Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

SČE a argumenty proti nim

Recommended Posts

Odesláno

Poslyšte co se nám stalo:

Máme družstevní garáž a každý blok má svůj elektroměr. Sám tuto garáž mám 2 roky. Když jsem ji koupil náš blok 15ti garáží měl elektroměr, nyní přišlo SČE, že je tam elektroměr starý a že je potřeba vyměnit za digitální, pak zjistili dle čísla elektroměru, že tento elektroměr by měl být na jiném místě ve skladu. Než toto zjistili tak prý si máme vybrat člověka na kterého tento elektroměr bude napsán, jakmile zjistili že tento elektroměr má být prý někde ve skladu otočili a prý že tam máme černý odběr a že ho sundají a pokud budeme chtít elektriku tak se musí zaplatit znovu instalace + za 1A nějaký částka, + 380V, celkem to vychází kolem 10 000Kč.

Že prý tam někdo z nás elektroměr nainstaloval na černo. Původní člověk, který před cca 4 roky měl elektroměr na tento blok na sebe napsán ho při prodeji garáže odhlásil a prý ho SČE odinstalovalo, víc o tom neví. Tento elektroměr na nikoho prostě napsán není a nikdo nikdy ty 4 roky elektriku neplatil. Co teď, chápu je to černý odběr ale jsou tam plomby SČE (viz foto). Zítra tam chci zajít, že nikdo z nás tam elektroměr nedával a že plomby dokazují že to tam museli nainstalovat oni, ale nevím jestli se nedostanu do nějakých dalších potíží. Máte s tím někdo zkušenost? Jak argumentovat? Dokazují opravdu plomby že v tom SČE má nepořádek?

0e042f05d6.jpg

1f153e14c7.jpg

e0eac1eb38.jpg

Odesláno

plomby su ich, podla cisla na tej plombe musia vedet zistit kto a kedy tam elektromer instaloval/menil , urcite na to maju zaznamy, a tiez elektromer zohnat nie je take jednoduche, aspon u nas je to tak

ako je mozne ze mas garaz dva roky a prisl na to teraz? ked chodia odpisovat stavy musia vediet ze tam hodiny nemaju co robit, chyba sa stala u nich urcite lebo ma nejaky ignac bordel v papieroch

a kto uz by si daval cierny odber cez hodiny? :D

Odesláno

Kámoš má stejnej problém. Dřív byly samostatný elektroměry a teď je jeden, nějakej blbec tam neplatí pár stovek ročně a tak 2 roky už tam nejede elktrika nikomu. Tudíž je ta garáž jako dílna k ničemu, protože denní světlo se tam sotva dostane a centrálu tam dát tak zdechnou buď uši nebo plíce. :roll

Odesláno
.........Tento elektroměr na nikoho prostě napsán není a nikdo nikdy ty 4 roky elektriku neplatil. .......

Sorry, ale mas cos chtel. Nezajimat se o to, proc 4 roky neplatim elektriku (byt za blbou garaz) je prece jasna blbost a muselo Ti byt jasny, ze jednou nekdo prijde a bude chtit vse doplatit

Odesláno

Ale ten elektromer je na 15 garáží a když jsem ji koupil, tak přeci nebudu zjišťovat na koho z těch 15 lidí je elektroměr napsán, to mě fakt nenapadlo. Čekal jsem až někdo přijde a řekně 2000Kč/15= zaplať. Klidně zaplatím.

A garáž jsem koupil před 2 roky, o doplacení nejde, klidně všichni doplatí ale na družstvu je takový bordel .....

Odesláno

Podle mě ty plomby dokazují pouze to, že si někdo ulehčil práci a na demontáž elektroměru se vys.... Nic to ale nemění na tom, že jste tam elektriku brali na černo, když byl odběr odhlášený. Mohlo ti být divný, že za celý dva roky po tobě nikdo nechtěl zaplatit elektriku :) Bordel v tom má vaše družstvo i SČE.

Odesláno

Pokud se domníváš, že z tvojí strany je vše v ořádku a máš na vše potřebnu dokumentaci popřípadě i světky, tak bych vzhledem k dané situaci a ze strany SČE oznámil celou věc na PČR a to z důvodu, že by mohlo jít o podvod či jinou trestní činnost. Jen se zeptám, co máš uvedeno ve smlouvě k klauzuli o elektřině?

Odesláno

Cau

U nas sa pri odpojeni odberneho miesta ak je HDS vyberu poistky a HDS sa zaplombuje a ak nieje odpoja svorky v elektromeri a kryt zaplombuju

Elektromer sa kazdych 10 rokov ciachuje mala by na nom byt nalepka mozno prisli koli tomu

[upravil dne 7/7/10 martinmz]

Odesláno

:xvul Cítím s tebou, já se nastěhoval do bytu po \"domovníkovi\", který prováděl odečty. V bytech jsou bojlery a on si vykuk předělal bytový vodoměr místo na vstup vody do bytu na výstup teplé z bojleru. Logicky měl cca 1/3 spotřebu co ostatní. Už jsem bydlel rok a na nic se nepřišlo, rozdíl se pokryl ze spotřeby ve společných prostorách.... ono si v tý spleti trubek ničeho nevšimneš. Pak jsme měnili vodoměr a přitom se to zjistilo. Slušná ostuda, ale podařio se mi to vysvětlit.

Zmíněný pán je poměrně vysoko postavený úředník v bance a manželka pracuje ve velmi slušném postavení na Jihočeském krajském úřadu... prostě sociláně slabý páreček....

[upravil dne 7/7/10 koblih69]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...