Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdravim, jeste nez se odevzdam servisu, rad bych pochytil nejake rozumy od vas :)

mam 307 1.6 r.v.2006, mel jsem v pytli tesneni pod hlavou, trvalo asi mesic nez se zjistilo kde je chyba, ze to obcas pri startovani netoci valce (voda ve valci). Tesneni se opravilo a ted zas zacal mizet olej... nikde neni nic videt, kouri to jen za studena pri startu. obavam se, ze jak bylo zle tesneni, tak dosla voda a trochu se pripekly pistni krouzky a ted to zere takhle...je to mozny? ovsem k zavareni motoru nedoslo, jezdil jsem chvili s malo vody v chladici a nikdy to nic nenahlasilo... diky za postrehy

Odesláno

Kazdy 16V si olej bere.

Kolem pul litru na tisic je predepsano.

Kdyz se toho chces zbavit tak vymena simeringu na ventilech a pro jistotu pistni kruha.

Neco to potom vydrzi.

Odesláno

Prípustnú spotrebu oleja uvádzajú všetci výrobcovia až nehorázne vysokú. Keď si predstavím že objem oleja je cca 5 litrov a medzi výmenami dolejem ďaľších 12 - 15 litrov ....

Osobne považujem pol litra na tisíc za vážny technický problém. Pravdepodobne došlo k prehriatiu motora a minimálne stvrdli guferá na ventiloch. Takúto spotrebu oleja nemal ani durko na 1,8 16V a to mal na ventiloch o 2 mm väčšie guferá.

Odesláno

zdravim, no me to pripada docela velka spotreba oleje...prd tim problemem s tesnenim pod hlavou sem nemusel dolejvat nic, jen vymeny oleje :( tak holt usetrim par penez (udajne cca 10tis) a soupnu chlapikovi do servisu.

diky za vsem za postrehy! :papa

Odesláno

Mame Xsaru 1.6 16V a medzi vymenami som nikdy olej nemusel dolievat. Takze asi zalezi od kusu, ale kamos co ma Zafiru 1.616V mu blika kontrolka oleja tiez kazdych 1000km a dolieva.:myslim

Odesláno

Nelze srovnávat motory Opel 1.6 16V do roku cca 2000 s tehdy běžným standardem :D. Sám jsem měl Vectru 1,6 16V. Tyhle motory se vyskytují v Zafirách, Vectrách a Astrách a spotřeba oleje se po najetých 100-150 tis. málo kdy dostávala po 0,5 l na 1000. Běžná je spíš 0,8-1l na 1000, ale velmi se to dá ovlivnit jízdou. Jednalo se ale o výrobní vadu, kterou Opel na pomezí 99/2000 odstranil, u ostaních motorú ( 1,8... ) se podobný problém neobjevoval

Jak psal Pastorek to co uvádějí výrobci ( nejčasteji okolo 1L na 1000 ) je pouze jejich ochrana před reklamacemi a je hodně nadhodnocené. Já bych byl dokonce přísnější a u tak nového motoru bych tu hranici posadil na max 0,3 na tis. Matně vzpomínám na auto ( kromě zmíněné Vectry ) a nebylo jich málo ... kde bych dolíval víc než 1L za výměnu tedy cca 0,1 na 1000 km. Vlastně jo Oktávka TDi od nova žrala ještě víc a v 50 tis. šla proto pryč.

Nedělal bych závěry dokud to nezměříš. Nevím jeslti jdou gufera na ventilech u tohohle motoru bez sundání hlavy, ale pokud byl motor přehřátý tak asi ztvrdlá budou a začal bych tím. I když bude problém i v kroužcích tak si myslím, že i ty gufera pomůžou. U starého motoru bych ti doporučil se na to vykašlat, ale tady to smysl má.

Ze zkušenosti se zmíněnou Vectrou říkám rovnou, že následujích 100-150 tis. km ti neodejde ani katalyzátor ani to na emisích nikdo nepozná, takže toho se neboj a dobře zvaž kolik peněz do toho má smysl nacpat.

[upravil dne 9/11/10 15:42 koblih69]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Absolutny suhlas s koblih69-om, mam presne rovnaku skusenost s vectrou 1,6 16 V, kde som olej len dolieval a nie menil, kedze tym padom tam bol stale novy :D:D

[upravil dne 18/12/10 10:05 lubikpo]

Odesláno

Neda mi sa nepochvalit. Mám síce auto inej kategórie ( RENAULT MASTER 2?5 dci r.v. 2006 ) najazdenych 435 000 km a na 20 000 nedolievam ani kvapku. Kupoval som ho nové zdá sa že som veľmi dobre trafil a ešte lepšie vychoval. Druhé auto 806 2,0 HDI 280 000 km a tak isto ziadne dolievanie medzi výmenami.:super

Odesláno
třeba tohle je u hondy ještě v normě....

U které prosímtě? Ten motor musí být slušně po smrti, souhlasím s ostatníma. Moje 309tka ani deci mezi výměnama (po výměně gufer, předtím max. 1,5dl na 10tkm...). Honda ani kapku.

Odesláno

Za 5000 km ako som majitelom mojej 306-ky som nezaregistroval na mierke ziadny ubytok oleja. Dufam, ze mu to vydrzi co najdlhsie :)

Na tachometri mam cca 199 000, kolko je tam v skutocnosti neviem, auto pochadza z Holandska a predchadzajuci majitel ho kupoval cez jeden nemenovany autobazar :grr

Odesláno

s tým Oplom, len súhlasím. Kolega má zafiru 1,6tku benzín a na 1000km liter oleja. V Opli mu povedali, že je stále v norme. Moja hrkálka s tiež bohvie koľkými kilometrami si na 15 000km spapká cca pol litra oleja.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...