Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

u našeho jsou dvě metly a je to právě na ty 1/2 kg,takže když si koupíme tendle chleba tak je na 2x a celej balíček stojí 32kč

Odesláno

Neboj se toho je to jednoduchý, u nás peče chleba i 13let dcera a v pohodě, hák jeden stačí, je to jednodušší na udržbu, lépe se to vyklápí atd. Dobrý jsou dvě nádoby, jednu vytahneš a mužeš tam vrazit druhou. Jinak pozor na dvě nadoby spojené do dvouhakových pekáren, sice si řekneš budu mít dva chleby malý, ale musíš všechno sypat a vážit 2x, takže to bych asi nebral. Značka, nevim já mám tu DOMO tak bych se jí nebál, zatím je OK

[upravil dne 25/1/10 Radek Hurvajz]

Odesláno
Původně zaslal: Otan

Máme pekárnu ETA Harmonie již několik let a jsme velice spokojeni. V linku, který je nahoře je téměř vše o pekárnách, opravdu nebudeš litovat. Nejen chleba, ale odpadá otrocké míchání těsta, které je lépe vyhněteno, než ručně, až ji koupíš, pochlub se, pošlu pár rad a fíglů. Jdi do toho!!!! Pokud si směsi uděláš sama, je to i o penězích, kvalita nesrovnatelná. Držím palce.:papa:papa

připojuji se, manželka je velmi spokojená peče v ní již 3r a bez problémů ,jo a pekárna je nejlepší se dvěma háky:papa

Odesláno
Původně zaslal: urdemala

tak to by mě zajímalo, včem vězí ta výhoda 2 háku - řekněme u pekárny na 1/2 kila mouky

míchá se 2x,poněvač se těsto mezi nima stěhuje z jedný strany na druhou :myslim

Odesláno

U nas uz pres rok taky Moulinex a naprosta spokojenost, to same rodice. Navic kdyz jezdim do Zittau pro naftu, tak rovnou nakoupime i mouky na chleba vzdy do zasoby, za 32 centu je to dobra cena. Mnohem lepsi nez u nas.

Odesláno
Původně zaslal: Aluška

Ufff no podle toho jak to čtu, tak asi nebude úplně jednoduché upéct v tom dobrej chleba a už vůbec nevím, jakou bych z toho nepřeberného množství značek a typů vybrala :nevim .

Jsme dva, takže bych byla ráda, aby pekla chleba menších velikostí, to jsou asi ty 500g, že? Pak jsem se dočetla, že některé mají nastavení propečení kůrky - to by taky mohlo být zajímavý a samozřejmě, aby to mělo ten odloženej start.

Zkusím to postupně. ;)

Pečení chleba je možné mnoha způsoby, záleží na tom, jak moc času máš. Nejrychlejší je koupit chlebovou směs - do té vrzneš vodu (nebo mléko či podmáslí, jak tu někdo psal) a zapneš pekárnu. Další možností je péci přímo z mouky (ideálně chlebové), droždí a vody. Nebo kváskový chléb - nepoužívá se droždí, ale kvásek. To je asi nejpracnější - musíš kvásek nejdřív \"vyrobit\" a potom jej mít uskladněný (je to takovej šedivej blivajs :)) a ten chleba chutná zase jinak, než ten směskovej či s droždím.

Co se pekárny týče - mám tuto: http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php?a=ukaz&pekarna=61 a má všechno, o čem jsi psala - malou i velkou nádobu, odložený start, stupeň propečení,....

Dostaneš k ní 2 směsi a kupon na levnější - ty směsi najdeš tady: http://www.bielmeier.cz/chlebove-smesi-bielmeier/ a jsou výrazně levnější, než nějaká Labeta apod.

Zatím, jak to tak čtu, pro tebe asi směsi budou nejvhodnější (taky z nich peču) a pekárnu si vyber jakou chceš, ona ta moje není z nejlevnějších.

Radek jistě doplní...

Odesláno

Pekárnu máme. Chleba je z ní dobrý, ale je teda úplně jiné chuti, než kupovaný. Používáme ji málo, protože tady v Šumperku je z velkopekárny šíleně dobrý chleba, kterému domácí pekárnou nelze konkurovat.

Kolegův děda ji používá hodně, protože peče pro děcka a vnoučata, takže má motivaci - důvod.

Pekárna je taky dobrá na dělání džemů a povidel!!!

Odesláno

Jasně, ideální by bylo si nějakou vyzkoušet, ale pochybuju, že mi ji někdo jen tak na třebas týden půjčí :roll . Navíc nikoho v okolí nebo z rodiny neznám, kdo ju má.

Odesláno

:D :D jo testnula, ale jestli bych dostala i ochutnat?? :aut

Škoda, že není Náchod blíž, dojeli bychom na snídani na čestvoučkej voňavoučkej chlebík :mrk .

