Laďa Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 Původně zaslal: 309GT Boha jeho,kde to žijeme:roll:grr Jsem zvědavej jak moc se to ukáže na ceně nafty. Na teletextu ČT1 psali benzín cca 0,60 a nafta 0,70 Kč na litr. Citovat
godzila.01 Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 No s tím se celkem nedalo nic dělat když jsme se už dávno zavázali EU že do roku 2010 bude podíl v PHM 5,25% biopaliv je to sice mrzuté,ale nedá se s tím nic dělat.... V německu to mají zrovna tak... současný podíl bude 6,3 procent v naftě a v benzinu 4,5 procenta.... A časem to bude jen a jen horší.... Citovat
oddie Odesláno 27. květen 2010 Odesláno 27. květen 2010 Původně zaslal: godzila.01 No s tím se celkem nedalo nic dělat když jsme se už dávno zavázali EU že do roku 2010 bude podíl v PHM 5,25% biopaliv je to sice mrzuté,ale nedá se s tím nic dělat.... V německu to mají zrovna tak... současný podíl bude 6,3 procent v naftě a v benzinu 4,5 procenta.... A časem to bude jen a jen horší.... Ale to jsou přeci kecy. Zajedno tenhle zákon vlezdoprdelisticky zvyšuje podíl víc než je ten závazek z kdysi, za druhé sama EU svůj postoj k tomu již zatraceně přehodnocuje, a za třetí by so ho*no stalo, kdyby se na tenhle \"závazek\" hodil fakáč, Evropa má zatraceně jiné problémy než je svinská řepka. Citovat
309GT Odesláno 28. květen 2010 Odesláno 28. květen 2010 Na to jde jen jedna odpověď :blicismajlik:blicismajlik:bojim Citovat
wooody Odesláno 28. květen 2010 Odesláno 28. květen 2010 já snad začnu jezdit tankovat do německa, nebo už nevim Citovat
Jirkap Odesláno 28. květen 2010 Odesláno 28. květen 2010 a já jsem živej příklad co se stane, když nalijete rok starou naftu do nádrže Citovat
hudy Odesláno 28. květen 2010 Odesláno 28. květen 2010 Původně zaslal: wooody já snad začnu jezdit tankovat do německa, nebo už nevim uz jezdim jen tam! a duvod, Aral Ultimate: cetan. cislo 62,9 ,mene nez 0,3% bioslozek, bezsirnata! Tady me muzou pumpari i s tajemnou COI vlezt na hrb!! Citovat
MilanF1 Odesláno 28. květen 2010 Odesláno 28. květen 2010 Jirkap: co se ti stalo, když jsi nalil starou naftu do auta? Doma mám určitě kanystr nafty ze zimy (aditivovanou) ... možná ještě někde je zastrčená stará nafta před přidáním těch bio sra**k. Bio nafta je pěkná svině, před pár lety jeden chlap co jezdil s Avií, tak tankoval jenom bionaftu, byla o dost levnější. Gumové hadice od nádrže se mi 5x zvětšily, byly ve vnitř celé obalené žlutou sračkou a zvenku lepkavé. Auto skoro nejelo. Musel vyměnit komplet vyměnit hadice a vymejt nádrž, pak na normální naftu to bylo OK. Samozřejmě to nebyl motor s přímým vstřikem. Citovat
Jirkap Odesláno 28. květen 2010 Odesláno 28. květen 2010 MilanF1: Nalil jsem asi tak rok starou naftu co jsem měl v kanystru. Nádrž byla skoro prázdná, takže pro jistotu 5 litru nalil. Normálně nastartuji, ujedu cca 200 metru a auto se začalo klepat, po chvilce motor chcípnul. Zkoušel jsem ještě nastartovat a nic, nechal jsem toho a šel do práce, odpoledne přijel kamarád a koukal na to.. všechno v pohodě. Když startoval všiml jsem si bílého kouře. Ukázal jsem mu kanystr, smrdělo to po naftě, trošku nalil na ruku, ale říkal, že to vůbec nemaže, pak trošku ochutnal a říká, to je skoro jak voda. Jen dole byl parafín. Takže ve finále jsem musel vypustit celou nádrž (na sídlišti) a to jedině přes čerpadlo (po zapnutí klíčku cca 7 sek tlačí naftu a pak ne a pořád dokola), protože v ní byla nafta s vodou. Další následek byl, že po cca 1500 km začalo hučet podávací čerpadlo a nyní čekám na servis a další výměnu věcí s tím spojených. To je můj příběh a nafta mimochodem to byla nafta od Shell. Citovat
