enikybeniky Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Zdravím, nedá mi to a zeptám se. Koupil jsem si před krátkým časem novou Full HD LCD televizi Sharp Aquos LC32FH500EV a objevil jsem něco, co se mi moc nepozdává. Většinou, ne vždycky, když během vysílání začne nebo končí reklama, tak obraz problikne na plně černou obrazovku asi tak na půl vteřiny a poté už zase jede normálně. Nikde se nic nenapíše, že by třeba ztráta signálnu nebo tak něco. Není to 100% pravidlo, ale docela častý. Může to být normální? Že se jakoby něco někde přepne? Roztáhnutí obrazu mám na auto, zvuk na standard, automatická hlastitost vypnuta... Jinak jedu na vestavěný DVB-T tuner. Stává se to opravu jen před nebo po reklamě, během reklamního bloku nebo normálních pořadů to jede bez zaváhání. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Myslím, že by to mohlo robiť prepínanie režimu z 16:9 na 4:3 resp. opačne. Skús vypnúť auto rozťahovanie obrazu ako sa to prejaví. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 To bude na 100% přepínání formátů. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enikybeniky Posted November 22, 2010 Author Share Posted November 22, 2010 A já myslel, že auto bude nejlepší... Tak teď vybrat ten správnej, teda asi \"plný\"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Nech tam auto, hromada filmů jede ve 4:3 a je potřeba aby se to přeplo buď do plného nebo někde se to jmenuje SMART, nebo podobně, prostě se okraje roztáhnou aby se doplnil obraz na plnou obrazovku. Naopak filmy které jsou v 16:9 jsou nejlepší pravě v poměru 16:9, pokud tam daš něco jinýho obraz se deformuje, a ručně to přepínat je vopruz, ja jsem rád že co jede digitál tak se to děje automaticky, taky mi to blikne, si za chvili zvykneš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enikybeniky Posted November 22, 2010 Author Share Posted November 22, 2010 No, nevim, nějak jsem si za ty nějaký 3 měsíce nezvykl. Zkusil jsem teď dát 16:9 a to se roztáhlo až někam za rohy, že nebylo vidět ani logo stanice. Tak teď tam mám \"plný\" a budu sledovat, jak se to bude chovat. Takovej rozdíl s tou deformací to snad nebude, když samotná obrazovka má formát nějakých 16:9 - 10, ne? No, uvidíme. Jak říkáš, kdyžtak si zvyknu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Nezvykneš si ... Přepínání formátů jsem hledal jako 1. ale u mě to nebylo tím. Vyměnil jsem satelit abych to mohl nastavovat natvrdo. Pak jsem zjistil, že je to i v nahraném signálu... A ejhle je to přepnutím mezi velmi temnou a velmi světlou scénou. Typicky reklma na Lidl - celá bílá obrazovka a ve středu malé logo... Pohledej po netu, je to vada poměrně velkého množství TV, dokonce najdeš které reklamy to spolehlivě dělají. Pro mě to byl impuls koupit k novému satelitu novou telku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Existujuci Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Ja si tiez ze to nieje nastavenim formatu.Kedysi davno(20 rokov dozadu) mi toto iste robila telka a museli mi vymenit nejaky modul-(nieco s farbou). Tiez to robilo pocas reklamy.Vtedy sa este dali pozerat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enikybeniky Posted November 23, 2010 Author Share Posted November 23, 2010 Tak podle Radka jsem to teda nechal na auto, ale stejně si myslim, že si nezvyknu, ale co nadělám. Škoda, je to jediná věc, co mi na telce vadí. Teda ještě to pomalejší přepínání, no... Kdyby to bylo těma temnýma a světlýma scénama, tak by se to občas projevilo třeba i během filmu, ne? Ale to se neděje. Ještě podotknu, že před bliknutím se normálně objeví obraz (třeba reklamy nebo pořadu po), pak to problikne (dost znatelně) a jede se dál. Zkoušel jsem na netu hledat, ale nic jsem jako nenašel... Bohužel já už novou telku mám, takže tento impuls s novou telkou mi moc nepomůže. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Pomalejší přepínání je u DVB-T a DVB-S normální, některý přístroje jsou rychlejší jiný pomalejší, ale je to tak. Při to bliknutí by jsi měl poznat co ti tam skočí za formát obrazu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Nesouvisí to s nějakým systémem, kterej kvůli nahrávání automaticky rozpozná reklamy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enikybeniky Posted November 23, 2010 Author Share Posted November 23, 2010 Radek: Nepoznám, nic to nenapíše, a podle voka to nedám. