Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Při jízdě se běžně motám mezi 2000 - 3000 ot - pod 2000 mi přijde, že motor trápím a já prostě mám rád, když auto jede (jinak bych mohl jezdit v traktoru).

Při \"podtáčení\" motoru se sice člověk může dostat na velice nízké hodnoty spotřeby, ale třeba za cenu nižší výdrže motoru - bohužel mi taková \"úspora\" nic neříká.

Odesláno

na 750km trasne SK (140km/h) - A (140km/h) - DE (do 155km/h) mi na displeji ukaze priemerku 6.4-6.8 litra (podla zatazenia) teraz v zime, ale v reali je vyssia o 0.3-0.4 litra - zistene dotankovavanim do full nadrze...

ale snazim sa co najmenej pouzivat brzdy, vyuzivat zotrvacnost, nezrychlovat uplne na podlahe jak prasa a tak...

mimo obce pri 90km/h je aktualna do 4 litrov, cize v reali asi 4.3-4.4...

dnes rano, -10 stupnov, mestska prevadzka, 20km, 4 startovania, spotreba 9.5 :D

Guest foto1977
Odesláno

Ahoj nevím jak to děláte, že máte tak velkou spotřebu :myslim

Jezdím denně po Praze a okolí a mám od 3/2009 najeto 27tis

a dle PC je průměrná 4,9L a za poslední 3tis (zima) mám 5,4L.

A to mám pořád zaplou klimu a nějak extra to neškudlím.

Jo PC mi proměřuje cca 0,5L dolů takže reálně je cca 5,5L.

p.s. auto má už nachrochtáno 160tis.

Odesláno

1) snažit se jezdit co nejplynulej (když jedu konstatně tam mezi 70-110, tak mi to bere (aktuálně tak 3,4)

2) nemít permanentně zaplou klimu, ale jen když je třeba (déšť, vedro, občas to provětrat)

3) netúrovat to před červenou, naopak co nejpomalej dojíždět

4) z kopce bez plynu (pokud to jede, taks rychlostí, jinak bez ní)

5) otáčky udržovat 1500-1800

6) před \"vylomeninama\" nechat pořádně zahřát motor

7) nejezdit s naftou krátký štreky \"do trafiky\"

8) zrychlovat pozvolna a plynule

9) jezdit se zavřenýma okýnkama

10) pokud možno, nemít nic na střeše

11) na \"dlouhých\" červených (přejezdech atd.) vypínat motor (nad 30 sec.)

12) správně fecovat gumy

13) nebrat stopaře, tchýně, manželky, děti, nákupy,... (kvůli zátěži)

eště mě napadá:

14) přiklopit zpětný zrcátka kvůli odporu

15) a konečně, namazat karoserii sádlem, aby auto líp klouzalo vzduchem

:aut

Odesláno

17. nekupovat auto, ale jezdit stopem (nejlevnější způsob dopravy spojený s množstvím neotřelých zážitků - jen člověk nesmí být časově limitován).

Odesláno

No mě o filtrech nemluv, co jsem nedávno koupil 306 od známého, tak se kouknul na vzducháč - je na něm psán r.v. 03 - mám psát dále? :myslim asi víte, jaký byl ... včetně písku, listí i něčeho třipitvého - asi něco z vánoční výzdoby. Koupil jsem samozřejmě nový a jezdí to úplně jinak. Hlavně se na nizký otáčky nedusí - předtím pod 1500 silné dunění motoru:bacha, ted to není skoro slyšet a nemusím cpát tolika plynu. Co se týče spotřeba ... tu nemohu posoudit, auto mám krátce a nemám palubák. Navíc 307 máte o něco těžší :aut

Odesláno

Čekal jsem pod 6, ale momentálně mám 7 na 306 2.0 HDi. Filtr sání mám po předchozím majiteli, tak doufám výměna prospěje. Aktuálně mám rozlomený výfuk před prvním bazmekem - jestli je to katalizátor za 4 nebo 5 tisíc, tak se budu snažit to někde zavařit. Co bych rád věděl, jak se u těchto motorů projeví zanešení, nebo poškození výfuku? Další naděje - na STK naměřili 820 otáček na volnoběhu, má být 750, hraje to roli? Jde to ubrat? Ještě bych kalkuloval s kolama, přechod z letních ojetých 195/55 na nové Polaris 185/65 se projevil zlenivěním. Ke 3000 točím jen při potřebě pohnout, jinak do 2000. Jsem rád, že je tu to téma.