Odesláno

No tak to má lepší koupit to v OKAY nebo Kauflandu, Okay má lhutu na vrácení 30 dnů a Kaufland snad asi neomezenou, jse tam vracel elektro zboží asi po 5 měsících, vzali ho zpět a vratili mě penize. Takže já bych koupil v OKAY nebo Kauflandu, kdyby mi to nechtnalo šup s ní zpátky:D A taky se daj kouit pekárny už za 800kč, to není tolik na to aby kdyžtak ležela a jednou za pul roku si v ní umíchala těsto na pizzu nebo knedlik

[upravil dne 25/1/10 Radek Hurvajz]

Odesláno

Máme pekárnu 5 roků a:

1/ máme s 2 hákama, chtěli jsme ji, že se lépe promíchá těsto a že chleba bude víc jako veka a ne hranol, ale je to zbytečné, stačí asi jeden hák, nikde jsem nenarazil na stížnosti, že by to nepromíchalo a máš o jednu díru do chleba míň. Ono to otravuje když pak máš defakto jen 6-8 celých krajíců a pak půlky - což řešíme tak, že mažeme jen půlky. Nejrychlejší recept: 420ml vody, lžíci octa, 40dkg.hl. mouky, 20dkg. žitnéxcelozrnéxchlebové - co chceš. Pak do jednoho rohu lžičku soli, no druhé půl lžičky cukru, nasypat pytlík droždí, kmín, slunečnici dle chuti.

2/ na odbyt jde toustový chleba - chutná víc děckám, protože je jemnější a není tmavý

3/ když se nechce péct snídaně - tak se tam lupne těsto na mazanec a ráno ho máš hotový - máslíčko, marmeládka a ejchuchu

4/ když chce ženuše dělat kynuté buchty, třeba i knedlíky atd. naháže to tam večer, zapne časovač, ráno vstane a jen to už vykynuté hodí na plech.

5/ kámoška nemůže chleba z obchodu - nějak se ji dělá zle z toho kvasu či co, je krapet háklivá na žaludek - tenhle baští, žádné problémy.

Zkoušeli jsme marmeládu - pitomost, jiné věci - např. perník - moc dobrý, ale je problém, že takřka žádná pekárna nemá možnost \"dopečení\", jen těch 60minut, takže u toho perníku jsem musel vytáhnout nádoubu, fénem zchladit čidlo a dát to dopéct - pakárna. nějaká to prý umí - zatím jsem na ni nenarazil.

Mínusy - zpravidla se vršek chleba propadne - estetika - ale na fci to nemá vliv. Někdy je víc připrčenšjší spodní část - volí se pak světlejší kůrka..

Sumasumárem - spokojenost - a je to nějaký noname Bifinet za pár šušňů.

Jo a kdybys chtěla nakupovat dál, taky máme pomalý hrnec, parní hrnec, ultrazvuk. čistič brýlí a robotický vysavač atd :-)

[upravil dne 25/1/10 lamancha]

[upravil dne 25/1/10 lamancha]

Odesláno

Jak už jsem psal jedině osvědčenější značky jako TEFAL MOULINEX nebo BIlemeier (DOMO je levnej Bielmeier, navíc jsou to jedni z prvních co s těma domácíma pekárnama přišli) Přes rok jsem dělal vedoucího v elektru a tak nějak vím která značka stojí za hovno a která ne... Rozhodně bych nebral Etu... sice nemůžu sloužit co se týče pečících vlastností, ale co se týče dílenského zpracování a výdrže tak etu už nikdy :bojim

Co se týče dvou háků tak méně je někdy více, teda dle toho co vím od dealerů kteří ví \"co a jak\" tak je druhej hnětací hák spíš na škodu než k užitku :)

Odesláno

ja jednou za tyden dobehnu pro cerstve rohlicky a chleba a pak to nasazim do mrazaku kterej me jede na -24c , po rozmrazeni cca 20min je rohlicek treba po tydnu proste jako z pekarny ,deda s babou ze prej jim to zmrazaku nechutna tak jsme jim jednou soupli pytlik s rohlickama starejma 14dni zamrazene uplne cerstve a baba se hned ptala kdepak jsem odpoledne koupil takhle cerstve pecivo :D ,bez toho se uz neobejdem protoze me pecivo treba uz po 6hod nechutna a je stare ))

o tej automatickej domaci pekarne taky premejslime

Odesláno

Moc děkuji za názory :super

Ještě by mě zajímalo, kde se dají koupit ty speciální mouky? Jako celozrnná, žitná atd.?? To asi normálně v obchoďáku nekoupím, že? Musím někam do bio prodejny? :myslim

[upravil dne 26/1/10 Aluška]

Odesláno

Ali, ted jsem zrovna kupoval v Kauflandu, maji tam psenicnou chlebovou i zitnou chlebovou, asi 13Kc za kilo a krome nich i ruzne smesi typu pouze pridej vodu

Mamka doma pece 2-3x tydne ruzne chleby, k snidani klasicky bily toustovy do opekace, na jidlo pak tmavy a nebo nejaky celozrnny

[upravil dne 26/1/10 Ferry]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...