a.l.k.a Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 mam tyden novou 406 HDI a cekam me 1.tankovani. jak jsem se zde tocetl tak je obzvlaste tento motor narocny na kvalitu nafty, tak se chci zeptat jestli mate vychytane nejake konkretni znacky. do ted jsem byl zvykli kupovat prevazne o vikendovych akci v lukoilu a kdyz jsem chtel neco kvalitnejsiho tak verva diezl na benzine. nejlepsi by bylo jestli mate vychytane nejake konkr stanice na trase Chrud.-Pard.-HK Citovat
koblih69 Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Ono se to těžko doporučuje, protože nevíš co se děje v motoru. Poznáš jen ty největší průšvihy. Poměrně slušné je OMV a Benzina. Shell není žádnej velkem přůšvih, ale taky žádný terno - s kvalitou v DE se to nedá srovnat. Chutnal i Agip a byl za slušnou cenu. Každopádně doporučují přidávat VIF, není to drahé a je to i znát. Viz http://www.41.cz/vif/ PS tímto pozdravuji novou benzínku nad Týnem nad Vltavou ( výjezd na Tábor ) . Měl jsem prázdno nabral jsem 25 l na zkoušku a za 2 minuty to klepalo jak žentour. Jakmile jsem dotankoval do plné na OMV a přidal víc aditiva bylo to OK, takže už Vás asi bohužel nenavštívím... Citovat
BoneDaddy Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Ve všech uvedených městech máš Shellku tak třeba ta nebude nejhorší volba. Citovat
trebor Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 shell nebrat, za ty prachy průměrná nafta dle testu co jsem kdes četl vyšla nejlépe nafta od společnosti benzina verva diesel + Vif a popř. ještě bych bral na agip + VIF hlavně se vyhni JZD a podobným značkám.....Tesco apod. Citovat
Michal.B Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Taky tankuju na benzině nebo omv+ přidavam VIF a nemam problem a auto šlape jak hodinky,parkrat jsem zkoušel shell ale pak se mi zdalo že to jelo o maličko huř Citovat
hudy Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Proč zase radíte do Vervy přidávat VIF?? ta nafta už je aditivovaná!! Citovat
Michal.B Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Původně zaslal: hudy Proč zase radíte do Vervy přidávat VIF?? ta nafta už je aditivovaná!! To mi připada taky zbytečnost,to už VIFem se moc nevylepši. Ja beru klasiku od benziny +VIF Citovat
a.l.k.a Odesláno 16. květen 2010 Autor Odesláno 16. květen 2010 tak jsem vzal vervu za 30.90L-to myslim jde. s tim pridavanim aditiv teda fakt nevim, budu muset jeste neco nacist. Citovat
ozzy56 Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 :)měňte pravidelně paliv. filtr,odkalujte 2 krát ročně paliv. filtr, tankujte u velkých pump (né u JZD za 25 litr) a nebudete mít problémy s naftou Citovat
hudy Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Ja se taky o to hodne zajimal, kdyz jsem kupoval Ave, je to muj prvni ropak. Hodne procetl, ruzne testy, zacal odebirat Autodiesel. A v hodne clankach se clovek docte, ze pokud nejakou premiovou naftu /jsou aditivovany/ doplni dalsim aditivem, tak muze vlastnosti te nafty degradovat a vlastne to spis zhorsit. V nasich krajich je na tom asi nejlepe B Verva. Ja ji tedy bral asi naposledy pred pul rokem 2x a to spise z nouze a musim bohuzel rict, ze auto trosku zlenivelo a bylo vice hlucny. Ja jsem totiz nase cerpacky po ruzne prectenych testech zavrhnul a jelikoz mam stesti a bydlim par km od hranic, tak jezdim na nemeckou Aral a dopravam autu Ultimate. Jooo kdybych bydlel u Rakouska, tak urco na BP Ultimate. Je to stejny! A navic jeste levnejsi nez u nas. Ale u nas asi Vervu, Shell zacala pridavat i nas GTL, ale je dost draha a se Shellkou ma hodne lidi problem v zime. Jeste good OMW. a pak ten Aqip Dieseltech zkouseli kamaradi, ale zadny zazrak, zase vsichni jezdi pro Vervu. A pokud brat jakoukoliv normalni naftu, tak urcite aditivovat, treba tim VIFem. Vsak je to vitez testu. Citovat
Gargamell Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Ja tankuju u Agip a zatim dobry. Dokonce se mi zda, ze klesla spotreba. Vstriky jsem zatim nedelal (190 tis km najeto). Citovat
Guest bostich Odesláno 17. květen 2010 Odesláno 17. květen 2010 Za mě každopádně top q od benziny + ad. nebo vervu.Ono, když si k vervě čuchnete, smrdí po aditivu Citovat
Radek 306 Odesláno 17. květen 2010 Odesláno 17. květen 2010 nafta z barelů + aditivum a taky v pohodě,pokud se dá aditivum a nejezdí se s filtrem z vysavače, tak to neni takový drama Citovat
Cune Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 Já na Vervu od Benziny nedám dopustit. Jednou jsem i tankoval v Rakousku u OMV a to vám povim, ten motor si chrochtal blahem. Tady v čechách je to opravdu bída - nižší kvalita za vyšší cenu Tady pro mě nová informace - nelejt do Vervy VIF? Já to tam cpu pořád (v létě i v zimě) Citovat
Luboš.H Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 Já už od podzimu tankuju jen Top-Q na Benzině, motor jede daleko líp hlavně odspodu. Přidávám taky VIF , teď se mi ho podařilo koupit za 179,- v autodílech, před chvílí jsem koukal u Benziny za 270,- Citovat
Cune Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 Na benzínách se VIF nevyplatí kupovat. Všude mají cenu děsně nataženou Je tedy blbost tankovat Vervu od Benziny a lejt do toho VIF? [upravil dne 20/5/10 Cune] Citovat
Radek 306 Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 pokud bych kupoval dražší naftu,nebudu do ní dávat aditivum,to se trochu míjí učinkem Citovat
oddie Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 Vy máte teda problémy. Naposledy tankováno Globus 29.90, předtím Lukoil, předtím nevím. VIF dávám v zimě, v létě jen když si vzpomenu a mám jej náhodou v autě. A JZD? Tam kde maj John Deery, New Hollandy apod. do toho budou určitě lejt nějakou sračku, aby si ty stroje zkurvili, už to vidím. Naopak znám taková družstva, kterým věřím o 100% víc než všem Shellům, OMV a Benzinám dohromady. [upravil dne 5/20/10 oddie] Citovat
Cune Odesláno 20. květen 2010 Odesláno 20. květen 2010 Pokud máš dobré zkušenosti, budiž. Ale co se mě týče, já rozhodně nebudu experimentovat, nemám volný prachy na likvidaci případných škod. Kdyby byl v naší zemi trh s pohonými hmotami OK, nebo kdyby ČOIka skutečně stála na straně spotřebitele, nebude tohle vlákno existovat... Bohužel, právem se všichni bojíme a proto tato diskuse. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.