Pe.Tr Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 Prosím o radu zkušenější v teto oblasti , vybírám si nový telefon , zabrousil jsem k firmě HTC a rozhoduji se mezi dvěma modely , jen jedna věc mě uniká to je rozdíl v typu dotykového displeje. Jaký je rozdíl mezi kapacitním a odporovým displejem ? Díky za odpověď. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 No jeden jde ovládat jak stylusem tak prstem a druhý pouze prstem, ale ted nevim který je který, Jinak HTC špatný není, ale kamoš to ted prodaval a koupil Iphone, je to sice plácačka na mouchy, ale je lepší bych řekl Citovat
AnotherOne Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 http://wiki.androidforum.cz/index.php/Kapacitn%C3%AD_nebo_odporov%C3%BD_dotykov%C3%BD_displej,_jak%C3%BD_je_v_tom_rozd%C3%ADl_%3F Citovat
dobrmik Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 kapacitní reaguje jen na prst,odporový prst,pero,trsátko.. Citovat
olda Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 Kapacitní reaguje i na kovy,na x10 používám lžičku:super Citovat
Edison Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 Odporový má takovou prohýbací folii. Kapacitní mívá penvé sklíčko (spíš nějaký tvrzený polykarbonát). Ten je mnohem odolnější proti poškrábání, k čemuž u odporových dříve, či později dojde, řádově ale mnohem dříve, než u kapacitních. Výhody používání stylusů jsou nasnadě: Přesnější ovládání, tedy menší detaily, čímž se jich na displej vejde více... Citovat
Pe.Tr Odesláno 28. červen 2010 Autor Odesláno 28. červen 2010 moc diky , takže je rozhodnuto . forum nesklame :super Citovat
dobrmik Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 Edison:proto je dobré dát ochranou folii.... Citovat
dolly1010 Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 Já mám N5800 s odporovým displejem a ovládám v pohodě rukou i trstátkem (výbornej vynález ). Přes displej mám přelepenou fólii proti poškrábání, takže až tahle odejde, tak nalepím novou. Jde o princip - s kapacitním (např. touchpad na noteboku) si v rukavici nezavoláš, ale zas si dvěma prstama přiblížíš fotku Citovat
shwaara Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 Mám HTC Touch Pro 2 s odporovým, ale ovládám ho pohodlně výhradně jen prsty. Ono záleží, co od toho tlf očekáváš. HTC je prostě manažerská mašina, zatímco iPhone je stylovka, která pro práci až tak vhodná není. Takže ani nejdou dost dobře srovnávat. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 Původně zaslal: shwaara Mám HTC Touch Pro 2 s odporovým, ale ovládám ho pohodlně výhradně jen prsty. Ono záleží, co od toho tlf očekáváš. HTC je prostě manažerská mašina, zatímco iPhone je stylovka, která pro práci až tak vhodná není. Takže ani nejdou dost dobře srovnávat. Ano, Iphone je stylovka, ale co se mu musi uznat je to, ze dotykove ovladani prstama ma zvladnuto nejlepe, a i kdzy HTC to ma dobry, jen tezko se muze srovnavat s ovladanim prstami s IPHONEM ... K tomu potom takisto patri prehlizeni webu, ktere je takisto na IPHONU na nejlepsi urovni pokud pouzivas prsty ... Citovat
shwaara Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 Jo, s tím souhlasím. Na ovládání je iphone nejpohodlnější. WM 6,5 u HTC je už sice dost uzpůsobeno ovládání prsty, ale pořád je to inspirace iPhonem v tomhle směru Citovat
Pe.Tr Odesláno 28. červen 2010 Autor Odesláno 28. červen 2010 OT: mě přije iPhon jako puberťávký mobil Citovat
