Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

chcel by som sa opýtať, ako je to s výmenou oleja v mraze? Potrebujem totižto vymeniť olej v motore + všetky filtre a neviem, či tejto výmene bude vadiť to, že je vonku okolo -10 °C. Je aj nejaké väčšie riziko, že sa môže niečo plastové polámať? Auto samozrejme pred výmenou prebehnem cca 50 km.

Vďaka za rady...

Odesláno

Meniť olej môžeš bez problémov, motor musí byť nahriaty na prevádzkovú teplotu. Akurát ty zmrzneš, keď to chceš robiť vonku na mraze

Odesláno

Osobně bych to nechal na nějakou teplou garáž nebo počkat až se oteplí (dlouho to trvat nebude). A jestli výměnu přejedeš o pár set km tomu vůbec vadit nebude (přejel jsem o 2000km). ;)

Odesláno

da se to snest i v mraze, pod monterky podvlikacky, tri vrstvy pod bundu a jde se na vec, menil jsem tesne pred vanocema, on ten teplej motor pekne hreje a neni to prace na dlouho, vypusteni je tak lehnout si na dve minutky pod auto, pak povolit filtr, dojit si na kafe nez vsechno vykape a pak jen zase dve minutky na nasroubovani zatky, pak filtr a nalit novej olej

Odesláno

Dobre páni, to som rád, že sa to bude dať urobiť aj v mraze... Ono tých -10°C som dal pre prípad, že ak ma zastihne výmena na budúcu zimu v takom mraze, aby som sa nemusel pýtať znova... Ale asi počkám radšej do stredy, kedy má byť trošku teplejšie...

Takže všetkým Vám moc pekne ďakujem za rady... :super:papa

Odesláno

Tak,tak.když jsem to dělal po vánocích vloni,tak new oil stál v kanistříčku u radiátoru.Bo bydlím v paneláku,tak jsem jel ke známému a ten než mi našel polystyren.desku na lehnutí pod autí,tal jsem již měl olej vypuštěn.Jako montážní deku jsem pod sebou měl asi 1cm tlustý mirelon-pokud máte možnost si ho sehnat,vřele doporučuji,teda pokud se dost vrtáte v autě!!!

Odesláno

Zase z toho nedělejte :D Dneska jsem měnil všechny sedačky, deku v kufru, vysával pořádně celý auto atd. No byl jsem venku cca 6 hodin a taky mě neubylo. Montérky, mikina, triko vesta a čepice :)

Odesláno

Možná hloupej dotaz ale nemám zkušenosti.

Nevíte jestli je olejovej filtr stále pod hladinou oleje?

Jde mi o to jestli jde filtr vymontovat i když už je olej dolitej aniž by něco vyteklo.

P807 2.0HDi 79kW

díky

Honza

Odesláno

Dík za radu.

Ještě jak jsem se ptal i v jiném vláknu jestli nevíte někdo o nějakým čistícím přídavku do nafty na čištění palivového systému a nejlépe přímo vysokotlak Comon rail.

dííííík

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...