Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

poslední kladná zkušenost byla, v zácpě na rakouské dálnici. Kliknul jsem objížďku a fičel jsem si to přes město na další nájezd. Výborná věc, ale stejně ji použiju jako navi jen max. 10x ročně! :aut Na filmy a knižky ji používám mnohem častěji. (PDA FS C550)

Odesláno
Původně zaslal: shark734

navigacia je fakt dobra vec, hlavne ak nechces bludit napriklad po meste ktore nepoznas, ale uz tu bolo vsetko spomenute....a niekedy to navrhne dost blbu trasu ale vzdy ta to dovedie na miesto

Úplně vždy ne :) Jednou mě TT7 točil těsně před cílem pořád dokola :-D A občas má taky tendenci na mostě odbočovat vlevo :) Ale jinak super věc.

Odesláno

Za mě ano.Jezdím s kamionem a bez navigace by to bylo všechno těžší....ale je fakt že i s navigací musí člověk hodně přemýšlet a koukat po značkách,nedá se jí vždycky věřit

Odesláno

Další výhodou pro někoho může být také to, že to poměrně velmi přesně měří rychlost. Na dálnici ve fabii jsem měl na tachu lehce přes 140km/h a reálná rychlost dle GPS - 119-120km/h.

Odesláno

To, po jaké trase (silnici) navi. vede záleží na nastvení. Je možno nastavit trasu jednoduchou nebo rychlou, ekonomickou atd. Dopravní prostředek- autobus, taxi, kamion...Tak že, když to má někdo blbě nastavený, je jasný, že bloudí.

Odesláno

Aj ja jazdim vetsinou zname trasy, ale navigaciu som si kupil ... Ide o to, aku potrebujes. Kupil som vo vypredaji vystavny model Mio C250, mala navi, co skoro nic nemala, so starimy mapami s roku 2005 ...

Ale cena 40 Eur + zaruka a komplet vybaveni mne potesila ...

Zalezi nadal jak si poctviej. Ja se priznam, z netu sem stahl UNLOCK, kdy ty odblokuje cele zariadenie, a nabehne ty normalne windows mobile. Stahl sem ho uz i s nejakyma aplikacemi, jako prehravac videa, hudby, solitare, sach, GPS tacho a jine ... Nasledne si muzes s netu stahnout jakoukoliv navigaci ktora jede na Windows mobile, u mne IGO ... Dulezite je, jen aby si mnel dost velkou kartu ...

Co a jak dale sem psat nebudu, google je toho plny ...

Navi vyuzivam raz za cas, a je to dobra pomucka. Okrem klasickeho s A do bodu B, te odnaviguje aj v pripade obchadzky, ukaze ty pumpy, restaurace, banky, a mnoho jinych dulezitych faktu. Napriklad jedes mimo mesta, velkej kopec, ses rozbehnutej, a nevis co te za horizontem ceka, pozres na navi, a hned vidis, ci cesta pokracuje rovne, nebo je za ni nejaka zatacka a podobne. Upozornuje i na mista kde casto stavaji policajti, kde sou v zahranici pevne radari, dopredu ty ukazuje do ktereho pruhu se mas radit a mnoho jineho ...

Myslim ze dnes se daji sehnat i neznackove za par korun, a pro bezne uzivany bohato staci ...

Odesláno

Pro mě je navigace hlavně POI. Mám tam Martiny oblíbené obchoďáky, LPG čerpačky po celé Evropě a pochopitelně radary (stacionární, úsekové, kamery na semaforech,...).

Hlavně, i když se jede podle navigace, musí se používat rozum a koukat okolo sebe.

Od té doby, co mi umřela TomTom, vystačím si s mobilem a nainstalovanými mapami TomTom (autonavigace), Topo Czech (turistická) a Route 66 (ta byla už v telefonu nainstalovaná).

Odesláno

Navigaci nemám ani nepoužívám. Zastávám názor, že v takhle malém státě jako je ČR nemá navigace velký smysl. Sám jsem prakticky vždy trefil ihned na místo, na které jsem měl namířeno pouze na základě pohledu na Mapy.cz. V Praze se mi nikdy nestalo, abych tímhle způsobem nějak dlouze bloudil. Bohužel, občas se stane skoro až nepochopitelná věc, nad kterou zůstává rozum stát. To když po pár kilometrech zjistíte, že jedete po jiné dálnici, než jste původně zamýšleli a Karlštejn je pak ve skutečnosti Křivoklát. :D:)

Guest dreamtalks
Odesláno

Navigace se da dneska koupit celkem levne, myslim ze to neni spatna investice. Ja ji mam a pouzivam ji sice jen obcas, ale uz hodnekrat mi pomohla nezabloudit.

Treba jednou jedu znamou cestou vyzvednout dcerku z krouzku a oni mrchy rozkopali a uzavreli ulici kudy pro ni jezdim. Byl to usek ulice pres 1km a v miste kde to vubec neznam. Tehdy se mi navigace hodne hodila. Jednoduse jsem si naplanoval objizdku, abych se dostal na misto. PS: bylo to v Praze, a jak asi lidi znaji par jednosmerek vam dost popletou hlavu a za chvilku muzete byt, kde jste vubec byt nechteli.

[upravil dne 19/6/10 dreamtalks]

Odesláno

Peugeot09 - a o to ide. Verim ze kazdy trocha znaly clovek sa podla mapy dostane tam, kam chce ... Navigace je ale o pohodli ...