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macik.83 Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Jestli ji budes chti vyhodit, ja si pockam u polelnice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enikybeniky Posted November 23, 2010 Author Share Posted November 23, 2010 Tebe vyhodim k popelnici. Ještě budu chvíli splácet, takže nevyhazuju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macik.83 Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Tebe vyhodim k popelnici. Ještě budu chvíli splácet, takže nevyhazuju. Tam uz jsem jednou byla nedoporucuju V pul at jsi tady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Dělá to i mimo reklamu, ale naprosto minimálně. Všimni si, že nejčastější je to na Primě, za ní je Nova a na ČT skorů vůbec. Přepínáním poměrů stran to není, natáhnul jsem si obraz do PC a změna rozměru tam není. Naopak tam kde je je to OK. Tedy u mě bylo. Dá se to i nasimulovat - udělal jsem DVD na kterém jsem střihnul ty scénu při kterých to přepíná. Dělá to stejně a na 100% tam žádné přepnutí formátů není, udělal jsem to natvrdo 16:9. Až budu mít chvilku najdu ti ty odkazy na webu. U mě to bylo s ohledem na stáří nemožné, ale u tebe bych to normálně reklamoval. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 enikybeniky zkus přepnout formát ručně, pokud to blikne uplně stejně tak je to ono, pokud to plaší jinak bude to to co popisuje Koblih69, ale jak říkám, mě se to chová stejně, většina reklamy je v 16:9, pokud sleduješ film který je 4:3 a přijde reklama TV se automaticky přepne na tento formát, po skončení reklamy skočí zpátky. pokud ale pojede film v 16:9, nebo studiové vysílání, např. zprávy na TV Nova tak by se to při reklamě přepnout nemělo, leda by reklama byla ve 4:3 Tady to máš nasimulovaný - http://www.youtube.com/watch?v=TWRu7dFGago [upravil dne 23/11/10 19:13 Radek Hurvajz] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Hurvajz to je ale opravdu něco jiného než jsem měl já, navíc to co píšu se neděje na začátku \"reklamního bloku\" kdy dochází někdy k přepínání, ale v přechodu jasné scény v konkrétní reklamě, Hitem internetu je teď reklama na Syoss předtím to byl Lidl předtím už nevím, ale myslím taky nějakej šampón. Přepínání formátů na téhle telce běhalo naprosto rychle, prakticky s s neznatelnou prodlevou. Pokud je to \"jen\" v přepínání formátů tak bych to nastavil natvrdo, pokud to TV umožňuje a hotovo. Mimochodem teď si vzpomínám kde to šlo 100% i uprostřeed pořadu - Na TV Prima běží v sobotu autosalon, když testují nějaký auto tak tam potom pustí takovou grafiku ( tabulku ) kde jsou rozměry, spotřeba... tam to dělalo pokaždé taky Je toho hodně i na youtube třeba tady: poprvé to problikne někdy v 1:13 ... [upravil dne 23/11/10 19:02 koblih69] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enikybeniky Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 Nezdá se mi to moc ani u jednoho videa, zkusím to taky zachytit na video a hodit sem. Ale jindy se mi to OPRAVDU neděje. Přepínámí formátů není taky tak nápadný jako v tom prvním videu. Když jsem dal napevno formát obrazu \"plný\", tak se mi to během reklam zdálo horší, klidně i během jedný reklamy v jednom obrazu to probliklo. No, z reklamace bych radost neměl, bůhví jak dlouho bych byl bez kouzelný krabičky s hejbajícíma se obrázkama! Jo a taky skoro 100% záruka toho, že se to stane, je na Coolu, když začínají Simpsonovi - hned v záběru na modrou oblohu s obláčkama. [upravil dne 24/11/10 18:04 enikybeniky] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enikybeniky Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 Takže na prvním videu jsem měnil formát manuálně, tak je to opravdu zřetelné probliknutí. Na druhém videu je jasně vidět, jak začne nový pořad, problik a jede se dál. Je to teda jenom změna formátu? [upravil dne 24/11/10 19:39 enikybeniky] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts