Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já bych to uzavřel tím, ať si každý používá co mu vyhovuje. Takovéto diskuze jsou všude na netu. Žabomyší války, Intel vs AMD, ATI vs Nvidia, atd a nic se stejně nevyřeší. Dokud si to sami neozkouší, tak budou na to jen nadávat a vychvalovat to svoje.

Jako já jsem nemusel motorky a nadával na ně a po jedné jízdě na skůtru jsem změnil názor a po dvou měsících vlastnictví skůtra si budu dělat papíry na velkou moto. :papa

sexy-ubuntu.jpg

[upravil dne 22/7/10 Wolfik]

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Chceš přejít na MAC OS jo, a jakej je rozdíl mezi MAC a Linuxem?? Ten že Linux je vždy o kruček napřed?:mrk

... nebejt Linuxu tak MAC OS nikdy nebyl

[upravil dne 21/7/10 Radek Hurvajz]

haha, tys mě rozesmál :-) Že by tu byl linux už před rokem 1984? Jestli by něco nebylo, tak spíš windows, ty vznikly až jako odpověď na mac os a v podstatě dodnes z velký části tenhle systém dohání. Samozřejmě k tomu kopírování dochází navzájem mezi všemi OS, ale u těch widlí je to víc než okatý. Dělám na Macu víc jak 8 let a měl jsem i možnost zkusit Linux, no nevim v čem by měl být L. napřed, žádnej server neprovozuju, tak snad jedině tam by mohl :-) Samozřejmě že ty mac mini atd. jsou obyčejný jebky, na práci to neni, snad někam pro sekretářku nebo pro manželku na koukání na net, ve svý době jsem měl G4, teď Mac pro a tady se už dá trochu objektivně porovnávat, lepšího kompa prostě neznám. No ale jak jsem už psal, třeba na hry, který si taky rád zahraju, jsou widle nepřekonatelný :-))

Odesláno

MrChodny: Netvrdím že to neexistuje :) Standartně to tam není:aut Ano chyby jsou všude ve widlích jich je víc a nejen kvůli tomu že je nejrozšířenější... On se třebas v USA neprodává zdaleka tak dobře jako u nás.... Příkazový řádek samozřejmě mají,ale jaksi na tom neuděláš tolik co v linuxu,proto jsem to nezminoval... :) Je pravdou že widle od linuxu okopírovali spoustu užitečných věcí,ale ještě mají co dohánět... :)

Jinak bych to asi fakt uzavřel,budem se tu zbytečně hádat... :) Já používám widle a linux a prostě ty OS vidím pracovat vedle sebe a je tam jasně vidět co je lepší,to ale neznamená že nebudu používat widle dál,to jen znamená že vím že linux je lepší na práci a na věci co já potřebuji na tom dělat,což ovšem ani zdaleka nebude vyhovovat každému.... :)

Odesláno
Původně zaslal: urdemala

haha, tys mě rozesmál :-) Že by tu byl linux už před rokem 1984? Jestli by něco nebylo, tak spíš windows, ty vznikly až jako odpověď na mac os a v podstatě dodnes z velký části tenhle systém dohání.

UNIX byl vytvořen Kenem Thompsonem a Dennisem Ritchiem roku 1969 v Bellových laboratořích, kde byl vyvíjen až do konce 70. let. Poté probíhal vývoj UNIXu ve dvou hlavních větvích:

pod vedením AT&T: SYSTEM III, SYSTEM V

na Kalifornské universitě v Berkeley: BSD Unix

http://cs.wikipedia.org/wiki/Unix

Z Unixu pak linux vycházel a ten byl až v 91.

[upravil dne 22/7/10 Wolfik]

Odesláno
Původně zaslal: urdemala

Původně zaslal: Radek Hurvajz

Chceš přejít na MAC OS jo, a jakej je rozdíl mezi MAC a Linuxem?? Ten že Linux je vždy o kruček napřed?:mrk

... nebejt Linuxu tak MAC OS nikdy nebyl

[upravil dne 21/7/10 Radek Hurvajz]

haha, tys mě rozesmál :-) Že by tu byl linux už před rokem 1984? Jestli by něco nebylo, tak spíš windows, ty vznikly až jako odpověď na mac os a v podstatě dodnes z velký části tenhle systém dohání. Samozřejmě k tomu kopírování dochází navzájem mezi všemi OS, ale u těch widlí je to víc než okatý. Dělám na Macu víc jak 8 let a měl jsem i možnost zkusit Linux, no nevim v čem by měl být L. napřed, žádnej server neprovozuju, tak snad jedině tam by mohl :-) Samozřejmě že ty mac mini atd. jsou obyčejný jebky, na práci to neni, snad někam pro sekretářku nebo pro manželku na koukání na net, ve svý době jsem měl G4, teď Mac pro a tady se už dá trochu objektivně porovnávat, lepšího kompa prostě neznám. No ale jak jsem už psal, třeba na hry, který si taky rád zahraju, jsou widle nepřekonatelný :-))

No to bylo spiš takový nadsazený rejpnutí. Mac OS vychazi z unixu tak jako Linux, i když každý z jiné větvě.

[upravil dne 22/7/10 Radek Hurvajz]

Odesláno

godzila: s nekterymi verzemi Win jsem spokojeny a nemam s nimi problem :papa Napriklad WinXP SP2 jsou stabilnim systemem.

