Péťa Odesláno 4. září 2010 Odesláno 4. září 2010 Původně zaslal: Peta Ahoj, za dvě hodinky vyjíždím - Rakousko, Slovinsko mimo dálnici, Chorvatsko. Jestli budu mít přístup k internetu, tak zítra napíšu, jestli byla cestou nějaká komplikace... Ahoj, cesta mimo sezonu v pohodě, jen Chorvati mají na dálnici na můj vkus příliš rychlostních omezení na 100 km/hod. Jinak žádné kolony se nekonaly. Chorvati na hranicích poměrně hodně kontrolovali, ale nademnou mávli rukou. Asi mi pomohla nálepka na předním skle IPA. Pak se ještě nahromadilo docela hodně aut (tipoval jsem to tak celkem na stovku, ale rozdělené v několika pruzích) na první výjezdní chorvatské mýtnici. Ale kasa, kde se platilo kartou byla volná, nechápu proč. To všichni platí hotovostí? Šťastnou cestu! Citovat
Péťa Odesláno 4. září 2010 Odesláno 4. září 2010 Původně zaslal: JirkaMTPO Tiše závidím, hned bych jel znovu, jezdíme pravidelně do Podgory a podnikáme výlety. Letos to bylo na Hvar, Brač+koupání na bolu. Super jsou taky vodopády v Bosně a Hercegovině - Kravica, jsou to malé Plitvice s koupáním. Jinam fakt jezdit nemusím, jen kdyby to šlo každý rok. Tak to já bych zase měnil hned. Chorvatsko je můj téměř nejnenáviděnější cíl dovolené, ale peněženka mě letos donutila K moři \"musíme\" ze zdravotních důvodů dětí. Citovat
sekaj Odesláno 4. září 2010 Odesláno 4. září 2010 Ty 100 jsou pouze v tunelech co je na tom k nepochopení?Kolik by jsi tam chtěl ject? Citovat
OK406 Odesláno 5. září 2010 Odesláno 5. září 2010 Za dvě hodiny vyjíždím směr Makarská. Stále koukám, jak se na Slovinsku vyhnout poplatku za dálnici.:myslim Citovat
navaho Odesláno 5. září 2010 Odesláno 5. září 2010 dejte si pozor ve slovinsku na to co máte v autě kamaráda tam chytli na slovinsko chorvatskeé hranici a v kapse ve dveří mu našli teleskopický obušek po třech hodinách strávených na celnici a telefonátem na české zastupitelství kde mu bylo doporučeno raději udělenou pokutu zaplatit zacvakal 350eček apokračoval dál mimochodem argumentu že má v kufru teleskopický klíč na kola který by byl de fakto možná ještě účinější zbraň se jen smály:blicismajlik Citovat
MotoMoto Odesláno 7. září 2010 Odesláno 7. září 2010 I když už po sezóně přesto pár poznatků z cesty tam i zpět. Vrátil jsem se včera. Cesta tam odjezd neděle 6,30 Liberec-Brno-Břeclav (čerpání nafty)-Vídeň (dálniční známka 7,5 E)-Gratz-Přechod do Slovinska dál po dálnici známku jsem nemusel řešit, dostal jsem jí od kamaráda jinak 15 E-kousek po silnici cca 29 km-přechod do Chorvatska na hranicích cca 5 minut.-po dálnici do Záhřebu v 17 hodin kde na odpočívadle Plitvice ubytování v kempu. Druhý den ráno po dálnici až do Ravča kde končí dálnice, trošku bloudění do Ploče po takových okreskách kde nám ujel trajekt a čekali jsme 2 hodiny, ale je to lepší objet po povnině. Na Pelješac. Zpět jsme jeli přes Maďarsko, ale je to pokud jedete po dálnici delší a tak to doporučuji jen v případě, že jedete v sezóně a v sobotu. Jinak bych už tamtudy nejel. Ta hodina navíc je znát. Jel jsem to na jeden zátah a vyrážel jsem v 7,30 a těsně po půlnoci jsem byl doma cca1520 km. Citovat
OK406 Odesláno 11. září 2010 Odesláno 11. září 2010 Zrovna jsem se vrátil z Makarské. Cesta byla vcelku pohodě. Samozřejmě, že jsem chytil pár kolon a to hlavně při cestě zpět. Velká spokojenost s 406:super. Jela velmi dobře, až na pár maličkostí 100% spokojenost:super. Bez tempomatu by bylo na chorvatské dálnici ,,utrpení\". Jinak vyhnul jsem se slovinské dálnici a jel ,,vedle\" ní. Cesta byla vcelku v pořádku a časově se to zvládlo za cca 40 min, což není zase taková časová zátěž. Jel jsem podle ,,instrukcí\" na videu v jednom příspěvku. Více informací dodám později. Citovat
Péťa Odesláno 12. září 2010 Odesláno 12. září 2010 To jsi tam jel na vídend, ne? :D Já ještě píšu z Chorvatska... Citovat
OK406 Odesláno 12. září 2010 Odesláno 12. září 2010 To jsi tam jel na vídend, ne? :D Já ještě píšu z Chorvatska... Pokud myslíš mě, tak jsem jel 6.9. brzo ráno. Bohužel, počasí nebylo ke mě ,,milosrbné\", tak jsem jezdil po památkách. Jinak cesta v pohodě a díky tempomatu pohoda. Jen škoda, že není 100% funkční, ale to se jistě dá dopořádku. Jinak co jsem koukal, tak po slovinské dánici moc aut nejezdilo. Jen TIR a bus. Jel jsem přes ní, tak jsem se koukal. Jinak ,,objížka\" trvá cca 40 minut. Citovat
