oddie Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 Leda tak kulový, to jsou akorát pitomý výmluvy. Ve Francii nesvítěj ani auta, ještě v deset večer tam polovička nesvítí, cyklista tam nemá ani odrazku, jede zásadně prostředkem, a přesto s tím nikdo nemá problém. V tom to fakt není, to je úplně jinde - prostě to nejsou dementi, co maj pocit, že jsou na světě sami a každej před nima musí padnout na pr*el. Citovat
oddie Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 A jen tak mimochodem, problém s kolama nemaj ani na Korsice, ačkoliv to jsou totálně horký hlavy a jezděja jako úplní magoři, a ty silnice tam jsou spíš kamzičí stezky. X krát se mi tam stalo, že za náma vyletělo ze zatáčky auto bokem, jak tam furt jezděj rallye, řidič to zašláp a coural se za náma na jedničku tak dlouho, dokud jsem mu neukázal, že za další zatáčkou nic není a může tam najet, i když tam nevidí. Bez toho nás tam nepředjel nikdy nikdo, a taky je nepo... A ještě pro příklad zkušenost z Polska, jak má každej plnou hubu keců, jak poláci jezděj jak hovada. Jo, jezděj, předváděj šílený kusy - ale na kole nás tam zase nikdy nikdo neomet. A to jsem hodně zvažoval, jestli do toho Polska vůbec pojedem, když znám jejich provoz, a ejhle, ono to zdaleka není tak černý. Takže kecy o tom, jak za to můžou cyklisti a jaký dělaj prasárny si strčte za klobouček, všude jinde se cyklisti chovaj podstatně drsněji a drzeji, a nikdo ani nemrkne, hezky je objedou. A pokud někdy vytáhnete paty někam dál než z okresu, budete je tam poslušně a obloukem objíždět taky, to vám garantuju, je ostatně pravidlo, že po přejezdu hranic je většina \"hrdinů\" rázem připosraných. Citovat
Dave_k Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 No taky poslední dobou spíše pozoruju, že na chodce u přechodu valná řidičů kašle. Já to beru tak, že když vidím u přechodu chodce (kterej opravdu vypadá na, že chce přejít), kouknu do zpětnýho jak to za mnou vypadá. Pokud za mnou a v protisměru nic nejede nezastavuju jelikož po mém průjezdu může v pohodě přejít, ale pokud je provoz a už pojelo pár aut přes přechod bez povšimnutí na čekajícího tak prostě zastavím a nechám ho v klidu přejít. Mě od sezení v autě nohy nebolí a pokud je ošklivé počasí tak v autě na mne neprší ani nefouká. Takže asi tak. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 no chce to jezdit i na kole a hned budete vidět všechno trochu jinak..., ale je jisté,že tady v tom česku jsou řidiči pernamentně nasraní na všechny ostatní...,např. i chodce:o, přestože z té plechovky jednou vylezou a jsou CHODCI, CYKLISTI a jsou v roli těch,co na ně před chvílí nadávali a teď zas nadávají na blbé řidiče,co nemůžou přibrzdit a pustit je na přechodu...,nepoznáváte se někteří??? Dokud nebudem k sobě navzájem ohleduplnější a nebudem si myslet,že jen moje auto má právo být na silnici, bude to tak,jak to je [upravil dne 7/8/10 ozzy56] Citovat
Ravel Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 Poslední dobou v Plzni vidím kretény, kteří i když mají červenou normálně lezou do silnice. Jednou už to vypadalo, že uvidim rozstřik v přímým přenosu, ale frajer ohobloval asi půl vzorku, ale poařilo se mu zastavit. Byl tak v šoku, že se jenom opřel o volant a byl rád, že ty kretény nesestřelil. Chodci mně začínají fakt s.át! Citovat
Medvěd Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 Původně zaslal: oddie Leda tak kulový, to jsou akorát pitomý výmluvy. Ve Francii nesvítěj ani auta, ještě v deset večer tam polovička nesvítí, cyklista tam nemá ani odrazku, jede zásadně prostředkem, a přesto s tím nikdo nemá problém. V tom to fakt není, to je úplně jinde - prostě to nejsou dementi, co maj pocit, že jsou na světě sami a každej před nima musí padnout na pr*el. Neodporuješ si tu čistě náhodou? Podle mě teda cyklista jedoucí večer na neosvětleném kole prostředkem pruhu a blokující ostatní řidiče dement je - mysli si, co chceš. Citovat
