Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nove Auto  

1. 1. Nove Auto

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Šalda:asi před hodinou mi moje milá řekla,že chce Supa v kombajnu až prodáme někdy naši peggy-jenže ona neví,že peggy kterou vybrala ona,je moje láska na dlouho,hodně dlouho :-)

Chepp:Dovolím si oponovat u motoru 730D.Je to tří litr od BMW,který je znamej svou spotřebou a pružností.Jenže už i u BMW platí to,že je to kus od kusu.

C5?Pěkné auto,jen neznám nikoho,kdo by neměl problém s \"citrónem\" až na jednoho, který má model XM a dodnes jezdí bez problémů.Taky by mi vadil asi ten volant.Je to pohodlné ovldát auto na volantu,ale ne takovým stylem,jak to udělal citrón.ALE TO JE JEN MŮJ NÁZOR.

S tím pohodlím u AUDI:člověk ,který jezdí nějakou dobu na francouzském podvozku a sedne do koncernu VW, tak mu to nepřijde pohodlné.Když sme hledali auto,měli jsme na víkend půjčeného Renaulta VelSatise 2.2dCi-masakr kára,uvnitř auta je jiný svět.Existuje na to jedna věta:když uvidíš řidiče,který řídí VelSatis,sklop hlavu a tiše mu záviď ten luxus.To sem někde četl a docela souhlasím. Jenže já jezdil přes dva roky v Passatu a když sem přesedlal do VelSatisu,najednou bylo auto houpavé.Po víkendovém blbnutí s VS jsem si vzal svého pášu zpět a VS vrátil,kvůli motoru a moje milá VS nechtěla a našec Labradorka se tam stejně nevešla do kufru.Jde o to,že jak sem sedl z5 do svého Pašíka,najednou sem pocítil ten rozdíl.S francouzem plujete.S němcem jedete.Někdo rád moře,někdo rád pevninu.Je to jen o názoru.

Co se týká passatu:samo,je to věc názoru. Někdo rád vdolky,někdo holky :)

[upravil dne 28/7/10 kovma]

Odesláno

Já teda osobně když s někým jednám, je pro mě milejší že má pořádný auto, protože je vidět že má kšefty a tudíž bude dobrej, když ke mě někdo přijede s obyč. autem nebo nedej bože s nějakým shnilým autem, tak si hned řeknu že tenhle člověk moc práce nemá, protože si nemůže dovolit nějaký lepší auto. Takhle se na to aspoň dívám já.

Pochopitelně když někdo ke mě přijede v BMW a je to namistrovanej debilek tak ho hned odpálkuju, ale pokud je slušnej a své práci rozumí ( což se pozná po pár minutách jednání) tak je mě jedno že má právě to zminované BMW.

je to to stejný jako když si objednám domů firmu, parta chlapů přijedou v 10tiletým Transitu a nebo v novým Transitu tak to přece svědčí o tom že ta firma je dobrá a měla už hodně zakázek, nebo se snad mýlím??

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Takových lidí je dobrých 90%. Oddie má v tomhle naprostou pravdu. Českej člověk nevidí za tím novým autem dřinu a dobrej nápad, ale vidí jenom to auto, nic jinýho. Zákazník si pak řekne, že si svině a jak ho musíš obírat...jak na něm musíš rejžovat, že si tohle můžeš dovolit. :(

Joooo v takové vesnici jako Praha? Prdlajs.

Dokud to budete tiše podporovat, bude tento názor převládat. Mezi mladýma lidma to už ale dávno neplatí.

Odesláno

Jo tak tohle jsem nikdy nepobral, když někdo jezdí v audi, bmw nebo nedej bože nalepenej v medu tak musí být nutně svině zloděj vrah nebo všechno dohromady a naopak když někdo jezdí ve favoritu felici nebo 205, 309 tak je to naopak strašná socka a zřejmě debil. Prostě nejlepší je jezdit pokud možno ve fábce nebo oktávce, je to totiž poctivý a český a tudíž v tom jezděj jen hodní, čestní atd. navíc jich jezděj mraky takže není co závidět.

