Dadadavid Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Ahoj,jaka je zivotnost tohoto motoru kdyz se clovek o nej dobre stara??Kolik je maximum,co lze na nem najet_?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Chozeluizskuner Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Benzín neni nafta... a starat se můžeš a pak ho někde utavíš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadadavid Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 Benzín neni nafta... a starat se můžeš a pak ho někde utavíš Ja vim,kamarad si ho chce poridit ale pry ma velice nizkou zivotnost...neni potreba mi rikat ze nafta vydrzi vic nez benzin,tak hloupy zase nejsem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Chozeluizskuner Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Benzín neni nafta... a starat se můžeš a pak ho někde utavíš Ja vim,kamarad si ho chce poridit ale pry ma velice nizkou zivotnost...neni potreba mi rikat ze nafta vydrzi vic nez benzin,tak hloupy zase nejsem nebude to tim že mu každej nandavá a má to malej obsah? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadadavid Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 Benzín neni nafta... a starat se můžeš a pak ho někde utavíš Ja vim,kamarad si ho chce poridit ale pry ma velice nizkou zivotnost...neni potreba mi rikat ze nafta vydrzi vic nez benzin,tak hloupy zase nejsem nebude to tim že mu každej nandavá a má to malej obsah? Pry oficialne ma vydrzet jen 150 tisic km,coz se mi prave verit nechce a cerny na bilym jsem to jeste nevidel..Cekal bych tak cca opravdu maximum 250 tisic km. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Chozeluizskuner Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 například fábie 1.2 htp má podle automechaniků co se s tim už setkali životnost 80 000 a motor jde do háje.sousedka má teda najeti 108 000 a auto jede ale bylo jí řečeno že má asi štěstí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadadavid Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 například fábie 1.2 htp má podle automechaniků co se s tim už setkali životnost 80 000 a motor jde do háje.sousedka má teda najeti 108 000 a auto jede ale bylo jí řečeno že má asi štěstí To je sila kdyz si clovek veme co to stoji za penize. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kupák Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 například fábie 1.2 htp má podle automechaniků co se s tim už setkali životnost 80 000 a motor jde do háje.sousedka má teda najeti 108 000 a auto jede ale bylo jí řečeno že má asi štěstí Kdeže 80.000. Naši najeli 61.000 a podpálené ventily. Konstrukční vada motoru. Nová hlava, ventily, katalyzátor. Nakonec po handrkování se Škodovkou cena 7.800,-- Kč. rok před tím to prý v rámci kulance hradili celé. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 150tis km je zpravidla projektovaná životnost, to má i ten 1,9TD, se skutečnou životností to nemívá moc společného, záleží na tom, jak velkého konstruktér nechával fóra a jestli neudělal nějakou chybu. Viz příklad toho HTP - motor, z kterého to původně vzniklo, klidně najel k půlmiliónu, a stačila blbá chyba při té předělávce, a sype se už před 100tis... Kolik najede ten v tom ojetém rallye je sázka do loterie, může najezdit dalších 100, nebo se vysypat po vyjetí ze vrat. Něco odhalí prohlídka, ale moc ne, jen největší průsery. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Ta otázka je vpodstatě nesmyslná, protože jde o \"rallye\". Záleží, jak tomu dával na pr... předchozí majitel a před-předchozí majitel, kolik to má stočené. Záleží, jak tomu bude dávat nový majitel (kdyby nechtěl závodit, tak by si koupil slabší, ale zachovalejší motor). Takže statistika a pravděpodobnost neexistuje - anebo pokud existuje, tak jenom pesimistická. Taky jsem měl auto od 18 let. Ale nehnal jsem se za rychlostí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferrari Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 například fábie 1.2 htp má podle automechaniků co se s tim už setkali životnost 80 000 a motor jde do háje.sousedka má teda najeti 108 000 a auto jede ale bylo jí řečeno že má asi štěstíNo, ja som mal v rukách jednu s 360 000 km...a v práci sme také mali a isto nevydržali len 80 000 km...hej, sú konštrukčne chybné, treba častejšie meniť oleja a dávať 10W-50... Ale nepochopil som o aký motor to ide...1,3 73kW Rally? Vocogou? