Přejít na obsah

Volfino

Uživatel
  • Počet příspěvků

    88
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    2003

Profilové informace

  • Město
    Praha 6
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Volfino's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

1

Popularita

  1. No ten okraj je čistej, ale když se podíváš na fotku co sem dal Miku, tak když si odmyslíš 2mm od okraje dostaneš se někam na vrchol té drážky...tím pádem je okrajová řekněme \"stopa\" pro desku přerušená...to myslím tou pilou. ty drážky mám navíc hodně zasrané v zimně to umí oreznout behem několika hodin a pak se to zarve do drážek,ale jestli bych je měl co 2000km čistit tak jdou do koše tak jako tak...ale nemyslím že by to měly dělat zasrané drážky, ten prach je měkký a nemůže klást desce odpor, plánuju ATE ale klasické,maximálně můžu cinknout do peugeota co stojí origo a dát je tam...aby pak na nich nebylo \"ATE\" jako na třmenech vzadu :-)
  2. Volfino

    406 - volba nových tlumičů

    Zdar! Já dával Kayaby excel G. Je to fajn, auto pěkne drží, výrazně lépe jak před tím ale je to tvrdé jako pr..se. Před tím to byla pohodlná loď tedka to kopíruje cestu no a když ta je hrbatá...:-) Zkrátka když chceš pohodlí dej tam originál, nebo originálu odpovídající. Když dáš sportovnější překvapí tě jak to ztvrdne. Já si nestěžuju, dal bych je tam zas, jen ten rozdíl byl citelný.
  3. Po montáži jsem zkontroloval házivost a byla v pohodě. Ani ne v polovině výrobcem uvedené tolerance v manuálu. Desky jsou ATE, dával jsem je jak byly v krabici, žádné extra podložky. Kromě jediného nutného zabrždění z asi 40km/h (pani se mi schovala za autem a pak tam najednou byla) jsem je poctivě pomaloučku zajížděl dával jsem na ně bacha asi 600km páč jezdim hodně po dálnici a tam bych je moc nezajel.ale v těch 600 bylo asi 300 po okreskách. Mě i napadlo jestli mi to nedělá okraj těch kotoučů. Nevim proč ale na 406 mam asi 3mm z každé strany na kotouči \"nevyužitý\" okraj, nelíbí se mi to, nicméně je to stejné jako u kotoučů co jsem sundal, tak jsem se nad tím nepozastavil. Nicméně tim že desky nejsou od kraje ke kraji tak se mi zdá že ta sinusová drážka na těch kotoučích je na okraji přerušená a vytváří jakousi \"pilu\". Taky se to objevilo jak se do těch kotoučů desky trochu \"zakously\" Nechce se mi věřit že by byly zvlněné, navíc jak jsem psal i když to drnčí jako pr..se tak do volantu nic. Díky za nápady. Asi mi nezbyde než koupit klasiku,frknout to tam a snad to bude dobré. Holt nevýhoda samodomo. Kdyby to dělal servis už to tam maj na bádání :-)
  4. Zdar ve spolek! Zajímaly by mě obecné zkušenosti a projevy delšího užívání u uvedených kotoučů. Nainstaloval jsem je na svou 406, 2,2HDI, 2003. Před montáží ověřil házivost nábojů, vše ok. Najel jsem na nich tak 5000km celkem bez problémů ale pak (subjektivně) zničehonic začaly dělat děsnej kravál kterej se objevuje v závislosti na rychlosti. Uvedu příklad jedu 130 a začnu brzdit, řekněme normálně, v té rychlosti se to projevuje jen jako větší hluk což vzhledem k drážkování je normální...rychlost se snižuje a kolem 100-90km/h se ten větší hluk začíná měnit ve vibrace které gradují při rychlosti cca 70km/h ovšem už jako velmi nepříjemné- silné vibrace(asi jako když ve městě jedete 70 km/h po kostkách) tyto vybrace opět zeslábnou a na 50 km/h je klid, ticho. Tyto vibrace se projevují do celeého auta(je to opravdu jak jízda po kostkách) ne třeba jen do volantu nebo jen do pedálu a podobně. Nevím čím by to mohlo být. Nechal jsem převážit kola-ok, prohlédnout nápravu-ok Když přibržďuji na dálnici nebo se courám po městě je to v klidu ale jak probržduji uvedenou rychlost je to mazec. Asi objednám normální kotouče a tyto pojedou. Máte někdo obdobné zkušenosti? Nenapadá Váš zkušené čím by to mohlo být? Děkuji.
  5. Díky za nabídku ale neberu to:-) Nějak se poperu s těmahle, popřípadě jestli seženu nějaké rozprašovací nastavitelné trysky tak je vyměnim. Zatim tam držej i povysazené.
  6. Zdar! No já tam mám ty rozprašovací. je ale problém v tom že když je zacvaknu do kapoty na doraz jak maj bejt tak rozprašujou pod stěrač. Kapota je lehce štělovaná a taky asi trochu zkroucená, auto bylo bourané. Existujou štelovatelné rozprašovací trysky?
  7. Zdar! Jestli to tu někde je tak pardon a klido mě zruště:-) Mam trošku problem s ostřikovačema, je to trapas:-) Mam tam takové tenoučké tryksy které nemůžu za žádnou cenu nějak seštělovat (nasměrovat) Jdou moc dolů a jedinej způsob jak je nasměrovat byl trochu je povysadit na vhodném konci západky z kapoty. Což mám obavy že může vypadnout a lepit se mi to v té poloze nechce. Chtěl bych vědět jestli jsem moula, jsou zatuhlé ale štelovatelné jen se mi to nepovedlo.... Nebo jestli jsou v kapotě prostě fixované. Pak by mě zajímalo jakými je lze nahradit (štelovatelnými) Díky 2003, dovoz Francie
  8. Volfino