První příklad: občas jezdím na služebky a školení do reichu, většinou buď A6 nebo výjimečně C-klasse. Německá firma- německý značky. Naposledy jsem jel právě v merglu, cestou na rozvadov jsem tankoval a když jsem odcházel od stojanu tak slyším čum ho fašouna, takovej mladej sráč a vozí si prdel v mercedesu, bych ty svině nejradši střílel. Na hlas bez okolků, slušně oblečenej německý auto, značky, tak jsem automaticky nácek. Tak jsem dotyčné pány vyvedl rychle z omylu. Z toho mají trauma asi doteď, němec a mluvil česky !!! :D

Druhý příklad: Pracuju v německý firmě (překvapivé co? :D ) mám plat řekněme víc než průměrný a přesto jezdím v P 309 a proto nutně musím být socka, většinou když lidem oznámím co dělám a vidí v čem jezdím tak se většinou zeptají proč jezdím v \"tomhle\", takže asi tak. Už je neneapadne to, že mám to auto rád, nebo že zkrátka jen nerad zbytečně utrácím... Logiku v českým myšlení už jsem dávno přestal hledat. Nechci nikoho poučovat, ani nic podobnýho, jen si trochu ulevit. Snad jednou přijde změna :)

P.S: Mám ve sým okolí pár kamarádu stejně starých, kteří mají BMW a MB sice starší kusy, ale maj je právě proto, že se bojí cen oprav a ono když se u těchhle aut udělá pořádnej servis po koupi a pak člověk pravidelně mění spotřební věci tak žádný servisní náklady v podstatě neexistujou :D Takže se omlouvám za :xvul ,já kdybych kupoval auto přes půl mega tak by mi bylo úplně ukradený co je to za značku a kam se tím zařadím, potažmo co si o mě kdo myslí. Lidi co mě znaj mě znaj a ti co ne ti jsou mi ukradení...... Jo a nespisovně píšu schválně, to jen tak na okraj.

[upravil dne 28.7.2010 Jenda 309]

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Nasi predci dokonce chodili vsude pesky, nasledne jezdili v povozech za konem a taky bych s nimi nemenil.

Dneska je nastesti doba takova, ze si clovek muze vybrat zbozi presne podle svych pozadavku - teda pokud na to ma. Ja bych se - jak psano vyse - nechal do 407y \"ukecat\" jen diky momentalni akcni cene - i tak bych ale dost ofrflal prave velikost kufru a misto vzadu (jsem pomerne velky, tzn. ze i ve 406ce mam sedacku na max. vzadu). Tvoje povidani o tom, ze jsi ridic (misto mas) a na zbytek rodiny ohled netreba mi naznacuje, ze zatim zadnou rodinu nemas - jinak bys vedel, ze prave nakup auta je veci rodinne rady. To, jak dlouho s Tebou budou v aute jezdit Tve deti je pro vetsinu rodicu velka neznama - znam rodiny, kde omladina stasri 15ti let by s rodici nevysla spolecne ani ze dveri bytu, ale znam i takove, kde s rodici jezdi na spolecne vikendy a dovolene \"dite\" studujici VS a svete div se, vsichni jsou velice spokojeni. Auto se vetsinou kupuje na 3 - 5 let, pak dochazi k obmene za novejsi kozusek a jestli s Vami budou deti tech 5 let jezdit se celkem spolehlive odhadnout da.Vse je o zivotnim stylu a prioritach - ja bych mel velice tezke spani, kdybyh mel koupit auto za vic nez pul mega a pri tom mel pocit, ze nekupuju auto stavene presne podle mych pozadavku - vzhledem k me financni situaci nelpim na funglovce, ale preferuju nakup 3-5ti leteho auta, kde se za polovicni cenu da velice slusne vybrat.

Jeste douska - 406ka ma kufr dostatecny, presto jsem na sraz do Piestan jel s pujcenou rakvi (v aute jsem jel ja s triletym prckem a manzele Neonovi s jejich dvouletym synem - aby si kluci mohli vzit vse, co chteli, musela z kufru vzniknout improvizovana hrackarna a hadry sly do rakve. Urcite bychom se zmackli do auta bez rakve, ale nebyl duvod).

Podle mě chtěl hlasovat o auto a tak trochu i názor,myslím,že reakce na názor se sem nehodí !!!To člověk může si založit novej topic. mě to nedalo a musím ti trochu oponovat. Že nemám děti?mám,vlastně máš pravdu nemám mám dva kluky.Já čerpal z mých zkušenností a zážitků a taky kde se pohybuji. Neříkal jsem,že to maj všichni lidi takle na světě,ale většinou to tak je a v dnešní době to platí dvojinásob...Děti jsou rádi,že rodiče vypadnou z baráku a maj ho jen pro sebe a nebo sportují či něco jiného dělají,pro ně důležitější než,že pojedou s rodiči někam,když jsou s nima celé dny,atd.

