Radek Hurvajz Odesláno 31. říjen 2010 Odesláno 31. říjen 2010 Pokud má Comfort/ D-Standard tak ma cenu 2,90Kč za Kwh, + stálé platby Pokud máš D02d tak tím líp, sice vyšší staly platby ale nižší cena za Kwh Tam je potom jen 2,10kč/Kwh Sazba D 01d - Jednotarifová sazba (pro malou spotřebu) Sazba D 02d - Jednotarifová sazba (pro střední spotřebu) [upravil dne 31/10/10 18:22 Radek Hurvajz] Citovat
Benžík Odesláno 31. říjen 2010 Odesláno 31. říjen 2010 Spotrebu si muzes zmerit a spocitat na elektromeru podle otaceni toho kolecka. Kolik otacek je jedna kWh nevim, ale na elektromeru je to napsany. Staci zapnout telku, vsecko ostatni vypnout a jit se stopkama sledovat elektromer. Spocitas pocet otacek napriklad za 5 minut, spocitas kolik to je energie a prepocitas kolik je to za hodinu. Muzes to zkusit a provnat s tim co mas napsany v manualu k ty televizi. Citovat
Chepp Odesláno 31. říjen 2010 Odesláno 31. říjen 2010 Benzik... mno nevim...a co zala lednicka... klimatizace... atd..... to asi neni uplne dobry napad... pokud to chces na w presne... zajdi si do lidlu a kup tam merak za 150kc.... tka nejak se ta nejlevnejsi pohybuje... Citovat
Benžík Odesláno 31. říjen 2010 Odesláno 31. říjen 2010 No jak jsem psal, vsechno ostatni krome telky musis vypnout. Citovat
jofo Odesláno 1. listopad 2010 Odesláno 1. listopad 2010 Da sa za lacny peniaz kupit casovy vypinac ktory das do zasuvky a ten meria aj spotrebu. Telku zapnes do toho casovaca a tam si potom pozries co ti spapala telka. Citovat
pp205 Odesláno 1. listopad 2010 Odesláno 1. listopad 2010 nevim co mam za tarif, ale zalohy 3500/mes a nedoplacim tv tu jede od 8 -19, + dilna takze ze bys me prekonal .... to jedine ze dotapis primotopem Citovat
CelticGirl Odesláno 1. listopad 2010 Odesláno 1. listopad 2010 Pe-Tře, z vlastní zkušenosti vím, že \"život s Plazmou\" byl dražší. Dokud ji naši měli, platili docela dost peněz, pak jsme se stěhovali, táta ji pořádně nepřipevnil, kočka jí shodila a koupili si už LCD. Když nedávno srovnávali účty, ušetřili jednu pětinu, ačkoliv otec byl půl roku doma (po operaci) a TV jela furt. Druhá věc je, že to LCD je rozměrově menší, Plazma byla ta největší. Nejlepší je si koupit takovou tu zásuvku, co Ti měří odebíranou energii a měsíc testovat. Pak ji dát známému s LCD se stejným rozměrem a uvidíš, jestli tam bude tak zásadní rozdíl, aby ses jí zbavoval.. Citovat
jozefsv Odesláno 1. listopad 2010 Odesláno 1. listopad 2010 skor to vidim ze ti to zerie pc,prilis sa venujes clubu;) Citovat
Zazimir Odesláno 1. listopad 2010 Odesláno 1. listopad 2010 Pažouťáci pořiďte si LED televizi. V pohotovostním stavu žere 1W při pořadu o mlze 70 W a při nočním hororu 60W. Uhlopříčku má 90. Jsem s tím spokojen při Vašich počtech: 1W x 8 hodin x 365 = 2,92 kW 65 W x 16 hodin * 365 = 379,6 kW cca 400 kW při stejném komfortu. Citovat
jozefsv Odesláno 1. listopad 2010 Odesláno 1. listopad 2010 ten rozdiel v cene je tak velky ze kludne plazma Citovat
Kurt Odesláno 1. listopad 2010 Odesláno 1. listopad 2010 V první řadě bude vhodné shodnout se na tom, co zde budeme nazývat \"LED televizí\". Předpokládám, že v tomto případě jde o LCD TV s LED podsvícením. Tam je spotřeba skutečně nižší a ceny nejsou výrazně vyšší, než u \"běžných\" LCD (tedy těch s podsvícením pomocí CCFL). Oproti tomu skutečná \"LED Televize\" - tedy taková, která používá LED diody nikoliv pouze k podsvícení, ale coby zobrazovače, je skutečně něco, co je stále ještě velmi drahé a vzhledem k technologické a výrobní nevyzrálosti těchto LED (či OLED) displayů bych o nich zatím vůbec neuvažoval. Citovat