    Spotřeba 406 2,2 HDi

    Zdar ve spolek! Nestěžuju si nehanim ale jezdim průměrnou 8,1/100 když koukám na Vás tak mam bud debilní nohu nebo mi tam něco nešlape:-) Jezdim D1 a město, převážně. Okresky výjměčně. Rozjezdy normální neplouživé ale nezávodnické, ve městě samozřejmě v limitech, dálnice 160km/h kopec nekopec. Když jsem to měl chvíli a jezdil město a rovinatou D11 max 140km/h stejně jsem se nedostal pod 7,1/100km. Jezdím převážně sám s cca 20kg bagáže. Kola - Léto 16\" zima 15\" oboje 205. Jediný co mě napadá že by tam nešlapalo je netěsnej EGR nebo blbá váha...ale že by se to projevilo jenom lehkým přírůstkem spotřeby to asi ne...
  9. Zdar! Možností je samozřejmě mnoho. Často tu zminují regulátor. Ale to nechám na tom kdo ví o čem píše, neboť nemám zkušenost. Ale kámošovo HDi čko takhle blblo když natankoval blbou naftu. Zkus ještě kvalitní palivo, nebo jestli bereš dobrou naftu tak tuhle poznámku neber v ůvahu. čus
  10. Volfino

    Silentbloky,jak na ně?

    Díky. No šlo mi právě o to o jaké vybavení dílnu rozšířit a je.li to myslitelné. Taky jak na to. Na co si dát bacha, poučit se co se komu už nepovedlo abych nešel stejnou cestou a podobně. Nebo např. Jakej přípravek kdo použil na kterej silentblok a jak to šlo. Někdo tu dělal silentblok na zadní nápravě pomocí přípraku s šroubem, už jsem to ale nenašel a nebyly tam myslim ani tehdy míry toho přípravku. Taky jestli někdo nedělal doma silentbloky na předních ramenech atd. Zdar!
  11. Díkes. Geo by měla bejt v pohodě. Gumy se sjíždějí rovnoměrně, spíš bych řekl málo:-) Už budou starý a nechce se mi je měnit se vzorkem:-) Do A maj bejt to jo,spíš se mi zdá jedno o chlup víc,když to srovnám s tím jak je zajeté vzhledem k lemu blatníku, o chlup, ale je. Taky je možný že to přede mnou po zboření spravili a blatník má trošku jinej tvar. Zdar!
  12. Zdar! Na zadní nápravě se šteluje sbíhavost, to je mi jasné, excentrem na vodorovné tyčce. Lze, a když ano jakým způsobem, změnit příklon/odklon zadního kola? Dík Nepředpokládám že bych to sešteloval doma. Jen mam pocit jako by jedna strana v zadu byla víc do \"A\". Zajímá mě jestli na to má vliv nějaký stavitelný prvek nápravy, nebo jestli to může být hnuté, např přihnuté rameno z nějaké doury nebo tak.
  13. Zdar ve spolek! Poměrně často se tu objevují tipy na závady všech možných silentbloků. S některými bych si taky rád pohrál. Zkusil jsem hledání ale nenašel jsem co jsem hledal. Rád bych soubor rad a nejlépe i s obrázky jak na ně, na potvory gumokovový. Lze vůbec uvažovat nad výměnou doma se standardním kutilským vybavením a dovednostmi? Díky
  14. Volfino

    Nadrz a stab. tycky

    Člověče ty mě snad dokopeš juknout se co tam mám za čerpadlo. Každopádně jsem nemohl věřit že ten krásně seriově vytvořený, funkční, otevíratelným víčkem opatřený, otvor je tak malej že ani kdybych se psr...l tak to prostě nepude. Ale povolil jsem to jen už neutahl. Tak moc jsem nevěřil že by to udělali tak blbě. Nádrž dolu, na nůžky jsem neměl odvahu ani chuť. Proč to tak je, joo nemám tušení. Ale na 90% bych příště šáhl po nůžkách.Při mém štěstí by se následně pos..lo třeba čerpadlo FAPu a musela by dolu i tak a v plechu by byla díra jak do pr...le, ale to už je jinej příběh. Zdar!
  15. Volfino

    Nadrz a stab. tycky

    Zdar! Jen poznámka: ten únik nafty může bejt i z odvětráváku. Tzn že ti ta nafta vyteče jenom na pumpě když tankuješ plnou. Hadička od něj je vyvedena k víku od čerpadla (alespon u mého sedanu byla) takže se těžko určuje odkud to teče. Páč kolem víka čerpadla se to pak postupně ucmrndává. Jestli máš FAP tak je tam ještě jedno čerpadlo a teče to i kolem něj :-) Tím chci říct že se to tak snadno nepozná odkud. No a jestli máš sedan,tak hodně štěstí s tím víčkem od čerpadla. Pokud nechceš sundavat nádrž vem si nůžky na plech a pokud ani jedno zjisti jak moc to teče a kdyžtak na to hoď bobek jak se říká. Opakuji že mluvím o sedanu. A taky to nezkoušej s větším množstvím nafty v nádrži. Zdar a sílu, s nádrží na sedanu rv. 2003 jsem si užil svoje:-)
×
×
  • Vytvořit...