vendelinek Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 u našeho jsou dvě metly a je to právě na ty 1/2 kg,takže když si koupíme tendle chleba tak je na 2x a celej balíček stojí 32kč Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Neboj se toho je to jednoduchý, u nás peče chleba i 13let dcera a v pohodě, hák jeden stačí, je to jednodušší na udržbu, lépe se to vyklápí atd. Dobrý jsou dvě nádoby, jednu vytahneš a mužeš tam vrazit druhou. Jinak pozor na dvě nadoby spojené do dvouhakových pekáren, sice si řekneš budu mít dva chleby malý, ale musíš všechno sypat a vážit 2x, takže to bych asi nebral. Značka, nevim já mám tu DOMO tak bych se jí nebál, zatím je OK [upravil dne 25/1/10 Radek Hurvajz] Citovat
Haryk Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Původně zaslal: Otan Máme pekárnu ETA Harmonie již několik let a jsme velice spokojeni. V linku, který je nahoře je téměř vše o pekárnách, opravdu nebudeš litovat. Nejen chleba, ale odpadá otrocké míchání těsta, které je lépe vyhněteno, než ručně, až ji koupíš, pochlub se, pošlu pár rad a fíglů. Jdi do toho!!!! Pokud si směsi uděláš sama, je to i o penězích, kvalita nesrovnatelná. Držím palce.:papa připojuji se, manželka je velmi spokojená peče v ní již 3r a bez problémů ,jo a pekárna je nejlepší se dvěma háky:papa Citovat
urdemala Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 tak to by mě zajímalo, včem vězí ta výhoda 2 háku - řekněme u pekárny na 1/2 kila mouky Citovat
vendelinek Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Původně zaslal: urdemala tak to by mě zajímalo, včem vězí ta výhoda 2 háku - řekněme u pekárny na 1/2 kila mouky míchá se 2x,poněvač se těsto mezi nima stěhuje z jedný strany na druhou Citovat
hudy Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 U nas uz pres rok taky Moulinex a naprosta spokojenost, to same rodice. Navic kdyz jezdim do Zittau pro naftu, tak rovnou nakoupime i mouky na chleba vzdy do zasoby, za 32 centu je to dobra cena. Mnohem lepsi nez u nas. Citovat
Kurt Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Původně zaslal: Aluška Ufff no podle toho jak to čtu, tak asi nebude úplně jednoduché upéct v tom dobrej chleba a už vůbec nevím, jakou bych z toho nepřeberného množství značek a typů vybrala . Jsme dva, takže bych byla ráda, aby pekla chleba menších velikostí, to jsou asi ty 500g, že? Pak jsem se dočetla, že některé mají nastavení propečení kůrky - to by taky mohlo být zajímavý a samozřejmě, aby to mělo ten odloženej start. Zkusím to postupně. Pečení chleba je možné mnoha způsoby, záleží na tom, jak moc času máš. Nejrychlejší je koupit chlebovou směs - do té vrzneš vodu (nebo mléko či podmáslí, jak tu někdo psal) a zapneš pekárnu. Další možností je péci přímo z mouky (ideálně chlebové), droždí a vody. Nebo kváskový chléb - nepoužívá se droždí, ale kvásek. To je asi nejpracnější - musíš kvásek nejdřív \"vyrobit\" a potom jej mít uskladněný (je to takovej šedivej blivajs ) a ten chleba chutná zase jinak, než ten směskovej či s droždím. Co se pekárny týče - mám tuto: http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php?a=ukaz&pekarna=61 a má všechno, o čem jsi psala - malou i velkou nádobu, odložený start, stupeň propečení,.... Dostaneš k ní 2 směsi a kupon na levnější - ty směsi najdeš tady: http://www.bielmeier.cz/chlebove-smesi-bielmeier/ a jsou výrazně levnější, než nějaká Labeta apod. Zatím, jak to tak čtu, pro tebe asi směsi budou nejvhodnější (taky z nich peču) a pekárnu si vyber jakou chceš, ona ta moje není z nejlevnějších. Radek jistě doplní... Citovat
P607Olda Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Pekárnu máme. Chleba je z ní dobrý, ale je teda úplně jiné chuti, než kupovaný. Používáme ji málo, protože tady v Šumperku je z velkopekárny šíleně dobrý chleba, kterému domácí pekárnou nelze konkurovat. Kolegův děda ji používá hodně, protože peče pro děcka a vnoučata, takže má motivaci - důvod. Pekárna je taky dobrá na dělání džemů a povidel!!! Citovat
peugeot09 Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Souhlas, buď Ti chuť toho chleba sedne, nebo ne. Ideální by bylo to někde u někoho vyzkoušet, ať víš, do čeho jdeš. Citovat
Aluška Odesláno 25. leden 2010 Autor Odesláno 25. leden 2010 Jasně, ideální by bylo si nějakou vyzkoušet, ale pochybuju, že mi ji někdo jen tak na třebas týden půjčí . Navíc nikoho v okolí nebo z rodiny neznám, kdo ju má. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Tak když přijedeš na týden a budeš nám všem vařit a uklízet tak by tě manželka nechala asi i péct chleba aby jsi to testnula:D:D:D:D Citovat
