Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

viete mi poradit na co a ci treba davat nejake additiva do nafty.

:myslim

Pr: vycistenie motora.. alebo zlepsenie vykonu..

mozete pls aj priklady uviest.. dikes :roker

Odesláno

Mohu také doporučit VIF, zvýší cetanové číslo nafty a zabrání usazeninám ve vstřiku. Anebo nalít VERVU od Benziny. Tam aditivum lít už není nutné, protože výrobce garantuje cetanové číslo 60, narozdíl od běžné nafty s 52. Sám VIF přidá asi 3-5 cetanů.

Odesláno

Zlepšuje mazací, antikorozní vlastnosti nafty, zvyšuje cetanové číslo, snižuje pěnivost atd. Prostě je to ochrana při natankování nekvalitní nafty.

Odesláno

Zeptám se, někde jsem četl, že Verva od Benzíny je velmi kvalitní nafta s vysokým cetanovým číslem, která již adituvim nepotřebuje, že naopak aditivum znehodnotí její kvalitu. Zkušenosti, praxe? Osobně aditivum pouzivam, ale s Benzínou zkušenosti nemám

Odesláno

no ze v rakusku je good nafta.. tak pockam ked pojde niekto tankovat tam a pripojim sa k nemu :D

Benzina v BA nieje a v TO ma ze nafta 1.012E .. co je take nizke az podozrive

Odesláno

Poraďte. Mám 2.0 Hdi 100 kW. Tankoval jsem Shell + aditivum VIF. Pak jsem skusil Benzinu Verva plus VIF. Po 6 nádržích se mi zakousl EGR ventil. V servisu to odblokovali a po 100 km se zakousl znovu. Shodou okolností na dovolené. Ve Slovinsku jsem natankoval tamní naftu plus VIF a po 7 km se ventil sám \"opravil\". Od té doby(rok a půl) jen Shell plus VIF a vše v pořádku. Náhoda? Nebo můj motor nemá \"rád\" jinou naftu?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...