel s tím, že lidem, kteří se dožijí věku většího než střední délka života (průměrné dožití), budou dostávat důchod. Takže takový bonus za to, že je nadprůměrný. Samozřejmě těch lidí moc nebylo, nemuselo se nic řešit a s věkem \"odchodu\" do důchodu se nehýbalo. Nyní to občané i politici berou jako samozřejmost, že každý bude pobírat důchod (ne jako bonus).

Data z roku 2009 uvádějí střední délku života v ČR u mužů 73,5 a u žen 80 let! To asi nikdo nechce, až od tohoto věku pobírat penzi? Pokud by to se věk pohyboval pružně od samotného zavedení, peněz by bylo dost (tolik lidí by jej nezískalo a tolik let bych jej nepobírali).

PS: je to jen teorie, do praxe tohle nikdo nezavede.

Odesláno
Mě to nějak nenakrká.

Jen bych ocenil oboustranou dohodu s tím, že bych neplatil socku/dp.

Já od nich nechci ani pozdrav.

Nečekal bych, že právě na velké Moravě najdu spřízněnou duši :papa

Tomu říkám řešení !

Ad školné: jsem pro, aby se platilo jak v Americe. A současně nynější vládě odmítám za školné platit. Protože, to co dneska vylejzá z fakult...

Současně jsem proti, platit něco státu - platba musí jít adresně přesně té škole.

(k čemu je mi obor pivovarnictví na olomoucké humanitární univerzitě?)

Vzdělání prostě otevírá dveře - sice dneska študovanej bere skoro to samé jako prostý dělník, nicméně, nůžky se už rozevírají. (na západě už jsou otevřené)

Důchody: Pro ty, ktrerým je pod 30 let, nebudou - demografický vývoj, rozložení obyvatelstva apod. - stát nemá šanci to ukočírovat.

Za 10-15 let si projdeme tím, že sice státu budeme (muset) platit, budeme dřít jak idioti, jenže stát se o nás a naše blízké nepostará. Za 10 - 15 let si projdeme tím, že se budeme muset postarat o naše rodiče a a prarodiče sami.

Pak je dobré nebýt jedináček - čili, jako po 68´se začne rodit více dětí.

Vona to bude ještě sranda :roker

Odesláno

Ten vývoj je celkem jasný, kdo spoléhá na státní důchody, zapláče. Že je třeba se zabezpečit svépomocí je víc než jasné. Co je ale na těchto debatách o tom, jak jde nebo nejde si něco našetřit vždy naprosto nejzajímavější je to, kolik peněz jsou schopní ti nízkopříjmoví, kterým \"nezbývá\", vyházet třeba za cigára, nebo třeba auta, plazmy atd. Příliš mnoho lidí je tu zvyklých, že se o ně někdo nakonec postará, je tu příliš malý smysl pro osobní zodpovědnost, téměř všichni se vymlouvají na něco jiného i ve věcech, za které si mohou jen sami.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...