Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,dnes mi volala paní,které jsme minulý rok prodali zahrádku 150m2 s tím,že po ní finanční úřad chce znalecký posudek nebo si má zjistit cenovou mapu a navrhnout F.úřádu cenu ne obecnou,ale skutečnou.Nevíte si s tím někdo rady,za každé info díky.

PS: zahrada se prodala za 4tis a platit se mi znalecký posudek opravdu nechce :-(

Odesláno

Přiznám se, že moc nechápu, o co vlastně jde. Pokud někdo prodal nemovitost, daň z převodu přeci platí PRODÁVAJÍCÍ, a ten si na to musí případně zajistit posudek. Na co je cena kupujícímu fakt nechápu, pro výpočet daně z nemovitosti přeci není potřeba.

Odesláno

Jinak jako prodávající nemáš povinnost předkládat posudek pokud na pozemku nejsou stavby a trvalé porosty, FÚ má vlastní interní ocenovací oddělení, pouze jsou líní to řešit sami. Takhle jsem je poslal do háje před 14 dny, kdy cena posudku převyšuje daň a tedy poruší zásadu hospodárnosti řízení.

Odesláno

nedela se to podle bonity? cena jednotlivych bonit se da najit na netu ale nevim jak najit bonitu konkretniho pozemku, me ji rekli na katastru

[upravil dne 11/3/10 simas]

Odesláno

já jsem na straně prodávající a moje matka na straně kupující,dohodnutá cena 4tis. Na katastru vše ok,jen na finančáku se jim to zdá málo a nechtějí vypočítat podle toho daň :-( a opet se k tomu dostávám (tupost úřadů nezna mezí)

Odesláno

já tomu nějak nerozumím, buď jsi tu neřekl vše, nebo jste to špatně pochopili..

Finanční úřad chce po kupijícím zaplatit daň? To bych chtěl vědět jakou? pokud má dojít k placení nějaké daňi tak..

Daň z převodu nemovitosti? Tak to by jste museli mít napsaný v kupní smlouvě (eventuelně jí tu ukaž) že jí hradí ona, a nebo jestli jsi jí nezaplatil ty (což by tě měl finančák možná uhánět, tak to pak musí zaplatit tedy ona)..

Daň z prodeje nemovitosti? Zase, pokud jste to neměli nějakou zvláštní úpravou ve smlouvě což by bylo hodně divné, tak jí máš zaplatit ty.

Pak je tu věc, jestli pozemek není předmětem podnikání..a jestli si ho do toho nějakým způsobem nezakomponovala..?

A nebo jestli ho potom dál neprodala? Pak by jí náležely výše uvedené povinnosti (daň z převodu, daň z prodeje..)

Odesláno

ja to chapu takto:

michal prodal pozemek za 4.000,- a z teto castky (mozna) odvedl dan. financaku se zrejme 26,-kc/m2 nezda a chce dolozit cenu nemovitosti posudkem.

[edit] kdo vlastne platil tu dan?

[upravil dne 15|3|10 .mycTD]

Odesláno

ale tu daň, má chtít finančák zaplatit po prodávajícím = po té osobě co poníze obdržela (ta má z čeho odvádět), a ne po kupujícím = ta osoba která za to zaplatila, viz můj příspěvek výše..

Odesláno

Prostě bych jim slušně sdělil, aby napsali jaké konkrétní pochybnosti mají, že chtějí posudek a uvidíš... Nárok na to mají, ale musejí uvést důvody, že třeba SOUSED LONI PRODAL ZA 500..

Odesláno

Tak vyřešeno,já mám zaplatit daň z prodeje a matka kazdoroční nějakou daň za pozemek já platil 300 a matka 30Kč , opravdu čekám už jen na den,kdy zdaní i vzduch.Přijde mi celkem nelogické uvalit na někoho daň,že má pozemek.:bojim

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Jinak bydlíš v paneláku, že? Daň z nemovitosti se platila i za starých dobrých časů, kdy se u nás neplatilo skoro nic...

U nás sa platí aj za panelák, u vás nie? Teda pokiaľ je v os. vlastníctve.

[upravil dne 16.3.2010 AnotherOne]

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

U nás sa platí aj za panelák, u vás nie? Teda pokiaľ je v os. vlastníctve.

Platí, ale jen málo nájemníků v tom domě to ví...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...