oddie Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 S nesvícením mi lezli na nervy obecně, s nesvítícími auty o to víc - problém je ovšem v tom, že oni nejsou dementi v tom smyslu, aby se považovali za pupek vesmíru, dělali si naschvály a někoho \"vychovávali\", jak je přesně u nás zvykem. TOHLE je ten zásadní rozdíl. Když člověk čte nářky kretémů, co si stěžují, jak zlý cyklista nedodržuje předpisy a jede někde prostředkem, a jak se mu za to pomstili nebo ho aspoň vytroubili, aby se pak o téma vedle dalo dočíst, jak týž \"vychovávač\" někde prasil ještě hůř. Šmejdi, co si hrají na děsně spravedlivé, \"vychovávají\" a dělají naschvály, to je ještě horší než obecní prasiči, co jedou sice rychle, ale taky rychle zmizí a na nikoho neútočí. Citovat
Mik.e Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 Na přechodech většinou zastavim a pouštim. Další co je radost s chodcema, když se důchodci/důchodkyně, potkaj u přechodu a klábosej tam o životě, člověk jim zastaví a většinou si toho ani nevšimnou jak jsou zabraný do debaty Cyklisti mě osobně nevadí, počkam až přejede auto proti a objedu je. Ale pak tady jsou cyklisti druhá skupina a to bych zešílel, zpravdla to jsou bezdomovci na nějakejch herkách, nebo babky s několika taškama na řídítkách případně ještě v pantoflích motá se to po silnici od kraje k prostředku, můžu je object velkym obloukem ale stejně když je míjim vezmou tu motavou k prostředku a div mi neodřou bok Citovat
oddie Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 Pokud chodec vypadá na to, že chce přejít, pustím ho prakticky vždy, pokud váhá nebo se s někým baví, záleží na situaci, ale leckdy to projedu. Z pozice chodce naopak schválně zůstanu dál od přechodu, když vidím, že z kolony jede posledních 5 aut a můžu přejít až za nimi, aniž by museli zastavovat, a přecházím až potom. Co se týče cyklistů, vyhýbám se tak jako tak, takže je mi celkem putna, jestli jede jeden nebo dva vedle sebe, absolutně mě to nevzrušuje. Občas, když vidím nějakého, co jede po jednotřídce, vedle níž je stezka, myslím si něco o magorech, pravda je, že třeba Italové tohle trestají. Na dementa na silničním kole jedoucím po dálnici nebo silnici pro motorová vozidla (občas k vidění třeba na Strakonické) klidně zavolám policajty, znám ale i vášnivé cyklisty, co jsou mu schopni za to rozbít hubu, protože tohle dělá negativní obraz všem. kapitola sama o sobě jsou motorky a skůtry, stejně jako v Itálii, Francii apod. považuju za samozřejmost, že se s nimi na silnicích koexistuje, nesoupeří, takže v koloně je normální, že se jim nechává místo, aby mohli jet, protože to nikoho nebrzdí ani neomezuje. Nesnáším vypatlaná hovada, co je schválně blokují nebo vytlačují, ujišťuji vás, že tohle zkusit v Itálii, první vám řetězem urazí zrcátko a vidět to policajt, vylepí vám pokutu jak prase. Obecně venku zpravidla platí, že ve městě si kolo a skůtr může dovolit prakticky cokoliv a neexistuje na něj byť jen zatroubit. Pravda, taky mě zrovna nepotěšilo, když mi v Montpellier dva metry před čumák po rozjezdu na čerstvě padnuvší zelenou hopsla na kole elegantní Francouzka, co přijela na světla trochu pozdě a nechtělo se jí čekat na další cyklus, kombík se holt postavil na přední, až se zadní kola skoro zvedly, ale tam s tím prostě člověk musí počítat. Tady si nemáte na co stěžovat, zdaleka ne. P.S. a s těmi koly v protisměru - v Římě pojede v protisměru klidně i autobus, abyste se náhodou nepo.... Skůtry jezděj v protisměru taky snad všude. A taky se tam kvůli tomu nikdo nevěší. Celé je to prostě jen o tom, že se tam ctí heslo - žij a nech žít (resp. jeď a nech jet), kdežto tady je to o tom - všechni padněte na pr*el, já mám \"právo\" a jedu. Citovat
