Hadra Odesláno 13. květen 2010 Odesláno 13. květen 2010 Tak poslední dobou - asi dva měsíce přemýšlím nad prací....mám asi syndrom vyhoření. Mám dobrou práci, řekněme že řídící pozici a vždycky pro mně byla práce hnacím motorem, prostě mně to bavilo....začínal jsem úplně na nejnižší pozici a během 6ti let šel výš a výš....teď už to výš nejde. Prostě jezdím do práce s odporem, v hlavě mi šrotuje hned po probuzení co zas v práci, tam mně to nebaví a po práci přemýšlím co jsem udělal nebo neudělal a chci být sám a častokrát se přistihnu že sedím, piju pivo a třeba dvě hodiny čumím doblba. Tak mně napadá jestli to má smysl takhle před sebou tlačit dál nebo udělat změnu, pár kontaktů mám a věřím že na pracáku bych asi dlouho nebyl. Stalo se to někomu z vás? Mám takovou obavu....co bude když bych tam skončil, ale dle slov bývalých kolegů a kamarádů co něco takového udělali to není žádnej průser a v podstatě to výpovědí začíná. Prostě mně to tam sere no. Co se týče zajištění tak nějakou dobu bysme asi vydrželi, hypotéku nemáme, nic nesplácíme a co se vybavení týče tak taky dohromady na nic nepotřebujem šetřit... Tak by mně zajímal názor ostatních. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. květen 2010 Odesláno 13. květen 2010 Tak než se trápit tak bych asi tu práci vyměnil, dej si na tři měsice pauzu a uvidiš, možná by pomohl i psycholog, dneska je to docela běžný. Citovat
Hadra Odesláno 13. květen 2010 Autor Odesláno 13. květen 2010 Psycholog? to si teda nedovedu představit Citovat
pastorek Odesláno 13. květen 2010 Odesláno 13. květen 2010 Pesne viem o čom hovoríš, prešiel som tým. Jediné riešenie je zmeniť prácu a čím skôr to urobíš tým menej to bude bolestivé. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. květen 2010 Odesláno 13. květen 2010 Pokud by jsi měl opravdu něco jako syndrom vyhoření tak by tě navštěva psychologa stejně neminula, protože problemy který máš ted by změnou práce nejspíš nevymizeli, spiš budeš přepracovanej a unavenej stereotypem, ale to těžko posoudím. Chce to pauzu a zformatovat hlavu, někde na dovče, ale na praci zapomenout, ne se na dovolený žrát tím že se něco děje v praci. Ani telefon bych si nebral, prostě vypnout se Citovat
Driver Odesláno 13. květen 2010 Odesláno 13. květen 2010 Asi bych začal tím, že bych si dal nějaký týden odpočinek, někam vypadnul. A potom bych uviděl. Zaměstnání tak často neměním, ale v minulé firmě jsem měl po nějaké době podobný pocit jako ty, sice jsem nebyl \"ředitel\" jako ty, ale prostě mě ta práce už nebavila. Tak jsem to zabalil a šel jinam. A pomohlo to, změna prostředí i náplň práce. A nemáš ten pocit z toho, že už nemůžeš postupovat výš, že už jsi v podstatě dosáhl vrcholu na této pozici? Předtím jsi to měl třeba jako motivaci do práce. Citovat
Hadra Odesláno 13. květen 2010 Autor Odesláno 13. květen 2010 Jo, dovolenou když si vezmu tak stejně čumím na telefon, když nemám telefon doma poblíž tak jsem nervózní, pořád čekám kdy zavolá někdo zhora a sjede mně za nějakou hovadinu v \"krizi\" furt vymýšlí inovace a vyvíjí tlak....tak nějak na to nejsem s postupující dobou už zvědavej. Citovat
Hadra Odesláno 13. květen 2010 Autor Odesláno 13. květen 2010 Driver: čéče i tohle je možný...pořád člověk za něčím šel. Jenže to přece nemůže jít furt dokola, co lidi, kteří pracujou 40 let ve fabrice? Citovat
Guest Scratch Odesláno 13. květen 2010 Odesláno 13. květen 2010 obchodni manazer-provozni reditel-provozni technik-technicky reditel-bezpecnostni manazer bude mi 27 let - a ty pocity, co mas, jsem mel na pozici provozniho reditele a technickeho reditele, provozniho technika jsem si nevazil jako skveleho bidla, bezpecnostni manazer bylo pro me vychodisko, bavi me to - relativne, a jsem spokojeny, ale vim, ze mam na vic, ale v dnesni dobe jsem rad za toto misto, a to jsem to sehnal pres znameho :-) zapomnel jsem na nepovedene podnikani, a toho je sakra skoda [upravil dne 13/5/2010 Scratch] Citovat
ozzy56 Odesláno 13. květen 2010 Odesláno 13. květen 2010 chlape vím o čem je řeč, prošel jsem tím a šel z ,,vrchu\'\' radši dolů--prostě jak píšeš--v práci nervy, řídí to dnes podle mne idioti co myslí jen na dnešek, zítřek je nezajímá...,taky žádná hypo,dluhy...,dělám dnes 8 hodin a klídek (jsem u firmy 39 let) Citovat
