Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Plynovku nikdy!!! Já proti plynovce vytáhnu ostrou a střílím. A zcela legálně, protože jsem oprávněn se domnívat, že je rovněž ostrá..Takže ještě jednou: Plynovka je poukázka na lopatu!!!

Odesláno
Plynovku nikdy!!! Já proti plynovce vytáhnu ostrou a střílím. A zcela legálně, protože jsem oprávněn se domnívat, že je rovněž ostrá..Takže ještě jednou: Plynovka je poukázka na lopatu!!!

A už se Ti to někdy v reálu stalo nebo tyto závěry máš z nějaké Bondovky ?.....

Odesláno

Naprosto souhlasim s Edisonem, plynovku rozhodne ne! Dnes uz je jina doba a clovek bude akorat legalne zastrelen. Mam ji a nikdy bych ji nepouzil z vyse popsaneho duvodu. Ted z ni obcas strilime na silvestra svetlice :-) , na to je fajn.

Odesláno

asi zalezi v jakem prostredi se pohybujes a s kym nebo cim prichazis do styku, ja osobne se domnivam ze psycholgicky efekt plynovka urcity ma, riziko, ze na Tebe druhej vytahne \"pravou\" zbran s ostrejma samozrejme existuje, nerad bych se nechal zastrelit .. Ale kdyz si udelam zbrojni prukaz a koupim si zbran a ten druhy bude proste a jen rychlejsi taky muzu skoncit s hlinou na zadech stejne ....

Odesláno

Stibto: samozřejmě, že můžeš - je to jen o zvýšení šancí na přežití (ostatně, často dávají největší šance rychlé nohy).

Odesláno
Stibto: samozřejmě, že můžeš - je to jen o zvýšení šancí na přežití (ostatně, často dávají největší šance rychlé nohy).

Souhlas

Odesláno

aspon u nas.vie niekto co je nutna obrana a krajna nudza?

odporucam nastudovat a potom pochopite ze len tak aby som bol rychlejsi sa strielat nema.sice to prezijes ale neviem ako by to dopadlo na sude

Odesláno
len tak aby som bol rychlejsi sa strielat nema.sice to prezijes ale neviem ako by to dopadlo na sude

Samozřejmě si můžeš nadělat do kalhot a nechat se zastřelit. Ostatně u nás v tom máme i tradici - a kdyby se tak chovali všichni, nemusela být třeba ani 2. světová válka. :roll

Nech na každém, jestli se bude bránit a jak.

Odesláno

kurt - to si povedal velmi presne ze v tom je nejaka tradicia,dajme tomu keby sa im vtedy niekto postavil tak ta vojna vobec nemusela trvat dlho.ale to je tema o inom.

len som tym predoslim chcel odpovedat na margo toho jak su vsetci schopny bez problemov vytahovat zbran zeby som ich rad videl na ostro

Odesláno

jozefsv: To je na dlouhý povídání. Samozřejmě - na internetu je každej hrdina, o tom žádná. V reálu to už tak jednoznačné není a praxe ukázala, že tahat pistoli proti tomu, kdo na tebe míří, je sebevražda. Spoléhat na to, že ten týpek naproti \"má jen plynovku\" je nesmysl - v reálné situaci to nikdo za tu vteřinu (víc času mít nebude) nepozná. Navíc jak známo - i plynovkou lze člověka zmrzačit, nebo zabít (zásadním předpokladem pro to je minimální vzdálenost mezi útočníkem a obětí, ale kdo dokáže odhadnout pohnutky cvoka s plynovkou, že).

Každý, kdo je odhodlán se bránit (a tím myslím nejen sebe jako osobu, ale například i lidi, kteří jsou v kritické situaci s ním) by měl mít dopředu vyřešeno, co je ochoten akceptovat a jak se v daná situaci zachová. I tak je reálná situace něco zcela jiného a nedá se nikdy přesně nacvičit či předpovědět. Stejně tak jako by měl mít předem připraven způsob obrany - tzn. fyzickou zdatnost, či nějakou \"zbraň\" (v tomto smyslu mám namysli definici TrZáku, tedy \"zbraní se tu rozumí cokoli, čím je možno učinit útok proti tělu důraznějším\") - ať už je to nůž, pistole, či třeba deštník nebo vysoký podpatek.

Nikdo nemá povinnost se podrobit násilí, stejně jako má každý povinnost nést důsledky svého jednání. I tak tvrdím, že vždycky bude nejlepší obranou vyhnutí se krizové situaci, která by vyžadovala použití zbraně.

Odesláno

jozefsv: v nutné obraně nemusíš čekat, až na tebe někdo vytáhne zbraň a vystřelí, nebo nemusíš čekat, až tě člověk praští první, aby ses mohl bránit. Obrana může být \"legální\", ikdyž jde o útok hrozící, nikoliv jen už započatý. Takže se můžeš bránit i jen v případě, že jsi se důvodně domníval, že útok nastane. Ale pak už záleží na konkrétních okolnostech případu a na kvalitě tvého právníka. ;) Samozřejmě, že pokud tě někdo ohrožuje třeba nožem, tak ho můžeš i zastřelit, protože můžeš způsobit i následek těžší, než jaký hrozil tobě, kdyby ses nebránil. Ale nesmí být obrana ZCELA ZJEVNĚ NEPŘIMĚŘENÁ způsobu útoku, což v praxi znamená, že on na tebe půjde s holýma rukama a ty ho hned nesmíš zastřelit. Tohle je na dlouhý povídání a rozebírání konkrétních detailů a vysvětlování pojmů, co je a neni přiměřená obrana atd., ale jako příklad to stačí.

