Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

mikrospánek

Recommended Posts

Odesláno

Posledních 20 km k cíli delší cesty (hlavně při návratu z dovolených) je všemi dopravními odborníky považováno za její nejkritičtější část - většina řidičů už se uklidní, že cestu zná a myslí si, že \"ten kousek už dojedu i na sirky v očích\", uvolní koncentraci a prů*er je tu hned.

Nejhorší jsou \"dovolenkoví drtiči\", kteří za celý rok dojedou párkrát 100 km na chajdu nebo k babičce a o dovolené považují za nutné přepravit se z ČR do Chorvatska (Španělska) na jeden zátah a nejlépe přes noc - vyprávění o takové cestě přece pořádně pozvedne sebevědomí a člověk si hned mezi ostatními podobně postiženými přijde silnější v kramflecích. Samozřejmě mnohým se to povede (technicky to možné je), ale úplně jinak je na tom trénovaný řidič kamionu nebo autobusu, který takovou porci km dává několikrát měsíčně a jinak nevyježděný víkendový jezdec, na kterého má vliv i to, že mu osádka v autě usne.

Odesláno

jj, z prdele klika :)

nepomaha nic, kafe te treba nakopne ale ve vysledku odvodnuje telo a take ho po te chvilce vyssi koncentrace jeste vice utlumi.

Odesláno

Wow, já myslel že mikrospánek je když už fakt cítíš že se ti chce hodně spát. Třeba mě se někdy hodně chtělo, tak jsem na 2s zavřel oči jak moc mě boleli s tím, že je musím hned otevřít, stalo se mi naštěstí jen jednou. A myslel jsem že když už je někdo nedokáže otevřít tak je to mikrospánek, a ne že máš výpadek a nevíš co se stalo, další zkušenost....hlavně že se ti nic nestalo!

Odesláno

Jednou jsem to zažil jako spolujezdec - čelně strom - mám na 4x zlomenou a šroubovanou paži.

Jednou jsem to zažil jako řidič - po obědě jsem sedl do auta a vyrazil po dálnici a naštěstí mně vzbudily drnčící pruhy.

Odesláno

Mé příhody, taky přidám něco k dobru.

Poprvé - před hodně dávnem, jel jsem z nějaké akce, asi ve dvě ráno, cca po hodině jízd jsem se zamyslel nad něčím, co někdo říkal, najednou blik - ani jsem nevyjel z pruhu na dálnici, prostě jen mrknutí, ale pocit, jako když se člověk po ránu probudí a první co vidí je tachometr s ručičkou na stodvacítce (to bylo ještě s žigulíkem).

Podruhé - to bylo o hodně horší. Už jsem věděl, o čem to je, takže jsem si dával pozor, ale stejně mě to málem dostalo. Jel jsem do Itálie, v jednom alpském průsmyku už jsem si říkal, že bych měl pomalu zastavit, věděl jsem, že po 20 km je takové pěkné odpočívadlo, že to bude tak akorát. Nebylo. Padly mi natvrdo víčka asi po 10 minutách, v místě, kde je z jedné strany skála, z druhé sráz - inu, Alpy. Naštěstí na skále rostla borovice, a jak jsem usnul, vjel jsem na krajnici do napadaných šišek, bylo to jak salva ze samopalu.

Odesláno

jj, obcas se zadari :-(

rovna dalnice, automat... a probuzeni od frezovanych car na kraji vozovky neni moc super pocit. Dojel jsem tech 30 mil na nejblizsi benzinku a tam uz jsem ani usnout nemohl...

Odesláno

No kurna. A ja dnes vecer vyrazam z Irska na slovac 2500km. Uz som to odsoferoval viac krat, ale vzdy si vravim ze uz nikdy.

U mna zaberaju vseliake tie redbuly a tak, ale iba tak maximalne 12 hodin. Potom je to este horsie. Najlepsie je si zdriemnut aspon pol hodky a na dalsie dve hodiny je pokoj. Este mi pomaha ked mozem rozpravat s niekym.

Inac po dni za volantom je riadna sranda ako je organizmus zmagoreny. Raz sa mi stalo, ze som zastavil na parkovisku aby som si pospal. Spim ako babatko a zrazu strasny sen. Boze soferujem a ja som zaspal. tak ma striaslo, hned som sa prebral chytil volant zmackol brzdu.A hup ja som bol na parkovisku. Fuuuj tak som si vydychol. No a potomto sne som mal tak napumpovany organizmus adrenalinom ze pol dna bol pokoj.