Ty musis pozerat mapy, pamatovat si nejake nazvy ulic, popripade si neco vytlacit ... Ten kto ma navi, nemusi. Proste zada nazev ulice, a jede ...

Kdyz je nekde obchadzka, tak proste odpocim, a navi trasu prepocita ...

Odesláno

hmm tak ma napada ten UNLOCK - to asi legalne neni, ani to nasledne stahovanie a instalovanie map+softu. nie ze by mi to nejak vadilo ale... pred par rokmi sa velice strasilo ze sa to zasne kontrolovat a budu za to velke pokuty. Neviem uz ci to malo byt nejak celoplosne v EU alebo kde a ani ci sa to zaviedlo - nejak som to nedosledoval. Neviete ako to je?

Odesláno

To, co psal P09 jsem si do nedávna myslel taky, od doby, kdy jsem před několika lety Helče koupil navigaci se ale můj pohled docela zásadně změnil. Souhlasím ale s tím, že při používání navigace je potřeba zásadně používat hlavu, SLEDOVAT ZNAČKY a mít po ruce i papírovou mapu pro případ, že by nás přístroj chtěl proškolit. První Tom Tom Helču k nám domů byl schopen na jedné z nejsložitějších křižovatek přesvědčovat, že má odbočit vlevo ve směru od Hradčanské (Milady Horákové) rovnou do Čechovy ulice (http://www.mapy.cz/#st=s@sss=1@ssq=%C4%8Cechova%2C%20Praha@@) - takový manévr by v už tak neustále ucpané křižovatce nutně zapříčinil kolaps a myslící tvor by se ho ani neodvážil. Taky se mi stalo, že mi cca 20 km od cíle poblíž KV začal tvrdit, že už jsem na místě a ne a ne ho přesvědčit, že skutečnost je jiná - může potvrdit PetaV. momentálně máme Garmina Nuvi a ten se mnou často laškuje, když zadám cíl podle GPS souřadnic - to ho přestane zajímat, že jedeme autem a chce po mně, abych se v autě choval jako kamzík nebo minimálně horský cyklista. Jinak musím potvrdit, že jsem si zvykl navi používat hlavně jako náhradu tachometru a docela mě baví tu paní uvnitř přesvědčovat, že znám cestu lépe (třeba nechápu, proč bych měl - jak po mně ona vyžaduje - jet z Černého Mostu na Letnou přes Letňany a Holešovičky, když můžu jet kratší a rychlejší cestou přes Balabenku).

[upravil dne 19/6/2010 Medvěd]

Odesláno

ac rodily ostravak, tak mam hruzu z toho, kdyz ma neco hledat v jinych velkych mest :)

zde mi navi uz nekolikrat pomohla na jednicku ... jinak jsem si uvedomil, ze uz ji spise vyuzivam proto, abych hlavne zjistil, v jakem case se dostanu na misto schuzky, POI, atd...

je fakt, ze hlavne zahranici bych si uz bez ni nelajznul .... takze ja jsem pro :super

Odesláno

navigace ANO, sice ji používám málo,ale např.když jedu do matičky Prahy tak je k nezaplacení,teď jsem byl v N.Jičíně a navedla mě ve městě úplně perfektně bez jediného,,prosím kde je ta a ta ulice\" podle automapy jsem taky jezdil,zastavit kouknout popojed a znova,takže ať žije navigace

Odesláno

Navigacia je super, ale upozornujem ze moze byt akokolvek draha a prespykovana vsetkym moznym tak mapu budes potrebovat stale. Mapa a navigacia dohromady je super pomocnik.

Preco aj mapu? Ked som isiel prvy krat do IRL tak som isiel cez rakusko. Vsetko bolo v pohode az kym som nedorazil na zavretu dialnicu. Odtial viedla obchadzka, ale navigacia ma vzdy presmerovala na tu istu dialnicu. Az kym som bol druhy krat na tom istom mieste tak som musel otvorit mapu a povedat si tak musim ist na mnichov , zadal som to ako bod prejazdu a bolo. samozrejme ze sa da pozret mapa aj na navigacii, ale papierova mapa sa mi zdala prehladnejsia.

Odesláno

jofo: což ovšem nedokládá potřebu mapy, spíše potřebu naučit se navigaci ovládat dříve, než s ní vyrazím do neznáma. ;)

Odesláno

jednou z vyhod navigace je ze vidim dopredu jak zhruba vypada silnice predemnou, jestli tam treba neni ostra zatacka, nebo naopak jestli neni na case dojet k tomu kamionu predemnou bliz, protoze je mozne ze pujde predjet...

ale je treba samozrejme pouzivat s rozumem a nespolehat pouze na to, co navigace ukazuje :)

a k tomu je super moznost najit v okoli restauraci, benzinku, ci jiny zajimavy bod....

Odesláno
Původně zaslal: automale

hmm tak ma napada ten UNLOCK - to asi legalne neni, ani to nasledne stahovanie a instalovanie map+softu. Neviete ako to je?

Unlock je paměťové kartě.S navi se nic neprovádí.Samozřejmě se najdou i tací, kteří si předělají celý SW, protože je nabaví tam mít paměťovku.Když se vyndá paměťová karta, nikdo nic nepozná. Naběhne origo SW.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...