Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ani nevím že tam má být. Včera jsem si narychlo všimnul, že tam chybí i jeden šroubek na uchycení repro. Asi do toho někdo vrtal, ale proč?

Odesláno

Tak ta mřížka tam chybí, někdo do toho musel vrtat. Ach jo, tak mě to holt hrát hezky asi nebude.

Odesláno

Zkus vyndat ten reprák je tam jenom jeden ale má dva vstupy dvě cívky vedou do něj 4dráty jako levej a pravej kanál. zkus se kouknout jestli jeden z těch drátků nebude upadlej. A pak zkus drátky odpojit nejdří jednu stranu a pak druhou. Mělo by to vždy basovat jen jakoby napůl když jednu stranu odpojíš a přestane to basovat úplně tak je KO cívka to znamená sehnat jinej basák DVOU cívkovej

Odesláno

Vypadá to asi takto ,lepšie foto som nenašiel.Inak JBL potrebuje trochu viac zvuku aby to vyniklo.Ideálna skladba AC/DC, Hells Bells .Zvuk vytiahnuť tak na 7-mičku,samozrejme ,že to môžeš dať aj vyššie ,ale toto postačuje ,nádhera. :D

post-34679-0-63754700-1413146577_thumb.j

Odesláno

Díky moc, tohle jsem potřeboval poradit. Jak se k tomu dostanu, musím sundat tapec z boku? R.

• O 4 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj všem, potřeboval bych poradit. Mám 407SW v JBL edici a koupil jsem si usb měnič od Stuealarm. Měnič funguje ale ! Hlasitost z flash disku je rapidně nižší něž normálně z cd a nebo obyč. radio a druhá věc a ta horší je to, že jakmile odpojím vzadu z radia výstup od CD changeru tak aniž bych zapojil tento usb měnič tak při startu auta a i při zapínání radia se ozývá silné lupnutí v reproduktorech (zkoušel jsem to i bez zapojení toho usb měniče a je to stejné!! prostě stačí jen odpojit orig.kabel z radia). CD měnič v kufru nemám jen Sub. Problém bude zřejmě v zesilovači JBL přes který to je asi přehnaný nebo si to nijak nedokážu vysvětlit. Věděl by někdo co s tím???? Díky moc  PS: mám RD4

Upraveno uživatelem ares_406
Odesláno

Pochopil jsi to dobře, ale už jsem to vyřešil. Projel jsem konektory v kufru a u radia, prošel svazky a zjistil že konektor co je od USB měniče má o jeden pin míň a orig. konektor v tom samém místě má pin osazený. Po následném zkoumání jsem zjistil že právě ten kabel je použit jako impuls pro zesilovač. Tak jsem ho vypinoval z původního konektoru a napinoval do konektoru USB měniče a tradá :-) vše běhá jak má

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdravím všetkých,potrebujem poradiť.Asi pred rokom som vymenil rádio rd4 za rt5 aj s veľkým displejom -všetko funguje ako má,teraz som k tomu dorobil JBL zosilovač s reproduktormi,zapojil som to podľa schémy RT4,inú som nezohnal.

Hraje to perfektne ,problém je v tom že cez diagnostiku nemôžem aktivovať prítomnosť HIFI zosilovača -aktivácia mi skončí hláškou -chyba dialkového kódovania.

Telematika mi hlási chybu F947-neprítomnosť oddeleného ovládača typické pre vozidlo 807.

Ďakujem za každú radu.

Odesláno

Stahni si mirascript pro RT4 a danou verzi firmwaru, ktery mas nahrany v radiu a i tam jde zesilovac povolit-zakazat. Pokud to nepujde tak mas nekde chybu. Nelupnou ti nahodou repraky pri zapnuti radia? Basak hraje?

Odesláno

Ja som si teda neni istý ,ale HI-FI tam nejde aktivovať ani mne a mám to origo .Myslím si že to bude tým ,že ten zosilovač je analóg a nie digitál.Ak nechám nakonfigurovať digitál ,tak to píše chybu konfigurácie.Nevyznám sa v tom ,je to iba moja domnienka.Ak si to teda dobre pamätám ,tak celá konfigurácia spočíva v tom ,že v BSI navolíš zosilovač prítomný a v RT5 zase navolíš analógový zosilovač prítomný po drátoch,alebo tak nejako.Mno a to by malo byť všetko. :myslim

Odesláno

Jeste to upresnim. Snizis uroven vystupu z radia do zesilovace. Tim zabranis prave tomu pukani v repro pri zapojeni pres jakykoliv zesilovac. Zadny ultra Hi-Fi nastaveni neexistuje. Jen tato varianta.

Odesláno

Ďakujem za rady.Mirascriptom som to mal zapnuté ale nemal som zosilovač aktivovaný v BSI nastaveniach.Ja som ho skúšal aktivovať len v telematike.

• O 2 roky později...
Odesláno

Kolegové, byli byste prosím tak laskavi a poslali mi schéma zapojení JBL? Pročetl jsem až sem a evidentně je potřeba VIN... tak tady je můj vin: VF36DXFVJ21016383

Auto sjelo z výroby bez JBL. Předchozí majitel nešetrně umístil do dveří repro ze série JBL GTO 603c a jako výškáče osadil originální ze 407 JBL. Doufám, že RT3 rádio jestě nemá odpálený koncáky a půjde to zachránit, protože nyní je v autě 6 repro 2 Ohm, které krmí rádio 4 Ohm. Zvuk který sestava vyluzuje je neposlouchatelný, snad je RT3 OK a jen to prostě nezvládá. Protože se jedná o kvalitní repro, rád bych toho využil a jen je "nadopoval" správně skrze 2 Ohm výstupu zesilovače JBL, leč chybí mi schéma zapojení, jaký výstup rádia dát na jaký vstup JBL zesilovače a jaký výstup JBL zesíku je které repro. Je mi jasné, že pro výškáče (jsou tam osazeny výšky se středem z JBL zástavby, viz výše) budu tahat nový drát, neboť má být krmen autonomně z JBL zesíku a ne tak jako teď přes kondík z předního repro.

Moc prosím o schéma zapojení... Děkuji

(horak et seznam dot cz)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...