TycoonX Odesláno 6. červenec 2010 Odesláno 6. červenec 2010 Zdravím, prerábam 406 1.9TD na GLX, výbavu mám z HDička 1999 1 Displej, palubný počítač tam nieje, ako ho doplním? má neakú RJ ? alebo ho stačí aktivovat a doplniť spínač?? 1b v buducnosti tam prehodim kabelaz a motor z HDi, tam sa uz bude dat aktivovat alebo tiez treba RJ? 2 Bubnové brzdy na kotúčové - Vnútri kotúčových sú bubnové alebo ako je riesena rucna brzda? 3 Automatické stierače- stačí doplnit senzor a páčku? 4. Dialkové je infra, ako tam prehodím rádiové dialkove? 5.Kde sa nachádza teplotný senzor? ako ho napojim ?nech mi ten displej ukazuje aspon nieco 6.Servo čerpadlo moze byt hlucne? uplne stary model.. dik za odpovede Citovat
agresssor Odesláno 6. červenec 2010 Odesláno 6. červenec 2010 palubak tam nedas zkousel sem to.. Neni to na co napojit.... cerpadlo je mechanicky Citovat
Dave_k Odesláno 6. červenec 2010 Odesláno 6. červenec 2010 Ta 1,9TD je hádám starej model a Ty tam chceš narvat věci z nového. To je úplně jinej elektrickej systém a musel by jsi popřehazovat všechny svazky a to včetně palubky a vlastně všeho. Podle mne budeš mít lepší koupit celý nový auto než se v tomhle hnípat. Ale pokud se Ti to podaří tak smekám před tvou odvahou. Citovat
P607Olda Odesláno 6. červenec 2010 Odesláno 6. červenec 2010 Odvaha nebo neznalost. Doteď auto aspoň jezdí. Pokud kladeš takové základní dotazy (čidlo teploty), tak se do toho fakt nepouštěj. Citovat
Qcko Odesláno 6. červenec 2010 Odesláno 6. červenec 2010 1.) Kup 2.) si 3.) nove 4.) auto... ...vyjde ta to mozno aj lacnejsie ako pokus o ktorych sa snazis... Citovat
Parc Odesláno 6. červenec 2010 Odesláno 6. červenec 2010 nie mozno ale urcite... hdicka novy model okolo roku 2000 idu okolo 4tis eur na sk v dobrom stave.. td idu okolo 2-2,5tis a za 2tis - ak uvazujes aj o motore ak to budes kupovat po dielcoch tak maximalne nakupis dielce, rataj nespocet hodin a nejakych tych mechanikov ktorych na to budes potrebovat a stale to bude stary model... nesiel by som do toho.. ked uz moc chces tak tam sprav brzdy, zgeneralkuj podvozok, trochu postekli to td-cko a budes spokojny Citovat
TycoonX Odesláno 18. červenec 2010 Autor Odesláno 18. červenec 2010 Původně zaslal: Dave_k Ta 1,9TD je hádám starej model a Ty tam chceš narvat věci z nového. To je úplně jinej elektrickej systém a musel by jsi popřehazovat všechny svazky a to včetně palubky a vlastně všeho. Podle mne budeš mít lepší koupit celý nový auto než se v tomhle hnípat. Ale pokud se Ti to podaří tak smekám před tvou odvahou. kde som napisal ze chcem davat veci z noveho modelu? elektricky system je skoro rovnaky, SRku chyba par konektorov ale ja budem prehadzovat komplet motorovu a palubnu kabelaz, mam 19TD 1998 a 2.0HDi ENG 1999 stary model ,,milý P607olda , mám vyštudovanú dopravácku priemyslovku odbor prevadzka a udrzba CMV , (pre teba automechanik), robim rok v servise a rukami mi preslo viac aut ,ako si ty kedy videl , prepac ze nepoznam vsetky 406tky z hlavy ako ty, a prepac ze som sa vobec pytal, z takych ochotnych ludi ako ty mi je na grc..eto vsjo btw cidlo som nasiel v spetaku, neda sa prehodit lebo su rozdiely medzi konektormi dverí TD ma stare konektory a HDi má nové TDčko je fajn, jazdí ako hodinky ale mám v garáži komplet vybavenie na prerabku na HDi (cele rozobrate auto ) a mienim ju uskutocnit, 20koni navyse sa zide [upravil dne 18.7.2010 TycoonX] Citovat
P607Olda Odesláno 18. červenec 2010 Odesláno 18. červenec 2010 Původně zaslal: TycoonX mám vyštudovanú dopravácku priemyslovku odbor prevadzka a udrzba CMV , (pre teba automechanik), robim rok v servise a rukami mi preslo viac aut ,ako si ty kedy videl , prepac ze nepoznam vsetky 406tky z hlavy ako ty, a prepac ze som sa vobec pytal, z takych ochotnych ludi ako ty mi je na grc..eto vsjo a mienim ju uskutocnit, 20koni navyse sa zide [upravil dne 18.7.2010 TycoonX] Tak sa nezabudni ozvať až to budeš mať hotové. Tvoje otázky z prvého príspevku vyzerujú na neskúseného, ale ak si takto skúsený, tak to klobúk dole a veľa šťastia. [upravil dne 18.7.2010 P607Olda] Citovat