BoneDaddy Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 Na přechodu taky zpravidla pouštím. Poslední dobou se mi v Pardubicích stává to co popsal M.ike, klábosící chodci, občas uprostřed přechodu. A co se kol týče, tak 2x do týdne se mi stane, že se na jedné rovince rozhodnu nepředjíždět cyklistu protože proti se dost rychle blíží auto a mezitím mě stihne někdo předjet a míjet se s protijedoucím autem přesně na úrovni cyklisty div ho nesmete nebo mě stihne protroubit a ještě stejně nebezpečně předjet. Toho předjíždějícího pak dojedu v nejbližší zatáčce nebo na nejbližší ceduli označující vesnici. A v letních měsících je občas fajn zůstat za nějakou cyklistkou viset. :aut Citovat
Medvěd Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 Původně zaslal: oddie P.S. a s těmi koly v protisměru - v Římě pojede v protisměru klidně i autobus, abyste se náhodou nepo.... Skůtry jezděj v protisměru taky snad všude. A taky se tam kvůli tomu nikdo nevěší. Celé je to prostě jen o tom, že se tam ctí heslo - žij a nech žít (resp. jeď a nech jet), kdežto tady je to o tom - všechni padněte na pr*el, já mám \"právo\" a jedu. Sorry, ale jednosměrka jasně znamená, že mohu předpokládat provoz pouze jedním směrem - velice by mne zajímalo kdo by byl viníkem nehody, kdybych toho trotla protahujícího se mi za zadkem (příspěvek ve 14.11), poněkud přimáčkl na parkující auta (jízda naší ulicí v protisměru je mezi cyklisty opravdu docela častým a nepříjemným jevem). Citovat
oddie Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 Ano, a maximální povolená rychlost znamená maximálně povolenou rychlost, takže když pojedu levým pruhem na dálnici 130, nikdo nemá právo se na mě lepit a chtít předjíždět, a takto by se dalo pokračovat donekonečna, že? Naschvály a oplácení, frustrace a stříkající emoce, to je to, co tu dělá ty problémy. Fakt by mě zajímalo, co bys dělal, kdybys zvednul zadek z týhle zaprděný zemičky a jel někam o kousek dál na západ. Nic, byl bys z toho připodělanej jako všichni a stěžovat si na něco by tě ani nenapadlo. Citovat
Medvěd Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 Na západ jsem jezdil docela často (možná dokonce i dřív a častěji než Ty) a opravdu nemám pocit, že bych tam viděl běžně jezdit cyklisty nebo dokonce autobusy v protisměru - asi vidíme každý něco jiného. Každopádně cyklistu v protisměru nechápu a srovnávat jízdu v protisměru s překročením rychlosti ani dost dobře nejde - minimálně je to o tom, že jedu-li o pár km rychleji, neohrožuju svůj život a nedělám nic, co by ostatní nemohli předvídat. Pokud ale budeme tolerovat a chápat, že někteří mohou jezdit v jednosměrce opačně, tak to je přece můžeme rovnou zrušit. To, co Ty bereš jako standart já chápu jako obrácenou diskriminaci ve smyslu - já jsem cyklista, tak si všichni sedněte na řiť, páč když mi něco uděláte a já budu mít bebí, budu hrozně plakat a dám Vám to všechno vyžrat (já přece oproti Vám dělám něco pro své zdraví). Myslím si, že nejsem z těch, kdo by někoho \"poučoval\" vytláčením, blokováním nebo jinak - vidím-li cyklistu, taky mi nedělá problém pohnout volantem a objet ho. To ale přece neznamená, že MUSÍM v klidu a pohodě tolerovat idioty, kteří maj´ právě rozkláboseno a tak jedou 2 vedle sebe - sorry, ale na takové si fakt bez výčitek i zatroubím. [upravil dne 6/8/2010 Medvěd] Citovat
godzila.01 Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 Jezdci na kolech jsou dost nevyzpytatelní obzvláště ve městě,kde jsou často schopni náhle měnit směr jízdy bez nějakého varování. Lepší je to v zimě to zpravidla nejezdí a myslím že je to na silnici mnohem bezpečnější,jak pro kola,tak pro auta.... Citovat