Pe.Tr Odesláno 13. květen 2010 Odesláno 13. květen 2010 Me psycholog pomohl,udelal jsem zmenu v mimopracovni cinnosti a na praci po 8 hod prestavam myslet. Koupil jsem rodine kola a drandime. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 13. květen 2010 Odesláno 13. květen 2010 Otazne je ako moc veris aj svojim kontaktom ... Ono v dnesnej dobe zohnat pracu je celkom sranda, nie ze by sa to nedalo, ale tych pozicii uz neni ani zdaleka tolko, a duplom tych dobrych ... Ono dnes uz kazdy ma snad nejakeho kamarata alebo pribuzneho, ktory je nezamestnany, a ked sa v ich firme uvolni miesto, kazdy sa tam snazi niekoho natlacit, pokial sa jedna o dobru poziciu ... Ono keby nebola kriza, poviem ze kasli na to a chod ... V praci IT ckara ma to tiez prestalo bavit (nie IT ale proste ta praca), v tej dobe nebola kriza, a tak som si povedal ze kaslem na to, dam vypoved, a pracu som si nasiel do 1 mesiaca ... A to tak, ze som bol na 5 pohovoroch, iba na pozicie ktore sa mi pacili, na 3 ma zobrali, a vyberal som si kam pojdem ... Dnes je to uz ale naozaj o inom ... Takze bacha na to ... Co sa zase tyka toho platu, tak verim ze i tam v CR mate nejaku podporu v nezamestnanosti, takze to je slusnej pomocnik, a muzes ostat doma i troska dlhsie, a dat si dokopy vsetko co potrebujes, a dat sa dokopy sam ... Len proste sam zvaz to riziko ... Pretoze kludne sa moze stat, ze nezozenes pracu ktora by ta bavila, alebo ktora by bola podla tvojich predstav, a zoberes len nejaku, aby bola vyplata, a ta moze byt o dost horsia, ako ta predosla ... Takisto nemusis trafit dobry kolektiv, atd atd ... Citovat
Neon Odesláno 13. květen 2010 Odesláno 13. květen 2010 Vcelku mrzutá věc, ale myslím, že dříve, nebo později si podobným syndromem musí zakonitě projít každý (rozumný) člověk, který je trošku karierista a záleží mu na práci, okolí a tak ... Osobně bych na tvém místě neházel flintu rychle do žita - ono dát výpověď je jako facka, ale máš-li dobrou pozici, tak ta se bude pak špatně schánět a odejít můžeš vždy ... ale vráti se ztěží ... Zkusil bych být tebou nebrat svou práci, jako hlavní meaning of life a soustředil bych volnou energii na koníčky, rodinu, známé, prostě věci, co tě ba a zkoušet hledat \"neprofesní\" růst a zdokonalování se v nich ... Když nepomůže ani to, tak klíďo píďo zkusit nějakého psychouše - není na tom nic vostudnýho ... Každopádně držím pěsti ... Citovat
punkac Odesláno 14. květen 2010 Odesláno 14. květen 2010 Ahoj Hadro, podobný pocit zažívám i teď já, jsem u firmy 4 roky a už jsem jí plnej i když mi nic zlého neudělala a mám se, myslím, nad poměry. Stejně jsem to měl s předchozím zaměstnáním, kde jsem byl 5 let spokojený a během dvou měsíců mi bylo najednou jasný, že musím pryč. S tím \"čuměním\" do blba u pivka pozor! U mě to skončilo demolicí vlastního bytu z důvodu, který mě vysvětlil psychiatr. Totální přepětí, žádné odreagování, absolutní stres. Dnes je to v pohodě, naučil jsem se, jak se říká \"počítat si do deseti\" a hlavně po pracovní době umět VYPNOUT, příroda, ženská, kamarádi, atd... Citovat
BV406 Odesláno 14. květen 2010 Odesláno 14. květen 2010 zajimave tema ... ti, kteri muzou po praci vypnout, ti se maji ... ja nemuzu, jsem ziv z toho co prodam ... v praci jsem v podstate 24hodin, bud jsem v kanclu, nebo u klienta resim nejaky jeho problem pomoci nasich produktu ... i doma uvazuju a premyslim o praci, kam zavolat, koho zkontaktuju, jak stabilizovat prodej, premyslim o novych moznostech pouziti atd ... po 10 letech ve firme, ktera cita 3 zamestnance a zaroven spolecniky uvazuju co dal .... taky nemuzu prece tuhle praci delat az do duchodu, tak jsem si vypsal plusy a minusy toho co delam: plusy prakticky neexistujici pracovni doba - fulltime job poznani spousty zajimavych lidi reseni zajimavych problemu - voda, chemie, ekologie prakticky se nenadru spoluprace s nemeckou firmou minusy prakticky neexistujici pracovni doba - fulltime job neustaly strach o prodej po letech v malem kolektivu ponorka penize nemoznost po praci vypnout a jit domu od noveho roku taky casto uvazuji co dal ... ja nemam moznost karierniho rustu, u nas jaksi neni kam rust ... takze budu asi spise premyslet, kde bych se se svymi zkusenostmi mohl uplatnit dale nebo zkusim vymyslet dalsi cinnost firmy .... nebo pujdu na pracak napr. rodice moji pritelkyne jsou zamestnani dle meho idealne, ve fabrice si odbouchaji svych 8 hodin a ve dve jdou domu a urcite nepremysli nad tim, jestli to a to udelali dobre a co budou delat v praci zitra ... ve dve domu a prakticky cely den pred sebou Citovat