Ale jestli jsi to četl možná jsi to pořádně nepochopil co jsem tím chtěl říct. To,že tu porovnáváme auta-hlasujeme,které nejdou pořádně porovna.Audi A6,škodovka Superb patří jinám než 407 s C5(ti maj úplně zas jinou pohonnou jednotku,na které taky hodně záleží!!!-kdo řekne,že je to stejné tak to je nesmysl,proč by potom dělali takovej výběr pohonných jednotkách-1,6HDi,2,0HDi,2,2HDi??-když se tedy budem bavit o naftě.Někomu vyhovuje to jinému stačí ono(cena důležitý parametr)

A tím ohledně místa jsem bral v potaz,že když je cena ,,patřičná,, tak člověk něco oželí ledacos.

např.

--Já preferuji kombíky ohledně právě kvůli dětem a i psa

Dejme tomu,že budu mít rozpočet 800 000kč na to auto.A mohu říct,kdybych si měl vybrat auto,které bude stejně vybavené(motor i vnitřek..atd) a budeš se muset rozhodnout mezi sedanem, který bude stát 500 000kč a kombíkem který bude 700-750 000kč,tak vyhrává určitě sedan a 300 000kč ti zbyde.Jestli ty by jsi šel do kombajnu tak to je jenom a jenom tvoje věc.

Ale zase musí se brát v potaz,co s tím autem bude dělat,jestli budu s ním jezdit stále naloženej a budu v něm více méně bydlet a nebo to budu mít prostě jak většina lidí na každodení rutinu(cca 40km práce, nákupy, cca x km o některém víkendu si někam zajet a nějaká dovča=20-25 000kmkm/rok a to si myslím,že jsem hodně přidal)

Já to beru tento příklad jako ,,rutinu,,.--

Je to prostě subjektivní pohled na věc. Prostě v životě musí člověk vždy něco oželit.

Odesláno

jinak škoda,že jsi ses nezmínil o 5008 a nebo nemáš ,tak dobrou nabídku. taky je to v tvé cenové kategorii. Ale to je asi tím,že jak píšeš,chceš mít auto už okoukané a 5008 je ,,novinka,,

Odesláno
Původně zaslal: elton

A 5008 vyjde něco přes půl mega, teda podle výbavy.

Zdar. 5008 ve velmi slušné výbavě se slevami cca 525000-550000Kč a myslím, že to je velmi dobré auto. Měl jsem ho i na zkušební jízdě. Nemohu říct NIC špatnýho. Jak to tu zde čtu, tak jsou zde rady na ojetiny, ale otazka puvodni byla na NOVE AUTO. Tak se je nutné dívat na auta, které splňují kategorii 1. nové 2. cena max ??? a tím se zůží výběr.

Jinak se mi zdá, že se to tu množí návrhy ojetin. Nemám vůbec nic proti německejm autům. Tedy opravdu německejm. BMW a Mercedes jsou velmi dobrá auta, ale myslím, že cenové kategorie těchto aut jsou zcela mimo původní záměr této diskuse.

Ahoj všem

Odesláno

Tak co sa tyka biznisu, a mienkou verejnosti, zalezi o ake odvetvie sa jedna ...

Je ine ked pride murar, obkladac, stolar, instalater, elektrikar ci niekto podobny na BMW a je rozdiel ked pride niekto kto outsorcuje IT siete, stara sa o weby atd ... S prvni firmy mozem celkom jasne povedat, ze hned ako sa firma zmenila na SRO a majitel si koupil luxusni karu (vymenil za P307Sw ktoru mal dovtedy) tak ho zacali prave vetsi, a lepe platene firmy vice vnimat ...

Je rozdil, kdyz prijedete do firma, ktera zamestnava X stovek lidi, a je rozdil kdyz prijedete zakaznikovi na jednu instalaci ... Pak je otazka, ake firmy chepp spravuje, a s coho sa skladaju jeho zisky ... Pretoze jedna velka firma dala zarobit tolko, co asi 10-20 malych, s tym ze mali financie, a nemali problemi zo splatnostami a nakupom napr noveho HW ci SW ...

Pokial su jeho priority vyssie, tak myslim ze BMW ci Mercedes mu jen pomuze ... Pretoze riaditelia tych firiem chcu, aby sa o nich staral silny clovek, s nejakym majetkovim zazemim, a nie nejaky picino ... Neni to pravidlo, ale vnimanie je podobne ... Preto napr pred nejakym casem, kdyz vysla napr Nokia N95 8GB, sme mohli videt, ze konatelia prave tych vecsich spolocnosti, ho mali pomaly kazdy .... Co s nim vedeli ? Nic ... Telefonovat, a ani tu SMS nevedeli napisat, mozno nejaka fotka, ALE robili dojem ...

