Micky Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Ahoj, hodlám vyměnit tlumiče na své 406HDI. Můžete mi poradit něco za přijatelnou cenu se solidní kvalitou? Je lepší tlumič dobíjený plynem nebo stačí olejový? Je nutné zároveň měnit i uložení tlumičů? Dle testu tlumičů mám špatné přední, i když při jízdě bych tipoval spíše zadní, tak asi vyměním všechny.:-) Přemýšlel jsem o značce Kayaba. Díky za rady. Citovat
f3Rd@ Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Cau, Kayaba je fajn, urcite to neni spatna volba. A menil bych minimalne i lozisko v ulozeni tlumicu. Citovat
jakstone406 Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Ahoj. Před týdnem jsem dával Kayaba s plynem + komplet uložení s ložiskem (máš klid). Vypadá to na slušný svezení. Autobenex. \"J\":super Citovat
godzila.01 Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 na 406 se čistě olejový snad ani nedělaj.... Kayaba,Sachs,Bilstein.... Kayaby sou tetko na aukru asi za 1500 kus ..... Bilstein bych dával pokud chceš víc sportovní jízdu,jsou dost tvrdý,na ty naše silnice je to v tom pak jak na trakaři(mám je na autě,sedí hezky,ale prd to tlumí,prostě sportáky ) Citovat
Volfino Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Zdar! Já dával Kayaby excel G. Je to fajn, auto pěkne drží, výrazně lépe jak před tím ale je to tvrdé jako pr..se. Před tím to byla pohodlná loď tedka to kopíruje cestu no a když ta je hrbatá...:-) Zkrátka když chceš pohodlí dej tam originál, nebo originálu odpovídající. Když dáš sportovnější překvapí tě jak to ztvrdne. Já si nestěžuju, dal bych je tam zas, jen ten rozdíl byl citelný. Citovat
godzila.01 Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Přesně no:) Na pohodlí sou nejlepší ty Sachsy a ty i pěkně drží.... Navíc se dají pořídit za rozumnou cenu a je to kvalitní značka... každý musí zvážit co chce Citovat
Guest Martas.406 Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Původně zaslal: f3Rd@ Cau, Kayaba je fajn, urcite to neni spatna volba. A menil bych minimalne i lozisko v ulozeni tlumicu. Tak tak ja to neudelal a po case mi koukal tlumic z blatniku ukroutil se zavit na tlumici jinak ja mam vepredu kayaby a spokojenost vzadu mam ty sachsy a nic moc nevydrzeli budu je muset menit uz mlati [upravil dne 2/3/10 Martas.406] Citovat
MatrixChose Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Hlavně nekupuk to uložení Monroe, nevydrží nic, připlať si za origo. Když už budou dole pružiny.... Citovat
godzila.01 Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 monroe je značka asi jako starline :D Febi,sachs,SNR jsou dost kvalitní.... SNR dodává do prvovýroby.... Citovat
Burisek Odesláno 3. březen 2010 Odesláno 3. březen 2010 no já koupil celou sadu Monroe ale ložiska SKF ! je to hnedka o něčem jiném,majitel předtím zřejmně jedniu stranu měnil,protože vypadala solidně,ale druhá strana byla komplet K.O. ted je vyměněný komplet celý předek,a před technickou půjdou ještě čepy a brzdové hadice s náplní a bude zase jako za mlada.... Citovat
Micky Odesláno 3. březen 2010 Autor Odesláno 3. březen 2010 Takže výměna uložení a ložisek je bezpodmínečně nutná jo? Předních i zadních? To bude pěkná pálka, kolik jste za to dali? Citovat
ozzy56 Odesláno 3. březen 2010 Odesláno 3. březen 2010 ta výměna není nutná--rozhodující je stav po rozebrání--stejnak se to musí rozhodit při výměně tlumičů....ložiska jen vepředu,vzadu nic--jen tlumič Citovat
ozzy56 Odesláno 3. březen 2010 Odesláno 3. březen 2010 cena-- podle toho jaká značka tlumiče a za jakou cenu (slevu) kdo dokáže sehnat... Citovat
Pazoutak Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 Já dával Monroe Reflex, plynové,ale moc tvrdé,příště budu volit plyno-kapalinové, jinak tedy nic proti nim nemam, auto sedí na silnici jako přibytý. Cena, 40 % sleva zaměstnance a akce 3+1 zdarma 3800 Citovat
godzila.01 Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 Monroe jsem měl na autě jen jednou,to jsem ještě míval 306-ku Vydrželi 10.000 a šli do kytek,ale krásní svezení s nima ....... Citovat
Petrzet Odesláno 10. duben 2010 Odesláno 10. duben 2010 Nemate nekdo zkusenosti s temahle tlumicema? http://aukro.cz/item988828067_tlumice_peugeot_406_rok_95_04_predni.html sou za dobrou cenu,predem rikam ze mam pezota jako druhe auto do prace a nechci do nej ladovat zbytecne drahe veci. Citovat
Micky Odesláno 11. duben 2010 Autor Odesláno 11. duben 2010 Ahoj, tak jsem dal dopředu nové plynové tlumiče Kayaba Excel G, ložiska SKF a je to paráda až na jednu věc. Mám teď ten předek trošičku výše, než zadek - tam jsou tlumiče staré. Je to dáno typem těch tlumičů a tím, že jsou nové? Teď by se mi tam asi vlezlo i větší kolo.:-) Je možné, že tím, že byly ty staré tlumiče kapalinové už trochu vytekly a tím to bylo níže? Není to nějaký dramatický rozdíl, ale já to zřetelně poznám, že je to výše, to asi nezměním, že?:-) Jedině dát Kayaby i dozadu. Jo a musí se na přední nápravě po výměně tlumičů dělat geometrie? Podle mne nemusí, že? Citovat
Petrzet Odesláno 11. duben 2010 Odesláno 11. duben 2010 Tlumice s vyskou by nemely mit nic spolecneho pokud je vyrobce neudelal odlisne,vysku auta delaj pera.Geometrii podle me delat nemusis,ale neni naskodu zajet nechat zmerit odklon kola,ale nevim jestli se to vubec da na pezotu nejak sestelovat. Citovat
kobr Odesláno 11. duben 2010 Odesláno 11. duben 2010 Odklony a záklony kol se štelovaly snad jen do Škod 105, teď už jen sbíhavost. Nebo se pletu? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.