sliki Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 Zdravim Mám na svojí 406tce předek předělanej na novej model a protože tam jsou mlhovky tak s nima mám takovej problém. Když jsem si auto přivez první den domu tak jsem zjišťova co vše funguje a co ne no a na mlhovky jsem nenašel vypínač (měl by bejt na levej páčce pod volantem myslim) no a tak jsem to nechal bejt a nějak to neřešil ale pak mě asi za měsíc zastavili policajti a dostal jsem 1000 Kč pokutu za to že mi nesvítí mlhovky že prej všechno co je na autě tak musí svítit no a tak jsem tedy začal řešit co s tím. Našel jsem dráty od mlhovek pusti si do nich proud a zjistl jsem kam až to vede a končilo to pod palubkou v jednom hluchym konektrou vedle ovládaní na naklápění světel a tak jsem od tud natáh dráty do středovýho panelu vedle vypínače na zadní mlhovky a do toho jakoby kaslíku jsem zadělal takovej nic moc vypínač a kontrolku a teď bych to rád předělal na něco krásnýho a úhlednýho tak bych potřeboval poradit jestli někdo nevíte kde bych mohl sehnat nějakej vypínač na mlhovky i se zabudovanou kontrolkou nebo případně nějakou kontrolku vedle k tomu? Citovat
Wolfik Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 Cože? Jak ti mohli dát pokutu za mlhovky? To byla mlha nebo co? Citovat
Laďa Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 Wolfík: Normálně při silniční kontrole provedli kontrolu funkčnosti osvětlení na vozidle. Ty jsi se s tím ještě nesetkal? Sliki: nezapomeň na kontrolku. Citovat
koblih69 Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 Já se s tím taky nikdy nesetkal, dokonce na STK mi (když už vůbec) vždy kontrolovali pouze zadní mlhovku a že už jsem jich pár desítek absolvoval.... Pokud nemáš spínání mlhovek na páčce tak bych zvážil jí vyměnit, cena bude mírná a lepší než někde něco vrtat, navíc starou páčku pak můžeš zase prodat. Citovat
Edison Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 Jsou-li na vozidle namontována nějaká zařízení, musejí být funkční. Citovat
Fusion Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 To sice jo, ale toto je typickej příklad buzerace. Já bych řekl, že to zrovno odešlo, třeba relátko, druhej den jedu do servisu a kdyby se jim to nelíbilo tak správní řízení. Popř. říct že prostě nevím jak se zapínají a poprosit jestli by na to nepřišli (když tam nebylo tlačitko) [upravil dne 27/6/2010 Fusion] Citovat
čakom Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 do roku 97 neni vypinač na pačce ale je na leve strene pod volantem Citovat
sliki Odesláno 28. červen 2010 Autor Odesláno 28. červen 2010 koblih s tou páčkou už jsem nad tim přemejšlel taky ale zespoda páčky máš konektor s několika pinama no a doto já nic nepřidám protože je to zalisovaný z výroby a nic s tim neudáláš taky bych právě potřeboval poradit jestli někdo nevíte o nějakym pěknym vypínači Citovat
sliki Odesláno 28. červen 2010 Autor Odesláno 28. červen 2010 sakra čakome byl jsi rychlejší a nemoh by jsi sem dát foto kde to je a jak to vypadá Citovat
sliki Odesláno 28. červen 2010 Autor Odesláno 28. červen 2010 No tak to já tam nemám nic a tam právě mi končí ty dráty od mlhovek a od tud mám natažený ty nový do středovýho panelu, nemohl by jsi mi čakome prosimtě hodit lepší foto jak to má přesně vypada, koukal jsem že ty na svojí 406tce mlhovky máš. Citovat
čakom Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 mlhovky mam jak kdy měl jsem je asi 14 dnu ted leží doma a čekaji na dodělani narazniku. lepší foto hodim večer. Citovat
sliki Odesláno 28. červen 2010 Autor Odesláno 28. červen 2010 jj super zatim dík já to potřebuju jenom abych věděl co musim shánět na vrakáči ale nevim na kterej zajdu protože tady v Soběslavi maj základní sazbu za všechny tyhle drobnosti 500 Kč Citovat
čakom Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 je tady dost 406 na nd tak to zkus tady na foru tady hned na prvnim obrazku je celej ten panel kde ma být umísten vypinač na mlhovky [upravil dne 28.6.2010 čakom] Citovat
sliki Odesláno 28. červen 2010 Autor Odesláno 28. červen 2010 Tak čakome tady na foru jsem nepochodil tak budu muset skusit ty vydřiduchy tady v Soběslavi kolik by za to chtěli, nevíš jaká by byla taková slušná cena? Citovat
čakom Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 jen ten černej plast kolem dokola stoji v pug 86,- ale už se nendodava. Citovat
sliki Odesláno 28. červen 2010 Autor Odesláno 28. červen 2010 jo tak dík za info a foto zejtra tam dojedu tak dám když tak vědět jak to dopadlo:papa Citovat
Edison Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 Původně zaslal: Fusion To sice jo, ale toto je typickej příklad buzerace. Já bych řekl, že to zrovno odešlo, třeba relátko, druhej den jedu do servisu a kdyby se jim to nelíbilo tak správní řízení. Popř. říct že prostě nevím jak se zapínají a poprosit jestli by na to nepřišli (když tam nebylo tlačitko) [upravil dne 27/6/2010 Fusion] S tím bych moc neoperoval... Nazývat buzerací neco, co je stanoveno předpisem a pak vyžadováno se nám sice líbit nemusí, leč je to relevantní. Chceme-li to změnit, změňme poslance tak, aby byl příslušný zákon a související normy změněny... hehehehe... A říct, že nevím, kde se zapínají? nevím, ale to mi taky nepřijde příliš diplomatické. To svědčí o nedostatečném seznámení se s vozidlem před použitím, navíc před vyjetím je řidič povinen se seznámit se stavem vozidla... Takže to bych si na sebe nejspíše upletl bič... A já teda nejsem masochysta... ;-) Citovat
Dave_k Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 Já při dodělání 4oka (přídavný dálky + mlhovky) u sedana (r.v.96) jsem dodal relátko pod volantem, vyměnil páčku a vše fungovalo v pohodě. Myslím, že i ten konektor na ten sólo vypínač jsem tam měl schovanej. Půjč od někoho páčku s ovládáním mlhovek a zkus to. To relátko je dole pod pojistkama (černej kvádr vedle modrý a žlutý propojky). P.S. Pokud tam mlhy před tím nebyly tak ještě dodat žárovičku do budíků (viz. odkaz od čakoma níže). [upravil dne 28/6/10 Dave_k] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.