Medvěd Odesláno 4. červenec 2010 Odesláno 4. červenec 2010 Ahoj. 14. 7. musim byt nutne rano v Praze a protoze jsme s Helcou a prckem az do 1.8. u Novych Zamku, zvazuju, ze bych jim tu nechal auto a sam jel do Prahy vlakem. Bohuzel ale u jizdnich radu nejak prestali uvadet cenu listku, coz do nedavna bylo (aspon myslim v CR) bezne. Mam tedy dve otazky: a) nevi nekdo kolik stoji lupen z Novych Zamku do Prahy? b) vyplati se mi koupit si v NZ rovnou i zpatecni nebo je to jedno? (pojedu 13. 7. do Prahy a 14. 7. zpet) [upravil dne 4/7/2010 Medvěd] Citovat
Kurt Odesláno 4. červenec 2010 Odesláno 4. červenec 2010 774kč jedna cesta. Zpáteční 1547kč. Zdroj: http://jizdenka.idos.cz/IT.aspx edit: akorát teda nevím, jestli ses ptal i bratrů neslováků. [upravil dne 4.7.2010 Kurt] Citovat
Medvěd Odesláno 4. červenec 2010 Autor Odesláno 4. červenec 2010 No jestli to je pravda, tak to snad pojedu autem (Kurt dal zrejme ceske ceny, neni to ze Slovace levnejsi?) [upravil dne 4/7/2010 Medvěd] Citovat
koblih69 Odesláno 4. červenec 2010 Odesláno 4. červenec 2010 1550,- ? to je peklo... čím ti lidi myslí, jak chtějí motivovat zákazníky když to sjedu za stejný peníze v autě sám? Citovat
Durko Odesláno 4. červenec 2010 Odesláno 4. červenec 2010 neviem kde beriete tie ceny ja ked som bol v Prahe tak ma stál listok cca 30€ spiatočný Citovat
Medvěd Odesláno 4. červenec 2010 Autor Odesláno 4. červenec 2010 Koblih - taky to nechapu, ale pokud cena nebude nekde kolem 50€ zpatecni, tak auto asi vyhraje. Citovat
pastorek Odesláno 4. červenec 2010 Odesláno 4. červenec 2010 Vyčerpávajúce informácie by ti mali poskytnúť na čísle 18 188. (platí pri volaní zo Slovenska) Citovat
Kurt Odesláno 4. červenec 2010 Odesláno 4. červenec 2010 Původně zaslal: Durko neviem kde beriete tie ceny Na tom odkazu, který jsem dal. Pokud dokážeš sehnat Medvědovi informace o skutečné ceně, bude jistě rád. Citovat
Medvěd Odesláno 4. červenec 2010 Autor Odesláno 4. červenec 2010 Pastorku, dekuji za kontakt, zitra tam zavolam Citovat
Durko Odesláno 4. červenec 2010 Odesláno 4. červenec 2010 možem sa zastaviť na stanici a opytat sa Citovat
Medvěd Odesláno 5. červenec 2010 Autor Odesláno 5. červenec 2010 Tak na infocentru Slovenskej zeleznicnej spolocnosti (Pastorkuv tel. kontakt) mi prave sdelili, ze zpatecni jizdenka by me mela stat 39,60 €. To je oproti ceskym cenam zjistenych Kurtem znatelny rozdil a tak me po letech cesta vlakem nemine. [upravil dne 5/7/2010 Medvěd] Citovat
MilanF1 Odesláno 5. červenec 2010 Odesláno 5. červenec 2010 Tak to už je dobrá cena, asi tak odpovídá tomu, za kolik bych to jel autem já Na tvém místě bych taky volil vláček Citovat
P607Olda Odesláno 5. červenec 2010 Odesláno 5. červenec 2010 Málokdo si uvědomí, že auto stojí průměrně 5 Kč/km. Jenom starší a levně koupená auta jezdí levněji, ale to je vyjímka. Započítat se musí i pojistné, známky, lékárnička a podobné takové skryté platby. Citovat