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadadavid Posted November 27, 2010 Author Share Posted November 27, 2010 například fábie 1.2 htp má podle automechaniků co se s tim už setkali životnost 80 000 a motor jde do háje.sousedka má teda najeti 108 000 a auto jede ale bylo jí řečeno že má asi štěstíNo, ja som mal v rukách jednu s 360 000 km...a v práci sme také mali a isto nevydržali len 80 000 km...hej, sú konštrukčne chybné, treba častejšie meniť oleja a dávať 10W-50... Ale nepochopil som o aký motor to ide...1,3 73kW Rally? Vocogou? Jedna se o Peugeot 106 1.3 72kw rallye pohledej na wikipedii... a je to zazracny stroj,200km/h zvladne za 15 vterin a skoro zadny stroj nad nim ve psrintech nevyhraje...pokud chces dukaz tak si zadej na youtube peugeot 106 rallye ..jinak se delala i 1.6 rallye ale ta neni tak dobra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s1600 Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 například fábie 1.2 htp má podle automechaniků co se s tim už setkali životnost 80 000 a motor jde do háje.sousedka má teda najeti 108 000 a auto jede ale bylo jí řečeno že má asi štěstíNo, ja som mal v rukách jednu s 360 000 km...a v práci sme také mali a isto nevydržali len 80 000 km...hej, sú konštrukčne chybné, treba častejšie meniť oleja a dávať 10W-50... Ale nepochopil som o aký motor to ide...1,3 73kW Rally? Vocogou? Jedna se o Peugeot 106 1.3 72kw rallye pohledej na wikipedii... a je to zazracny stroj,200km/h zvladne za 15 vterin a skoro zadny stroj nad nim ve psrintech nevyhraje...pokud chces dukaz tak si zadej na youtube peugeot 106 rallye ..jinak se delala i 1.6 rallye ale ta neni tak dobra Doufam, ze to je nadsazka. Pokud se podivas na parametry motoru, takove hodnoty nejsou realne 0 - 200km/h za 15s? Ani S16 nema takovy cas ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 No vůči fábii 1.2 HTP mám averzi a mají ji dokonce i konstruktéři ve Škodovce, ale u všech 5-ti služebních bylo najeto nejméně 245 tis. a ani jedno nejevilo známky nějaké únavy. Problémů tam byla řada, ale motory byly OK. A to jezdily auta každý den s někým jiným... Jinak diskutovat o životnosti motoru je podle mě vcelku zbytečnost, protože vše závisí na chování majitele. Studenými starty odvříš i ten nejtrvanlivější a naopak slušným chováním a péčí najdeš 2 x tolik než se obvykle říká. Spíš bych se zabýval tím jeslti má motor dobrou kompresi, klidný vyrovnaný chod, nemá díry v některých otáčkách... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadadavid Posted November 27, 2010 Author Share Posted November 27, 2010 například fábie 1.2 htp má podle automechaniků co se s tim už setkali životnost 80 000 a motor jde do háje.sousedka má teda najeti 108 000 a auto jede ale bylo jí řečeno že má asi štěstíNo, ja som mal v rukách jednu s 360 000 km...a v práci sme také mali a isto nevydržali len 80 000 km...hej, sú konštrukčne chybné, treba častejšie meniť oleja a dávať 10W-50... Ale nepochopil som o aký motor to ide...1,3 73kW Rally? Vocogou? Jedna se o Peugeot 106 1.3 72kw rallye pohledej na wikipedii... a je to zazracny stroj,200km/h zvladne za 15 vterin a skoro zadny stroj nad nim ve psrintech nevyhraje...pokud chces dukaz tak si zadej na youtube peugeot 106 rallye ..jinak se delala i 1.6 rallye ale ta neni tak dobra Doufam, ze to je nadsazka. Pokud se podivas na parametry motoru, takove hodnoty nejsou realne 0 - 200km/h za 15s? Ani S16 nema takovy cas ... Tak mi rekni svuj nazor na tohle http://www.youtube.com/watch?v=dgNJPxNgQXY&feature=related Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Chozeluizskuner Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 například