Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Přišlo mi předvolání s přestupkem, asi to každý znáte. Ovšem, já vím, že jsem přestupek nespáchal, tak se chci zeptat, jak to mám na polici podat, vyjádření.

Konkrétně mi byl poslán přestupek za jízdu na červenou, tam kde jsou kamery. S firemním autem, s kterým jsem jezdil asi týden a od té doby vůbec, v den přestupku také ne. Je možné, že je na mě stále přihlášené ale jezdí s tim někdo jiný, tudíž, to přišlo ke mě. Na fotkách určitě já nebudu. Jak to tedy podat? Osoba blízká? Nebo prostě říct, že auto je možná psaný na mě, já s nim nejezdim, na fotce to nejsem já, toho řidiče neznám. Či jak? :) Děkuji.

PS: Přestupek z prosince minulého roku

Odesláno

tak predvolani posilaji majiteli vozu, takze v dobe spachani prestupku jsi musel byt psan jako majitel.

Kazdopadne bez tam, nech si ukazat fotky, pokud tam skutecne nebudes ty nebo nebudes k poznani, vyjadris se ve smyslu, ze odmitas, ze bys to na fotkach byl ty a ze k tomu nemas vice co dodat, pripadne vyslovne odmitnout dalsi vypoved. Rozhodne se ale vyvaruj toho, abys rekl, ze nevis kdo to auto ridil, za to ti hrozi postih, takze jedine muzes odmitnout vypoved.

Osobu blizkou vubec nezminuj, to je jen novinarska zkomolenina celeho ustanoveni o pravu nepodani vypovedi

[upravil dne 31/1/11 13:41 Ferry]

Odesláno

Vytmavení nepomůže. Oni budou chtít buďto od tebe vybrat pokutu nebo aby jsi řekl jméno řidiče. Toto je totiž jeden z nejhorších přestupků za které se uděluje pokuta a dokonce pokud tento přestupek spácháš během roku dvěkrát tak podruhé už je zákaz řízení.

Takže pokud to nebudeš ty tak bude záležet na tobě jestli sdělíš jméno řidiče nebo odmítneš podat vysvětlení protože by jsi mohl vystavit sebe nebo osobu blízkou s postihu za přestupek.

Osoba blízká: Vysvětlení může odepřít pouze osoba, která by jím sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, osvojenci, manželu nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťovala jako vlastní, způsobila nebezpečí postihu za přestupek.

[upravil dne 31/1/11 13:44 Laďa]

Odesláno

jdete do haje furt s tou osobou blizkou, nechte ji spat v pokoji :roll

§ 12 odst.3 Zakona 283/1991 Sb o Policii ČR : Vysvětlení může odepřít pouze osoba, která by jím sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, osvojenci, manželu nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťovala jako újmu vlastní, způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za přestupek.

Je tam nekde neco o osobe blizke, proboha ? Predevsim je tam napsano \"která by jím sobě,\"

Odesláno

tak oni mi proste nemůžou dát pokutu, když jsem to neřídil já! Tak nevim, řeknu pravdu a když budou chtít řidiče, tak řeknu, že nevim, kdo to je, že ve firmě máme 50 zaměstnanců a každý měsíc tam jsou nový lidi (dopravka, taxi služba) a to je pravda, znám tam tak tři lidi a ostatních 50 ne..

[upravil dne 31/1/11 12:57 Skullman]

Odesláno
tak oni mi proste nemůžou dát pokutu, když jsem to neřídil já! Tak nevim, řeknu pravdu a když budou chtít řidiče, tak řeknu, že nevim, kdo to je, že ve firmě máme 50 zaměstnanců a každý měsíc tam jsou nový lidi (dopravka, taxi služba) a to je pravda, znám tam tak tři lidi a ostatních 50 ne..

[upravil dne 31/1/11 12:57 Skullman]

Tak to je dle mne správná verze.

Odesláno

Běž tam a hlavně neříkej nic zbytečnýho typu \"já byl v tu dobu tam a tam, to nejsem já, blabla\". Jestli mají, tak ti ukáží fotografie. Mrkni na to a řekni, že využíváš svého práva nevypovídat, tečka. Žádná osoba blízká, to je jen mediální nafouknutá bublina.

Následně bude tah na úředníkovi (PČR) aby ti dokázal, že na těch foto jseš ty. Obecně to ale shodí ze stolu, protože kdo by se tim zabýval.

Odesláno

pokud rekne, ze NEVI, kdo v danou chvili ridil auto psane na nej, hrozi postih 5000Kc ! protože podle zákona o přestupcích se přestupku dopustí ten, kdo jako provozovatel vozidla nezná údaje o totožnosti osoby, které svěřil nebo přikázal vozidlo k řízení.

Jedina moznost tedy nerikat co vim a nevim, ale proste rovnou odmitnout cokoliv rikat, to je jeho pravo, vsechny ostatni reci jsou zbytecny a clovek se pak do nich zbytecne zamota

EDIT

Kujon to napsal presne, jeste prihodim jeden odkaz http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009081701

[upravil dne 31/1/11 14:14 Ferry]

Odesláno

jako, že jsem jeho provozovatel, jinak majetek je to firmy, nevim, tak nějak...

U nas se ty lidi tak točej, že každej tejden tam jezdí s taxi někdo jinej, než se věci přehlásej, tak se stane to, že s autem, s kterym sem jezdil já, jezdí někdo jinej (jelikož já jsem dostal auto lepší). Tak nevim, mě se nechce říkat, že nechci vypovídat, rád bych jim řekl pravdu, že jsem auto neřídil já, v tu dobu jsem byl opravdu mimo Prahu a práci, že už mám jiné auto, že auto na mě bylo přihlášené nejspíš déle než jsem ho sám provozoval (vím, že je to chyba mý firmy, jsou totiž neschopný, ale to je jiní), atd. Nemůžou mi přece dát pokutu, když jsem auto neřídil já ne. To je jako když mi někdo mý auto ukradne, pojede s nim na tři červený, pak ho někde nechá a uteče...

Odesláno

Jojo, ten článek, co sem linkoval já, je spíš pro potřeby zastavení PČR někde v provozu ;) Ale můžeš si ty články prostudovat všechny (linky na ně jsou dole u těch zmiňovaných článků), je to podnětné a často i velmi humorné a trefné čtivo :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...