Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

!!SPOR z prodeje!! - prosím hlasujte

!!SPOR z prodeje!! - prosím hlasujte  

1. 1. !!SPOR z prodeje!! - prosím hlasujte

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

necital som to cele,ale moj nazor je taky ze boli nasadene na auto boli ok,a zrazu si rozmysli ze ich nechce,tak to mal mysliet skor.to by asi mohol kazdy vymyslat!teraz predam kola a o 2dni mi vola ze ich nechce!ked ich raz kupil vyskusal boli ok a povedal ze ich berie,tym je vec uzavreta!!a nie ze o par dni ze ich nechce,neriesil by som to!je ine keby zisitl ze su zle,rozbite ..... to ine ale pokial su kola ok a nebola dohoda ze az ked ich vyskusa potom sa rozhodne.

Odesláno

Před chvílí jsem mluvil s Jardou (KDO) a říkal, že se omlouvá, ale nejede mu doma internet a vypadá to na chybu u poskytovatele.

Odesláno

Nechtěl jsem sem psát ze dvou důvodů. Tím hlavním bylo a to mně těžce urazilo, že mi do SZ napsal v budoucím čase, že má v úmyslu sem náš \"spor\"(to je jeho výraz) zveřejnit a zakončil slovem:\"souhlasíš??\". Potud v pořádku, kdyby ale hned pod tím nebyl odkaz na již založené vlákno, které založil bez mého vědomí, neřku-li souhlasu. To je jednání právníka?? Jeho nezajímá, jestli budu souhlasit, nebo ne, prostě to udělá, když se to hodí a basta. Nebylo jeho povinností počkat na moje vyjádření?? Asi ho nezajímalo. No a co, jenom drobný prohřešek. Ne jediný. Dokonce někde napsal, že jsem souhlasil??

Druhým důvodem bylo, že jsem ani nechápal, proč s tím běží na veřejnost. Možná měl ze svých výmluv, které nakonec použil špatný pocit a potřeboval své jednání \"právně ospravedlnit\", ale lidský přístup to nebyl.

Nakonec jsem nucen sem napsat z několika důvodů.

Tím hlavním je, když jsem četl jeho popis, jak situaci převrací, přibarvuje, fabuluje až přímo lže, tak mě to nadzvedlo ze židle.

Dalším bylo, když jsem četl, jak mi tu někteří \"soudci z lidu\" myjí zadek a absolutně jim nevadí, že neznají názor i druhé strany, tedy můj. A konečně doufám, že se té noční můry zbavím, on se zachová, jak sliboval a bude klid.

Takže, reagoval jsem na jeho inzerát a dověděl jsem se, že ty kola vlastně může prodat až za 1-2 týdny, že ještě nemá nová kola. Podali byste si v této situaci inzerát?? V mezidobí to bylo začátkem dalšího týdne, pak koncem, pak začátkem toho dalšího, pak jeho koncem. Každý normální kupec by ho s ťukáním na čelo poslal obratem do vítekam, s tím, ať si nejdřív rozmyslí, než si podá inzerát, co vlastně chce. Já je ale chtěl, tak jsem se změnil z hned chtivého kupce, v trpělivého. Dále jsme řešili, vhodnost rozměru pneu 225/55R16, který jsem tušil, že bude velký a nevejde se. Úsměvně pak působila jeho nabídka, že na\"revanš\" za dlouhé čekání a trpělivost si od něj můžu koupit za tisícovku sadu letních pneu, ale v ještě blbějším rozměru 225/60R16. Skutečně jsme se domlouvali, že zajedeme do pneuservisu, kde mi kola nazují a já je vyzkouším v provozu a pokud nebude vše OK, že si vrátíme svoje. Nic nebylo problém, se vším souhlasil, dokonce jsem mu psal, že po té chemošce nebudu schopen je vyzkoušet hned, že mi na autě budou viset možná až do čtvrtka, než je vyzkouším. Zase souhlasit a nic nenamítal. Nemám jediný důvod si nemyslet, že to mohl být obyčejný kalkul, jak si zvýšit šanci, že prodá z 50% na100%. Jak si jinak mám vysvětlit, že něco, s čím dopředu souhlasil najednou bylo jedním z jeho výmluv,proč je nemůže vzít zpět. Nehledě na to urážlivé najetí Xset km. Opravdu jsem se okamžitě po nazutí nerozjel do Paříže a zpět a přitom vymetal díry, abych je poškodil. Ale to předbíhám.