Odesláno

Ono je velky rozdiel vo vnimani medzi malou, a velkou firmou ...

Pokial pride ku sukromnikovi nejaky obchodnik, a je nahodeny komplet v kvadre, vecsinou si o nom robia mienku ako o klamarovi, ktory ich prisel oskubat o penize ... A ich rozhovor s obchodnikem je miernejsi, a tolko sa neporozpravuju, ako ked ten obchodnik pride v kratasoch, teniskach a kosielke, a nahodi priatelsky ton rozhovoru ...

Naopak prijet takto oblecenej s priatelskym a slengovejsim vyjadrovanim muze byt u vetsi firmy ista smrt, protoze konatel si vice potrpi na profesionalite a nejakom tom vystupovani ...

Takze naozaj se jedna o to, ake firmy chepp robi, a co ho zivy ... To ja neviem ...

Inak u nas moc BMW a Mercedesi nevidim oskrkane s klucom, vela ludi ma totiz pred tymi autami respekt, a nikdy nevedia, ci nemozu patrit niekomu vplyvnejsiemu, ktory by im mohol narobit iste problemi ...

Odesláno

Prusvih je ten ze pracuji jak pro velke firmy tak pro koncove zakazniky... bohuzel je to tak blbej pomer az je to neskutecne, a priznam se radsi jednam s malymi clovickami nez s firmami, vetsina jich je ok ale vetsina jich je zase KO... To je lepsejsi u firmy ze ti to neresi, ti at jsou takovy ci makovy bavime se na jedne urovni a tim to konci.

Praveze vetsina firem co si me najme me vlastne nikdy ani nevidi protoze delam porad a nonstop co oni neznaji, tak se vetsinou potakame poprve a podruhe u placeni pokud to neni prevodem, coz vetsinou je, k firmam co jezdim casteji tem bych rekl ze je to jedno, auto nemusi dokazovat moje schopnosti.

Preci jen sem muz cinu a vzdy vsechno spravim a rozchodim a tak sebbou vozim vse aby mi nikdy nic nechybelo. Proto kombajn, ja videlavam na reseni problemu vytvareni nove klientely, jednam se zakaznikama a ve vetsine pripade provadim montaze i servis u nich [jen u nekterych firem, ne u vsech to by me jeblo].

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak dnesnim dnem tema otevreno.. ve ctvrtek sem byl v servise a zas mi oznamyli same dobre zpravi... resp. cca dalsi 15tis investici do kombajna...

Takze to necham opravit a kombajna bud hodim ze skaly nebo nekomu daruju... Protoze uz se blizi rozvody, brzdy atd... resp predstava ze do vanoc prijde jedna cekana investice dvacku... a buh vi jaka kterou necekam....

Takze sem byl v pazoutu a moc sem toho nestihl tesne pred zavirackou... Ale ukazali jednu 407sw Excelence... v polokuzi vyhr. sedaky a 2.2HDi v cerne metle... s najetyma coz se mi nelibylo 39tis km... za 450tis....

sice je to vissy vybava ale Premium Pack mam za 499tis a je to funglovka...

Proto dotaz na vice znalce pazoutu jaky je tam jeste rozdil ve vybave... odstal sme brozurky atdd... ale tam to konci po to premium... a vic nevim...

Mozna bych je stahnul jeste o padesatku a to by bylo zajimave... Borec mi mermocne vnucoval experta a potom 308sw... tak sem mu odvetil ze sem se prisel bavit o 407sw za me ten zbytek nezajima... sice cena podobna.. .ale nedostane se na tu vybavu a ani tu krasnou rozplaclou placku na zemi.

jedna se o toto:

http://www.tipcars.com/peugeot-407-sw-22-hdi-1880693.html

A uprimne co si tak projizdim tu nabydku tak radsi bych koupil uplne nove akorat bez polokozenych sedacek toto [peknejsi barava].

http://www.tipcars.com/peugeot-407-sw-premium-22-hdi-170knovy-23831058.html

[upravil dne 9/10/10 od Chepp]

Odesláno

Ty kvizky mam doma asi tak tri... ver tomu ze to je mne k nicemu... mam velmi neobviklou mozkovou disfunkci nazivanou ceska debylita... protoze umim psat vsema moznyma jazykama a ani anglicktina mi nedela takovy problemy jako cestina azbuka je oproti tomu nasemu jazyku sranda... Proste cestina mi nejde priznam se, nikdy sem z ni neprosperoval, co slovo to pravopisna chyba... co se da delat... ukrizujte me za to... :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...