Pata Odesláno 1. listopad 2010 Odesláno 1. listopad 2010 Pe.Tr: neplatíš za ty Kwh nějak moc? Nemáš tam pronájem Neratovice - Praha? Citovat
Tantor-BN Odesláno 2. listopad 2010 Odesláno 2. listopad 2010 alebo skus kupiť led tv je sice draha ale zase nežere tolko a plazma je zlá lebo pomaha ku globalnemu oteplovaniu Citovat
Pe.Tr Odesláno 5. listopad 2010 Autor Odesláno 5. listopad 2010 spočital jste si někdy denní spotřebu v Kwh? ja po tydnu mohu řict že denni prumer je 50kwh je to moc? Citovat
Kurt Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 50kWh/den? Buď je na tebe napíchnutá cikánská osada, nebo je to fakt moc. Nevím, jak bydlíš a co všechno máš na elektřinu, ale při ceně cca 5kč/kWh mi to v tvém případě vychází, že měsíčně jen za elektřinu platíš 7500kč. Citovat
MilanF1 Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 50 kWh za den? Sice nevím, v jak velkém sídle sídlíš, ale vychází mi to na 7500 Kč měsíčně (50*5*30) při 5 Kč na kWh. Spotřebu televize ti již kolegové spočítali, tak si ji odečti ... zbytek je spotřeba domácnosti. Když tu domácnost rozeberu, tak já zhruba kalkuluji s tím, že běžný spotřebič mi žere měsíčně 30 kWh (lednice, pračka, myčka (my nemáme, ty určitě ) - u lednice mám v papírech psáno spotřebu 0,89 KWh za den, mě díky přístroji vyšla 0,66 kWh/den) ... sporák máme kombinovaný, elektrický bychom ani nechtěli. V neposlední řadě tu je PC - světe div se, ale to je žrout jako ***. Do nedávna jsem fungoval na šestiletém stroji, co měl v klidovém režimu (office) spotřebu přes 200W (v zátěži - hry - až 280W) + starý monitor CRT 100W - hodiny strávené před obrazovkou jsem nikdy raději nepočítal. Nynější PC (s procesorem Atom - a pochopitelně slabší, než to starší) papá 45W + 22\" LCD 25W (snížená úroven podsvícení, na max. to je 45W). A ještě dodám odběr, který máme díky pohotovostním režimům všech přístojů v obýváku (PC, TV, STB, modem, repro ...) 40W - to beru jako daň za komfort (u modemu si při resetu znovu nespustí Wi-Fi, musím ručně nastavit). 40*24 = 1kWh = 5 Kč denně. Ale kde máš těch 50 kWh, to nevím. Citovat
jozefsv Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 to musis slusne topit elektrikou. Citovat
peugeot09 Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 50kWh No, na druhou stranu, když si vzpomenu na minulou zimu a taky vydatný topení elektrickýma kamínkama...no jeden měsíc a dva tisíce za jeden malej byteček pryč. To jsou věci. Citovat
MilanF1 Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 Pokud topí elektrikou, tak by se to dalo pochopit ... jen nevím, proč nyní topí, když je v noci 13°C ... jak rychle se budou hodiny točit až bude mrznout ... kolečko vyletí z elektroměru ... Citovat
Jirkap Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 Stačí někde půjčit hodiny na spotřebu... osobně jsem si je koupil a pak koukal co žere... nejvíce pračka, pak plazma taky Panasonic tx-p42, lednice.... jo a když jsem měl dříve stolní PC, tak to taky dobře žere... Mám stejný tarif jako ty a měsíčně platím za elektřinu 800 Kč. Nemám plyn, takže i vařím na el. [upravil dne 6.11.2010 01:19 Jirkap] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.