Nakonec jsme se domluvili tak, abych neplýtval jeho vzácným a drahým časem, že ho tedy do pneuservisu nepotáhnu, že budu věřit jeho slovu, že jsou OK (jednal jsem přeci s členem klubu a ne s cizím člověkem) a že se sejdene na Ćerňáku a to v neděli v podvečer (chtěl jsem ještě využít zbytek denního světla). Souhlasil s tím, že kola tedy přezuje někdy v předstiihu na začátku víkendu, což prý nezvládl, takže vyrazí v neděli od rodičů z CB dřív, zajede do pneuservisu je přezout a přijede, což se stalo. Byl jsem rád, že jsme se domluvili na tu neděli, protože při jeho \"vytíženosti\" a hlavně jeho langsam přístupu by jsme se sešli zase možná až příští týden. Tolik asi k jeho vyjádření, že mi vycházel časově maximálně vstříc. Nevím, kdo musel projevit víc časových ústupků.

Teď k vlastnímu setkání: Poté, co jsme nasadili kola nastaly velké rozpaky, protože bylo evidentní, že kola jsou velké a i díky nižšímu ET moc ven, což kolidovalo s blatníkem po propružení. Moc dobře ví, že Hanka byla hned proti a já nejistej, kola se mi líbily. Neustále jsem ale byl na tom, že původní domluva platí, jednám přeci s členem klubu a tak jsem je chtěl vyzkoušet před definitivním odmítnutím. Teď ale odbočím,abych se vyjádřil k jeho poznámce, kde se chválí, jak mi na POŽÁDÁNÍ a bez NAVÝŠENÍ CENY pomohl kola nasadit. Asi jsem stará škola, ale být já na jeho místě, nabídl bych pomoc automaticky, už jen z důvodu, že já jsem prodávající, tak bych pro to měl něco udělat a natáhnout za pomoc ruku pro bakšiš, to bych se hanbou musel propadnout, jak by mě fackovala. Já mu taky zdarma prozradil, když jsem ho viděl, jak bojuje s klíčem na kola, že šrouby se povolují doleva a ne doprava. Vrátím se k prodeji. Kola jsem sice projel, ale i technický analfabet musí pochopit, že i kdybych jezdil po rovné ploše podzemního parkoviště celý týden a zpestřoval si to 5cm vysokým retardérem, stejně nezjistím nic, než vyjedu do provozu, což bylo taky v původní domluvě dohodnuto. Muselo mu být jasné, že i kdybych ty kola nazul přesně dle dohody v pneuservisu, že tam to auto nebude stát a nikam nepojede. S tím taky původně souhlasil a taky to najednou byla výmluva, proč odmítnout zpětvzetí. Moc dobře ví (a tady vysloveně lhal), že k žádné \"slovně uzavřené kupní smlouvy\" nedošlo. Pokud si představím smlouvu, jako kupuji - prodávám, tak jsem rozhodně neřekl, že je beru, resp. kupuji tak jako jsou i s tím rizikem, že nebudou pasovat a on neřekl, že ruší možnost vrácení, protože v tu chvíli by je vezl domu. Pořád jsem v dobré víře, že jednám s členem klubu a tedy s vyšší důvěřivostí udělal chybu v tom, že jsem mu místo zálohy přdal plnou částku, s dobrým úmyslem, abych to nekomplikoval, že je jedno, zda mi ev. vrátí zálohu, nebo celou sumu. Přiznám, že to pro mě bylo i jednodušší, protože se mi nedaří vypsat ani číslice do příkazu, o podpisu dle vzoru ani nemluvím Tady mi zase neřekl, že toto bere jako, že kola kupuji definitívně. Zároveň nedošlo k žádnému třepání rukama, to až nakonec při loučení, ale po delším rozhovoru o něčem jiném. Když jsem dojel domu (cca 25km) a dírám jsem se vyhýbal, jako čert kříži, auto stálo do úterý (v pondělí chemoška, takže žádné ježdění), kdy jsem mu po zjištění, že kola by se nevešly ani s nejužšími pneu 205 šíře a že tedy v rámci PÍSEMNÉ dohody jsem nucen mu je vrátit. Kola jsem hned v úterý sundal a teď jsou uložena v pneuservisu, protože je nemám kam dát. Vůbec nešlo o to, jak jste tu řešili, že se mi najednou nelíbily - líbily, proto jsem čekal, ale o to, že se nevejdou, což jsme spolu taky předběžně probírali a on věděl, že koupě je nejistá (možná už taky věděl, jak si zajisit, aby jistá byla). V odpovědi na mě vybalil právnický žargón a překvapivě mi sdělil, že to nelze, protože jsme nejednali přesně dle postupu, že kola jsem nenasadil v pneuservisu (já blbec ho tam nechtěl táhnout, když je tak zaneprázdněný), že když jsem s nimi najel xset km (to je na facku) , že za ně nemůže převzít odpovědnost (toto mu původně vůbec nevadilo a s nandáním na pár dní a pochopitelně s jízdou souhlasil, takže onen kalkul), asi neví, že je tak jednoduché zajet do pneuservisu na kontrolu, že když jsem mu vyplatit ne zálohu, ale celou částku a bla, bla, bla. Když jsem mu napsal, že když bych mu vyplatil jen zálohu že bych byl v lepší vyjednávací pozici, že bych jako postupoval přesně dle písemné dohody mi napsal, že na právn stránce věco to nic nemění, tedy IMHO i kdybych mu vyplatil jen zálohu jak domluvenoo předem a jak mi napsal, že jsem neudělal, tak je to stejně fuk a výmluva pro odmítnutí. Takže jedna vytáčka za druhou. Vědět, že právník s tak nabitým programem, se takhle zachová, že bude popírat vlastní sliby a vymlouvat se na to, co mu údajně nevadí a souhlasí s tím, tak inzerát ignoruju, což jsem vlastně měl udělat hned potom, co mi sdělil, že je vlastně ani prodat nemůže a neví, jestli vůbec chce. Nakonec další věc, v které vám vysloveně lže. Jeho stesky o tom, jak je jeho čas drahý a jak by s vrácením zase utpěl ztrátu času, benzínu, zašpinil si auto a musel někam jezdit jsou vysloveně účelovou lží, aby se před vámi ukázal jako ten dobrý, protože jsem mu jasně napsal, že jsem ochotný mu je přivezt až domu, tedy pod nos.

