Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

už od doby kdy jsem auto koupil nejde zapnout klima :( ale až ted to začínám řešit.. mám automatickou klimatizaci (new model) po stisknutí tlačítka A/C se nic neděje...kompresor se nerozběhne...je možné že je tam někde čidlo které hlídá stav náplně klimatizace a při malém množství neumožní jim zapnout ?? nebo je možné že odešel kompresor ? popřípadě bych jí zajel zkusit někam naplnit :) děkuji všem za rady :):papa

Odesláno

To je nesmysl, pod 5 st se nespustí, hrozí namražení výparníku a jeho poškození, proto je tam teplotní čidlo které brání zapnutí

Zapínat i v zimě

To nejmenší, co můžete pro svou \"klimu\" udělat, je pravidelně ji zapínat i mimo sezonu. Auto klimatizace by se měla spouštět aspoň jednou měsíčně na několik minut bez ohledu na počasí nebo roční období. V chladícím médiu je i speciální olej, který maže kompresor a udržuje v kondici těsnění.

Zároveň upozorňuje, že automatické klimatizace se nemusí podařit spustit při teplotách pod +4 stupně Celsia. Pak je dobré zajet třeba do podzemní garáže, kde je tepleji.

[upravil dne 4/12/10 17:26 Radek Hurvajz]

Odesláno

tech cidel je tam nekolik: cidlo venkovni teploty, teploty radiatoru, teploty vyparniku. O omezeni fungovani klimatizace nizkou venkovni teplotou nepisou ani v manualu k autu a uz jen kvuli funkci odmlzovani oken musi klima fungovat (a vysouset vzduch) i pri nizkych teplotach

Odesláno

No jenže prostě pokud je mráz tak nejede, to omezení bude nejspiš čidlem na vyparníku, je to to samý jako když vypne klimu při namražení vyparníku v létě. a odmlžování pokud mrzne tak není potřeba, venkovní zmrzlý vzduch je bez vlhkosti, takže jako by byl z klimy

Odesláno

Ano myslím, že to je spíš čidlem na výparníku, ale o tom, že v zimě nepotřebuješ odmlžovat bych polemizoval. Každej topí uhlím, dřevem a kdo má v tom smradu ráno jezdit? Přepnu na vnitřní a za chvíli by byla mlha :D

Odesláno

Tak mně ta klima nešla právě ani přes léto :) kompresor vůbec nesepnul .. myslím že je tam málo kapaliny a čidlo zabrání spuštění ale pro jistotu jsem chtěl ještě nějaké typy čím by to mohlo být nu :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...