Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Pokud má Comfort/ D-Standard tak ma cenu 2,90Kč za Kwh, + stálé platby

Pokud máš D02d tak tím líp, sice vyšší staly platby ale nižší cena za Kwh

Tam je potom jen 2,10kč/Kwh

Sazba D 01d - Jednotarifová sazba (pro malou spotřebu)

Sazba D 02d - Jednotarifová sazba (pro střední spotřebu)

[upravil dne 31/10/10 18:22 Radek Hurvajz]

Odesláno

Spotrebu si muzes zmerit a spocitat na elektromeru podle otaceni toho kolecka. Kolik otacek je jedna kWh nevim, ale na elektromeru je to napsany. Staci zapnout telku, vsecko ostatni vypnout a jit se stopkama sledovat elektromer. Spocitas pocet otacek napriklad za 5 minut, spocitas kolik to je energie a prepocitas kolik je to za hodinu. Muzes to zkusit a provnat s tim co mas napsany v manualu k ty televizi.

Odesláno

Benzik... mno nevim...a co zala lednicka... klimatizace... atd..... to asi neni uplne dobry napad...

pokud to chces na w presne... zajdi si do lidlu a kup tam merak za 150kc.... tka nejak se ta nejlevnejsi pohybuje...

Odesláno

Da sa za lacny peniaz kupit casovy vypinac ktory das do zasuvky a ten meria aj spotrebu. Telku zapnes do toho casovaca a tam si potom pozries co ti spapala telka.

Odesláno

Pe-Tře, z vlastní zkušenosti vím, že \"život s Plazmou\" byl dražší. Dokud ji naši měli, platili docela dost peněz, pak jsme se stěhovali, táta ji pořádně nepřipevnil, kočka jí shodila a koupili si už LCD. Když nedávno srovnávali účty, ušetřili jednu pětinu, ačkoliv otec byl půl roku doma (po operaci) a TV jela furt. Druhá věc je, že to LCD je rozměrově menší, Plazma byla ta největší. Nejlepší je si koupit takovou tu zásuvku, co Ti měří odebíranou energii a měsíc testovat. Pak ji dát známému s LCD se stejným rozměrem a uvidíš, jestli tam bude tak zásadní rozdíl, aby ses jí zbavoval..

Odesláno

Pažouťáci pořiďte si LED televizi. V pohotovostním stavu žere 1W při pořadu o mlze 70 W a při nočním hororu 60W. Uhlopříčku má 90.

Jsem s tím spokojen

při Vašich počtech:

1W x 8 hodin x 365 = 2,92 kW

65 W x 16 hodin * 365 = 379,6 kW

cca 400 kW při stejném komfortu.

Odesláno

V první řadě bude vhodné shodnout se na tom, co zde budeme nazývat \"LED televizí\". Předpokládám, že v tomto případě jde o LCD TV s LED podsvícením.

Tam je spotřeba skutečně nižší a ceny nejsou výrazně vyšší, než u \"běžných\" LCD (tedy těch s podsvícením pomocí CCFL).

Oproti tomu skutečná \"LED Televize\" - tedy taková, která používá LED diody nikoliv pouze k podsvícení, ale coby zobrazovače, je skutečně něco, co je stále ještě velmi drahé a vzhledem k technologické a výrobní nevyzrálosti těchto LED (či OLED) displayů bych o nich zatím vůbec neuvažoval.

Odesláno

50kWh/den? Buď je na tebe napíchnutá cikánská osada, nebo je to fakt moc. Nevím, jak bydlíš a co všechno máš na elektřinu, ale při ceně cca 5kč/kWh mi to v tvém případě vychází, že měsíčně jen za elektřinu platíš 7500kč.

Odesláno

50 kWh za den? Sice nevím, v jak velkém sídle sídlíš, ale vychází mi to na 7500 Kč měsíčně (50*5*30) při 5 Kč na kWh. Spotřebu televize ti již kolegové spočítali, tak si ji odečti ... zbytek je spotřeba domácnosti.

Když tu domácnost rozeberu, tak já zhruba kalkuluji s tím, že běžný spotřebič mi žere měsíčně 30 kWh (lednice, pračka, myčka (my nemáme, ty určitě :D) - u lednice mám v papírech psáno spotřebu 0,89 KWh za den, mě díky přístroji vyšla 0,66 kWh/den) ... sporák máme kombinovaný, elektrický bychom ani nechtěli.

V neposlední řadě tu je PC - světe div se, ale to je žrout jako ***. Do nedávna jsem fungoval na šestiletém stroji, co měl v klidovém režimu (office) spotřebu přes 200W (v zátěži - hry - až 280W) + starý monitor CRT 100W - hodiny strávené před obrazovkou jsem nikdy raději nepočítal. Nynější PC (s procesorem Atom - a pochopitelně slabší, než to starší) papá 45W + 22\" LCD 25W (snížená úroven podsvícení, na max. to je 45W).

A ještě dodám odběr, který máme díky pohotovostním režimům všech přístojů v obýváku (PC, TV, STB, modem, repro ...) 40W - to beru jako daň za komfort (u modemu si při resetu znovu nespustí Wi-Fi, musím ručně nastavit). 40*24 = 1kWh = 5 Kč denně. Ale kde máš těch 50 kWh, to nevím.

Odesláno

Pokud topí elektrikou, tak by se to dalo pochopit ... jen nevím, proč nyní topí, když je v noci 13°C :D ... jak rychle se budou hodiny točit až bude mrznout :D ... kolečko vyletí z elektroměru ...:aut

Odesláno

Stačí někde půjčit hodiny na spotřebu... osobně jsem si je koupil a pak koukal co žere... nejvíce pračka, pak plazma taky Panasonic tx-p42, lednice.... jo a když jsem měl dříve stolní PC, tak to taky dobře žere...

Mám stejný tarif jako ty a měsíčně platím za elektřinu 800 Kč. Nemám plyn, takže i vařím na el.

[upravil dne 6.11.2010 01:19 Jirkap]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...