Odesláno

podle mě má rozlomený výfuk vliv určitě, otáčky seštelovat jen tak lehce nepůjde, myslím, že je řídí RJ motoru. Zajel bych na diag a zkouknul třeba i live data, možno napoví co a jak. 7l u 306 mi příjde dost... sám jezdím teď v zimně lehce přes šest a to brzda rozhodně nejsem a 307ma má o pár kilo víc...

Odesláno

Tak jsem si dnes zajel na dia. nikoliv do origo ale ke známemu (v origo chtej 1500 pouze za fyzické připojení + další prachy za hledání ) a lambda sonda tak ostatní věci jsou ok , to znamena že spotřeba je taková jaká je , a taky jsem vypozoroval : jestliže točím motor stále kolem 2000 do 3200 Otáček tak je spotřeba při rychlosti 90km/h 5-5,4-5,6 l (podle povrchu silnice ) ale točím li motor od 1200-1500 do 2200 otáček tak je spotřeba kolem 6,2-6,5-6,8 zase podle povrchu , to znamená že nějake pomale rozjíždení a točení do 2000-2200 není vubec výhodne , chce to prostě točit a točit a rychlejší rozjetí a rychlejší dosažení požadovane hodnoty je daleko výhodnější než-li se stím courat .Při pomalem rozjíždení Aktualní spotřeba je přibližně 10l zatím co při rychlejším rozjedu je 16l ale za kračí dobu . A protože budu tento měsíc dosti jezdit tak uvidím jak je moje torie pravdivá , nyní mam spotřebu 7,5 l na 100 a doufam že pujde dolu . Veškeré nazory na moji teorii akceptuji :-D

Odesláno

Dík za ohlas, výfuk svařen, podumám o diag. Jakubiskovi,v dík za test nemám to ukazovadlo, a dodávka s ukazovadlem co jsem řídil, se chovala jinak, chtěla netočit zbytečně.

Odesláno

Zajímavá teorie, bohužel já bez palubáku nemohu posoudit. A já jezdím běžně do 2 000 :myslim, po městě na čtyřku s 1 250 :cool: ... ale pokud by to žralo méně na trojku, tak volba je jasná, hodit tam trojku - tuto informace chci prosím vysvětlit - pro mě vcelku dost důležité. Rád jezdím okolo 1 500 otáček. Jenom poznámka, mám tam Bošáka :), žádný Siemens.

Odesláno

Boronto: O jakou dodávku šlo, aby tam bylo HDI ... Třeba VW a jejich čerpadlo tryska může fungovat úplně jinak.

[upravil dne 12/2/10 MilanF1]

Odesláno

shark734: Já opravdu nevím, podle čeho soudit, zda trpí motor ... s P309 jsem klidně jezdil na 1 000 otáčkách, ale vůbec to nereagovalo na plyn. Tady u P306 to už moc nejde, ozývá se dunění. Ale pořád pod 1500 otáčkami je slušný točivý moment, tak proč by motor měl trpět - vždyt po nastartování si chrochtá na 800 otáčkách při volnoběhu (samozřejmě tam není rychlost - to mi je jasné).

Odesláno

MilanF1, ta dodávka byl Renault trafic 2,0 dCi 84 kW/115 k . Počítač sváděl netočit, ale jakmile jsem zaváhal, a nerozjel to do kopce, tak se prožíral. Kolega který zůstal, s tím jezdí v otáčkách za 8,5. Na internetu kdosi psal, že umí 6. Podle servisáka netočit pod 1500. --- S P 306 2.0HDi jsem dosud jezdil klidně pod 1500, málo ložený, klidná cesta, krátké rozjezdy. V obci je rozdíl otáček mezi pětkou a čtyřkou tak malý, že každopádně podřadím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...