- neni problem dosahnout i na Windows stanici uptime v radu tydnu. Jeste v predchozi firme jsme je nasazovali na operatorske panely vyrobnich linek, a dosahovaly uptime ~ 1 mesice, vypinaly se pak i s linkou vzdy pri mesicni udrzbe. Podminkou ovsem bylo kvalitni zelezo a slusne napsane aplikace. Dost chyb nekvalitniho zeleza se totiz diky povesti Windows pripisuje ze zvyku prave jim. A totez bohuzel plati i pro aplikace (bohuzel, jeden z nemilych prinosu MS, kdy se na system dalo shodit prakticky cokoliv a tak vyvojari testovani moc neresili).

- Windows neobsahuji vyrazne vic chyb nez ostatni OS (nemluvim o \"meziverzich\" typu Vista!!). Narazeji ale na svoji popularitu, diky ktere se vsem kdo chteji skodit vyplati napadat prave tento nejrozsirenejsi system, a pochopitelne o tom i psat. Co si budeme povidat, clanek Windows maji kritickou chybu se ujme i ve vecernich zpravach CNN, kdyz je zrovna sezona. Ale totez pro Linux, kde pulka sveta nevi co to je ??

- kdyz jsem byl jeste na kolejich, tak mi na pracovni stanici bezel mimo jine ftp server. Z toho duvodu jsem ji nevypinal mimo vikendu a v tydnu nebyl nutny restart. Stoji za to poznamenat, ze jsem na ni pracoval a vytezoval ji dost solidne - nejen hrami, ale i ruznymi programovacimi baliky a jinym odbornym SW. Reinstalace nebyla nutna az do doby, kdy se odporoucela zakladni deska a vymenil jsem ji za jinou s konkurencnim chipsetem. Sice to nakonec rozchodily, ale pro jistotu jsem system zaktualizoval. Uz je to cca 5 let...

- napadlo vas, jak by vypadal svet bez Windows? Jsou v podstate dve varianty - bud by misto nich byl jiny OS, ktery by byl dominantni a zcela stejne nenavideny, nebo by na trhu bylo dvacet systemu, vzajemne nekompatibilnich. To by pak bylo teprve peklo pro uzivatele a vyvojare aplikaci.

Odesláno

Poslední W7 beru jako celkem slušný,leč k dokanalosti to má ještě daleko.... :) S linuxem spokojený jsem není na tom nic problém. Nicméně všechno co tu píšu si necucám z prstů,ale mám objedktivní srovnání,ale každopádně to pouze vyjadřuje můj názor na dané téma. XP SP2 používáme v práci na šesti počítačích a je pravdou že to tu už několik let drží bez reinstalace:super

Odesláno

godzila: jsem rád, že se ti můj životopis líbil. :D Jde mi jen o to, že na netu můžeš naprosto všude narazit na diskuze typu \"Widle jsou šmejd, Linux je lepší\", \"Linux je nepoužitelnej, Widle jsou lepší\", \"Widle a Linux jsou k ničemu, jednině MacOS\", atd., ale když se s dotyčným diskutérem, který se vždycky tváří, že je největší expert v oboru, chci pustit do opravdové věcné diskuze, založené na faktech, tak má ta diskuze zpravidla hodně krátké trvání. Proto jsem považoval za vhodné doložit mou způsobilost se k tématu vyjadřovat. :D

Trochu jsem o tomhle tématu přemýšlel a ačkoliv bych teď mohl navrhnout seznam předností a neduhů obou systémů k diskuzi, neudělám to, protože tahle diskuze, pokud by se měla vést pořádně, je na fórum celkem nevhodná, jelikož by byla velmi dlouhá a to bychom se tu upsali k smrti. Tohle je věc, kterou je vhodnější probrat osobně, tak třeba někdy na nějakém srazu. :) Dál to tu řešit nechci, ať si každý používá to, co mu vyhovuje, tak je to přeci správně. Někomu vyhovuje nVidia, někomu AMD, někomu vyhovuje Linux a přestože já osobně používám něco jiného, nebudu nikomu vyvracet jeho volbu. Stejně tak bych ale poprosil zdejší linuxářskou obec, aby nehanila a neshazovala Windows jenom proto, že jim nevyhovují. :)

Odesláno

Fakir : Jo bude to nejlepší... :) Já se opravdu nechtěl dohadovat a původně jsem to nechtěl ani nějak podstatně komentovat,ale nějak se mi to zvrtlo a za to se omlouvám....:mad: Je to tak nechme každého at si používá co mu vyhovuje,já zůstanu u svých dvou OS a všichni budeme v klidu .... :super Možná někdy o tom podebatujeme,ale myslím že pokud se sejdeme na nějakém srazu našlo by se k diskuzi i vhodnějí téma :D

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

..... Jde mi jen o to, že na netu můžeš naprosto všude narazit na diskuze typu \"Widle jsou šmejd, Linux je lepší\", \"Linux je nepoužitelnej, Widle jsou lepší\", \"Widle a Linux jsou k ničemu, jednině MacOS\", atd........

PC je naprd, kdyby nebyl internet, stacila by mi kalkulacka a psaci stroj (a toho casu, co bych najednou mel).

Sorry za :xvul, ale nedalo mi to,

Odesláno

Fakir: jeste bych pridal ze nekomu je uplne jedno, co bezi za monitorem... :)

Medved: tak komp nezapinej :D

A posledni poznamka k tematu, je dost mist, kde neni moznost volby. Treba CAD/CAM systemy temer vyhradne Win, naopak par veci co pouzivaji nasi designeri jedine UNIX... pak se stava debata o chybach kterehokoliv systemu zcela akademickou.

Odesláno

ani by me neprekvapilo, kdyby v jinych systemech byly diry vyrazne vetsi. Preci jen, MS diky letitym utokum a zneuzivanim der ty nejzjevnejsi postupne zaplatuje...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...