fábie 1.2 htp má podle automechaniků co se s tim už setkali životnost 80 000 a motor jde do háje.sousedka má teda najeti 108 000 a auto jede ale bylo jí řečeno že má asi štěstíNo, ja som mal v rukách jednu s 360 000 km...a v práci sme také mali a isto nevydržali len 80 000 km...hej, sú konštrukčne chybné, treba častejšie meniť oleja a dávať 10W-50... Ale nepochopil som o aký motor to ide...1,3 73kW Rally? Vocogou? Jedna se o Peugeot 106 1.3 72kw rallye pohledej na wikipedii... a je to zazracny stroj,200km/h zvladne za 15 vterin a skoro zadny stroj nad nim ve psrintech nevyhraje...pokud chces dukaz tak si zadej na youtube peugeot 106 rallye ..jinak se delala i 1.6 rallye ale ta neni tak dobra Doufam, ze to je nadsazka. Pokud se podivas na parametry motoru, takove hodnoty nejsou realne 0 - 200km/h za 15s? Ani S16 nema takovy cas ... Tak mi rekni svuj nazor na tohle http://www.youtube.com/watch?v=dgNJPxNgQXY&feature=related nepříde mi že 72kw je 155Hp jako je na videu:bacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 Jestli chcete zaujmout, kupte si něco jiného. Rychlými starty s pískajícími pneumatikami oslníte jen některé dívky:bojim, a rychlou jízdou riskujete. Takové 306 kabrio zaujme více. F500 je výsledek zaručen, akorát není moc bezpečný. Anebo, 806, taky zaujme a dobře poslouží pro dvacetileté kluky:D. PS: když mi bylo 17, měl jsem DKW 700 kabrio - to byly časy, celé město nám mávalo. Byl to dvoutakt, jezdil pomalu, aby byl čas pokecat s kolemjdoucími:D. Řidičák jsem neměl, řídil kamoš. Sedělo se na zadním kufru (sklopená střecha vytvořila horní lavici), s nohama na sedadle. A holky s náma jezdily opravdu rády. [upravil dne 27.11.2010 18:10 P607Olda] [upravil dne 27.11.2010 18:12 P607Olda] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadadavid Posted November 27, 2010 Author Share Posted November 27, 2010 například fábie 1.2 htp má podle automechaniků co se s tim už setkali životnost 80 000 a motor jde do háje.sousedka má teda najeti 108 000 a auto jede ale bylo jí řečeno že má asi štěstíNo, ja som mal v rukách jednu s 360 000 km...a v práci sme také mali a isto nevydržali len 80 000 km...hej, sú konštrukčne chybné, treba častejšie meniť oleja a dávať 10W-50... Ale nepochopil som o aký motor to ide...1,3 73kW Rally? Vocogou? Jedna se o Peugeot 106 1.3 72kw rallye pohledej na wikipedii... a je to zazracny stroj,200km/h zvladne za 15 vterin a skoro zadny stroj nad nim ve psrintech nevyhraje...pokud chces dukaz tak si zadej na youtube peugeot 106 rallye ..jinak se delala i 1.6 rallye ale ta neni tak dobra Doufam, ze to je nadsazka. Pokud se podivas na parametry motoru, takove hodnoty nejsou realne 0 - 200km/h za 15s? Ani S16 nema takovy cas ... Tak mi rekni svuj nazor na tohle http://www.youtube.com/watch?v=dgNJPxNgQXY&feature=related nepříde mi že 72kw je 155Hp jako je na videu:bacha Ja taky nemluvil o tom ze by to melo byt v zakladu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadadavid Posted November 27, 2010 Author Share Posted November 27, 2010 Jestli chcete zaujmout, kupte si něco jiného. Rychlými starty s pískajícími pneumatikami oslníte jen některé dívky:bojim, a rychlou jízdou riskujete. Takové 306 kabrio zaujme více. F500 je výsledek zaručen, akorát není moc bezpečný. Anebo, 806, taky zaujme a dobře poslouží pro dvacetileté kluky:D. PS: když mi bylo 17, měl jsem DKW 700 kabrio - to byly časy, celé město nám mávalo. Byl to dvoutakt, jezdil pomalu, aby byl čas pokecat s kolemjdoucími:D. Řidičák jsem neměl, řídil kamoš. Sedělo se na zadním kufru (sklopená střecha vytvořila horní lavici), s nohama na sedadle. A holky s náma jezdily opravdu rády. [upravil dne 27.11.2010 18:10 P607Olda] [upravil dne 27.11.2010 18:12 P607Olda] Tak 607 je fakt luxus,tu bych chtel,jen by me stvala ta elektronika tam..jinak ta 1.3 rallye neni na holky ale kamos ji chce na rallye tratě ale jestli ams 607 tak zavidim,potom se mi libi 407 ..jinak osobne jsem mel 306ku a ted mam 406ku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts