zborda Odesláno 11. listopad 2010 Odesláno 11. listopad 2010 Chlopi jak se projevují vadné vstřiky?Díky [upravil dne 12/11/10 08:17 zborda] Citovat
koblih69 Odesláno 12. listopad 2010 Odesláno 12. listopad 2010 Klepání ze začátku podobné klepání ventilů přecházející a do \"bouchání\", horší starty, snížený výkon, padnutí do nouzáku na plný plyn do kopce, vibrace.... Projevů je spousta, podle mě žádný spolehlivý protože většina projevů může mít i jiné příčiny. Spolehlivě jedině vyndat, vyčistit ultrazvukem, nechat změřit na solici, vyměnit tešnění a dát zpět. Případně opravit - ( jehla, hlavička, cívka nebo vyměnit celý vstřikovač ). Seznam ofic. servisů třeba zde: http://www.bosch-service.cz/Pomoc-Diesel-servisu/Bosch-Diesel-Service.html Citovat
zborda Odesláno 12. listopad 2010 Autor Odesláno 12. listopad 2010 Klepání ze začátku podobné klepání ventilů přecházející a do \"bouchání\", horší starty, snížený výkon, padnutí do nouzáku na plný plyn do kopce, vibrace.... Projevů je spousta, podle mě žádný spolehlivý protože většina projevů může mít i jiné příčiny. Spolehlivě jedině vyndat, vyčistit ultrazvukem, nechat změřit na solici, vyměnit tešnění a dát zpět. Případně opravit - ( jehla, hlavička, cívka nebo vyměnit celý vstřikovač ). Seznam ofic. servisů třeba zde: http://www.bosch-service.cz/Pomoc-Diesel-servisu/Bosch-Diesel-Service.html Díky,a co třeba občasné cukání za jízdy?díky Citovat
zborda Odesláno 12. listopad 2010 Autor Odesláno 12. listopad 2010 Díky,a co třeba občasné cukání za jízdy?díky Citovat
Ferry Odesláno 12. listopad 2010 Odesláno 12. listopad 2010 a o jakym motoru vlastne mluvis ? Citovat
Sagic Odesláno 12. listopad 2010 Odesláno 12. listopad 2010 Díky,a co třeba občasné cukání za jízdy?díky Co začít palivovým filtrem a sítko v nádrži? Citovat
koblih69 Odesláno 12. listopad 2010 Odesláno 12. listopad 2010 Palivový filtr, vzduchový filtr, váha vzduchu... a nebo hlasitá hudba Citovat
Eon Odesláno 12. listopad 2010 Odesláno 12. listopad 2010 Klepání ze začátku podobné klepání ventilů přecházející a do \"bouchání\", horší starty, snížený výkon, padnutí do nouzáku na plný plyn do kopce, vibrace.... Projevů je spousta, podle mě žádný spolehlivý protože většina projevů může mít i jiné příčiny. Spolehlivě jedině vyndat, vyčistit ultrazvukem, nechat změřit na solici, vyměnit tešnění a dát zpět. Případně opravit - ( jehla, hlavička, cívka nebo vyměnit celý vstřikovač ). Seznam ofic. servisů třeba zde: http://www.bosch-service.cz/Pomoc-Diesel-servisu/Bosch-Diesel-Service.html To klepání se děje v celém spektru otáček, nebo je možné že vadný/é vstřik/y klepou jen v některých otáčkách? Citovat
