willy Odesláno 25. listopad 2004 Odesláno 25. listopad 2004 U starších peugeotů je zajímavé to, že na pohled ty auta vypadají jako by se měly každou chvilkou rozpadnout a člověk se vůbec diví, že to všechno drží pohromadě. Zdání však klame a opak je pravdou. Ty auta jsou postavený tak, že prostě pořád jezdí. Závad je třeba dost ale žádná natolik vážná aby auto člověka někde nechalo. Tak jak se to velice rádo stává u \"oblíbené\" značky Fiat. Osobně už jsem měl několik Pegueotů, teď mám 405 SRDT r.v.93 a je to úplně stejné. Drobné závady: přední náprava - vůle, klepání, skřípání, houpání v zatáčkách (čepy, tlumiče, stabilizátor), brždění - méně účinné, pravé zadní kolo brzdní méně, zadní náprava - unavená, vůle, klepání, ruční brzda - zatuhlá lanka, světla - nefunkční stavění výšky, světla \"vysleplá\", přední okno - ?uklé od kamínku to samé přední pravé světlo, řízení - účinost serva na 50%, elektrická okénka - pravý motorek slušně unavenej, střešní okno - nefunkční, centrální zamykání v klíčku - funguje jen když je teplo, motorek topení kvílí jak pes dingo, otáčkoměr klepe - opravdu klasika, palivoměr si ukazuje co chce - asi podle nálady a ne podle množství paliva, nulovací počítadlo km nefunguje, čidlo množství oleje v motoru ukazuje špatně, vyhřívání zadního okna - několik proužků nefunkčních, razení - vůle, v zimě za studena hodně tuhé řazení, spojka a přítalčák rachtají taky pekně a už hodně dlouho, ale pořád stejně, spojkový pedál jde ztuha, špatný silentblok na převodovce - vibrace.... atd... Na tachu 165 tkm + kaplička od tachometru oleptaná od sekundového lepidla a šroubky obroušené od šroubováku ))) česká specialita...., je tedy nutné přičíst dalších cca 200 tkm. )) Tak to je stručně několik drobností co jsou na autě v nepořádku ) Jinak auto vypadá pořád parádně, opticky je vše velice zachovalé, karoserie pozink - žádná koroze, motor 1 A - přede si jak kočička, spotřeba oleje žádná... Je to prostě zajímavý francouzský výrobek... [Editován dne 25/11/04 willy] [Editován dne 27/11/04 willy] Citovat
narcis Odesláno 25. listopad 2004 Odesláno 25. listopad 2004 :D:D hezky napsaný - no, řekll bych, že všechno se dá udělat, ale otázka je jestli to ma cenu :o:papa Citovat
dapata Odesláno 25. listopad 2004 Odesláno 25. listopad 2004 Takto celkově lépe to snad tady ještě nikdo nevystihnul,plně souhlasím a připojuji se:-)) Citovat
graver Odesláno 25. listopad 2004 Odesláno 25. listopad 2004 Asi jsou ty závady fakt dost podobný. Mám 405GR 1995, najeto 170k, podobné problémy s podvozkem, neuvěřitelně tuhý spojkový pedál (hlavně v zimě), zmrzlý zátěžový regulátor, nepřesné řazení, kontrolka obrys. světel a otáčkoměr funkční jen tak do 5 st. nad nulou, chlastá olej, motorek PP okna má taky dost, silentbloky na motoru asi taky... Citovat
Ruza Odesláno 25. listopad 2004 Odesláno 25. listopad 2004 Kdyz to ctu, to je jako bys popisloval moje auto 405 GRDturbo, rok 89, najeto 220tkm. Jen to stresni okno jeste funguje, ale dela silenej kraval. A pri otaceni volantu na miste to piska az zalehaj usi:P Ale celkove vzato me jeste nenechalo ve stichu... Citovat
