Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Na FULL HD by som sa az tak nezameriaval. 98percent tych kamier nema fullhd cip, ale len to doratava na fullhd. Moc velky rozdiel medzi HD a FULL HD som teda nepostrehol okrem toho ze to zabera viacej miesta na karte.

A tiez je tazke povedat ze tato kamera je uplne v pohode, lebo hadi cinsky to obmenuju stale. Uz sa mi stalo ze som kupil kameru a ta mi vyhovovala, potom som kupil dalsiu pre znameho a ta sa chovala uplne inac. Iny program, ina kvalita obrazu. A bolo to od toho isteho vyrobcu-dodavatela. Popritom rovnaka krabica, rovnaky dizajn a aj typ.

Takze pozor aj na to.

Odesláno

Ja nemyslel plne jako FULL ale jen HD \"poctive\" HD ?

Rozdil je ale v detailech a na to ta kamera za sklem skutecne neni ;)

A souhlas ze stejna kamera muze mit rozdilnou kvalitu - psal jsem to nekde v prispevku.

Odesláno
Dzavel: kamerka ještě nedorazila, ale jak psal Cinicman, tak se snad sama spustí otočením klíčku (když dostane šťávu z 12V zásuvky). Nebo tys myslel tu mini kameru z HobbyKingu? - tu jsem zasadil do pouzdra z mobilního telefonu. Takže se ovládá ručně dvěma tlačítky. Baterie vydrží tak 2 hodiny.

[upravil dne 16/3/13 19:28 od Cyklon]

Myslel jsem tu z hobbykingu. Zapínání ručně nechci, takže odpadá. Dát za kamerku 2t nechci, tak počkám až bude něco normálního :D.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Napadla mě taková poněkud kacířská myšlenka: založit takové specielní vlákno kam dávat kuriozní \"úlovky\" - krátké videosekvence nebo jen screenshoty z denního provozu z našich kamerek. Pár takových perliček už doma mám a kdyby se takto daly do kopy - bylo by se na co koukat ;)

Odesláno
jojo tak nejak jen ty kamery jsou takove bambusoidni ale kdyz sjedes dolu tak je tam vyfocenej obal a na nem jsou mnohem hezci kamery. A jeste by se to dalo pozuvat jako parkovaci kamera. Neco takoveho by bylo uplne idealni http://www.stualarm.cz/produkt/dvrb4-cerna-skrinka-pro-zaznam-obrazu-gps-4-kanaly/ ale ta cena je totalni nesmysl

[upravil dne 15/3/13 12:25 od Vítek1]

Dle popisu má zabudovaný i GPS, který sepne záznam i při prudkým zrychlení, nebo změně směru, z toho bych usuzoval, že ví i rychlost, když pak pojedeš dejme tomu 60 km/h v úseku kde je 50, stane se nehoda, kde Ty budeš poškozený, poskytneš záznam PČR a oni z toho záznamu zjstí, že si nejel povolenou rychlostí, nebude z toho problém? Třeba nějaká pokutka, krácení pojistného, nebo tak??? To by pak bylo k vzteku koupit tak drahej krám, když by Tě pak ještě usvědčil:D

Odesláno

Pro Cyklon: Problem je ze zijeme v nasem bananove.

A klidne se muze stat ze pokud se nekdo pozna zazalujete pro bla bla bla a je to u ledu.

Jinak sam mam taky par top \"ulovku\" a nejde jen o cunacinky :)

Ale docela se to bojim rozeslat verejne

Jeste snad adresne ale i to je na hrane ....

Nekde jsem daval vyjadreni D.A.S pojistovny a skoro se me chc plakat kde smejd ma vetsi ochranu nez ty jako poskozeny-ale to je mimo tema.

A pro Odee: Sic by to bylo hodne neprijemne ale pokud me nekdo vybrzdi ci neda na STOPCE prednost ???

Ale jak jsem napsal viz vis zijeme v bananove.....

