mr.SM Odesláno 24. leden 2011 Odesláno 24. leden 2011 capy: ja jsem treba asi seroslepej a proto si kolikrat zapnu mlhovky, kdyz nic nejede, i dalkovky, abych videl, kdyz uz za sera musim jet. Myslim, ze to je mensi zlo, nez sejmout chodce u krajnice....... a pak se vymlouvat....... :potlesk:potlesk Pridavam se k nazoru... Citovat
automale Odesláno 24. leden 2011 Odesláno 24. leden 2011 \"s protijedoucími vozidli v noci, která na poslední chvíly přepnou z dálkových světel na tlumení například při jízdě na dlouhém přímém úseku???\" - hmm na dlhom rovnom useku na uzkej ceste medzi dedinami mam problem ist len so stretavackami - samozrejme tak chodim ale to svetlo zo stretavacie oprotiiduceho aj tak trosku oslepuje a dost dlho kedze je to dllha rovina - mam vzdy bobky ze sejmem niekoho na krajnici lebo moc dobre nevidim. uplne naj je to za dazda - a ze tych ludi chodi po tme vela medzi dedinami. predne hmlovky - tak neviem mne vadia - najviac za dazda po tme - aj tak uz hovno vidim na stretavackach a nie ked este mi niekto nasvecuje cely asfalt, niekedy sa neudrzim a pustam im dialkove a znacne znizujem rychlost - hlavne ked si ich kazdy druhy nasrobuje doma sam a svieti mu to kam chce len nie tam kam ma. Citovat
pastorek Odesláno 24. leden 2011 Odesláno 24. leden 2011 capy: ja jsem treba asi seroslepej a proto si kolikrat zapnu mlhovky, kdyz nic nejede, i dalkovky, abych videl, kdyz uz za sera musim jet. Myslim, ze to je mensi zlo, nez sejmout chodce u krajnice....... a pak se vymlouvat....... :potlesk:potlesk Pridavam se k nazoru... Ale tam je i \"když nic nejede\" a to si zrejme prehliadol. V meste na osvetlenej ceste zapne hnlovky snáď iba bezohľadný dement. Za 30 rokov čo jazdím som asi dvakrát zažil takú hmlu že i v meste mali hmlovky opodstatnenie. Citovat
NotFound Odesláno 24. leden 2011 Odesláno 24. leden 2011 co me vadi vic, nez mlhovky, zaply potkavaci svetla a okolo nich tisic modrych diod, ktery jsou k dennimu sviceni, tyka se to hlavne ridicu starsich aut, ktery si to tam dodelavali... Citovat
godzila.01 Odesláno 24. leden 2011 Odesláno 24. leden 2011 Jaké máte zkušenosti s protijedoucími vozidli v noci, která na poslední chvíly přepnou z dálkových světel na tlumení například při jízdě na dlouhém přímém úseku??? A nebo jedete v noci do kopce a na horizontu vidíte kužel světel a tak je probliknete, aby věděl, že se po chvíli objeví protijedoucí vozidlo, ale on nereaguje a přepne na tlumené světla, až když vás vidí! To je nejhorší, už jsem takhle málem dvakrát boural, jeden borec je tam dokonce nechal svítit pořád.... Citovat
OK406 Odesláno 24. leden 2011 Odesláno 24. leden 2011 NotFound : Pokud mají takto zapnuté světla, tak buď je mají špatně zapnuté či zapojené (nesmí svítit obrysové, tlumené, dálkové) a nejedná se o denní světla, ale pouze o obrysouvé poziční světla !!! Jsem rád, že semnou souhlasíte, že se jedná o nešvar na silnici, pokud řidič nepřepne včas dálkové světla. Může se stát, že na to zapomene, pokud mu to hůř svítí a nebo mu nejde ikonka dálkových světel. Citovat
omegaalfa Odesláno 25. leden 2011 Odesláno 25. leden 2011 a co říkáte na ty světla, která přisvědcují do zatáčky - v podstatě to jsou mlhovky ? ....u nových škodovek a pod. ...mě docela tyhle světla vadí víc než když má někdo přední mlhovky pustěné na stálo .....hlavně jsou výborný v situaci kdy v protisměru jede auto, já mám po pravé straně odbočku na vedlejší a on se uhybá díře před tou křižovatkou ....už jsem to musel několikrát zahamtnout, protože to vypadalo že mi to tam ohne bez blinkru ....ten kdo tohle vymyslel měl v palici pěkně nasr.... Citovat
koblih69 Odesláno 25. leden 2011 Odesláno 25. leden 2011 Řídím se heslem: „co sám nerad nečiň druhému“ a tak pokud jedu používám mlhovky tak jak mi radí zdravý rozum. Zadní tak aby mě bylo vidět a nikdo do mě nevrazil a přední jen když mi po zapnutí pomůžou k lepší viditelnosti ( samozřejmě v mlze, vánici... ). Když projíždím přes město tak je vypnu, protože se vidíme a já taky vidím a vím jak je nepříjemný na to koukat. Protijedoucí mlhovkáři mi vadí, ale většinou je ignoruju. Daleko vím mě dráždí Xenonáři a ti kteří pozdě večer a za deště, mlhy a podobně svítí jen světly pro denní svícení nebo vůbec a pak mi ještě vadí kolegové motorkáři, kteří z Bůh ví jakého pohnutí myslí svítí dálkovými trvale a odůvodnují to tím, že je ostatní líp vidí... Myslím, že je to jednoduché, kdyby každý svítil tím čím mám a tehdy kdy má tak je to úplně OK. Citovat