Medvěd Odesláno 5. červenec 2010 Autor Odesláno 5. červenec 2010 Cesta z Dubnika do Prahy je cca 500 km, tam a zpet tedy cca 1000 km. Pri me spotrebe cca 7,5 l/100 km by mi auto sezralo cca 75 l. Beru-li beznou cenu nafty cca 30 Kc/l, vyjde mi cesta pres 2000 Kc (tedy cca 90 €) - nechapu kouzelnika, ktery by se vesel do 40 € (jedine, ze by jel pul cesty na lane). U 406ky povazuju za nejnizsi realnou hodnotu spotreby nekde kolem 6 l/100 km, coz by stejne vychazelo nekde kolem 1800 Kc za celou cestu (proto jsem se vcera tak divil cene 1550 Kc, co nasel Kurt - 250 Kc rozdil pri setrne jizde na spotrebu mi jako vyhra fakt neprisel), tech 40 € vlakem je tedy cena fakt slusna. [upravil dne 5/7/2010 Medvěd] Citovat
Medvěd Odesláno 5. červenec 2010 Autor Odesláno 5. červenec 2010 Původně zaslal: P607Olda Málokdo si uvědomí, že auto stojí průměrně 5 Kč/km. Jenom starší a levně koupená auta jezdí levněji, ale to je vyjímka. Započítat se musí i pojistné, známky, lékárnička a podobné takové skryté platby. Mas samozrejme pravdu, ale auto momentalne na Slovaci je, dalnicni znamku CR i SK ma, takze zohlednuju pouze palivove naklady. Jo - mohl bych zahrnout i 10% z vymeny oleje, neb ho menim po 10 000 km a tedy by to odpovidalo, tim se ale fakt nezabyvam. [upravil dne 5/7/2010 Medvěd] Citovat
MilanF1 Odesláno 5. červenec 2010 Odesláno 5. červenec 2010 A tak to máte pravdu, pral jsem jenom naftu, když jezdím za 4,5 litru (samozřejmě ne při dálničním limitu nebo dokonce více, pak by to číslo bylo pochopitelně vyšší). Povinné ručení se do toho blbě počítá, protože to je nezávislé na počtu km, podobně lékárna. Ale slovenskou známku fakt nemám , pokud to je 1000 Km, tak v naftě bych tam byl asi za 1350 Kč, + 5% výměnu oleje, takže 1400 Kč . Takže to vlakem vyjde opravdu levněji. Oldo, já mám právě starší a levně koupené auto, ale zrovna dneska jedu dělat horní uložení. Hold nějaký servis to sežere. Citovat
godzila.01 Odesláno 5. červenec 2010 Odesláno 5. červenec 2010 Já osobně bych vlakem nejle ani kdyby to bylo zadarmo Tak nějak nedokážu cestovat bez auta,to bych radši jel těch 1000km autem a u mně by to bylo trochu dražší,ale do vlaku bych nesedl Asi nejsi ještě tak pohodlný člověk:super Citovat
Medvěd Odesláno 5. červenec 2010 Autor Odesláno 5. červenec 2010 Taky jsem dlouho nejel vlakem, ale nekdy proste clovek musi vzit kalkulacku a zacit pocitat. Slysel jsem, ze dnes uz jsou pry rychliky klimatizovane, uvidime ....... Kazdopadne cesta bude trvat cca 6 hodin, autem to jezdim zhruba o hodku rychleji a to musi byt D1 bez problemu Citovat
MilanF1 Odesláno 5. červenec 2010 Odesláno 5. červenec 2010 Já jezdím vlakem do škole, asi 40 minut osobákem - elefantem, klimatizovaný (někdy až moc velká zima). Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykl na vlak, ale cestování je pohodlné. Pokud nepojedeš nějakým starým rychlíkem, mělo by to být OK. Citovat
Kurt Odesláno 5. červenec 2010 Odesláno 5. červenec 2010 Vlaku se není třeba bát, akorát je potřeba občas počítat s nějakou tou hodinkou zpoždění - zvlášť teď v létě, kdy se prodlužují koleje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.