Béďa Odesláno 12. září 2010 Odesláno 12. září 2010 Já se dnes vrátil ze Zaostrogu-cca 30km od Makarské, směr Dubrovník. Cesta v pohodě, až na Slovinsko. Maribor nám při ceste tam i zpět, poněkud prodloužil čas strávený průjezdem Slovinska ale jinak dobrý. Jen ten návrat do \"reality\" bude zítra asi krutej. Citovat
filas1 Odesláno 15. září 2010 Odesláno 15. září 2010 Původně zaslal: Peta Ahoj, za dvě hodinky vyjíždím - Rakousko, Slovinsko mimo dálnici, Chorvatsko. Jestli budu mít přístup k internetu, tak zítra napíšu, jestli byla cestou nějaká komplikace... Ahoj, cesta mimo sezonu v pohodě, jen Chorvati mají na dálnici na můj vkus příliš rychlostních omezení na 100 km/hod. Jinak žádné kolony se nekonaly. Chorvati na hranicích poměrně hodně kontrolovali, ale nademnou mávli rukou. Asi mi pomohla nálepka na předním skle IPA. Pak se ještě nahromadilo docela hodně aut (tipoval jsem to tak celkem na stovku, ale rozdělené v několika pruzích) na první výjezdní chorvatské mýtnici. Ale kasa, kde se platilo kartou byla volná, nechápu proč. To všichni platí hotovostí? Šťastnou cestu! To je normální, všichni platí v hotovosti, taky nechápu proč. Na mýtnicích ve Francii je to stejné, tam co se platí pouze kartou je vždy volno. Tak jezdím tam a platím kartou. Citovat
John_Ice Odesláno 15. září 2010 Odesláno 15. září 2010 No protože kurs pro kartu není takovej jako ,když si to někde směníš....mě je to ale jedno a jezdím taky přes kartu Citovat
OK406 Odesláno 15. září 2010 Odesláno 15. září 2010 Původně zaslal: Peta Ahoj, za dvě hodinky vyjíždím - Rakousko, Slovinsko mimo dálnici, Chorvatsko. Jestli budu mít přístup k internetu, tak zítra napíšu, jestli byla cestou nějaká komplikace... Ahoj, cesta mimo sezonu v pohodě, jen Chorvati mají na dálnici na můj vkus příliš rychlostních omezení na 100 km/hod. Jinak žádné kolony se nekonaly. Chorvati na hranicích poměrně hodně kontrolovali, ale nademnou mávli rukou. Asi mi pomohla nálepka na předním skle IPA. Pak se ještě nahromadilo docela hodně aut (tipoval jsem to tak celkem na stovku, ale rozdělené v několika pruzích) na první výjezdní chorvatské mýtnici. Ale kasa, kde se platilo kartou byla volná, nechápu proč. To všichni platí hotovostí? Šťastnou cestu! To je normální, všichni platí v hotovosti, taky nechápu proč. Na mýtnicích ve Francii je to stejné, tam co se platí pouze kartou je vždy volno. Tak jezdím tam a platím kartou. Taky jsem koukal, na tu frontu, která dosahovala skoro 4 km. Jinak všude jen menší fronty. Při cestě tam v pohodě a zpět už to bylo horší. Nikde nebyl problém a pustili mě všude. Jinak cesta v pohodě. Co se týká 100km/h limitů na dálnici, tak ty byli většinou při vjezdu do tunelů. Citovat
OK406 Odesláno 17. červenec 2013 Odesláno 17. červenec 2013 Užitečné fórum: http://forum.ihvar.cz/list.php?4 Citovat
MotoMoto Odesláno 17. červenec 2013 Odesláno 17. červenec 2013 Gratuluji, objevil jsi Ameriku.:D:D:D:D Citovat
Laďa Odesláno 17. červenec 2013 Odesláno 17. červenec 2013 A já myslel, že je to chorvatské forum:D:D:D Citovat
plaz Odesláno 7. srpen 2013 Odesláno 7. srpen 2013 tak jsem uz cca 5dni chorvatsku jel jsem v patek a provoz byl super zadny kolony i kdyz tam byla bouracka celkem dvakrat pres hranice se slovinskem cekani cca 20minut a s chorvatskem cca 15minut nejhorsi bylo mesto omis kde byla kolona pres cele mesto cca hodka pul skokem jinak cesta super vse bez problemu jen ten poplatek za dalnici hruza celkem 229kuna od hranic se slovinskem po split zatim se mejte hodne stastnych kilometru :papa Citovat
Sagic Odesláno 7. srpen 2013 Odesláno 7. srpen 2013 229? Nějak moc ne? To jsi sjížděl v Dugopolje? Mně to ukazuje nějakých 181 kun. http://www.hac.hr/en/toll-rates/price-list/cjenik40/ [upravil dne 7/8/13 19:09 od Sagic] Citovat
MotoMoto Odesláno 8. srpen 2013 Odesláno 8. srpen 2013 To je ale ze Záhřebu a Plaz uvádí od hranic se Slovinskem. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.