Aluška Odesláno 25. leden 2010 Autor Odesláno 25. leden 2010 :D jo testnula, ale jestli bych dostala i ochutnat?? Škoda, že není Náchod blíž, dojeli bychom na snídani na čestvoučkej voňavoučkej chlebík . Citovat
NicolasB Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Koupit si ji přes internet a do 14 dní vrátit. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 No tak to má lepší koupit to v OKAY nebo Kauflandu, Okay má lhutu na vrácení 30 dnů a Kaufland snad asi neomezenou, jse tam vracel elektro zboží asi po 5 měsících, vzali ho zpět a vratili mě penize. Takže já bych koupil v OKAY nebo Kauflandu, kdyby mi to nechtnalo šup s ní zpátky:D A taky se daj kouit pekárny už za 800kč, to není tolik na to aby kdyžtak ležela a jednou za pul roku si v ní umíchala těsto na pizzu nebo knedlik [upravil dne 25/1/10 Radek Hurvajz] Citovat
lamancha Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 Máme pekárnu 5 roků a: 1/ máme s 2 hákama, chtěli jsme ji, že se lépe promíchá těsto a že chleba bude víc jako veka a ne hranol, ale je to zbytečné, stačí asi jeden hák, nikde jsem nenarazil na stížnosti, že by to nepromíchalo a máš o jednu díru do chleba míň. Ono to otravuje když pak máš defakto jen 6-8 celých krajíců a pak půlky - což řešíme tak, že mažeme jen půlky. Nejrychlejší recept: 420ml vody, lžíci octa, 40dkg.hl. mouky, 20dkg. žitnéxcelozrnéxchlebové - co chceš. Pak do jednoho rohu lžičku soli, no druhé půl lžičky cukru, nasypat pytlík droždí, kmín, slunečnici dle chuti. 2/ na odbyt jde toustový chleba - chutná víc děckám, protože je jemnější a není tmavý 3/ když se nechce péct snídaně - tak se tam lupne těsto na mazanec a ráno ho máš hotový - máslíčko, marmeládka a ejchuchu 4/ když chce ženuše dělat kynuté buchty, třeba i knedlíky atd. naháže to tam večer, zapne časovač, ráno vstane a jen to už vykynuté hodí na plech. 5/ kámoška nemůže chleba z obchodu - nějak se ji dělá zle z toho kvasu či co, je krapet háklivá na žaludek - tenhle baští, žádné problémy. Zkoušeli jsme marmeládu - pitomost, jiné věci - např. perník - moc dobrý, ale je problém, že takřka žádná pekárna nemá možnost \"dopečení\", jen těch 60minut, takže u toho perníku jsem musel vytáhnout nádoubu, fénem zchladit čidlo a dát to dopéct - pakárna. nějaká to prý umí - zatím jsem na ni nenarazil. Mínusy - zpravidla se vršek chleba propadne - estetika - ale na fci to nemá vliv. Někdy je víc připrčenšjší spodní část - volí se pak světlejší kůrka.. Sumasumárem - spokojenost - a je to nějaký noname Bifinet za pár šušňů. Jo a kdybys chtěla nakupovat dál, taky máme pomalý hrnec, parní hrnec, ultrazvuk. čistič brýlí a robotický vysavač atd :-) [upravil dne 25/1/10 lamancha] [upravil dne 25/1/10 lamancha] Citovat
Jenda 309 Odesláno 26. leden 2010 Odesláno 26. leden 2010 Jak už jsem psal jedině osvědčenější značky jako TEFAL MOULINEX nebo BIlemeier (DOMO je levnej Bielmeier, navíc jsou to jedni z prvních co s těma domácíma pekárnama přišli) Přes rok jsem dělal vedoucího v elektru a tak nějak vím která značka stojí za hovno a která ne... Rozhodně bych nebral Etu... sice nemůžu sloužit co se týče pečících vlastností, ale co se týče dílenského zpracování a výdrže tak etu už nikdy Co se týče dvou háků tak méně je někdy více, teda dle toho co vím od dealerů kteří ví \"co a jak\" tak je druhej hnětací hák spíš na škodu než k užitku Citovat
pagot Odesláno 26. leden 2010 Odesláno 26. leden 2010 ja jednou za tyden dobehnu pro cerstve rohlicky a chleba a pak to nasazim do mrazaku kterej me jede na -24c , po rozmrazeni cca 20min je rohlicek treba po tydnu proste jako z pekarny ,deda s babou ze prej jim to zmrazaku nechutna tak jsme jim jednou soupli pytlik s rohlickama starejma 14dni zamrazene uplne cerstve a baba se hned ptala kdepak jsem odpoledne koupil takhle cerstve pecivo ,bez toho se uz neobejdem protoze me pecivo treba uz po 6hod nechutna a je stare )) o tej automatickej domaci pekarne taky premejslime Citovat
urdemala Odesláno 26. leden 2010 Odesláno 26. leden 2010 my máme nějakej Clatronic.. jinak ten parní hrnec by se mi taky moc líbil Citovat
Aluška Odesláno 26. leden 2010 Autor Odesláno 26. leden 2010 Moc děkuji za názory Ještě by mě zajímalo, kde se dají koupit ty speciální mouky? Jako celozrnná, žitná atd.?? To asi normálně v obchoďáku nekoupím, že? Musím někam do bio prodejny? [upravil dne 26/1/10 Aluška] Citovat
Ferry Odesláno 26. leden 2010 Odesláno 26. leden 2010 Ali, ted jsem zrovna kupoval v Kauflandu, maji tam psenicnou chlebovou i zitnou chlebovou, asi 13Kc za kilo a krome nich i ruzne smesi typu pouze pridej vodu Mamka doma pece 2-3x tydne ruzne chleby, k snidani klasicky bily toustovy do opekace, na jidlo pak tmavy a nebo nejaky celozrnny [upravil dne 26/1/10 Ferry] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.