Celou dobu jsem s ním jednal, jako s členem klubu a ani na okamžik mě nenapadlo, že možná už dopředu věděl, jak nakonec slíbené zpětvzetí právnicky okecat a nemuset dodržet domluvu. Tohle jednání jsem nečekal a opravdu mě to vzalo. Někde napsal:\"my klubisté\". Nevím tedy jak \"oni klubisté\", ale MY klubisté bychom si stáli za svým slovem a respektovali vzájemnou domluvu. Nedávno jsem byl u Dundeeho, přezout 406ku, protože mám kola u něj schovaná. Zatímco jsem popíjel nabídnuté kafe, přinesl letní kola, přezul všechny a zimní zase odnosil. Představte si, že to udělal bez požádání, ani cenu si nenavýšil, ale udělal to zadarmo. On je totiž KLUBISTA a ne nějaká vyčůraná naplavenina.

Stojím si za svým, že jsem domluvu nijak zásadně neporušil, nikdy jsem neřekl, že je beru, jak jsou a věřím, že on si uvědomí (nejspíš to ale věděl hned), že jeho \"argumenty\" jsou pouhou výmluvou, aby si kola nemusel vzít zpět a že se zachová, jak jsme si PÍSEMNĚ dohodli, tedy, že pokud nebudou kola pasovat, že si je vezmě zpět a vrátí mi peníze. Jsem ochoten mu je přivézt až domu, v čase, který si určí a dám mu slevu 500,- Kč. Ty si může ponechat, jako můj dík za jeho nezištnou pomoc při přezouvání.

Když už z toho udělal tento tyátr, tak prosím adminy, aby pokud možno, anulovali dosavadní výsledek hlasování, aby se mohlo začít znovu, tedy až poté, co svůj náhled napsali obě strany. Možná někdo svůj náhled přehodnotí.

P.S Pokud jsem něčím \"protistranu\" nasral, nechť to bere jako revanš, ona mně taky.