Ferry Odesláno 18. červenec 2010 Odesláno 18. červenec 2010 Původně zaslal: TycoonX ... ,,milý P607olda , mám vyštudovanú dopravácku priemyslovku odbor prevadzka a udrzba CMV , (pre teba automechanik), robim rok v servise a rukami mi preslo viac aut ,ako si ty kedy videl , prepac ze nepoznam vsetky 406tky z hlavy ako ty, a prepac ze som sa vobec pytal, z takych ochotnych ludi ako ty mi je na grc..eto vsjo.. dodelaval jsem si do 406 klimatizaci, destovy senzor, palubni PC, venkovni teplomer, tempomat, nezavisly topeni a spoustu dalsich veci, vse jsem zvladl sam a to jsem jen inzenyr chemie, vse potrebne jsem si nasel na netu nebo zde na foru pomoci hledani, na nikoho jsem se nemusel povysovat a utrhovat, kdyz jsi tak uzasne studovany prumyslovak, nemelo by ti to delat problem vse zvladnout, pokud ti to problem dela, tak by neskodilo trochu mene sebevedomi Citovat
Benžík Odesláno 18. červenec 2010 Odesláno 18. červenec 2010 Ono to tak slozity nemuze byt, v podstate bude jenom prendavat vsechny dily z jednoho auta do druhyho. Horsi bude, az jisti, ze nema nakej dil. Citovat
TycoonX Odesláno 19. červenec 2010 Autor Odesláno 19. červenec 2010 problem mi to nedela, na vacsinu otazok uz odpoved mam, prehadzovat to planujem mozno este tento rok uvidim, Ferry to je pekné ze si na to prisiel sam, uvedomujem si ze som vyletel, ale za neskuseneho sa urcite nepovazujem, 406tku som opravoval od spodku po vrch, lebo bohuzial tatik napriek mojim varovaniam vybral stočenú a 2x búranú , na to co je z nej dnes som pravom hrdý a nieje to len prehadzovat veci z jedneho do druheho, budem musiet prerobit celu motorovu kabelaz lebo to niesu len ine dlzky kablov ale aj ine zvazkovanie jedina vec co sa líši je spojka a pedále, TD ma lanko ,HDi ,á krátky okruh s piestom Citovat
Ferry Odesláno 19. červenec 2010 Odesláno 19. červenec 2010 1. tak k displeji PPC a aktivaci PPC, ten displej ze stareho modelu se spatne shani, je to dost nedostatkove zbozi, tam staci natahnout par dratu, neni treba nic aktivovat. Fungoval by ale jen na motoru HDI, na 1.9TD nefunguje, pac u toho nema potrebny signal z RJ motoru. Displej z noveho modelu musi byt typ B nebo C, ovsem k tomu pak potrebujes kompletni elektriku z noveho modelu, tzn. i s jednotkou BSI atd. a to je pak fakt lepsi koupit cely auto, nez predelavat. (popsano zde na klubu v mnohostrankovem vlakne o PPC, daval jsem tam i schemata, cisla dratu, pozice v konektorech RJ ruznych motoru) 2. Rucni brzda na kotoucovych je resena malym brzdovym bubinkem a paknickama ovladanyma lankem ze zadni strany kotoucu 3. Na destovy senzor je treba trochu predelat elektriku - vyndat casovaci rele pod palubkou, prepojit nekolik dratu v pacce steracu, dodat dve relatka + destovy senzor ( a nejlepe take vymenit predni sklo s drzaky a okynkem pro senzor) 4. radiove dalkove ovladani je nejlepsi koupit nejaky univerzalni a pripojit jen ovladaci vystupy (2draty) na RJ centralu (popsano nekolikrat zde na klubu - jenom ode mne nejmin 5x) 5. cidlo venkovni teploty je v zrcatku spolujezdce (originalni cidlo je NTC termistor 2k5, da se vyrobit nahrada s priblizne stejnou charakteristikou - popsano zde na klubu) 6. servo by nemelo byt hlucne, pokud je, tak je neco spatne Citovat
TycoonX Odesláno 19. červenec 2010 Autor Odesláno 19. červenec 2010 ja mam stary model, display mam len je anglicky diely mam, kupil som za par korun pred rokom anglicke HDi s 70tisic milami, lahko burane a opravene http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=1312836 momentalne som chcel len prehodit vybavu do 19TD co je skoro unreal , a potom ked prerobim 19TD na HDi tak budem robit PPC Citovat
Ferry Odesláno 19. červenec 2010 Odesláno 19. červenec 2010 anglicky displej PPC ze stareho modelu mam z jednoho auta na dily taky, je naprd, ukazuje rychlost v mile/h a spotrebu v galonech, takze jsou to cisla stejne naprd a to dodelavani a tahani dratu se nevyplati. Ten anglicky displej se da pouzit akorat tak k zobrazovani udaju originalniho autoradia a venkovniho teplomeru Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.