Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

1,6THP je velký hazard, pokud jezdí tak asi dobrý a recenze od novinářů celkem ok. Ale spolehlivost je velmi špatná a z toho plynou velmi náročné (drahé) opravy. Možná se povedlo vyřešit rozvody (ne v roce 2012) to ukáže čas, ale na karbon určitě bude trpět stále. Smrtící jsou krátké jízdy. Určitě tu toho bude napsáno víc než dost, ten motor za ty problémy nestojí

Odesláno
V ‎02‎.‎10‎.‎2017 at 20:24, P607Olda napsal:

Já jsem dával nový naviják (starý se zasekl) a krabičku a vyšlo to asi na 4500. K tomu pak hever (500 až 1000?) a dojezdové kolo z vrakáče asi za 1000. Kolo by tam mělo snad vejít normální, z té sezonní sady (v zimě letní...).

Je fakt, že defekt jsem ještě neměl, najeto 165 t.:potlesk

Oldo máš tip, kde na vrakáči seženeš dojezdovku za litr? Já se poptával a vše bylo za 2000 až 2500. Ta za 2000 byla sjetá (ta rezerva nic moc nevydrží) a dva litry stojí nová guma. Za litr se mi ji sehnat nepodařilo.

Odesláno (upraveno)

Nevím, to byl odhad. Dojezdovky se nezničí, takže by na vrakáčích měly být. Jaké jsou požadavky na rozměr? A jak vlastně se zničí takové kolo? Ztratí?

Vozit sebou normální kolo z letní (zimní) sady není vhodné?

Obvolat vrakáče.

https://auto.bazos.cz/pneumatiky/?hledat=peugeot+dojezd&rubriky=auto&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=Hledat&kitx=ano

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Dojezdovka se "zničí" tím, že se ojede, protože na 2t autě moc kilometrů nevydrží. Já na ní ujel cca 450km (měl jsem půjčenou z C4GP) a bylo to na ní sakra znát. Takže viděl jsem asi 4, za ty nejetý chtěli 2500, za to jetý chtěl 2000 a že sleví na 1800. Rozměr je 125/85 R16 index 99

Jako vozit sebou další kolo v kufru? Já tedy kufr normálně používám, místo na další kolo tam fakt nemám.

Odesláno

Asi by se tam vejít mohla, místa okolo je celkem dost a vlastně tam jen visí. Ale jako problém vidím tloušťku, myslím že by přesáhla i tažné a tím pravidelně chytám např. při vjezdu na trajekt. Takže za mě pouze dojezdovku

Odesláno

Rád bych se zeptal majitelů 5008 jestli hasicí přístroj který je pod sedačkou spolujezdce se musí nechávat někde kontrolovat, myslím tím revize? Měl jsem zatím jen jednu STK a nevšimnul jsem si jestli pán na ten hasičák koukal .... Jen se ptám ... Jestli se to řeší či nikoliv ....

Odesláno (upraveno)

Hasiaci pristroj nie je povinna vybava, aspon nie v CR a SR. Ak mas auto z dovozu a bol tam hasiaci, tak v tej krajine je v povinnej vybave. Kontrolovat ti ho nebudu na STK, ale vseobecne na hasiace pristroje je dobre robit kontrolu aspon raz za 2 roky

Upraveno uživatelem TomasARN
Odesláno

U nás je u služebních aut povinný, máme 2kg přístroje a pravidelně se nechávají kontrolovat. Jestli je kontrola povinná nevím, ale pokud má přístroj na sobě dobu použitelnosti, asi by kontrola proběhnout měla.

Odesláno

Radim: já si myslím, že se to tam nevejde, tedy, že bych si rval pod auto své opečovávané elektrony, to mě fakt nenapadlo...

Já jsem se po tom pídil od nového auta, nové mi napočítali na nějakých 11tis (naviják s uchycením, rezervu, hever..., kalkulaci jsem tu dával) Pak jsem začal hledat, vrakáče, bazary, inzeráty... 16" se objevují hodně málo a cena pod dva litry nejde (ale spíš 2500 a více). A pokud je cena nižší, je guma sjetá, nová stojí 1200 a víc. Takže jsem nějakou dobu hledal a pak to prostě vypustil... Jednou jsem píchnul, tedy prorazil pneu (nešlo to opravit sadou), naštěstí s námi byli kamarádi s C4GP, kde je stejná rezerva. Takže jsem s jejich rezervou dojel dom (450km), musím říct, že to na ní bylo opravdu hodně vidět, myslím že 2-3tis km jsou u tohoto auta její maximum). Musím zaklepat, zatím nebyla třeba...

Odesláno
V ‎05‎.‎10‎.‎2017 at 9:42, TomasARN napsal:

Na sluzobnych ano, aj ja mam v sluzobnom 2kg, novy, povodny som nedavno pouzil, ale pre bezne vozidla nie je ako povinna vybava

Díky za info pánové :-)

Odesláno
V 5. 10. 2017 at 8:46, ceskolipak napsal:

Rád bych se zeptal majitelů 5008 jestli hasicí přístroj který je pod sedačkou spolujezdce se musí nechávat někde kontrolovat, myslím tím revize? Měl jsem zatím jen jednu STK a nevšimnul jsem si jestli pán na ten hasičák koukal .... Jen se ptám ... Jestli se to řeší či nikoliv ....

predpokladám, že tam máš práškový 1,0 kg. podstatný je výrobca a aspoň raz za 2 roky si nájdi servis hasiacich prístrojov, ktorý má oprávnenie od toho výrobcu...

• O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...