Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jakou výkonovou varuantu HDi 2,0 si vybrat do \"rodinného\" vozu (307) s ohledem na spolehlivost a servisní náklady? Rozdíl v dynamice uvedených motorizací pro mne není důležitý...Děkuji moc...

Duplicitní vlákna smazány, 1x to stačí! Béďa

[upravil dne 21/1/2010 Béďa]

Odesláno

no ja nemam 307, ale motor bezi ako hodinky, krasne tichucko. A to ma uz nabehanych vyse 210 tis. km. Takze co sa tyka motora - super!

Odesláno

Ten co ma 66kw je bez fapu,88ma fap a a něco lepší akceleraci.Jinač stejny auta.JA vlastním 66Kw a jsem spokojenej.;)pro rodinou jizdu to je nadhera a akceleraci to ma taky,ale je pomalejší nastup.Ale pokud nechceš sportak tak je to ok.:mrk

Odesláno

Děkuji za zájem o můj \"problém\", mám docela slušnou nabídku na koupi 2,0 HDička s výkonem právě 66kW. Nechci však koupit nějakou \"horší\" motorizaci...FAP si rád odpustím:mrk

Odesláno

Já mám sice 406, ale motor 2,0 Hdi 66kw a s výkonem jsem spokojen:super

Jinak bych se nebál o spolehlivost, pochopitelně záleží na jakej kousek narazíš, ale to může být i u 80kw motoru.

Celkově si myslím že Hdi sou povedený motory.

Ohledně servisu mě jen napadá u 66kw levnější setrvák na spojce a nemá FAP, o ničem jiným zásadním nevím:myslim

Odesláno

Ja mam 307 SW, 2.0 HDi s vykonom 79 kW. Nemam s nim taktiez ziadne problemy, len v mrazoch si potrpi na lepsiu naftu, ako asi vsetky HDi-cka (ja som zacal davat OMV Alpin Diesel a spokojnost na 100%) Da sa s nim jazdit velmi svizne. Cez leto som urobil chorvatsko 1200 km tam a 1200 spat. Bez nejmensieho problemiku. Pasazieri styria dospeli + jedno dieta, nalozeny plny kufor. Predbiehanie svizne, zrychlenie super. Nevyhoda pri tejto motorizacii je FAP, treba mu kazdych cca 80.000 km doplnat aditivum. Ja som doplnal minuly rok cena aj s diagnostikou 180 eur. Ale mam rad sviznu jazdu a v tomto ohlade spokojnost (Sluzobne vozidlo mam Partner 1.6 HDi, ale to je oproti mojej 307-ke \"stelesnena nuda za volantom\", preto som pri vybere vlastneho auta volil 79 kW verziu.) Ked si nepotrpis na dynamiku, tak potom je myslim 66 kW verzia v pohode.

Odesláno
Původně zaslal: Šalda

Já mám sice 406, ale motor 2,0 Hdi 66kw a s výkonem jsem spokojen:super

Jinak bych se nebál o spolehlivost, pochopitelně záleží na jakej kousek narazíš, ale to může být i u 80kw motoru.

Celkově si myslím že Hdi sou povedený motory.

Ohledně servisu mě jen napadá u 66kw levnější setrvák na spojce a nemá FAP, o ničem jiným zásadním nevím:myslim

ono je toho trochu vic nez setrvak a fap. 80kW ma navyse vela inych sucastek, senzoru a cidel (3solenoidy, cidlo tlaku na IC, regulace turba a pod.) A klasika je, ze cim je teho na aute vic, tym skur sa neco posere. 80kW sa dostava pomerne casto do nudzoveho rezimu (oproti 66kW), ponevac ty cidla a senzory su najveci slabina HDi...

Odesláno

podle mne taky jasna volba ten 66kW.

Na rodinne auto je ten motor dostacujuci, aj 406 s nim celkem dobre zrychluje, a 307 je o nejakych 200 kg lehci, dale: mensi porizovaci cena, mensi poruchovost a stim souvisejici mensi servisni naklady, mensi spotreba...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...