Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zelení pomatenci opět zvítezili

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: 309GT

Boha jeho,kde to žijeme:roll:grr Jsem zvědavej jak moc se to ukáže na ceně nafty.

Na teletextu ČT1 psali benzín cca 0,60 a nafta 0,70 Kč na litr.

Odesláno

No s tím se celkem nedalo nic dělat když jsme se už dávno zavázali EU že do roku 2010 bude podíl v PHM 5,25% biopaliv je to sice mrzuté,ale nedá se s tím nic dělat.... V německu to mají zrovna tak... současný podíl bude 6,3 procent v naftě a v benzinu 4,5 procenta.... A časem to bude jen a jen horší....

Odesláno
Původně zaslal: godzila.01

No s tím se celkem nedalo nic dělat když jsme se už dávno zavázali EU že do roku 2010 bude podíl v PHM 5,25% biopaliv je to sice mrzuté,ale nedá se s tím nic dělat.... V německu to mají zrovna tak... současný podíl bude 6,3 procent v naftě a v benzinu 4,5 procenta.... A časem to bude jen a jen horší....

Ale to jsou přeci kecy. Zajedno tenhle zákon vlezdoprdelisticky zvyšuje podíl víc než je ten závazek z kdysi, za druhé sama EU svůj postoj k tomu již zatraceně přehodnocuje, a za třetí by so ho*no stalo, kdyby se na tenhle \"závazek\" hodil fakáč, Evropa má zatraceně jiné problémy než je svinská řepka.

Odesláno
Původně zaslal: wooody

já snad začnu jezdit tankovat do německa, nebo už nevim

uz jezdim jen tam! a duvod, Aral Ultimate: cetan. cislo 62,9 ,mene nez 0,3% bioslozek, bezsirnata! Tady me muzou pumpari i s tajemnou COI vlezt na hrb!!

Odesláno

Jirkap: co se ti stalo, když jsi nalil starou naftu do auta? Doma mám určitě kanystr nafty ze zimy (aditivovanou) ... možná ještě někde je zastrčená stará nafta před přidáním těch bio sra**k.

Bio nafta je pěkná svině, před pár lety jeden chlap co jezdil s Avií, tak tankoval jenom bionaftu, byla o dost levnější. Gumové hadice od nádrže se mi 5x zvětšily, byly ve vnitř celé obalené žlutou sračkou a zvenku lepkavé. Auto skoro nejelo. Musel vyměnit komplet vyměnit hadice a vymejt nádrž, pak na normální naftu to bylo OK. Samozřejmě to nebyl motor s přímým vstřikem.

Odesláno

MilanF1: Nalil jsem asi tak rok starou naftu co jsem měl v kanystru. Nádrž byla skoro prázdná, takže pro jistotu 5 litru nalil. Normálně nastartuji, ujedu cca 200 metru a auto se začalo klepat, po chvilce motor chcípnul. Zkoušel jsem ještě nastartovat a nic, nechal jsem toho a šel do práce, odpoledne přijel kamarád a koukal na to.. všechno v pohodě. Když startoval všiml jsem si bílého kouře. Ukázal jsem mu kanystr, smrdělo to po naftě, trošku nalil na ruku, ale říkal, že to vůbec nemaže, pak trošku ochutnal a říká, to je skoro jak voda. Jen dole byl parafín.

Takže ve finále jsem musel vypustit celou nádrž (na sídlišti) a to jedině přes čerpadlo (po zapnutí klíčku cca 7 sek tlačí naftu a pak ne a pořád dokola), protože v ní byla nafta s vodou. Další následek byl, že po cca 1500 km začalo hučet podávací čerpadlo a nyní čekám na servis a další výměnu věcí s tím spojených.

To je můj příběh a nafta :( mimochodem to byla nafta od Shell.

Odesláno

Aha, to je tedy mrzuté. Já tedy když nalívám naftu do auta, tak přes trychtýř se sítkem - hustým, voda neprojde, navíc nevylívám kanystry až do konce kvůli nějakým sr***m usazeným dole. Ted jsem začal do nafty přidávat VIF a motor už tolik neřve, asi mu to prospívá.

Při nejhorším si tu starou naftu dá táta do P205 nebo do traktoru, to sežere všechno ;-)

Odesláno

Všechno tohle se totiž děje na objednávku pana Babiše, aneb toho, kdo na tomhle sajrajtu v palivech bude nejvíce vydělávat. Zajímavé jsou 2 fakty. Prvním je ten, že se schůze svolala den před volbami a také to, že si poslanci minulý týden odhlasovali prodloužení řádné schůze, protože asi věděli, o čem se bude hlasovat a prezidentské veto nelze přehlasovat na mimořádné schůzi. Jak chytré.

Čerpáno odsud, aneb:

Biopaliva jsou jako LTO. Jeden z největších tunelů na lidi a stát.

Odesláno

Na ty vakcíny už se zapomnělo, ted je spíš aktuálnější popílek z islandské sopky nebo u nás volby :D

Já jsem na to dělal před 14 dny práci do školy a o prasečí chřipce se přestávalo psát od února (na iDnesu), to se nám nakazil hlavní hygienik :D :D

ČR objednala nakonec 700 000 vakcín, tak 15% je provočkováno, co je s tím zbytkem, to netuším, těžko to někomu prodáme, když například Francie měla nadbytky (objednala 94 milionu vakcín a obyvatel má 64 milionů ;) ) a další západní země se snaží/snažili prodat vakcínu do třetích zemí.

Odesláno
Původně zaslal: wooody

uz jezdim jen tam! a duvod, Aral Ultimate: cetan. cislo 62,9 ,mene nez 0,3% bioslozek, bezsirnata! Tady me muzou pumpari i s tajemnou COI vlezt na hrb!!

a jak to je pak s mazivosti te nafty, kdyz je bezsirnata ? pridavas nejake aditiva ?

Odesláno
Původně zaslal: bostich

hudy kolik dáváš za litr?

No vetsinou to byva kolem 34kc, ale u nas je normalni nafta za 32,30 a kolik jsou ty premiovy, to netusim! Ted se jeste zdrazi zhruba o 0,70kc. Ja si klidne priplatim, ale vim, ze tam neleju zadny sracky. Navic tam udelame i nakup potravin. Dam priklad, mam rad domaci chleb z pekarny, u nas kolem 30kc za kus, v Toomu to vychazi asi 8kc za kus a je mnohem chutnejsi a vetsi vyber.

Do nafty uz nic neleju, myslim, ze to urcite neni zapotrebi. Zimni ma deklarovanou teplotu tuhnuti -32C.

A vlastne me k tomu me navedl tento clanek test nafty

Tak jsem hledal jestli blizko hranic neni nahodou Aralka a nastesti je hned v Zittau. No skoda, ze nemaji stejne ceny jako v Rakousku na BP /stejna nafta s Aral/

Odesláno

trochu zmatecne :), citace z toho testu:

Aral tedy evidentně může mluvit o kompletní palivářské technologii. Mírně horší proti ostatním byla u Aralu mazivost, stále však hluboko pod požadavkem normy. Záhadu vysvětlil obsah biosložky – všechny ostatní nafty vysoce mazivý rostlinný podíl obsahovaly, kdežto Aral nikoli. Paradoxně tak tolik kritizované povinné zavádění biosložek mnoha motorům spíše prospěje, nebude-li tedy překročena doba jejich skladovatelnosti, a to jak před prodejem, tak po něm.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...