Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Píšeš, že ti nevadí jezdit na 1 mm nad můstkem (mně taky nevadí). Tak kup jenom dvě a do října vydržíš.

A nemůže to být ložisko? Já jsem nedávno měnil přední, po 116 t. km.

Odesláno

Původně jsem si táké myslel, že by to mohlo být ložisko. Měl jsem to v servisu. Tam to prošetřili a prý gumy. Jedna že je šišatá.O continentálkách jsem také uvažoval, ale ty barumky mám za tu cenu dvě a nevěřím, že bych na nich najel jednou tolik.

Odesláno

A kolo ti normálně vyváží? Zkus v pneuservisu, pokud je v něm něco špatně, nejspíš ho nevyvážíš. Myslím, že tu někde tuším Tony Stark psal, jak měl nevyvážitelnou gumu, na první pohled nebylo nic vidět, dokonce do určitých rychlostí se chovala vcelku mravně, nicméně na vyvažovačce v podstatě nešla vyvážit. Pak zjistil, že je uvnitř utržený kord. A pokud ji máš šišatou, to bych měnil hned.

Jsem jel kdysi dávno s ložiskem do servisu a servisák mi volá, že ložisko dobrý, jen na pneu mám bouli, takže to bouchá. každopádně vyměnit. Myslím, že na 16" bys mohl tu barumku sehnat i jako jednu, jetou, než budeš kupovat celou sadu. Na 17" nevím, já jsem takhle sháněl michelinku marně, buď byla 91 nebo pouze sada, já potřeboval jednu, vzal bych i dvě, měl jsem naříznutý bok, nakonec jsem to nechal opravit, protože nebyl porušený boční kord, tak se to dalo.

Odesláno

Barumky léto i zima mám na Fóbii a na 605. Na 5008 mám Barumky zimu a na léto Mišelíny - sou příšerný - až je sjedu půjdu do Barumky na 100%

Bouchání mám na Fábii.. sou probržděný.. Jinak všechny tichý...

Předpokládám, že ty si nebrzdil tak prudce, ale tenkrát sem měla Danlopky a jedna bouchala stejně jak probržděná - měla sem zevnitř jako na boku bouli - v Doudlebech v pneu po cestě mi pán řek, že se to prostě někdy stane.. Že to dělaj všechny značky... Tak to zkus zout a kouknout dovnitř.. :)

Odesláno

No, já už jsem ty gumy odepsal. Spíš řeším jestli jít znovu do barumek. V nabídce je tolik značek, že se v tom jeden nevyzná co je Čína a co pochází od solidního výrobce. Jak jsem psal, od těch prvních michelinek jsem čekal víc. Hlavně vyšší nájezd.

Odesláno

Korejců a Japonců bych se rozhodně nebál, sám mám zimní Nexen a jsou naprosto v pohodě, což jsem třeba o Kleber říct v mém případě nedalo. NA firemních autech máme poslední roky Nexen a Kumho a nevidím problém.

Odesláno

Kumho letní mě pěkně naštvaly, ale stejně i některé jiné. Drážka uprostřed má hloubku 8 mm, ale drážky u kraje sotva 4,5 mm, takže když se sjede na 3,5 mm, tak kraj vypadá úplně hladký a policajt řidiči nadával a já jsem musel takové pneu zahodit. Kontrolujte při koupi nových, jak hluboké jsou drážky uprostřed a u kraje.

Odesláno (upraveno)

já už Micheliny taky nechci, ani letní, ani zimní, jen jsem nechtěl kupovat celou novou sadu, když byly sotva v půlce, jedna byla dokonce měněná, když jsem ji na horách prořízl z boku. Příští budou Goodyear Efficient Grip, u zimních se pokorně vrátím k Nokianu. Korejce jsem jednou zkusil Hankook, guma slušná, ale víc se sjížděla. Tehdy byla i v nemainstreamovém rozměru za slušnou cenu, ale dnes jsem koukal, že se Hankook minimálně cenou řadí mezi prémiové značky. No a rozměr 215/50 17 se zařadil do mainstreamu.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

koupil jsem na doporučení v pneuservisu Sebring, prý je to levná odnož od Michelinu, vyráběná snad v Rumunsku. Jsou velmi hlučný, víc než zimáky, ale jinak vše ok. Za cenu 1590,- za kus v 17 ten hluk skousnu i při další koupi   :roker

Odesláno

Wanli? No sorry, levná odnož Michelinu? Číňan jak vyšitej (Asi jako kdybychom nazvali výrobce našich pneu "Karel IV", Wanli patřil do dynastie Ming ;) ), pneu vyrábějí 15 let, takže tradiční značka :D. A tradičně, podle testů, na mokru moc nebrzdí... Věřím, že když v létě dojedu zimní Micheliny, pořád budou mít lepší vlastnosti...

Odesláno

Taky jsem se tak tvářil jak ty, ale kolem mě je má dost známých a četl jsem na ně docela uspokojivé recenze, tak jsem je zkusil. Velmi milé překvapení, co jsi nezkusil, tak nehaň.

Odesláno

Preco vsetci tak odsudzujete Michelinky? Podla testov letnych gum si nevedu zle. Na 5008ke, ktoru som kupil jazdenu z Francuzska so 120tis. km, su este asi orig Michelin Primacy HP z vyroby so 4mm vzorkom a pridu mi celkom v pohode. Na buducu letnu sezonu rozmyslam nad Michelinkami alebo Dunlop BlueResponse. Nejazdim vela, ratam ze kazdy rok na letnych gumach prejdem tak do 7-10 tis. km.

Odesláno

Wanli? No sorry, levná odnož Michelinu? Číňan jak vyšitej (Asi jako kdybychom nazvali výrobce našich pneu "Karel IV", Wanli patřil do dynastie Ming ;) ), pneu vyrábějí 15 let, takže tradiční značka :D. A tradičně, podle testů, na mokru moc nebrzdí... Věřím, že když v létě dojedu zimní Micheliny, pořád budou mít lepší vlastnosti...

Sebring je prý levná odnož od Michelinu. O Wanli psal Elton.

Já bych Michelinky nehanil, ale chtěli po mě asi 4000 až 5000,- za gumu a po 35000km jsou KO, takže proto ne Michelin. Na jiném autě mi gumy vždy vydrželi min 60000, ale 5008 je žere

Odesláno

Elton: Tak já nevím, v testech nevychází moc dobře, zvláště na mokru. Ale dokud nepotřebuješ, aby tě guma podržela, tak řešíš akorát komfort. A to věřím, že číňan udělá líbivej štítek.

PetoD3: No původní asi nebudou, spíš druhé, 4mm jsem měl po 35 tis. km. Letos končí a 50tkm bude hraničních. 5008 je těžké auto a na gumách je to znát.

Jak píše Ondra, na 5008 mizí vzorek tak nějak rychleji (300kilo navíc i oproti služebnímu CC se prostě projeví). I když třeba na zimních A4 se mi to nezdá a ještě jednu sezonu na nich dám, i když bych se už nejraději vrátil k Nokianu. Čímž odpovídám, že na letošní zimu ještě nokiany kupovat nebudu (brousil jsem si zuby na D3, protože vzorek je nejblíž mému oblébenému W(+), tu jsem v minulosti opravdu ocenil).

marineconrej: Aha, sorry, Sebring neznám. Micheliny se dají bez problémů koupit do 3500. Podobně jako Continentaly, Dunlopy, Goodyeary, Pirelli... Je to tak nějak podobné.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...