Guest xxDave Odesláno 25. listopad 2004 Odesláno 25. listopad 2004 Jo, ty závady sedí. Víc než polovinu přesně těhle problémů jsem měl nebo eště mám. Citovat
Operator Odesláno 25. listopad 2004 Odesláno 25. listopad 2004 :D:D:D:D Ty vole chlapi, když to tak čtu, asi máte něco společnýho. Nechte ty vaše Pažoutky ještě tak 1-2 roky jezdit a pak je nechte a? se spolu domluví na termínu společné sebevraždy. Možná to bude i pro ně úleva. Ale je fakt, že to jsou držáci. Snad jsem ještě neslyšel, že by někoho nechal lvíček bezdůvodně ve štychu. Citovat
Butch Odesláno 25. listopad 2004 Odesláno 25. listopad 2004 Připojuju se, všechno sedí. Rozzsypala se mi spojková lamela, ale přesto jsem stačil dojet do dílny (asi 80km), prasknul mě koutouč, ale zase jsem dojel (sice opatrně a s ručkou, ale dojel). Ale: došel benzin a nedojel jsem a museli mě oddtáhnout (škoda že s takovou maličkostí nedokáže taky jezdit) [Editován dne 25/11/04 Butch] Citovat
zoby Odesláno 25. listopad 2004 Odesláno 25. listopad 2004 chlapi a jaký je smysl tohoto tématu? jestli nevíte jak něco opravit tak se ptejte konkrétně a jestli to víte tak si to opravte. pokud na to nemáte tak nejste sami a neserte, pokud se vám na autě něco nelíbí tak ho prodejte a kupte si schade. nidko vás do peugeotu nenutil:mad::mad: Citovat
Petr605 Odesláno 25. listopad 2004 Odesláno 25. listopad 2004 Napsán autorem zoby chlapi a jaký je smysl tohoto tématu? jestli nevíte jak něco opravit tak se ptejte konkrétně a jestli to víte tak si to opravte. pokud na to nemáte tak nejste sami a neserte, pokud se vám na autě něco nelíbí tak ho prodejte a kupte si schade. nidko vás do peugeotu nenutil:mad::mad: O co Ti jde? Možná to mělo být v pokecu, ale proč jseš hned sprostej? Citovat
tomyka Odesláno 25. listopad 2004 Odesláno 25. listopad 2004 zobyho odpoved som velmi npoxopil. nemam ten pocit zeby nadavali na pezotiky , skor ich chvalia Citovat
graver Odesláno 26. listopad 2004 Odesláno 26. listopad 2004 to zoby: tak ona ti diskuse o nejčastějších typických závadách určité značky přijde offtopic a se*e tě? A předpokládáš, že to, co jsi napsal, není OT a nikoho nese*e? A z čeho usuzuješ, že někdo neví, jak něco opravit a PG se mu nelíbí? Z toho, že tu popisujeme ty závady? Takže každej, kdo má na autě nějakou závadu, by o tom měl držet kušnu a jít si koupit škodovku? A ty už ji máš? Citovat
petrolinecek Odesláno 26. listopad 2004 Odesláno 26. listopad 2004 Ale kluci no tak buďte k sobě já bych to ukončil a nehádal se, nemá to cenu. Na světě a i ve lvíčkovi je hezky tak proč se o to přít. Auto je prostě auto a problémy s ním budou jako s ženskejma co bude svět světem. Citovat
Gotrek Odesláno 26. listopad 2004 Odesláno 26. listopad 2004 Taky mám dojem, jako by tu někdo více či méně popisoval moje auto. Zvláš? když ještě sedí i ta 405 SRDT r.v.93 Citovat
Petano Odesláno 26. listopad 2004 Odesláno 26. listopad 2004 Jednou jedinkrat me nechal pezotek stat a to je kdyz mi prasklo lanko spojky (jedina \"nepojizdna\" slabina pezotku ) A to jsem dokonce jezdil s prasklym zadnim loziskem ... a zjistil jsem to uplnou nahodou Citovat