Co se týče vytahování zbraně proti namířené zbrani útočníka - já bych to možná i risknul tu zbraň vytáhnout. Reakční doba je u každého člověka různá, ale nikdo nestihne reagovat tak rychle, aby každý neměl šanci na nějaký manévr nebo obranu. Než útočník zareaguje, tak již můžu mít pistoli taky venku z pouzdra a namířenou, ale záleží na rychlosti obránce a reakční době útočníka. Ideální je mít nějaký vnější podnět, který odpoutá pozornost útočníka - ikdyby to byl jen sluchový vjem nebo něco, co neupoutá přímo oči útočníka. Samozřejmě, že všechno závisí vždy na konkrétních okolnostech, ale prostě existuje i třeba malá šance ubránit se namířené pistoli. ;)

[upravil dne 15/10/10 od Stifler]

Odesláno
Samozřejmě, že všechno závisí vždy na konkrétních okolnostech, ale prostě existuje i třeba malá šance ubránit se namířené pistoli. ;)

[upravil dne 15/10/10 od Stifler]

Teorie, nic jiného to ani nemůže být - už proto, že to ani jeden z nás nikdy nezažil. Ale můžeme koupit dvě airsoftky a vyzkoušet to - schválně, jestli vytasíš dřív, než dostaneš mojí antiperlí. :)

Odesláno

Ono ani ten test antiperlí není příliš vypovídající, když je to jen hra a člověk to moc dobře ví.

Reálná situace je něco absolutně jiného, ty emoce se těžko dají představit, takže nějaké co by kdyby kydy jsou naprosto k smíchu. Člověk, který na tu situaci není vyloženě cvičený a \"jenom\" se naučil v klidu zacházet s pistolí, v takové situaci, pokud rovnou nedostane infarkt, netrefí z 5 metrů ani vrata od stodoly.

Odesláno

Kurt: Oddie to vysvětlil pěkně. ;)

Oddie: Samozřejmě máš pravdu, ale pokud si má člověk zachránit život, tak jakákoliv snaha se může vyplatit, ikdybych měl jen uskočit a tasit, než mě ten druhej zastřelí, tak bych to zkusil - obzvlášť kdyby bylo zjevný, že po mně střílet hodlá. Více k tomuto teoretizovat nebudu :)

Odesláno

Píše, že jsi to vysvětlil, ale nepíše, že s tebou souhlasí. :aut

taky naposled: hrdinů jsou plný hřbitovy

Odesláno

oddie: Vysvětlil jsi to pěkně s tou antiperlí. S tím souhlasím. Souhlasím i s tím, že v reálu je ta situace jiná a člověku pracujou nervy, stresuje se atd. To ostatní, co jsem psal, je jen teorie toho, jak bych se asi zachoval já dle možností a okolností v situaci, kdyby na mě někdo vytáhl zbraň. ;)

Odesláno

Mno nosit u sebe zbran je spise ke skode nez k uzitku, s nejvetsi pravdepodobnosti nastane situace kdy ji clovek nebude schopen pouzit a muze o ni prijit utocnikem... Uprimne udelat si zbrojak je autoskola... ale kdo te s tim autem v ruce nauci zachazet...

Kdyz jste u tech antiperlich, tak ano chodim pravidelne strilet s antiperlama... a kdyz sem byl na prvnich strelbach pro nestrelce tak sel opravdu videt rozdil ze tu hracku nemam v ruce poprve a po par uzemnenych krtku a pozdeji par sestrelenych holubu jsem to chytl do ruky a potom se priznam slo mi to dobre. Asi ocividne jenom pro to ze s antiperlama chodime strilet tri, a kluci uz maji zbrojak dlouho a naucily me se doopravdy s tou hracou zachazet, samozrejmne v realu nikdy nebudu potrebovat 58, ale vim ze s tim umim.

Dneska bohuzel neznam jediny pripad kdy by pouziti zbrane pomohlo dale nez od hribotu v k dozivoti. A jak jste probiraly emoce u airsoftu, tak opravdu ono se to nezda, ale vono to boli, a clovek si da peknyho majzla aby to nebolelo poradne. Takze ten vas scenar by se dal zrealizovat, po tom co by si doticny vyzkousely jak to je prijemne treba jenom prez tricko na 10m z plynove airsoftky, trosku poladene.. .a A vase situace je na miste... i kdyz clovek nebude primo ovlivnen emocemi ze smrti tak aspon z bolesti, coz je taky dobra emoce. :papa

Odesláno
A keby vytiahol ostrú tak nestrieľaš?
Asi takhle: Když mám zbraň, budu hodně přemýšlet, jestli mám vůbec ukázat, že ji mám. Jestliže se ze sitace rozhodnu, že ano, pak si musím být naprosto jist, že jsem schopen vystřelit a zabít. Pak už nelze váhat (zvažovat ano, ale ne váhat), to je pak poukázka do pekel. Kdybych na někoho vytáhl plynovku, tuto možnost nemám. Bude to nějaký magor, který zvažovat výstřel nebude (a váhat už vůbec ne) a jsem pod drnem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...