Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

mám na špalkách cca 1,5 roku Mazdu. Dal jsem do ní baterku a motor se ani nehne (vyzkoušeno i \"zahrkání\" autem se zařazenou dvojkou).

Co s tím??? Má to vůbec cenu se snažit ho rozhýbat?

Odesláno

ty vypada,ze zarezli pisty ve valcich.kdysi davno jsem to resil tak,ze jsem schodil hlavu a do kazdeho valce jsem strikl brzdovku,pak jsem kazdy den chodil a zkousel,zda motor protocim na klice,po tydnu se povedlo.stacilo slozit a jezdit

ale bylo to na veteranovi,povalecne vyroby.

Odesláno

Benzín. Olej v něm je. Klíčem jsem to už zkoušel, hned po cukání se zařazenou dvojkou. Včera jsem vyšrouboval svíčky a nastříkal do válců konkkor. Dnes se stále nehýbe :( Mám jiný motor, ale nevím, co je jednodušší. Jestli je nechat přehodit nebo zkusit rozhýbat ten tuhý...

Odesláno

Aj tak neverim ze kruzky na valcoch budu po 1,5 roku v poriadku, nehovoriac o tom aku konzistenciu musi mat olej... byt tebou aspon zhodim olejovu vanu a pozriem sa ako to tam vyzera... nie je to nahodou Wankel ked to je mazda?

Odesláno

Ahoj.

Na uvolnění přirezlých částí je asi opravdu nejleší brzdová kaplina. To ale pomůže asi oravdu jen pístům a po dost dlouhé době působení - počítej tak týden - než se propasíruje až ke spodním kroužkům. Nicméně, po tak dlouhé době se dá předpokládat, že budou přimrzlé i \"Šály\" a když to utrhneš odnese to kompozice na třecích plocháh jak hlavních tak ojničních ložisek = generálka motoru. Ale za zkoušku to stojí - jen nespěchej.

Odesláno

někdy se to tak ,,přilepí\'\', ale jen po půl je divné--něco tam nalej a toč velkou pákou přes kliku,jestli s tím motorem nic není (zadřený např.), tak to rozchodíš

Odesláno

Já to taky nechápu, proč se ani nehne. Do poslední chvíle jezdila, pak se Martina zastavila s Mazdičkou o náklaďák, dojela po vlastní ose na zahradu a od té doby tam stála na špalcích (Mazda, ne Martina ;) ).

Zítra do těch válců ještě naliju petrolej (pokud nedostanu jiné doporučení) a jestli se v sobotu nehne, nechám přehodit motory. Jenom jedno auto v rodině, to je opruz - potřebujeme dvě.

Odesláno

Otázka je kde ležela na špalkách ta jeho Mazda. Zima, léto, vlhkost.... Když jsem blahé paměti zazimovával motorku, tak šlo do každého válce 10 ccm oleje a na jaře jsem neměl problém. Ale to už obíháme od tématu. Ty jsi měl kliku a motor běží, on má problém a potřebuje ho vyřešit, že Tobě motor i 1,5 roce funguje mu moc nepomůže.

Odesláno

Petrolej bude asi nejlepší volba, stačí velký panák do každého válce, nechat den působit, a pak zkusit utrhnout. Pokud se to povede, nechat protočit startérem bez svíček, aby jej to zase vyplivalo ven.

Odesláno

OK, dík za rady. Zítra ty válce zaliju. Auto stálo normálně venku, nijak nechráněné. Nepočítal jsem s tím, že ho ještě někdy budu oživovat, mělo sloužit jako zdroj náhradních dílů.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...