Operator Odesláno 26. listopad 2004 Odesláno 26. listopad 2004 Napsán autorem zoby chlapi a jaký je smysl tohoto tématu? jestli nevíte jak něco opravit tak se ptejte konkrétně a jestli to víte tak si to opravte. pokud na to nemáte tak nejste sami a neserte, pokud se vám na autě něco nelíbí tak ho prodejte a kupte si schade. nidko vás do peugeotu nenutil:mad::mad: Nudíš se? Kup si mývala! Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 26. listopad 2004 Odesláno 26. listopad 2004 Napsán autorem Petano Jednou jedinkrat me nechal pezotek stat a to je kdyz mi prasklo lanko spojky (jedina \"nepojizdna\" slabina pezotku ) A to jsem dokonce jezdil s prasklym zadnim loziskem ... a zjistil jsem to uplnou nahodou No me neprasklo lanko, ale takova ta plastova redukce z pedalu na lanko. Uplne se rozpadla - a vylet na C. Sternberk skoncil odtazenim. Jeste ze jsem mel kamarada na blizku. Citovat
zoby Odesláno 30. listopad 2004 Odesláno 30. listopad 2004 Napsán autorem graver to zoby: tak ona ti diskuse o nejčastějších typických závadách určité značky přijde offtopic a se*e tě? A předpokládáš, že to, co jsi napsal, není OT a nikoho nese*e? A z čeho usuzuješ, že někdo neví, jak něco opravit a PG se mu nelíbí? Z toho, že tu popisujeme ty závady? Takže každej, kdo má na autě nějakou závadu, by o tom měl držet kušnu a jít si koupit škodovku? A ty už ji máš? já jsem to pochopil jak jsem to pochopil a v prvním příspěvku jsem nenašel nic smysluplného ani nic nového nebo nějaký dotaz. nikde jsem nenapsal, že pokud má někdo nějakou závadu, že by měl být zticha. Ale občas se musím smát nad příspěvky typu jak se mění žárovka v zadním světle a tento mi přijde ještě zbytečnější. Beru že se někdo raději napřed zeptá, než se půjde podívat a najde šroubek,oddělá kryt a je u žárovky... občas mi připadne, že je toto forum plné zbytečných dotazů. to willy: doufám že jsem tě hned v začátcích neodradil od návštěv těchto stránek Citovat
graver Odesláno 30. listopad 2004 Odesláno 30. listopad 2004 1. To, že to tak chápeš ty, ještě neznamená, že všichni ostatní. 2. Nenapsal jsi výslovně, že pokud má někdo nějakou závadu, má být zticha. Jen z tvého příspěvku ale vyplývá, že by měl být zticha ten, v jehož sděleních nevidíš ty osobně nic smysluplného 3. Klidně se směj nad příspěvky, které ti \"nepřipadají smyslupné\". Někdo se zase třeba směje tomu tvému - ten byl totiž ještě míň smysluplný. 4. Ano, já patřím mezi ty, kteří se nejdřív zeptají, než jdou (třeba) vyměnit žárovku. Dokážu pochopit, že to někomu nepřipadá smysluplné - pak na to ale nemusí reagovat. Každý si musí rozmyslet, jestli sem píše, aby někomu pomohl nebo aby machroval, jak je lepší. To by totiž fakt ty začátečníky mohlo odradit. Jinak nic ve zlým... Citovat
Jardaned Odesláno 30. listopad 2004 Odesláno 30. listopad 2004 Souhlasím na 100 % s graverem.Nemá cenu sem zanášet nějaký machrování.Ten příspěvek byl fajn a měl i vtip.Nic osobního zoby,ale to nabylo od tebe moc férový.Ber to tak,že ten umí to a ten zas ono.Holt někdo se zeptá i na výměnu žárovky - no a co ??? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.