[upravil dne 29/3/13 18:23 od Lihous]

Odesláno

Lihous: přesně tak, taky mám takový názor. Taková videa by se dala zveřejnit snad jen po zamaskování RZ, kvůli úřadu pro ochranu... :)

Každopádně všem nerozhodnutým kamerku vřele doporučuji zvláště po zkušenosti, kdy myškař způsobil nehodu a ujel a po odchycení mlel: \"ničeho jsem si nevšiml a bla bla bla...\" ;)

Odesláno

Tak už jsem taky pořídil (tuto: http://www.kasa.cz/autokamera-omega-om205/) a teď ji testuji. Jasně, že to není žádnej převratnej zázrak, ale zatím funguje. První dojmy jsou takový, že by mohla mít přeci je lepší rozlišení (720p nativ ještě není ono) a taky podstatně kvalitnější snímání zvuku. Ani to dílenský zpracování není nic moc, ale je to holt \"převlečená, avšak oblíbená čína\" :papa

Odesláno

No už jsem na to teď z jistých důvodů začal trochu spěchat a tahle mi přišla tak nějak pod ruku...

...vzhledem k tomu, že jaxe tu už x-krát psalo, jsou ty střeva dost často podobný, ne-li stejný...

[Edited on 2/4/13 22:19 by Veverka]

Odesláno
Tak jsem nakonec objednal tuto, co výše doporučuje Cinicman. Líbí se mi poměr parametry/cena. Málokterá kamerka má 1080p (1920x1080) a takové praktické kompaktní provedení ;)

No tak kamerka dorazila v rozšláplé krabici, ale prvotní nadšení poněkud opadlo: technické parametry odpovídají, ale

- kameru se mi podaří zapnout minimálně na 3. pokus (kamera se zapne-LED svítí, ale nenaskočí displej)

- nejasná funkce aktivace kamery sepnutím palubního napětí (napětím se kamera nezapne ani se nevypne)

- minimalistický návod uvádí pouze, co se nastavit dá, ale nevysvětluje co která možnost znamená (co je to např. boot delay time - 5,10,20 sec?, nebo loop time - 1,3,10 min.? co je to G-sensor setting ?)

- plně nabitá baterie vydrží napájet kameru cca 20 minut

43 USD pravda není moc, ale... (nedělám si moc iluze, že dražší výrobky z PRCu na tom budou podstatně lépe :(

Edit: jen dodávám, že jsem nastavoval loop time 1 s výsledkem 2 min. a 3 s výsledkem 5 minutových bloků (souborů). U nastavení G-sensor nevím: čísla - reprezentují násobek grav. zrychlení, aby čidlo zareagovalo?

[upravil dne 3/4/13 13:18 od Cyklon]

Odesláno

Boot delay - zpoždění po zapnutí (za jak dlouho od přivedení napájení začne nahrávat)

Loop time - délka jednotlivých nahrávaných úseků

G-sensor - snímač zrychlení, resp. zde prudkého zpomalení (nárazu), to je k ho*nu.

Odesláno

Cyklon - to je holt riziko zásielok z Číny... :(

Kamera sa určite nemá zapínať na 3x a musí fungovať zapínanie na zopnutie palubného napätia. Ak je to tak ako popisuješ tak ti poslali vadný kúsok alebo sa jej niečo cestou prihodilo... :myslim

G-sensor v prípade prudkého zabrzdenia, resp. nárazu uzamkne práve nahrávaný súbor na karte... ;)

EDIT: Práve ma napadlo, či nemáš vypnutý displej po zapnutí niekde v menu. Je tam taká funkcia aby nerozsvecovalo zbytočne displej... keď sa dostanem k autu tak ti to pozriem... možno to číňan vypol...

[upravil dne 4/3/2013 11:48 od Cinicman]

Odesláno

Judes : toto robia radi a keď ich vyblikáš alebo predbehneš idú po tebe, tiež som mal pár takých videí, ak to znova natočíš pošli to do telky má to vedší význam ako sa s nimi takto handrkovať :D

Odesláno

Pekne ma to pobavilo, že si nevedel ten policajt ani pípnúť :D, ale keby namiesto tohopána čo si to točil sedel nejaký mlaďas tak im šešte aj zacvaká.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...