Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdrvim da sa zistit meranim kompresneho tlaku ci su stieracie kruzky dobre alebo to treba rozobrat? Potrebujem dat vymenit tesnenie pod hlavou gufera ventilov vybrus hlavy. A nechcel bi som aby boly vhaji kruzky a cele bi to bolo zbitocne. Co bi ste dali spravit ked zere olej?

Myslite ze 250€ (7531sk) Bude stacit?

Odesláno

pokud nameris spatne tlaky, tak zalejes valce trochou oleje a zmeris znovu. kdyz se tim tlaky zlepsi, tak jsou spatne krouzky. tzn zjistit se to da.

kazdopadne u tveho motoru bych to tipoval spis na ty gufera ventilu.

Odesláno
Původně zaslal: .mycTD

pokud nameris spatne tlaky, tak zalejes valce trochou oleje a zmeris znovu. kdyz se tim tlaky zlepsi, tak jsou spatne krouzky. tzn zjistit se to da.

kazdopadne u tveho motoru bych to tipoval spis na ty gufera ventilu.

není to tak docela pravdou--nemusí taky těsnit oba ventily konkrétního válce...

Odesláno

ano, nejlépe demontovat hlavu a pak standardní postup...,kontrola těsnosti hlavy,srovnat, udělat ventily, guferka ventilů...,atd. ;)

jinak výbrus jen u válce, u hlavy výbrus nejde ;) (jedině u holiče :D

[upravil dne 5/4/10 ozzy56]

Odesláno

Tak auto ide dobre len ten olej zere medzi výmenami dolievam tak 2,5 az 3l to je velmy vela. Dim som nevidel nevidet ziaden. Olej mi netece na zemi tiez nic nevidet.

Odesláno
Původně zaslal: Mahel

Tak auto ide dobre len ten olej zere medzi výmenami dolievam tak 2,5 az 3l to je velmy vela. Dim som nevidel nevidet ziaden. Olej mi netece na zemi tiez nic nevidet.

tak jestli měníš olej co 10 tisíc km,tak mi vychází cca 3 deci na tisíc km:myslim

celkem nevím,co chceš opravovat:)

Odesláno

Udělal bych jen gufera ventilů (bez demontáže hlavy) a nazdar. Pokud to jede dobře a jen žere olej, a ještě k tomu ne moc, tak je blbost do toho nějak moc rejt. Stejně to auto za chvíli dojezdí...

Odesláno

Asi tak :-D, už jsem to psal jinde Vectra B brala 0,4 na tis. - najezdil jsem takhle 150 tis. počáteční obavy o kat. byly jak se ukázalo zbytečné. Spočítej si na kolik tě vyjde dolívání a na kolik oprava a pak se rozhodni. Běžně se bere jako hranice problému spotřeba nad 1l na tis.

Odesláno

dej jak chceš. taky mi to zezačátku dělalo jen při startu a všichni to je v pohodě, pak už i při řazení se vyvalil obláček to už to papalo dost no nakonec jsem dělal generálku vršku motoru ale to spíš že sem chtěl. Jenže v tu dobu už nebylo katiku pomoci nával oleje nevydržel. To jen vlastní zkušenost. Dej na koho chceš a sám uvidíš že není pravda vše co tu kdo říká

Odesláno
Původně zaslal: Capy

dej jak chceš. taky mi to zezačátku dělalo jen při startu a všichni to je v pohodě, pak už i při řazení se vyvalil obláček to už to papalo dost no nakonec jsem dělal generálku vršku motoru ale to spíš že sem chtěl. Jenže v tu dobu už nebylo katiku pomoci nával oleje nevydržel. To jen vlastní zkušenost. Dej na koho chceš a sám uvidíš že není pravda vše co tu kdo říká

A nebo že každý problém může mít více příčin a tím pádem i více řešení....

Odesláno

Este sa vas spitam co moze sposobovat tento zvuk to klepotanie co pocut v MP3?

To klepanie je pocut len ked sa motor zohreje cez zimu to vobec nepocut az kym sa motor nezohreje tak 10min. tento problem mam uz 3 roky. Ked nastartujem je ticho a po chvili klep klep klep pri vissich otackach sa klepot zrichluje.

Mal som menene rozvody aj klin remene nastavovane ventili v peugeote a stale to robi. Robilo to aj pred timito výmenami. Co to moze bit?:myslim:myslim:myslim

http://www.multishare.cz/stahnout/212852/nahravka-1-mp3/

http://download.cz.hellshare.com/nahravka-1.mp3/1122268

Odesláno

Taky mi to ze začátku mizel jen trochu (ven z motoru). Pak víc... a víc. Vyměnily se gufera a nepomohlo. Teď už mám olej i ve vodě a jsem odstaven. V pondělí jde nové těsnění pod hlavu. Jooo byl jsem uklidňovám, že je to v pohodě:roll

Odesláno

Tak tu je video na Youtube ako to klepe ked sa zohreje pri studenom motore to nerobi vobec ked sa zohreje 10min tak to robi toto. na videu nieje vzduchovi filter.

[upravil dne 11.4.2010 Mahel]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...