P.P.S. Psal mi taky, že by zveřejnil i naše SZ. Proboha, vysvětlete mu někdo význam slova:\" SOUKROMÁ\" zpráva.

Odesláno

Docela dusno :( Schválně jsem čekala, jak se tahle diskuse vyvine a teď vidím, že jsem čekala správně.. Jsem na straně KDO, je v právu a můžu mu jen říct, že právníkům se nemá věřit.. mám jednoho v rodině a většího vyčůránka jsem nezažila (neříkám, že shwaara je vyčůránek, pouze sděluji vlastní zkušennost).

Tím se nechci dotknout shwaary, neznám ho, nechci ho soudit, ale myslím si, že ani on sám možná nechápe, proč trávil dlouhé minuty vypisováním problému zde na fóru místo aby ten čas využil k převzetí pneumatik. Pokud se dohodli tak, jak říká Kdo, tak tohle celý je jenom hnusná debata o tom, jak si obhájit svojí pohodlnost. Když něco prodávám, musím počítat s tím, že mě to bude stát čas. Pokud ho chce od Kdoa zaplatit, zajímalo by mě, jestli by totéž chtěl i v případě, že by to KDO odmítl už na místě (protože ten čas stejně \"promrhal\").. A co se týká toho, že už by neručil za kvalitu pneumatik.. předtím za ně ručil proč? Protože s nimi jezdil on? Dle mého člověk nikdy neví, pokud tomu opravdu nerozumí, jak moc poškozené pneumatiky má (neberu okem viditelné sjeté gumy atd.).. ale je to věc názoru.. Rozhodně tu nechci vystupovat proti shwaarovi, celé je to o názoru na daný problém, nikoliv na lidi, jen aby nedošlo k mylce..

Každopádně si myslím, že byste si pánové měli podat ruce a vyřešit to nějak lidsky.. Pokud se líbily KDOovi, budou se líbit jistě někomu jinému.. spor bych vám ráda vyřešila jejich koupí, ale to by musely být 205tky :-)

Odesláno

No, takze skutecnost je evidentne jina nez jak bylo prezentovano. Pridavam se k CelticGirl a prosim o anulovani hlasovani. Ono hlasovat bez vyjadreni druhe strany byla vlastne hloupost.

Odesláno

Kdo: po tom co jsi napsal, vypada situace jinak. Proc tedy pises svoje stanovisko az po dvou tydnech, a nechas se mezitim tady verejne lyncovat.... a hlasovat okolojdouci podle jednostranneho popisu situace ?

:myslim

Odesláno

...\"Já mu taky zdarma prozradil, když jsem ho viděl, jak bojuje s klíčem na kola, že šrouby se povolují doleva a ne doprava.\"... --> ...\"Jsem ochoten mu je přivézt až domu, v čase, který si určí a dám mu slevu 500,- Kč. Ty si může ponechat, jako můj dík za jeho nezištnou pomoc při přezouvání.\" .... ... toto ma dostalo, vyjadrovat sa nejdem pre istotu, ale zaujima ma ako sa dohodnete (a ze by ste sa mali dohodnut hlavne vy to je hadam jasne ;) )...

Odesláno

jak psal 309gt, KDO ma jine starosti o dost horsi nez nejaky pitomy kola, nehlede na to, ze toto vlakno sleduju od zacatku nez se ozval KDO sem chtel napsat,ze jako clen klubu bych mu vyhovel... a jak psal KDO, opravdovy KLUBISTE by si to neudelali....

Odesláno

Nemám právo se do toho míchat, možná si obě strany více či méně upravují svoji verzi. Ale určující podstatu rozhodování vidím v tom, zda hlavní podmínkou vrácení-nevrácení bylo to jestli kola budou pasovat. Což rozhodl \"Kdo\" že nepasují a potom se kola mají vrátit.

Jeden či dva dny na vyzkoušení považuji ještě v mezní hranici přiměřenosti ( OK - jedno dopoledne by mělo stačit ). \"Shwaara\" si podle mě mírně protiřečí v \"opotřebení\", v prvotní domluvě by mu odzkoušení nevadilo a nyní argumentuje že někde může být poškození vzniklé zkušebními jízdami. O výměně kol bych se asi vůbec nebavil, to je trapné. Mimochodem, v civilizovaných zemích vám vezmou i v kamenných obchodech nepoškozené zboží zpět ( viz nevhodné dárky po vánocích atd. ). Po stránce obchodnické či právnické není povinnost vrácení, ale po stránce lidské slušnosti ano, třeba s 1.000,- slevou. 60 : 40 jsem pro \"Kdo\". Jestli mi unikl nějaký fakt, omlouvám se.