milda67 Odesláno 27. leden 2011 Odesláno 27. leden 2011 mám ve svém okolí asi čtyři lidi s favority, nevím proč,ale všichni jezdí i ve dne s dálkovými světly,asi je to nějaká výrobní vada,že to ti lidé nepoznají.Nikdy bych nevěřil jak to může i ve dne hrozně tahat oči,zvlášt pokud to mají i špatně seřízené. Jinak můj děda dostal tady v Brně pokutu za rozsvícenou zadní mlhovku a strašně se divil,že na ni jen zapomněl. Já to schvaluju,protože tady ve městě když jezdíte od semaforu k semaforu za takovým autem tak vás boleji oči za chvíli.O předních mlhovkách ve městě ani nemluvím,to už je fakt bezohlednost. Citovat
chechet Odesláno 27. leden 2011 Odesláno 27. leden 2011 Ale zase milujem, ked idem po dialnici 140 km/h, je hmla jak svin, a jazdia tam ludia bez hmloviek ... jsi docela drson, ze jezdis 140 v mlze jaxfina... Citovat
Edison Odesláno 27. leden 2011 Odesláno 27. leden 2011 a co říkáte na ty světla, která přisvědcují do zatáčky - v podstatě to jsou mlhovky ? ....u nových škodovek a pod. ...mě docela tyhle světla vadí víc než když má někdo přední mlhovky pustěné na stálo .....hlavně jsou výborný v situaci kdy v protisměru jede auto, já mám po pravé straně odbočku na vedlejší a on se uhybá díře před tou křižovatkou ....už jsem to musel několikrát zahamtnout, protože to vypadalo že mi to tam ohne bez blinkru ....ten kdo tohle vymyslel měl v palici pěkně nasr.... Jedná se o světla (někdy nazývaná rohová, nebo cronner), která svým charakterem osvětlují prostor více do kraje, kam se zatáčí/odbořuje. Aktivují se při rychlosti většinou pod 35km/h natočením volantu a/nebo znamením o změně směru jízdy. Na těchto světlech nevidím nic špatného, u mnoha aut jsou k tomuto účelu mírně překonstruována mlhová světla. Citovat
a.l.k.a Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 ja teda vubec nechapu co vsem vadi na prednich mlhovkach?!? za 15let rizeni mi to nikdy nevadilo. za to mi radne vadi jet za autem v kolone at jiz na dalnici nebo ne a nejhure v noci ktere mi smazi mlhama do oci. a to udrzuju opravdu velkou vzdalenost! ve meste je to horsi jeste o to ze se pak spatne rozeznava kdyz dotycny brzdi protoze je to uz maly rozdil v intenzite svetla. cili zaver: zadni mlhy pouzivam jen v opravdu silne mlze kdyz za mnou nevidim jine auto a vypinam je jakmile se nejake priblizi. predni moc nepouzivam, jen pri desti na neznamych okreskach a v lesich se pomoci nich obcas ale jen velmi obcas vyhybam diram a lesno zveri. a jeste jednou opakuju ze protijedouci mlhovky mi vubec ale vubec nevadi, stokrat horsi jsou treba pr. svetla fabie.. Citovat
KapriQ Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 Co nato rikam ? Demence,a najlepsie ked je cesta ako zrkadlo a ko**ti maju hmlovky by som normalne rozbijal kladivom do radu.Asi tolko k tomu.A ako napisal medved. Predne hmlovky pouzijem fakt len v noci ked je brutal mlieko.Inak to je podla mna uplne zbytocne... A zadnu hmlovku ked ma tiez niekto zapatu ked je sice hmla a je vidiet na kilometer tiez nechapem... Citovat
Milhausekkk Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 Ahoj, mlhovky neřeším... tady v okolí Kopřivnice to je asi místní obyčej, protože při pravidelné ranní cestě do práce se nestačím divit, kolik lidí to má zaplé bezdůvodně ... jsme hold kraj mlhovkářů... Co ale nechápu, že každý den narazím taky na v*la či kr*vu, která celý kopec sjíždí s nohou na brzdě, to jsou teprve orgie pro oči Citovat
Šalda Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 Mlhovky přední mě zase tak moc nevadí, když není šero, tak to ani moc neoslňuje, spíše by si měli lidi pravidelně nechávat seřizovat potkávačky;) Citovat
Fuller Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 Nikdy, ale opravdu nikdy mě za ty 3 roky a kousek, co mám papíry, neosilnily přední mlhovky. Ani když jel někdo zamnou a ani když sem potkal auto v protisměru. A je jedno, jestli v šeru, v noci, za deště nebo kdykoliv jindy. Za zadní mlhy bych fackoval, pouštim minimálně, neb jsou potřeba jen velmi málo na dálnici nebo v husté mlze, než mě někdo dojede. Ale těma předníma si přisvicuju na díry na okreskách nebo v lese či na neznámých silnicích. Takže nechápu, co s tim má kdo za problém. To mě víc osilněj HID sady a debilové, co si neuměj nechat seřídit xenony nebo již zmíněné HID sady.. [upravil dne 8/4/12 00:54 od Fuller] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.