Congy Odesláno 14. květen 2010 Odesláno 14. květen 2010 čaute prosim vas neviete my poradit či sa da doma vymenit vonkajsia manžeta na peugeote 607 ,či je to naročne ? Alebo nejaky manual na vymenu alebo nejaky postup dik [upravil dne 14/5/10 Congy] Citovat
jofo Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Da sa vymenit aj doma. Ci je to narocne alebo nie zalezi na tebe aky si sikovny. Ja som to este na 607 me nerobil ale asik by som postupoval takto: zhodil koleso, zhodil brzdu, dal dole kotuc, odsroboval by som tu maticu co drzi poloos a naboj pokope, odsroboval by som cap z tycky stabilizatora, dalej odsrobovat cap ktory je na riadeni, ale z ramena nie z tycky riadenia, dal dole cap na ramene-ten co je dole. Potom by som opatrne naboj vytocil do jednej strany tak aby som mal volnu poloos. davj bacha by ti nevyliezla zo strany motora. Nasadil nanovo manzetu a skladal nazad. Chcem ta ale poprosit, aby si to nebral ako doslovny navod. Moze sa to lisist v poradi bodov. Ale aspon bdes mat prehlad co je treba povolit a zhodit. Hlavne je mat dobre naradie, aby si nestrahal matice, lebo potom uz len flexa a nove capy...... Citovat
Budhas Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Já radím nejdříve povolit středovou matku na poloose,pak sundat kolo,vyrazit spodní čep,vyklonit náboj se vším všudy (neboj se zabrat). Pak máš dvě možnosti.Buď srazit homokineťák na autě,nebo vyndat poloosu,ale to budeš muset vypustit olej (pokud je ta špatná manžeta na levé straně). Já osobně bych to dělal na autě a dával bacha,aby mi nevyběhla.Kloub bys měl srazit kladivem.Sundej trhlou manžetu,dej novou a kloub ťukni z5 na poloosu,nacpat přiloženou vazelínou popřípadě grafitkou a zapáskovat (snad víš,jakse páskuje manžeta). A tím samým způsobem naz5.Hlavně si pak dobře utáhni matku na poloose. Citovat
eman.stotnik Odesláno 10. červenec 2023 Odesláno 10. červenec 2023 ahojte, mam Peugeot 607 2,2 HDi 98kW r.v. 2003 automat - potrebujem prehodit lavu poloos. kolko oleja mi vyhecie ked by som ju vysunul a rychlo nasunul druhu poloos ?? Citovat
ozzy56 Odesláno 10. červenec 2023 Odesláno 10. červenec 2023 měl bys vyměnit i gufero poloosy , ale jinak vyteče hodně..., zkus otevřít okno spolujezdce na pravé straně a naklop auto s pomocí několika lidí na pravou stranu na pevnou židli nebo kozu, dej mezi rám okna a tu kozu nějaký starý kabát..., pak nevyteče asi nic--myslím to vážně OK406, VojtouNerCZ, RichVa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Hafity Odesláno 10. červenec 2023 Odesláno 10. červenec 2023 před 41 minutami, eman.stotnik napsal: som sa dozvedel To bych rád věděl, jestli je někdo schopný posoudit tvou šikovnost a tím pádem jak dlouho ti to bude trvat.... Jinak co největším náklonem nic nepokazíš.... Židle, koza a starý kabát jde tak nějak mimo mně.... pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 10. červenec 2023 Odesláno 10. červenec 2023 Před hodinou, ozzy56 napsal: s pomocí několika lidí na pravou stranu na pevnou židli nebo kozu, dej mezi rám okna a tu kozu nějaký starý kabát... To zní jako návod na nějaký zvláštní rituál RichVa a Péťa ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 10. červenec 2023 Odesláno 10. červenec 2023 nejsem členem žádné sekty , ale je to normální vyklopení auta na bok bez sebemenšího poškození..., jen je potřeba cca 5 lidí Citovat
RichVa Odesláno 10. červenec 2023 Odesláno 10. červenec 2023 (upraveno) Ale asi bych před tímto úkonem vyndal z auta baterku (pokud není gelová). Dlouhodobý velký náklon by jí nemusel udělat až tak dobře. A také bude dobré nemít plnou nádrž (pokud má 607 víčko nádrže vpravo) PS: V minulých dobách jsme takto ošetřovali spodky na vozech škoda 1000 a 100 MB (pochopitelně pokud nebyla k dipozici autokolébka) Upraveno 10. červenec 2023 uživatelem RichVa ozzy56 a OK406 ohodnotil 2 Citovat
eman.stotnik Odesláno 11. červenec 2023 Odesláno 11. červenec 2023 (upraveno) dakujem za info,dost komplikovane.5ludi ani nezozeniem skusim teda radsej vyklepnut homokineťák na starej poloosi aj na druhej a prehodit,neviete o nejakom navode na youtube kde by som videl ako sa to robi-nasiel som vselijake videa len na p607 nic alebo nejak obnovit zavit?teda to co z neho zostalo.s cim a ako to urobit?potom 2matky,alebo dalsiu podlozku aby na konci tyce zachytilo... P.S-menim to z dovodu nespravne dodaneho naboja a naslednej snahy o dotiahnutie a poskodenie matky... Upraveno 11. červenec 2023 uživatelem eman.stotnik Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 11. červenec 2023 Odesláno 11. červenec 2023 (upraveno) Tomu závitu bych už nevěřil, kor na poloose. Jinak závitník. Sle přijde mi podle fotky, že tam chybí dost materiálu. Upraveno 11. červenec 2023 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
eman.stotnik Odesláno 11. červenec 2023 Odesláno 11. červenec 2023 tiez si myslim, skusim vymenit ten klb len ten navod by som potreboval ako dat dole z auta co stoji pred panelakom a ako naklepnut druhy... inak nevidel som ze by sa predaval samostatny l;b,,videl som len celu poloos Citovat
eman.stotnik Odesláno 11. červenec 2023 Odesláno 11. červenec 2023 je tam tento klb?sak to neprehodim,len celu poloos??alebo sa mylim?prehodim klb za klb? Citovat
Hafity Odesláno 11. červenec 2023 Odesláno 11. červenec 2023 před 12 hodinami, ozzy56 napsal: je to normální vyklopení auta na bok bez sebemenšího poškození... Teď mi teprve došlo, jak to myslíš.... Tohle se kdysi opravdu dělalo.... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 11. červenec 2023 Odesláno 11. červenec 2023 dělá se to pořád jako za mlada, samozřejmě baterka ven, nejlépe skoro prázdná nádrž atd., chce to nejdříve promyslet co a jak..., no a pak pět chlapů a auto je naštorc Citovat
eman.stotnik Odesláno 11. červenec 2023 Odesláno 11. červenec 2023 (upraveno) takze von obidve baterky. olej nevytecie-ok,ale used spominal ze do tej prevodovky sa dostane vzduch?je to problem? Upraveno 11. červenec 2023 uživatelem eman.stotnik Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 11. červenec 2023 Odesláno 11. červenec 2023 V převodovce je vzduch. Od toho je nahoře odvzušňovák, aby si ufoukla. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.