Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dlažba - Plovoučka atd...co použít?

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, zajímaly by mně názory - hledám řešení.

Uvažoval jsem, že budu mít v domě v koupelně dlažbu, v zádveří taky, obývák s propojenou kuchyní a chodbou - plovoucí podlaha. Nicméně - zádvěří je hotové a vydlážděné přírodním kamenem ( leštěnou černou žulou ). A je to tak nádherný, že uvažuju tím vydláždit i chodbu a kuchyň. Na druhou stranu uvažuju i nad variantou plovoucí podlaha. A teď babo raď. Cenu neřeším, protože mám ten kámen + - za cenu lepší plovoučky. V domě je podlahové vytápění a pod ním cca 10cm polystyrenu, zalito anhydridem. Zajímají mně zkušenosti a názory - ať už s dlažbou v kuchyni ( něco spadne, odštípne se - pozor, ten kámen se odštípne v případě, že na něho spadně 5ti kilové kladivo ) nebo s plovoučkou - voda, poškrábání atd. Osobně si myslím, že je to věc designu - pokud budu mít v domě cca 20° tak ten šutr bude + - stejně teplej jako plovoučka, nebo ne? V zimě kámen propustí líp teplo a taky ho naakumuluje. V létě bude asi chladnější, ale stejně se chodí v papučích. Tak já teď nevím a nechci udělat nějakou hovadinu. Dlažbu jsem vždycky odsuzoval, ale je prostě oku lahodící a tak silně přemýšlím. Děkuju za rady a názory. Lino a marmoleum se mi moc nelíbí a kdyby plovoučku, tak tmavší a přiznanou spáru.

Odesláno

jak píšeš tak máš podlahový topení, a jak dlouho potrvá než se ten šutr prohřeje a naakumuluje teplo?když už bude teplej tak by to mohlo být dobrý, my máme všude plovoučku a naprostá spokojenost, a v kuchyni se už nejednou stalo že něco přistálo na zemi a nikde není nic vidět, třeba jako minulej tejden tahala přítelkyně něco z mrazáku a vyjel celej šuplík, a podlaha to vydržela, takže toho bych se nebál. Pak jde třeba o to jestli máš a nebo plánuješ děti, takový dítě lezoucí v létě po tý studený dlažbě, no nevim. stejně si nakonec vybereš tu možnost která se tobě líbí víc, jako každej:super

Odesláno

Jo, miminko máme dvouměsíční a než se nastěhujem tak si myslím, že částečně bude chodit a když vyroste a nebude si hrát na zemi, tak nepotřebuju \" teplou \" podlahu....Nebo tak, jak dlouho se bude na zemi pohybovat, kór v kuchyni nebo na chodbě? V ostatních místnostech bude plovoučka, dlažba bude v kuchyni, chodbě a zádveří. Mně osobně totiž nepřijde plovoucí podlaha zas tak rapidně teplejší abych pravdu řekl...sbírám zkušenosti a názory všude možně po známých a jejich domech a je fakt, že v obýváku si třeba dlažbu nedovedu představit, ale v chodbě už ano.

Odesláno

pokud máš podlahový vytápení tak jednoznačně kámen/dlažbu. Plovoučka je izolant, lepší je pak už jen lisovaná (nízká) dřevěná podlaha/ parkety ale tam jsi tak za 2 litry na metr.....máme malý dítě a dlažba nevadí naopak je teplejší než plovoučka )tu máme v ložnici a v dětským pokoji a nejde poznat zaplý/vyplý podlahový topení), jinak máme velkoformátovou dlažbu 50 cm*50 cm*1 cm výška a rosekala se mi jedna dlaždice od plný flašky vína, sklenička ani talíř ti to nerozbije a když je to vychladlý tak se to ohřeje za cca 3 hodiny (vodovodní podlahovkou)

Odesláno

My jsme doma v předsíni i kuchyni použili tzv. průmyslovou mozaiku. Jedná se o čtvercové \"parkety\" složené z dřevěných plátků

[upravil dne 2/2/2010 Medvěd]

Odesláno

Ve všech obytných místnostech máme parkety, proto jiná volba než dřevo nepřicházela v úvahu - mimoto díky této podlaze se povedlo podle mého názoru docela hezky vyřešit pravoúhle zlomený prostor (předsíň, kuchyň, jídelna) - dlažbu máme pouze v koupelně a na WC

[upravil dne 2/2/2010 Medvěd]

Odesláno

Jinak pokud máš prcka, počítej s tím, že bude lézt po zemi hodně dlouho a že se nejvíc bude motat právě tam, kde to Tobě bude připadat nelogické - tedy třeba i v kuchyni. Taky jsem si naivně myslel, že když má Pavlík dětský pokoj, budou všechny hračky tam a on tam bude trávit většinu času - ó, jak hluboce jsem se mýlil.

