janci77 Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Zdravím, chcel by som sa opýtať, ako je to s výmenou oleja v mraze? Potrebujem totižto vymeniť olej v motore + všetky filtre a neviem, či tejto výmene bude vadiť to, že je vonku okolo -10 °C. Je aj nejaké väčšie riziko, že sa môže niečo plastové polámať? Auto samozrejme pred výmenou prebehnem cca 50 km. Vďaka za rady... Citovat
pastorek Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Samozrejme že sú plasty chúlostivé na nízke teploty ale nemalo by to vadiť. Včera som menil olej a všetky filtre pri -2 na Audine a v pohode. Citovat
Guest SB Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Meniť olej môžeš bez problémov, motor musí byť nahriaty na prevádzkovú teplotu. Akurát ty zmrzneš, keď to chceš robiť vonku na mraze Citovat
Dave_k Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Osobně bych to nechal na nějakou teplou garáž nebo počkat až se oteplí (dlouho to trvat nebude). A jestli výměnu přejedeš o pár set km tomu vůbec vadit nebude (přejel jsem o 2000km). Citovat
ozzy56 Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 prohrál jsi sázku,nebo co ?? , mráz výměně oleje nevadí,ale tobě vadit bude...,nech to až se oteplí... Citovat
Ferry Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 da se to snest i v mraze, pod monterky podvlikacky, tri vrstvy pod bundu a jde se na vec, menil jsem tesne pred vanocema, on ten teplej motor pekne hreje a neni to prace na dlouho, vypusteni je tak lehnout si na dve minutky pod auto, pak povolit filtr, dojit si na kafe nez vsechno vykape a pak jen zase dve minutky na nasroubovani zatky, pak filtr a nalit novej olej Citovat
janci77 Odesláno 7. březen 2010 Autor Odesláno 7. březen 2010 Dobre páni, to som rád, že sa to bude dať urobiť aj v mraze... Ono tých -10°C som dal pre prípad, že ak ma zastihne výmena na budúcu zimu v takom mraze, aby som sa nemusel pýtať znova... Ale asi počkám radšej do stredy, kedy má byť trošku teplejšie... Takže všetkým Vám moc pekne ďakujem za rady... Citovat
lubikpo Odesláno 8. březen 2010 Odesláno 8. březen 2010 No ale novy olej by som drzal v teplej miestnosti a tak ho nalial. inak v pohode Citovat
dýzl Odesláno 8. březen 2010 Odesláno 8. březen 2010 Tak,tak.když jsem to dělal po vánocích vloni,tak new oil stál v kanistříčku u radiátoru.Bo bydlím v paneláku,tak jsem jel ke známému a ten než mi našel polystyren.desku na lehnutí pod autí,tal jsem již měl olej vypuštěn.Jako montážní deku jsem pod sebou měl asi 1cm tlustý mirelon-pokud máte možnost si ho sehnat,vřele doporučuji,teda pokud se dost vrtáte v autě!!! Citovat
MatrixChose Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 Zase z toho nedělejte Dneska jsem měnil všechny sedačky, deku v kufru, vysával pořádně celý auto atd. No byl jsem venku cca 6 hodin a taky mě neubylo. Montérky, mikina, triko vesta a čepice Citovat
Wensdy Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 Možná hloupej dotaz ale nemám zkušenosti. Nevíte jestli je olejovej filtr stále pod hladinou oleje? Jde mi o to jestli jde filtr vymontovat i když už je olej dolitej aniž by něco vyteklo. P807 2.0HDi 79kW díky Honza Citovat
janci77 Odesláno 9. březen 2010 Autor Odesláno 9. březen 2010 Môžeš... keďže olej stečie po vypnutí motora do olejovej vane. Prídeš len o olej, ktorý zostane v olejovom filtri... Citovat
Wensdy Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 Dík za radu. Ještě jak jsem se ptal i v jiném vláknu jestli nevíte někdo o nějakým čistícím přídavku do nafty na čištění palivového systému a nejlépe přímo vysokotlak Comon rail. dííííík Citovat
ozzy56 Odesláno 9. březen 2010 Odesláno 9. březen 2010 např.-http://www.olejspol.cz/castrol-zbozi-detail/valvoline-max-life-diesel-system-cleaner-350-ml-328/ http://www.olejspol.cz/castrol-zbozi-detail/valvoline-max-life-diesel-system-cleaner-350-ml-328/ [upravil dne 9/3/10 ozzy56] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.