jakstone406 Odesláno 12. listopad 2010 Odesláno 12. listopad 2010 Ahoj. Pokud se jedná o vstřiky Hdi,zkus vyndat vstřikovače komplet a potom pouze vlastní trysku (špičku) vyčistit ultra nebo nějakým čističem.Pozor na díly po rozebrání té spodní části vstřiku! Čistota. Celkem se na tom nedá nic zku..pokazit, pozor na kolíčky ve vstřiku. Tlak vstřiku je dán a pak se řídí elektronikou, a ta elektronika nepozná, že se jedná o mechanický problém nebo o el - prostě napíše vadný vstřik. Jo a dá se říct (neni to na 100%), že vadný vstřik, teče stejně jako u klasiky horem přes přepad. To chce, ale zk. stolici. Nevím, ale možná, že repas probíhá pouze po mechanické stránce viz špička vstřiku.? Na klasice (atmosfera)byl hlavně problém v tlaku a tím i mechanickým opotřebení špičky vstřiku, jinak mechanika seřízení vstřiku držela.Včera takhle poklepával Renault Scenic - volnoběh, větší spotřeba - po vyčištění 2. vstřiku se vše srovnalo. Zkus to. Citovat
zborda Odesláno 13. listopad 2010 Autor Odesláno 13. listopad 2010 Díky,a co třeba občasné cukání za jízdy?díky Co začít palivovým filtrem a sítko v nádrži? Jo jasně v pondělí jdu měnit palivový filtr,ale pochybuju že to bude tím,ale přál bych si to. A to sítko je kde prosím tě a jak se vytahuje a čistí?Díky Citovat
zborda Odesláno 13. listopad 2010 Autor Odesláno 13. listopad 2010 Klepání ze začátku podobné klepání ventilů přecházející a do \"bouchání\", horší starty, snížený výkon, padnutí do nouzáku na plný plyn do kopce, vibrace.... Projevů je spousta, podle mě žádný spolehlivý protože většina projevů může mít i jiné příčiny. Spolehlivě jedině vyndat, vyčistit ultrazvukem, nechat změřit na solici, vyměnit tešnění a dát zpět. Případně opravit - ( jehla, hlavička, cívka nebo vyměnit celý vstřikovač ). Seznam ofic. servisů třeba zde: http://www.bosch-service.cz/Pomoc-Diesel-servisu/Bosch-Diesel-Service.html To klepání se děje v celém spektru otáček, nebo je možné že vadný/é vstřik/y klepou jen v některých otáčkách? Hmmm,nic mi právě neklepe,jenom prostě občas škubne motor,jakoby ma pulvteřiny zdechl motor.A žádná kontrolka,hlášení prostě nic se nerozsvítí Citovat
koblih69 Odesláno 13. listopad 2010 Odesláno 13. listopad 2010 Chtělo by to zpřesnit, třeba mě to dělalo taky, na 5 když jsem se chtěl pod plynem zvednout z 1500 otáček do stoupání. V 1700 to cuklo a pak to zase bylo OK. Pokud jsem jel po rovině nebo víc otáček nebo méně plynu tak taky OK. Byla to váha vzduchu, stačilo jí opatrně vyčistit - postup jsem tu někde psal. [upravil dne 13/11/10 06:57 koblih69] Citovat
zborda Odesláno 13. listopad 2010 Autor Odesláno 13. listopad 2010 Jo něco podobného to dělá i mě,a mě to i občas škubne jak pravě jedu rovinu a jenom to tak lehtám Citovat
jakstone406 Odesláno 13. listopad 2010 Odesláno 13. listopad 2010 Ahoj. To sítko je při vstupu do vysokotlakého čerpadla- častý problém. Nevím ale jak,Siemens a Bosch.? Citovat
The_DoctoR Odesláno 15. listopad 2010 Odesláno 15. listopad 2010 někdo, tady kdysi dával odkaz na firmu, která renovuje vstřiky na 98% funkčnosti, pošleš poštou, oni pošlou zpátky renovovaný, ale už jsem jaksi ztratil odkaz :-/ Citovat
vlado-.m Odesláno 15. listopad 2010 Odesláno 15. listopad 2010 Jo něco podobného to dělá i mě,a mě to i občas škubne jak pravě jedu rovinu a jenom to tak lehtám Toto robilo aj mne. Pri lahkom plyne zhruba 1400 ot. Neprisiel som na to co to robi .... asi sa obmedzil pristup vzduchu cez niektoru zle ovladanu klapku. Po odstraneni FAPu to uz nepozorujem. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.