Odesláno

Jsem pro anulovat anketu....to bude ještě zajímavé..... už je ale asi jasné že to není tak jak psal prodávající......

[upravil dne 8-4-10 Přema]

Odesláno
Původně zaslal: Rotorhead

Kdo: po tom co jsi napsal, vypada situace jinak. Proc tedy pises svoje stanovisko az po dvou tydnech, a nechas se mezitim tady verejne lyncovat.... a hlasovat okolojdouci podle jednostranneho popisu situace ?

:myslim

Kdo má uplně jiné starosti se zákeřnou nemocí a vůbec se nedivím že neřešil nějaké \"pitomé kola\"

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Když už z toho udělal tento tyátr, tak prosím adminy, aby pokud možno, anulovali dosavadní výsledek hlasování, aby se mohlo začít znovu, tedy až poté, co svůj náhled napsali obě strany. Možná někdo svůj náhled přehodnotí.

Tohle bohužel nejde - to by si admini mohli manipulovat s hlasy. ;)

Řešením je založit nové téma s novým hlasováním.

Odesláno

Tak prosím zamknout a jestli by si mohl Kurte za oba toto téma znova zadat s požadovanou anketou???? Myslím že ostatní i oba dotčení by s tímto souhlasili.....:myslim

Odesláno

Tak Kdo se po dlouhé době ozval a sdělil svůj pohled na věc - tím se z několikastránkového vlákna plného jednostranných soudů stalo vlákno na úrovni blábolu.

Myslím si, že by nyní měl následovat krok adminů spojený s pročištěním vlákna od příspěvků \"samosoudců\" bez základních informací (osobně si myslím, že k prodeji kol fakt není potřeba senát, ale že by se kluci měli snažit dohodnout se sami) a v případě, že by problém opravdu nebyl řešitelný, pak třeba spustit nějakou novou anketu.

Jednání Schwary mi přišlo od počátku zbytečně zbrklé a sám bych určitě jednal jinak (viz. 25.3. v 9.22) - v tom by mě hodně napověděly i informace, které si o Kdoovi mohu na tomto fóru snadno nalézt (vážná nemoc, potkaný motor v druhém autě ...)

Odesláno

Já osobně bych tedy upřednostnil osobní setkání obou zainteresovaných a vyřešení situace na místě. Nechápu, proč jim u toho má kdokoliv další (který je nota bene ani nezná) svítit či asistovat. Samozřejmě, pokud má někdo potřebu založit k celé situaci další téma, může. Ale dle mého to nic nevyřeší.

Jestli si dobře pamatuji, tak to, čeho jsme tu svědky, byl jeden z důvodů, proč se vedení postavilo zdrženlivě k zakládání témat o zkušenostech s prodávajícími v Inzerci.

Odesláno

po přečtení vyjádření Kdo zjišťuji,že jsem se unáhlil v hlasování a moc se omlouvám PROMIŇ Kdo, jsem pro novou anketu,

Odesláno

Uff to je na mě moc! Novému hlasování se vůbec nebráním, večer, až budu doma, se k příspěvku Kdo vyjádřím. Až do teď jsem bral Kdo jako slušného člověka.

Odesláno

kdo:

uz davno tu nebol taky dlhy prispevok ...

nič v zlom ale pokial niečo zaplatim, tak suhlasim s predajom a za dalsie : kolesa a pneu vyberam zasadne podla TP - potom sa netreba cudovat ze to akosi tam nepasuje hlavne ked to je na prvy pohlad jasne ze su akosi tie kolesa velke

jo a P.S. po prečitani tvojho prispevku som nadobudol dojem ze u teba pojem \"klubista\" znamena asi ze ti kazdy vsetko spravi zadarmo :blicismajlik

a za dalsie ? este som nevidel aby mi predavajúci len tak sam od seba prehodil kolesa na aute ...

už na začiatku som dal hlas \"NE\" a aj teraz znova by som opet nan klikol

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...