Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

GPS navigace v mobilu

Recommended Posts

Odesláno

Já mám Nokii N73 s GPS modulem Navicore a mapami TomTom Navigator 6. Je sice opruz mít zvlášť ten modul, ale baterka v něm vydrží daleko přes 8 hodin, nabíjet se dá i v autě, a co se týče map, tak se sice občas ztratí kvůli starým mapám, ale jinak jsem s ní procestoval přes půl republiky a vždy jsme dojeli kam bylo potřeba. Co se týče hlasu, tak jsem tam měl můžský, ale vadilo mi posílat do oněch míst chlapa, tak tam šla ženská :D Takže když někde uvidíte fialovýho Favorita a v něm řidiče co jede sám a nadává: \"aby si se nepo...\" a nebo \"to vím taky ty krávo\", tak jsem to já :D

Odesláno

Hmm to ve Wisepilotu si muzes vybrat zda Te buzeruje zenska nebo to jen pipa :) Akorat teda po kazdym pipnuti musi clovek v rychlosti hodit okem po tom displeji aby se vubec dozvedel kam ze to ma odbocit zda vlevo ci vpravo :) Ale ten zenskej hlas se docela da prezit ... Uz jsem si i zvykl na obcasne slinty typu \"po sto metrech se pokud mozno obratte do protismeru\" :D

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ja jsem pred tydnem koupil Nokii 5230 za 2a pul tisice. Ta nokiacka navigace sice funguje, jede i bez internetu, ale nejak to neni ono, kdyz me ma protahnout mimo hlavni cesty, tak me posila i vyjetou brazdou v poli. Takze zkusim nainstalovat sw od jine firmy a uidime, jestli to bude lepsi.

• O 4 týdny později...
Odesláno
Jedna vec - zminujes googlemaps - s temi uz zkusenost mam ale jak resit uctovani prenosu ? Vim ze GM si podklady nactou a ulozi takze stejna mista netreba pak znovu \"tahat\" ale pokud by clovek nekam jel dal a GM se aktualizovaly kazdych X sekund to pak prijde ucet od operatora na X tisic, co ? :roll ...

K tomuhle nová informace: Google Maps lze od nové verze používat na Androidu i offline - více tenhle článek na Lupě: http://www.lupa.cz/zpravicky/google-maps-pro-android-mohou-fungovat-i-offline/

Odesláno

Mno já o tom drojdovi právě z těchhle důvodů uvažuju - mám starou Nochčiji, která nemá navigaci zdarma a nějaká mapa by se mi hodila.

Odesláno

Mám v Nokii E66 nainstalovaný Sygic Mobile Maps 10 a zatím jsem spokojen.Uvažoval jsem že koupím normální navigaci ale to bych musel tahat další zařízení-přístroj a na to občasné využívaní když ji používám mi to stačí.Občas to střídám s navigací od Nokie. :D

Odesláno

Sygic Aura mám v mobilu taky, ale nepoužívám ji. Důvod je jednoduchý, měl jsem nějaký ježdění po ČR, PL a AT a když jsem zjistil, že z některých míst ta navigace vůbec nenajde cestu a z některých naprosto nepochopitelnou oklikou v řádek stovek km tak jsem jí zavrhnul. Pravdou je, že pokud člověk nejede přes hranice je asi dobrá, ale na to navigaci moc nepotřebuju...

Jinak na Androidu používám hlavně Ndrive.

[upravil dne 10/7/11 09:27 koblih69]

Odesláno

No jo :D Ale tady: http://dotekomanie.blog.mobilmania.cz/2011/07/jak-na-offline-google-mapy-video/ zase píšou:

Aktualizováno: Možná i vás jako první napadne otázka, zda je možné s takto uloženou mapou navigovat. Odpověď je prostá: zatím ne. I když zadáte navigaci či vyhledání trasy mezi dvěma body uvnitř uloženého území, aplikace (Mapy i Navigace) se stále potřebují připojit k internetu.

Google zřejmě věděl, proč je doplněk schovaný v Labs a není plnohodnotnou součástí aplikace. Můžeme doufat, že bude vývoj tímto směrem pokračovat…

Já to během dne vyzkouším ;)

Odesláno

Tož já mám Sony Ericsson C702 s gps. Mobil ale nemá OS, tak tam navigace nejde. Já potřeboval při toulání po horách vědět kde jsem, určit polohu. Nainstaloval jsem si aplikaci TrackBuddy, nakopíroval mapy, a doladil. Po spuštění určí polohu do 30 vteřin. Pokud jsem v údolí, nebo ve městě mezi domy tak to může chvíli trvat. Mapy jsou docela podrobné. Na určení polohy je to skvělá věc. Taky to hodně využívají pro geocaching, dovede to člověka do určitého místa, ale jen tak, že to ukazuje směr.

Když potřebuji někam dovést pěžky, třeba v Brně, tak používám Googl Maps. Mobil se připojí na net, určí polohu a dovede mě, kam potřebuji. Platím za net asi 130kč měsíčně.

V autě používám Garmin Street Pilot, a zatím dobrý.

Koncem léta budu kupova nový mobil, tak už se rozhlížím. Zase Sony Ericsson, mám už čtvrtý, a jiný nechci.

Kamarád mě ukazoval mapy v Nokii, a je to opravdu hodně hodně dobrý. Myslím, že od Nokie to byl krok správným směrem.

Jinak mobil už je pro mě nepostradatelný. Přehrávání MP3 před spaním, filmů, gps, fotoaparát, budík atd.

[upravil dne 10/7/11 21:07 dvorrom]

Odesláno

Tak jsem to nevyzkoušel, protože mi ty pitomý mapy nejdou uložit. Píše mi to málo místa (v telefonu mám volných 8.35GB, na kartě 15.15GB a v zařízení 1.76GB) :(

Ještě by tomu mohlo vadit, že jsem připojený přes WiFi a ne 3G...

EDIT: Hurvajzovi to jde i po WiFi :( Grrrrrrrrrrrrrrr

Co je zadarmo, to je na nic !!!

[upravil dne 10.7.2011 22:39 Peta]

post-2127-14109618552678_thumb.jpg

Odesláno

Tak jsem provedl upgrade ROM a už to stáhnout jde ;) Zítra vyzkouším navigaci...

EDIT: Tak jsem to tu půlhodinu nevydržel a nejde to...

Ale \"oni\" to určitě někdy dodělají, protože takhle mě nenapadá využití...

[upravil dne 10.7.2011 23:40 Peta]

post-2127-14109618554723_thumb.jpg

• O 1 rok později...
Odesláno

jak jsem již tady ve vlákně psal tak mám Sygic(už ne na E66 ale na SGSII zakoupenou licenci se vším :) )

můj dotaz ale je ten,že jsem si na testování nainstaloval iGo primo (zda je lepší než Sygic)a hledám kde v nastavení se dá změnit ikona šipky na ikonu autíčka

edit : v iGo je složka CAR a jsou tam složky kde jsou auta jsou v zipu ale v nastavení to nikde nevidím

[upravil dne 21/3/13 11:19 od Gabriel 307]

Odesláno

..a ja porad pouzivam ten SE Elm ktery jsem tady pred 2,5 lety zvazoval a nakonec v lednu 2011 koupil :D Mobil byl pulroku zpatky v nejakem servise a nahrali novy soft bohuzel navi ted neumi ukazovat rychlostni limity v projizdenych usecich :( Ale krom toho celkem spokojenost :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...