Odesláno

Mikrospánek znám, to sem dříve měl skoro každý den, když jsem jezdil do práce 100km tam a 100km zpět a přitom ještě celý den do večera dělal .... Vždycky jsem si pak otevřel okno a pokračoval dál, ale musím uznat že to bylo trochu o hubu... :D

Odesláno

Mikrospánok je nebezpečný a najhoršie je že ho vodiči podcenujú,až pokial nie je neskoro.

Ja som si ho za 7 rokov šoférčiny užil až až. Naštastie sa nič nestalo ale mám pred ním veľký rešpekt a ako tu už bolo x krát písane lepšie si je lahnúť a zdriemnuť, ako tahať auto z priekopy a to je ten lepší prípad. Ale v dnešnej rychlej dobe je to niekomu zbytočne rozprávať. Pozdravujem a všetkym prajem jazdu bez nehody a mikrospánkov :papa:papa:papa:papa:papa:papa

Odesláno

nic ve zlem, ale kazdy tyden jezdim do Chomutova :-), treba zitra jedu do chomutovky :)

napsal jsem to a otevrel to tema, protoze se to muze stat komukoli z nas, ac se citis ready, tak telo ti ukaze, ze ne, takze to muze potkat i tebe.

Z tveho prispevku vyplyva, zes to jeste asi nepoznal a doufam, ze nepoznas. Ono kdyz jedes, mas oci otevrene a je pohoda, a pak jsi ve skarpe, a nevis proc, to neni prima zazitek :D

Odesláno

Jo jo poznal.

Ale hlidam si to neuveritelnym zpusobem.

Kdyz vim ze mam za sebou hodne hodin bez spanku tak porad pauzicky ikdyz ne mne neni nic videt.

Uz hodne krat jsem tak budil kamionaky na dalnici a mam z toho mraz po tele.

Kdyz proste vis ze malo spis tak si davej pauzy a s ecim se \"hraj\" kdyz ridis.

Ja mam napriklad toto:

Odesláno

Tak chlapci. Dnes som rano o 3 tej uspesne dorazil. No bola to teda fuska. V utorok vecer o 9 tej nalodenie na lod. O 12 tej vylodenie v Anglicku. Na lodke som dve hodky podriemal a musim povedat ze pomohlo. Cele anglicko cca 6 hodin az do Doveru pohodicka. Potom 1: 20 hodky na lodke do francuzka. Tu som nespal lebo tak motalo s lodkou ze som si grcol trosku. No a potom zazitok. Francuzko pohoda, Belgicko prietrz mracien, Holandsko krasne slniecko, Nemecko husty dazd a kazda dialnica sa opravuje a rozsiruje, takze z rychlej jazdy zazitok ziaden. Rychlost tak od 60 do 80. Rakusko uz tma a dazd a zacinajuce driemoty. Par zastavok a bolo dobre. Ale Slovensko zacala krutarna. Prestaval som si citit ruky, nejako volant chcel ist dolava a ja ani bohovi ho otocit naopak, a dalej totalne vypadky pamate. nepamatoval som si co som presiel a ani aka znacka bola za mnou. No takze pri kazdom takomto naznaku odpocivadlo a oddych a rozcvicka na cerstvom vzduchu. Potom nasledoval maly vysluch policatom. (ked som zastavil na jednom odpocivadle kde boli kamiony a ako som behal okolo auta a poskakoval tak nejaka dobra dusa asikaj zavolala na mna policiu ze lietam kolo kamionov. Tak si ma pekne vymakli na dialnici ze co som to nacvicoval pri tych kamionoch. No ja ze som si daval rozcvicku, lebo som bol unaveny. Pozerali na mna ako na debila z marsu ze rozcvicku. Zasmiali sa a isli po svojom.)

No a tesne pred Zilinou som z dialky videl Iveco a nejako sa tlacil na jednu stranu, potom na druhu. ked som ho obiehal tak zas to iste. Tak som mu zatrubil a hned sa prebral. Asikaj ho tiez klatilo na spanok. Tak som mu mozno zachranil aj zivot.

Odesláno

ja jen nechapu, ze po temer 40ti, docela narocnych, hodinach bez spanku sednes za volant. co od toho vlastne cekas? sprosta nezodpovednost. a pritom telu staci 5minutovy spanek a je schopno vyrazne zlepsit sve fungovani. vedel to uz i da Vinci, ktery si pomoci casteji provozovanych kratkych spanku dokazal vyrazne prodlouzit dobu aktivity, pac toho potreboval hodne stihnout...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...