Kámen mi přijde zbytečně studený - volil bych tedy spíš tu plovoučku (i když dřevo je dřevo).

Odesláno

Topit jen podlahovkou není moc dobrá věc (ale každýmu vyhovuje něco jinýho).

Jinak pokud máš peníze tak bych do obýváku dal určo plovoučku. Ne laminátovou, ale dřevěnou. Dřevo už na omak je \"teplé\" a je rozdíl, když malé dítě upadne na dlažbu nebo na dřevo a dřevo na podlaze má mnoho dalších dobrých vlastností.

U chodby záleží na tom jak je vytěžovaná. Pokud je třeba jen mezi pokojema a nechodí se tam ve venkovní obuvi tak bych asi volil \"teplejší\" variantu (plovoučka). Pokud je více zatěžovaná nepořádkem tak je lepší asi dlažba.

Odesláno

Topím jenom podlahovkou 5 sezón a stále si to nemohu vynachválit. Do kuchyně jsme, po dobu kdy kluci byli malí, dali koberec. Teď jen dlažba.

Jediný problém u podlahovky je sušení mokrých věcí - dva žebříky v koupelnách nestačí.

Odesláno

My máme obývák+kuchyň plovoucí podlahu. Koupelnu+chodbu atd. dlažbu a na vyhřátí podlahovkou rozhodně vede dlažba. Na plovoucí podlaze to moc znát neni. Ale máme k tomu ještě radiátory a kachlová kamna, takže u nás je tepla celkem dost :D

Odesláno

Podlahovka je super věc,kámoš ji má a nedá na to dopustit a v kuchyni,záchodě na chodbě má dlažbu a je pěkně teploučko na nohy.Kdybych měl náladu rozbít podlahy domu tak si ji dám hned,protože kydyž je ti zima od noh nic tě nezahřeje a teplo stoupá pěkně nahoru.Uklasického radiátoru se montuje pod okno pro to aby to studené okno to teplo trochu sráželo dolů a aby to okno trochu prohřálo,ale podlaha je skoro ve všech domech co jsem kdy byl studená.Já bych mu ty černé dlaždice doporučoval,ale půjde všechno vidět,takže častější ůklid bude muset být.

Odesláno

Já mám v koupelně na chodbě a v kuchyni dlažbu a v ní podlahové vytápění a to tak že v ní koluje voda ze zpátečky ústředního topení. Je to naprostý luxus. Jak se to nahřeje tak i když celou noc netopím tak ráno když půstím plynový kotel tak do 20minut je dlažba teplá a to že pořádně. Je pravda že pokud je v domě 20 stupňů tak bude mít stejnou teplotu i dlažba ale problém je v tom že kámen je tepelný vodič tak že oproti dřevěné podlaze bude pocit bosé nohy na něm studený. Nejde říct že plovoučka je teplejší než dlažba -obojí je naprosto stejně teplé nebo studené jen kámen odebere z chodidla lidské teplo rychleji. Pokud tedy začínáte s podlahama a je možnost ta min 10cm polystyrén a pak hadici pro podlahové vytápění vodou z topení a věřte že bude doma i tepleji. Pokud dáte elektrické vytápění dlažby tak taky super ale kdo si ho zapne jen tak když vegetí doma? Tady si řeknete v koupelně nejsem pořád a nezapnete ho.

A pokud plovoucí podlahu tak 100% pod ní topnou rohož!! Jinak mám vytápění plynovým kotlem a nebo kachlovými kamny s výměníkem tedy i ty vytápějí podlahy. Kdo nepoznal teplou dlažbu neuvěří. Moje žena a vlastně i já po 4 letech co to máme tak denně si to pochvalujeme a když skočíme k sousedům kde to není tak i když by měli sebeluxusní bydlení tak toto ničím nenahradíte a pokud to neuděláte hned tak už nikdy. Leda rozkopat 15cm podlahy

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...