MilanF1 Odesláno 28. květen 2010 Odesláno 28. květen 2010 Aha, to je tedy mrzuté. Já tedy když nalívám naftu do auta, tak přes trychtýř se sítkem - hustým, voda neprojde, navíc nevylívám kanystry až do konce kvůli nějakým sr***m usazeným dole. Ted jsem začal do nafty přidávat VIF a motor už tolik neřve, asi mu to prospívá. Při nejhorším si tu starou naftu dá táta do P205 nebo do traktoru, to sežere všechno ;-) Citovat
kujon106 Odesláno 28. květen 2010 Odesláno 28. květen 2010 Všechno tohle se totiž děje na objednávku pana Babiše, aneb toho, kdo na tomhle sajrajtu v palivech bude nejvíce vydělávat. Zajímavé jsou 2 fakty. Prvním je ten, že se schůze svolala den před volbami a také to, že si poslanci minulý týden odhlasovali prodloužení řádné schůze, protože asi věděli, o čem se bude hlasovat a prezidentské veto nelze přehlasovat na mimořádné schůzi. Jak chytré. Čerpáno odsud, aneb: Biopaliva jsou jako LTO. Jeden z největších tunelů na lidi a stát. Citovat
.mycTD Odesláno 28. květen 2010 Odesláno 28. květen 2010 btw nevite nekdo, kde skoncila treba vakcina proti praseci chripce? Citovat
MilanF1 Odesláno 28. květen 2010 Odesláno 28. květen 2010 Na ty vakcíny už se zapomnělo, ted je spíš aktuálnější popílek z islandské sopky nebo u nás volby Já jsem na to dělal před 14 dny práci do školy a o prasečí chřipce se přestávalo psát od února (na iDnesu), to se nám nakazil hlavní hygienik :D ČR objednala nakonec 700 000 vakcín, tak 15% je provočkováno, co je s tím zbytkem, to netuším, těžko to někomu prodáme, když například Francie měla nadbytky (objednala 94 milionu vakcín a obyvatel má 64 milionů ) a další západní země se snaží/snažili prodat vakcínu do třetích zemí. Citovat
jamad Odesláno 28. květen 2010 Odesláno 28. květen 2010 To samé co s naftou se stane i s benzínem, po uplynutí doby spotřeby;) Citovat
BV406 Odesláno 28. květen 2010 Odesláno 28. květen 2010 Původně zaslal: wooody uz jezdim jen tam! a duvod, Aral Ultimate: cetan. cislo 62,9 ,mene nez 0,3% bioslozek, bezsirnata! Tady me muzou pumpari i s tajemnou COI vlezt na hrb!! a jak to je pak s mazivosti te nafty, kdyz je bezsirnata ? pridavas nejake aditiva ? Citovat
oddie Odesláno 28. květen 2010 Odesláno 28. květen 2010 Jak by to asi bylo, ta Ultimate je aditivovaná víc než dost. Mazivost nafty venku je řádově jinde než u většiny sraček prodávaných u nás. Citovat
hudy Odesláno 28. květen 2010 Odesláno 28. květen 2010 Původně zaslal: bostich hudy kolik dáváš za litr? No vetsinou to byva kolem 34kc, ale u nas je normalni nafta za 32,30 a kolik jsou ty premiovy, to netusim! Ted se jeste zdrazi zhruba o 0,70kc. Ja si klidne priplatim, ale vim, ze tam neleju zadny sracky. Navic tam udelame i nakup potravin. Dam priklad, mam rad domaci chleb z pekarny, u nas kolem 30kc za kus, v Toomu to vychazi asi 8kc za kus a je mnohem chutnejsi a vetsi vyber. Do nafty uz nic neleju, myslim, ze to urcite neni zapotrebi. Zimni ma deklarovanou teplotu tuhnuti -32C. A vlastne me k tomu me navedl tento clanek test nafty Tak jsem hledal jestli blizko hranic neni nahodou Aralka a nastesti je hned v Zittau. No skoda, ze nemaji stejne ceny jako v Rakousku na BP /stejna nafta s Aral/ Citovat
BV406 Odesláno 28. květen 2010 Odesláno 28. květen 2010 trochu zmatecne , citace z toho testu: Aral tedy evidentně může mluvit o kompletní palivářské technologii. Mírně horší proti ostatním byla u Aralu mazivost, stále však hluboko pod požadavkem normy. Záhadu vysvětlil obsah biosložky – všechny ostatní nafty vysoce mazivý rostlinný podíl obsahovaly, kdežto Aral nikoli. Paradoxně tak tolik kritizované povinné zavádění biosložek mnoha motorům spíše prospěje, nebude-li tedy překročena doba jejich skladovatelnosti, a to jak před prodejem, tak po něm. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.