Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim, leto se nam zacina pekne predvadet, tak nastava cas klimatizaci, mam obecny dotaz... Kdyz jedu po dalnici nebo nekde frcim a zapnu klimu tak z ni jde krasna ledarna, fakt to mrazi az do tvare.. Kdyz ale treba od nekad vyjizdim treba jako dnes (venku 31stupnu) a vicemene par km nez vyjedu z mesta se couram cca 35kmh, pozastavuju a tak, tak klima chladi velmi velm lehce, vnitrni okruh sem zaplej mel aby to vychladilo vnitrek rychlejc... Ale i tak to sotva chladilo (vlaznej vzduch)

Motor drzel 90, obcas seply sahary naplno, pocitam ze kdyz je horkej motor tak to pak i klimu vypina ?

2.pri pomaly jizde se predni klima chladic nedostatecne chladi tak to proste nema takovej chladici vykon..?

Dik

Nebo je to signal ze bych mel zajet na dopneni klimy (dle prodavajiciho plneno pred dvema roky pamatuji li si dobre)

Neni li auto uvnitr uplne rozpaleny de behem par sekund chladnej vzduh...

[upravil dne 6/6/10 pasy]

Odesláno

Samozřejmě, že u tak starýho auta většinou unikne. Klidně 10% náplně za rok aniž by bylo vyloženě něco špatný. Doplnil bych klimu a nechal zkotrolovat Expanzní ventil.

PS: Pro jistotu tam nech dát kontrastní látku ( někde i zdarma někde cca 100,- ) pro případné hledání netěsnosti.

PS2: Nikdy jsem nepozoroval, že by v zácpě auto chladilo míň. Samozřejmě může klimě ( a spotřebe ) hodně ulevit tím, že zapneš vnitřní okruh.

[upravil dne 6/6/10 koblih69]

Odesláno

zkusím, ted už bude \"o štěstí\" zdali servis bude na dostatečný urovni, ale většinou to člověk pozná už po telefonu, máme tu v okolí dva, kde dělaj plnění, číště a opravy klimy, uvidíme, spíš než že by byl problem na volnoběh, tak trvalo než to začlo chladit... ( auto bylo fakt rozpálený uvnitř ) ještě vyzkusim zítra, jedu z práce odpoledne a auto bude stát na sluníčku taky, ale motor bude studenej ne jako minule... pakliže to bude v pohodě, tak by to mohlo bejt čidlo co vypíná klimu když je chladivo moc ohřátý.. to sou ty \"poruchy\" co se uměj projevovat jak kdy..

Guest frenky64253
Odesláno

najidealnejsie je kazdy rok pred letom si klimu dat zregenerovat a pripadne ak je treba tak doplnit . je tu tekmer vzdy moznost ze cez zimu nieco unikne, ja to tak robim a mam s tym pokoj a tych par gr. plynu nestoji tak vela, ale mam aspon istotu...

Odesláno

Jak moc ma klima chladit? Jde o to, ze mi prijde, ze chladi min nez loni v lete, kdyz jsem to auto koupil. Ve stinu pri 31stupnich se za cca 5 min na volnobeh vzduch prodici z klimy schladi na 17 stupnu, coz mi prijde, ze chladi malo. Je to ok, nebo ne?

Meril jsem to obycejnym teplomerem strcenym do mrizky topeni, na displeji nastaveno 14stupnu, vnitrni okruh vetrani a asi 30% vykonu ventilatoru.

Pokud bych s tim chtel neco delat, staci klimu doplnit, nebo i vysat a znova naplnit + olej? A kolik za to servisy chteji?

Odesláno

Pokud chladí méně, tak tam asi bude menší tlak chladiva. Podle mě, pokud ti účinek klimy stačí, neřešil bych to. Mně chladivo nedávno uniklo (1/4 roku po naplnění), ale nevím, kde ... jen nevím, jaké je nejlevnější řešení při hledání místa úniku (pak se rozhodne, zda to má smysl opravovat, nebo ne)

Odesláno

Tak tohle nevím, ale teoreticky musí klima více makat a odebírá tedy více, spotřeba by tedy měla stoupnout. Ale podle mě nic dramatického.

Odesláno

Ono není moc zdravé mít v autě o více než 10°C méně než venku, je to příjemné jen do chvíle, dokud neopustíme vozidlo.

Odesláno

Hmm, diky. 16 stupnu je teplota na kterou se vychladi vnitrek auta, nebo teplota vzduchu ktery to fouka z mrizek palubky?

To jsem rad, ze je to tak. Nebudu to resit. Asi se mi to loni zdalo lepsi, jeste jsem byl zvyklej z cerny 405 bez klimy.:D, tam bylo v lete teplicko.

[upravil dne 9/6/10 Benžík]

Odesláno

Dneska testováno a vychladí to vnitřek i na volnoběh v klidu.... :) na sluníčku 48 stupnů v autě podle teploměru 59... nastartil sem auto zapnul klimu na plnej výkon a než sem dokouřil byla tam oproti venku lednička :D Ale taky to budu muset dofouknout už to nechladí tak jak by mělo....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...