OK406 Odesláno 14. květen 2010 Odesláno 14. květen 2010 Zajímavé téma. Zkus, jak píší ostatní dobrého psychologa. Nejen v zahraníčí je to již mít svého ,,cvokaře\". Nemyslím to ve zlém!! To vůbec ne. Ale věřím, že ti jistě pomůže. Citovat
jofo Odesláno 14. květen 2010 Odesláno 14. květen 2010 No je to dnes tazke. Kazdy je rad ze nejaku pracu ma a ma staly ako taky prijem. Ja na tvojom mieste by som porozmyslal co by ma bavilo. Popri zamestnani by som sa tomu venoval a ked by som bol presvedceny ze to co robim ako bokovku ma aj uzivi tak by som sa vyprdol na firmu a isiel by som po svojich. Ono ked sa vykasles na pracu a nezozenies nic tak potom to bude este len hladenie do blba a este s kamaratkou depresiou. Este by som normalne zasiel za psychologom nie za psychyatrom. Psycholog ti poradi co dalej a istotne ta aspon nasmeruje kde a co. Dnes sa k nim chodi ako ku zubarovy. Citovat
pagot Odesláno 14. květen 2010 Odesláno 14. květen 2010 Původně zaslal: Hadra Jo, dovolenou když si vezmu tak stejně čumím na telefon, když nemám telefon doma poblíž tak jsem nervózní, pořád čekám kdy zavolá někdo zhora a sjede mně za nějakou hovadinu v \"krizi\" furt vymýšlí inovace a vyvíjí tlak....tak nějak na to nejsem s postupující dobou už zvědavej. tak to nebude treba o tom ze jsi se dostal tak vysoko kde to vice hore nejde .. ,pokud jses nervozni z toho ze te nekdo zhora vydrbe a jeste k tomu za hovadinu , tak bud tak vysoko nestoupej nebo seber odvahu a nenech se drbat za hovadiny ,pokud te ten zhora nedrbe opravnene ,treba delas pod tlakem hodne chyb,nemusi to bejt strata motivace ale strach kterej uz nezvladas na todle ti nikdo nemuze rozume odpovedet Citovat
Hadra Odesláno 14. květen 2010 Autor Odesláno 14. květen 2010 Původně zaslal: pagot Původně zaslal: Hadra Jo, dovolenou když si vezmu tak stejně čumím na telefon, když nemám telefon doma poblíž tak jsem nervózní, pořád čekám kdy zavolá někdo zhora a sjede mně za nějakou hovadinu v \"krizi\" furt vymýšlí inovace a vyvíjí tlak....tak nějak na to nejsem s postupující dobou už zvědavej. tak to nebude treba o tom ze jsi se dostal tak vysoko kde to vice hore nejde .. ,pokud jses nervozni z toho ze te nekdo zhora vydrbe a jeste k tomu za hovadinu , tak bud tak vysoko nestoupej nebo seber odvahu a nenech se drbat za hovadiny ,pokud te ten zhora nedrbe opravnene ,treba delas pod tlakem hodne chyb,nemusi to bejt strata motivace ale strach kterej uz nezvladas na todle ti nikdo nemuze rozume odpovedet Ono v podstatě mně nikdy nevadilo pracovat pod tlakem, ale spíš s postupem času mně začíná tohle chování docela srát....nevim - jestli je to tím že jsem starší nebo že s narozením dcery... Co se s prací \"bokem\" týče....právě že by zakázky byly, jen jde o to rozhoupat se a skočit do toho, protože bokovky při mé práci prostě realizovat nejdou....respektive jdou, ale je to nad hlavu, minulej rok jsem to tak dělal a nedá se to dlouhodobě. Já chápu že se na ten můj dotaz nedá v podstatě odpovědět ( když si to po sobě přečtu ), ale možná jsem to potřeboval dostat ven a zjistit že v tom nejsem zas tak úplně ojedinělej. S tím postupem - jasně...čím vejš, tím větší zodpovědnost a problém, to jsem si uvědomoval, nicméně tohle riziko mi přineslo kolonku do životopisu a zkušenost. Citovat
Y2K Odesláno 14. květen 2010 Odesláno 14. květen 2010 Ja neviem cim to je ale s podobnymi pocitmi sa stretavam kazdy den v praci....asi mam alergiu na pracu alebo co Uz som si zvykol takze zatial neriesim... Co robit ale ozaj nedokazem poradit, asi ozaj na chvilku vypnut a ked nie, zmenit zamestnanie Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.