oddie Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 O tom častěji mám velké pochybnosti, a co se týče blokování, dost dobře si pamatuju tvoje vyprávění, že v koloně schválně najedeš na prostředek, aby tam žádná motorka nebo skůtr nemohli projet, protože co maj co jezdit dopředu, když auta musej čekat. Máš dost velký máslo na hlavě, ty speciálně. A je celkem typické, že při tom máš pocit, jak jsi děsně spravedlivý a jak za všechno můžou ostatní. Citovat
Fusion Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 Původně zaslal: oddie \"vychovávají\" a dělají naschvály, to je ještě horší než obecní prasiči, co jedou sice rychle, ale taky rychle zmizí a na nikoho neútočí. Nechápu proč cyklistovi nevyjádřit svůj nesouhlas s tím, že ohražuje provoz. Známej se přesně kvůli nějakýmu takovýmu chytrákovi uprostřed málem zabil, když se mu snažil vyhnout (aby ho nezabil), spadl autem ze srázu, zastavil se o strom a dementní cyklista se ani nezastavil podívat jestli tam někdo neumírá s polámaný půl tělem. Je jedno jestli cyklista, motorka nebo auto, pokud se bude chovat jak ožralej, uznávám za správný troubit třeba deset deset minut dokud neuhne a nezapíše si do deníku, že uprostřed se nejezdí. Samozřejmě lépe jak psal Michal, mít megafon a slušně ale nahlas mu to vysvětlit. Citovat
Aluška Odesláno 7. srpen 2010 Autor Odesláno 7. srpen 2010 Cyklisti mi nevaděj, najezdím taky hodně km na kole, ale opravdu se musí chovat trochu disciplinovaně. Vadí mi, když jezdí vedle sebe, zvlášť na nějaký malý úzký silničce, pak nejvíce ohrožují sebe, bude je chtít někdo předjet a najednou auto v protisměru a co pak.... . Jak už se psalo, v jednosměrce nemaj, co jezdit v protisměru a když je tma, tak to chce určitě nějakou blikačku. V přímořských státech na jihu pravidla provozu dodržujou, jak se jim zrovna hodí, většinou silnější a větší má automaticky přednost , když si na to člověk zvykne, tak se s tím nějak popere, ale nechtěla bych v takové zemi strávit na silnici xtisíc km, protože bych měla strach, kdo mě kde smete. Oddie: trošku to s tím zastáváním cyklistů přeháníš, zní to jako, že oni můžou všechno . Nevím, jak by ses teda pak zachoval, kdybys nějakýho takovýho \"chytrýho\" cyklistu zabil. Citovat
hudy Odesláno 7. srpen 2010 Odesláno 7. srpen 2010 me celkem vadi, kdyz me na prechod vlitne cyklista, nekouka a mysli, ze ma totalni prednost. Ale kolo nevede, ale jede na nem:bacha . A pak prechazeni chodcu na cervenou a to je casty jev! Ja taky na cervenou nejezdim! Jinak si myslim, ze se chovam ohleduplne a chodce poustim. Tedy pokud to nejsou lidi co stoji pred prechodem a kecaji spolu. Clovek jim zastavi a oni jeste koukaj jestli nejsem blbej, tak to si trosku zanadavam. A pak prujezd mestem /centrem/ kde jsou prechody po 100m , to se pak stoji na kazdym a navic lidi jeste prechazi mimo ne! Citovat
oddie Odesláno 7. srpen 2010 Odesláno 7. srpen 2010 Aluška: přijde ti, že to přeháním, jo? A ti, co píší o havěti, cyklobuznách, vších, o tom, jak silnice patří jen autům a nic jiného na nich nemá dělat, případně jak je kde vybrzdí, ometou, ostříkají ostřikovačema, ti to nepřehání? Já si myslím, že na to by byla adekvátní ještě podstatně ostřejší reakce, než jsem tu napsal. Citovat
Aluška Odesláno 7. srpen 2010 Autor Odesláno 7. srpen 2010 Samozřejmě, že ti to taky přehání . Já jsem zatím na silnici na kole žádnej problém neměla, že by na mě někdo troubil atd. Ale snažím se jet tak, abych nikoho zbytečně nezdržovala apod., protože sama vím, jak je mi nepříjemný, když se v autě musím táhnout za nějakým cyklistou nebo skupinkou, kteří jedou pomalu středem cesty a myslí, že jim patří, těch je naštěstí docela málo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.