Edison Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 Původně zaslal: dobrmik Edison:proto je dobré dát ochranou folii.... Čéče... nějak s nimi nějaké zkušenosti mám... Zkoušel jsem kdysy na mém PDA... Po hodině jsem to zahodil. Na GPS ji mám a je to supr. Ani nevím, že tam je... Teď na xperii jsem ji měl zase asitak hodinu.. a letěla do koše... Takže závěr je takový, že folie není všemocná a nehodí se všude... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 Původně zaslal: Pe.Tr OT: mě přije iPhon jako puberťávký mobil Jo ale s tym sa da s casti suhlasit ... Pokial by som bol denni student, alebo by som proste dochadzal nejaku dialku za pracou vlakom alebo autobusom, iphone je jedina volba ... Podla mna lepsieho mobilu na hry, web ci hudbu neni ... Vynikajuci display, paradny prehliadac a vynikajuce hry s vyuzitim gravitacnych cidiel ci dobreho displaya ... HTC je uplne inakategoria, viacmenej pracovny telefon, je viac zamerany na aplikacie, na pracu, na synchronizaciu atd ... Je to o prioritach ... Kazdy ma ine priority a iny potreby, jako u aut, tak aj u mobilov ... Iphone nema zastupenie len u pubertiakov, ale je dobre, ked si ho clovek vybere kvoli niecomu, nie len kvoli image Citovat
Fusion Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 Těším se na iP4! Naštěstí sem odolal a nekoupil 3GS tak teď půjdu do čtverky hned jak to bude možný. Citovat
Chepp Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 Zatim uz sem vystridal par fonu s dotykemmm... A jako ze si s kapacitnim nezavolas v zimne ci desti.. neee sorry.. . jde to hur.. ale jde to... Je pohodlnejsi na ovladani telefonu rukou... Odporovej je dobrej do touchpadu apd.... v telefonu nevim.... ano do manazerskeho ano... do obicjneho neni potreba... jsou na WM aplikace ktere ti vse uzpusoby tak aby se to dalo s prehledem ovladat rukout... takze pohoda i tak... ej to lepsi na co? vlasstne na nic... Vse co umi odp. umi i kapacitni akorat ne stylus... vsechny kapacitni jsou uzpusobeny na ovladani prstikem.. takze i sebemensi detail no problem... hwc wizard, goldfisch, gtc dream g1 Citovat
kveton Odesláno 29. červen 2010 Odesláno 29. červen 2010 hlavně tu asi nebylo řečeno, že kapacitní display můžeš ovládat dvěma prsty naráz, třeba je roztáhneš od sebe a tím přiblížíš atd, to s odporovym nemůžeš, ten můžeš ovládat jen jedním prstem na kapacitní můžeš použít i stylus, ale musí být vodivý aby to fungovalo jinak osobně mám HTC Touch Diamond2 a max. spokojenost. HD2 bude asi rychlejší díky procesoru a paměti, ale je to už cihla. Můžu přidat zkušenosti: + rozměry, akorát do ruky, tenký do kapsy + slušný výkon, 700MB divx filmy běží naprosto v pohodě + dost rychlá GPS + slušný datový přenosy, prohlížím normálně velké www stránky přes operu a v pohodě se to dá - baterka, synchronizuju email po 15 minutách a výdrž běžně cca 1 den - nemá 3,5 jack, jen mikroUSB, takže na všechno redukce Jiné zkušenosti s HD2 co mám jen z doslechu tak by si to dotyčný už nekoupil, ale to je asi na dýl iPhone? osobně nemám rád nakouslý jablka Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 29. červen 2010 Odesláno 29. červen 2010 Původně zaslal: kveton hlavně tu asi nebylo řečeno, že kapacitní display můžeš ovládat dvěma prsty naráz, třeba je roztáhneš od sebe a tím přiblížíš atd, to s odporovym nemůžeš, ten můžeš ovládat jen jedním prstem Původně zaslal: dolly1010 Jde o princip - s kapacitním (např. touchpad na noteboku) si v rukavici nezavoláš, ale zas si dvěma prstama přiblížíš fotku Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.